Nya objektivet

Sjukstugan blev inte allt för långdragen. Beroende på hur man ser på saken förvisso. Lillan har ju varit mer eller mindre förkyld sedan innan jul. Men inte så hon behövt ligga hemma och kurera upp sig. Mer den allmänna plågan väldigt många barn dras med på vinterhalvåret. Det infekterade ögat blev inte särskilt infekterat. Lite gult gisch (var) har hon lite då och då i ögonvrån men just mer än så är det inte. Hon var pigg och i gasen i torsdags. Då jag vabbade min första dag. Halvdag för att vara exakt. Himla smidigt när det går att lösa så. Så det kändes väldans onödigt att hålla henne hemma även på fredagen.
Det var med en liten klump ångest jag lämnade av henne på dagis på fredags morgonen. Med restriktioner att fröken skulle hålla ett extra öga på henne och ringa ifall hom verkade det minsta sjuk. Det minsta sjuk, mer än vanligt då. Jag hade inte behövt känna någon oro, lillan klarade hela dagen med bravur.

Eftersom älskling hade storslagna planer för eftermiddagen och kvällen entrade vi Maxi strax efter 9 i morse. Det är inte illa pinkat av våra lilla familj. Vi gör det extremt bra om vi är utanför dörren innan 10. 5 guldstjärnor till oss som bräckte det med en hel timme.
På väg därifrån hade solen hittat fram och jag kände ett extremt fotosug. Hade ju inte riktigt fått känna på min nya pärla ännu. Inte utomhus. Efter lunch mötte jag upp syrran och barn. Det är ju som trevligt med något att fota annat än snöhögar och träd (lillan sov och älskling vilade). Måste säga att jag är extremt nöjd. Bra skärpa fast skakig fotograf. Nog för att förutsättningarna gav extremt snabba slutartider. Det enda tråkiga var att solen gått i moln sådär lagom till vi hittade ett bra ställe att hålla till på.

I moron lovas strålande väder. Då jäklar ska jag sätta polfiltret på prov. Trots att jag misstänker att jag kommer ha bra mycket mer nytta av det i sommar.

Lite smått och gott med nya pärlan. Jag har använt f 2,8 inomhus och f 2,8 - f 5 utomhus.


Sjukstuga

Här har vi sjukstuga just nu. Jag har väntat på det hela veckan. När älskling hämtade lillan på dagis i måndags varnade dom för ögoninflammation. Jäklar tänkte jag, nu måste jag vabba hela veckan och väntade mig att dom skulle ringa på tisdag. Det gjorde dom också. Men ångrade sig och lät henne vara kvar. Hon hostade ganska mycket natten mot idag, men var ändå pigg och glad i morse. Så jag körde henne till dagis och hoppades på det bästa. Vid lunch ringde dom hem henne. Hosta, snor, ett infekterat öga och en skvätt feber bjuder hon på. Å andra sidan är hon aldrig så mysig och kramgo som när hon är sjuk. Något gott i allt det onda. Vårat lilla hjärta. Håller tummar och tår att det inte blir så mycket värre än just nu, och nattade henne med en slurk hostmedicin och alvedon (för att hjälpa naturen på traven lite).Såren efter födelsemärkena och knölen som jag tog bort börjar se riktigt bra ut. Än har det inte läkt helt. Men det är på god väg. Därför kan jag inte uttala mig om ärrbildning ännu. Men såhär ser det ut nu iaf.Bokrean är ett trevligt fenomen. Extra mycket nu när jag faktiskt tar mig tid att läsa lite varje kväll. Så när CDON erbjöd fraktfritt på förhandsbeställningar av bokrean kunde jag inte motstå frestelsen. Hela 5 böcker åkte i varukorgen. Faktiskt inte en endaste en till mig. Utan allt till lillan. Hon ska minsann bli en liten bokmal hade jag tänkt. Därför håller jag på att lagra upp med massor av fina böcker så vi kan läsa godnattsagor tills hon flyttar hemifrån.
För att variera lite från pekböckerna hon har i kartong fick hon faktiskt två hon (vi) kan läsa redan nu.Nu får det faktiskt räcka med vinter. Det snöar och snöar och snöar. Men hinner inte töa bort något mellan gångerna. Helgen bjöd på snöstorm till mitt stora förtret. Det satte tvärstopp för mina fotoplaner. Det satte tvärstopp för alla planer egentligen. Det tog mig en timme att skotta fram bilen på söndagen. För att upptäcka att det var lika mkt till att skotta för att ta sig ut till vägen. Då gav jag upp. Vi hittade hem till syrran trots detta. För att rasta lillan lite. Det behövs liksom.


När man inte kan gå ut...


Om det kunde börja smälta bort lite kanske....

Äntligen!!

Är vårt internet tillbaka. Någon gång under måndag blev vi av med det och sen har vi varit utan tills i eftermiddag. Så nu sitter jag i chattkö till bredbandsbolaget för att få mig en redig ersättning för besväret. Jag tycker faktiskt lite synd om deras tekniska support. Jag är inte nådig när jag pratar med dom längre. Tålamodet rann liksom över första halvåret med driftstörningar varje månad... Fort var det gjort. Fick faktiskt duglig ersättning tom, stort minus var att han försökte sälja på mig deras tv tjänst stort plus att jag slapp prata med dom.

I veckan har jag syndat - stort. Jag har köpt mig ett teleobjektiv modell extra stor. Fyndat på blocket (efter tips av en fotointresserad kollega). Jag som just börjat förstå dom manuella funktionerna på min kamera. Står nu här med ett objektiv som ser ut som jag inte gjort annat än fotat dom senaste 15 åren. Tungt är det också. Men ack så fint. Ett pol filter följde med också. Så nu kan jag inte bärga mig tills jag får sätta det på prov. Snälla vädergudar ge mig sol och 0 gradit imorgon.

Detta gör det inte rätta, inte alls. Taget inne med bara taklampor till belysning. Ändå fin färgupptagning, bra skärpa och lite brus (trots högt iso var 800 el 1600). I love it. Har höga förväntningar på vad jag ska åstadkomma med min nya älskling.
Ska passa på och rekommendera en fantastiskt enkel och bra bok också. Jag har lånat den av en vän. Måste säga att hon skriver så enkelt att ett barn skulle förstå. För ärligt måste jag erkänna att den fotobok jag äger känns som den är skriven till fotografer. Det är liksom för mycket av allt. Vilket gör att jag snabbt tappar intresset och därför inte kommer vidare. Den här boken är 13 sidor lång. Förklarar i enkelhet grunderna och inget krims krams. Utmärkt. Lär dig grunderna med Emelie Ohlsson.Här har jag lekt med bländare och iso och använt fasta 50mm.

Det verkar som lillan börjat vänja in sig med dagis nu. Denna vecka har båda lämna och hämta gått över förväntat. Hon har charmat alla fröknar dessutom. Älskade söt.

Utgång

Jag dricker näst intill aldrig nu för tiden. För si sådär några veckor sedan fick jag helt plötsligt ett sug efter just fest. Senast jag var ut var när jag fyllde 30 förra året. Alltså rätt länge sedan. Så jag styrde ihop mina brudar och satsade på helkväll. Riktigt kul hade vi. Eftersom jag var lite förutseende och slutade dricka i tid slapp jag bli allt för bakis idag. En resorb och lunch från Max gjorde susen.

Jag vill inte påstå att jag saknar det livet. Men nog har det blivit allt för sällan. Det är faktiskt väldans roligt att slå klackarna i taket ibland. Med det menat kanske oftare än en gång i halvåret som varit den senaste trenden...Jag har äntligen fått tummen ur och tagit bort min knöl i pannan. Den heter något som jag definitivt aldrig kommer komma ihåg. Därför knöl. Jag bokade tid hos Elmros kliniken i fredags och passade på att ta bort ett födelsemärke under hakan och ett på halsen när jag ändå var i gasen. Alla tummar upp måste jag säga. Jättebra bemötande och det gick väldigt snabbt och smidigt. Såren som nu är stora och öppna kommer läka ihop på samma sätt som ett skrapsår och därför inte lämna något ärr. Vilket är den största anledningen till varför jag valde att ta bort knölen i pannan. Jag var inte så sugen på att byta den mot ett fult ärr. Så om 7 - 10 dagarna ska dom vara läkta i samband med det kommer efterbild.

Denna vecka har varit dryg. Den började med magsjuka och när magsjukan väl gick över blev jag givetvis smittad av lillans förkylning. Detta till trots med plåster i pannan gick jag ut igår. Vilket idag har resulterat i ännu hesare stämma. Jag hoppas att jag kan prata dugligt imorgon, annars blir det lite svårt att jobba.

Jag har faktiskt inspirerats massor att fota också. Jättekul. Det blir roligare ju mer jag börjar förstå dom manuella funktionerna. Anledningen till att bilderna blev så mörka sist var för att jag lekt lite för mycket med bländaren utan att ändra tillbaka. Jag tror faktiskt jag ska börja kolla runt efter ett bra och hyfsat prisvärt teleobjektiv som nästa projekt. Efter massa roliga tips från gårdagen. Vädret inspirerar också. Full sol och droppande tak ger vårkänslor alldeles för tidigt. Med blykepsen på och kameran i högsta hugg. Här är blandade guldkorn från veckan (det är allt annat än lätt att fota ett barn som aldrig sitter still).


Detta vaknade jag upp till idag :)Magsjuk

Av alla sjukdomar som går runt måste magsjuka vara en av dom absolut värsta.

Gårdagen började som en helt vanlig dag. Jag gick upp som vanligt, körde lillan till dagis som vanligt och började jobba som vanligt. Ganska snabbt började jag få rätt ont i magen och funderade på om jag ätit något dåligt. För att inte riskera att smitta ned alla på jobbet om det var magsjuka. Packade jag ihop dator och telefon och fortsatte jobba hemifrån. Det visade sig vara ett smart drag.

Än så länge är det bara jag som är sjuk. Jag hoppas att det förblir så. Redan idag känns det bättre. Även fast jag känner mig överkörd. Antar att det hör till. Idag kan jag iaf äta lite och dricka lite.

Från det ena till det andra så blir jag inte klok på ljussättning och min kamera. Jag tyckte jag hade fantastiskt bra ljus inne en solig dag med persiennerna uppe. Men det tyckte inte min kamera. Alla bilder blev jättemörka. Jag blev väldigt konfundersam eftersom jag tagit bilder som blivit mycket bättre under samma förutsättningar, som inte alls blivit särskilt mörka. När jag valde det hel automatiska programmet ville det använda blixt. Mycket märkligt.

Det är något jag gärna skulle vilja behärska. För det går att få otroligt fina bilder när man leker med skuggor. Egentligen skulle jag nog behöva gå en kurs i hur jag behärskar dom manuella programmen i min kamera. Men det har jag nog varken tid eller ork med just nu. Jag har dessutom börjat bli mer och mer sugen på ett värre kamerahus. Något att spara till i framtiden tror jag bestämt.

Här är resultatet av dom mörka bilderna, några av dom iaf. C du kanske kan hjälpa mig ljusa upp dom resterande utan att tappa svärtan i bilderna?
I brist på annat...

Älskling började sin första arbetsvecka med eftermiddagsskift. Alltså är jag helt lämnad till min ensamhet på kvällarna. När lillan lagt sig blir det helt tyst och stilla. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv. Att tom surfa är allt för farligt. Eftersom det 9 gånger av 10 slutar med att jag råkar handla något. Oftast något helt oskyldigt på HM. Ibland en gardin eller ett kuddöverdrag. Nog för att jag alltid behöver mer saker, men någon måtta får det ändå vara. Med tanke på hur ofta älskling kommer jobba kväll hädanefter.

HM har förövrigt fått in massor av fina nyheter till både stora och små. Det kliar duktigt i shoppingnerven vill jag lova.

Den här veckan har gått otroligt fort. Jag vet inte riktigt vad jag har för dag idag mentalt. En blandning av måndag och tisdag tror jag. Det är helt obegripligt för mig att det är torsdag redan imorgon. Min sista arbetsdag för veckan. Lillans dagis har planeringsdag på fredag, vilket i förlängning innebär att jag får vara ledig. Jippie. Jag behöver verkligen en lång helg känner jag. Mys med familj och vänner. Fast jag misstänker att denna helg som alla andra kommer vara slut innan den ens börjat. Nästa vecka blir också en kortvecka. Men då på grund av kortare dagar. Eftersom jag ska gå ner lite i tid. Känns som ren lyx. Kvalitets tid med lilla söt.

Hon sköter sig exemplariskt på dagis. Så gott som iaf. Det har inte varit det minsta bök att lämna. Även fast jag väntat att dom ska ringa tillbaka mig varenda dag eftersom lillan är både snorig, hostig och hes. Men feberfri och pigg och har därför gått hela dagar. Jag hoppas att det inte blir värre än det är nu och sakta men säkert går tillbaka. Själv har jag suttit snuvig med halsont hela dagen idag. Vilket inte känns allt för bra. Jag har middagsplaner på fredag och utgångsplaner nästa lördag. Ska jag bli förkyld får det bli mellan dessa dagar. Jag antar att den stora prövningen av immunförsvaret börjar nu i samband med lillans dagis bravader. Det ser jag inte fram emot.Gamfarbrons favorit plats.


Här sitter han så fint och väntar på maten. Jag tror banne mig han har en inbyggd klocka för mellan halv och kvart i 7 börjar han ivrigt visa att det är matdags. Dom får alltid mat efter lillan lagt sig klockan 7.

RSS 2.0