Hygien?



Något jag har märkt är att när man är hemma (inte jobbar) så händer något med den personliga hygienen. När jag jobbar så duschar jag varje dag och tvättar håret varannan. Nu duschar jag i bästa fall varannan dag och tvätta håret? Det blir när det är så skitigt att det ställer sig upp av sig själv. Jag kan inte ens skylla på att det beror på att jag är småbarnsförälder och ändå aldrig är ren pga kräks och amning. Det blev på samma sätt när jag gick arbetslös några månader före jag började på mitt nuvarande jobb och då var jag inte ens i närheten av att bli gravid. Jag antar att jag känner att när jag är hemma så spelar det ingen roll hur jag ser ut - det är ju bara älskling som måste stå ut med mitt utseende där. Det lustiga med det resonemanget är att det egentligen är honom jag vill vara fin för. Så det motsäger sig själv - riktigt ordentligt. Det är svårt att greppa att när jag var 20 kunde jag inte ens gå ut och hämta posten utan att ha full party make :P Något har hänt på vägen här tror jag. Idag trodde jag att jag skulle en sväng på stan - håret dyng skitigt - jag satte upp det i en tight tofs och hoppades att det inte skulle synas så mycket. Sätter på en lättare make så tänker man kanske inte på att håret är skitigt. Nu blev det inte någon stadsrunda, vi hann inte. Då tänker jag när jag kommer hem. Fan vad onödigt att jag sminkade mig helt i onödan då... Raka motsatsen till när jag var 20. Jag tycker inte själv att jag är särskilt läcker utan smink (inte så jätte mycket med smink heller men det känns bättre). Det är nog höjden av lathet när man inte "orkar" sminka sig. Jag tror det hela började med att jag kunde sova 10 minuter längre när jag jobbade om jag struntade i sminket och då valde jag det istället. Mitt jobb kräver iofs inte att jag måste vara så snygg men det är lustigt att jag orkar lägga så mycket energi på vad jag ska ta på mig när jag inte ens ids kladda på lite mascara innan jag går utanför dörren. Tror jag måste skriva ett dusch schema så jag får ordning på det här.

Jag blir så imponerad av människor som är duktiga i köket. Vi var och hälsade på hos Elise och Wille idag. Hon bjöd på lunch. Super gott och säkert super nyttigt, sist vi var dit bjöd hon också på lunch. Samma sak då super gott och säkert super nyttigt. Jag tycker att jag gör bra mat och försöker variera så mycket som jag kan. Det beror lite på hur mycket nya recept jag hittar - jag är inte så mycket för att rocka loss helt i köket. Jag vet väll iofs vad som passar till vad men känns onödigt att förstöra en hel middag för att jag skulle vara lite uppfinnelserik. Nu är både jag och älskling rätt stora på husmanskost så hos oss går det mycket makaroner, potatis och ris. Det är rätt vanligt med stroganoff, köttfärsås och pannkaka :P Jag menar inte att det år något fel på dessa maträtter men det är nog inte det nyttigaste man kan åstakomma i köket. Idag provade jag ett nytt recept från billiga veckan på ica. Svamp och paprikakyckling med ris. Jätte gott men kanske inte super nyttigt :D Lånade bilden från ica.se, min såg inte lika bildskön ut ;P



Kanske skulle ta och se efter min övertrötta och uttråkade lilla dotter nu, jag misstänker att hon behöver lite aktivering.

Bye for now.



Blöjhinken



Man fick ju med en blöjhink med babypaketet från barnens hus (eller babyproffsen om man väljer att hämta det där istället). Det man får hämta ut i slutet av graviditeten som innehåller lite olika prover av diverse produkter som eventuellt kan vara bra att ha när man har bebis. Mest tyckte jag det var reklam. Det var ju blöjhinken jag var ute efter. Jag förstår att dom delar ut dom gratis, för påsarna som man ska ha i är svindyra! Jag skulle aldrig ha köpt den hinken. Nu har jag den ju redan och tänker att då är det väll lika bra att jag använder den (jag misstänker att det är därför dom delar ut dom gratis). Det följde med en dosa med påsar när man fick hinken och den använde vi ju upp nästan på en gång. Jag insåg snabbt att vi kommer bli ruinerade om vi slänger allt i hinken så det slutade med att vi ställde undan hinken och helt enkelt bara hängde upp en påse på skötbordet där vi har slängt alla hennes blöjor. Visst det fungerar hur bra som helst nu när hon bara ammar eftersom bajset inte luktar illa. Men snart är lilla fröken hela 4 månader och ska börja med smakportioner av barnmat, har även tänkt börja med gröt då. Jag vet att bajsblöjorna inte kommer lukta sommaräng då utan att vi måste börja använda blöjhinken. Vi har inte plats för skötbordet inne på toan utan det står i hennes rum. Detta innebär att börjar det lukta illa där så luktar det illa i hela lägenheten. Just nu har barnens hus faktiskt 100 kr rabatt på refillen så jag tvingade med hela familjen dit idag eftersom jag misstänkte att erbjudandet skulle sluta gälla imorgon. Fyi så hade jag rätt. Det var sista dagen idag så det var tur vi åkte förbi där. Så nu har vi 3 dosor med påsar och jag kommer bara slänga bajsblöjor i hinken, resten i påsen jag har hängandes på skötbordet för att få dom att räcka så länge som det bara är möjligt. 299 ordinarie pris för denna. är inte det hutlöst?



Det är så härligt att det har varit plusgrader flera dagar i rad nu. Eller bortsett från stormen igår, den var allt annat än härlig. Det får gärna fortsätta så här hela februari med :) Det tror jag förvisso inte, utan det kommer säkert bli tvär kallt igen. Men det är super att få lite försmak på våren. Humöret blir bättre och man känner sig inte lika trött.... gud vad jag längtar till våren / sommaren nu. Slippa bylta på sig fjorton lager kläder. För även om det är 0 grader klär jag mig som att det skulle vara -10. Jag resonerar som så att det är bättre att ha ett lager för mycket som man kan ta av än ett lager för lite :)

Ska passa på att göra lite middag medans lillan fortfarande sover.

Bye for now.

Helg











Idag är älsklings enda lediga dag den här helgen. Det blir så när han jobbar förmiddag eftersom han den veckan jobbar mån - fre och går över till eftermiddag då han jobbar sön - tors. Så varannan vecka har han en dag helg och varnnan 3. Idag spelar även löven match och troget fan som han är går han på alla hemmamatcher. Så han bjöd hit några kompisar och dom har suttit här och druckigt öl och splat nhl på x-boxen innan matchen. Jag och lillan passade på att fly fältet innan dom kom och tog en promenad till syster i det uppfriskande vädret. Jag tyckte det såg så bra ut när det även idag var 4 plus när vi skulle gå ut. Det jag inte räknade med var att det skulle blåsa så förbannat. Hade det inte varit för blåsten hade det ju varit jätte skönt ute. Istället blåste det stormvindar, inte alls särskilt angenämt.

Lillan har börjat bli riktigt stark i nacken nu. Lägger man henne på mage kan hon ligga och hålla huvudet högt rätt länge utan att det blir jobbigt. Hon kan tom lägga ner huvudet och vila lite för att lyfta upp det igen. Hon är verkligen hur söt som helst. Iofs tycker man väll alltid att sitt eget barn bara är det sötaste som finns. Men håll med om att våran dotter verkligen är jätte söt ;)

 

På Jennies begäran har jag fotat kläderna från hm, jag köpte även en trepack med sockar men dom tyckte jag inte behövde vara med på bild. Jag utnytjade 20 % baby rabatten jag fått från hm för att jag fått barn. Så det handlar inte ens om några ritiga pengar - tror jag kom undan med drygt 500 kr. Jag är jätte nöjd. Det på bilderna nedan har jag köpt i strl 80 och 86. Jag tror jag har så jag klarar mig i stl 74 och har börjat lagra upp i strl 80 nu så det inte ska bli så dyrt senare. Jag försöker ta lite i taget. Saken är bara den att när jag börjar kolla runt så har jag svårt att sluta. Tradera är jag inne på nästan varje dag och kollar. Jag har även hunnit ropa hem lite strö plagg när jag hittar något jag tycker är fint. Egentligen ska jag inte titta där alls eftersom ser jag något som är fint kan jag inte låta bli att buda. Än har jag långt ifrån komplett garderob till lillan i strl 80. Men fortsätter jag som jag gjort nu kommer jag ha så mycket att jag inte ens kommer hinna använda allt. Nä dax att slå mig själv på fingrarna och sätta stopp för ett tag. Det är ju trots allt rätt länge kvar tills hon kommer kunna ha dom här kläderna ändå.

 


Ett par jenas och 2 mjukisar                         3-pack bodys


T-shirt, tunika med tights                           2-pack pyjamas och strumpbyxor och en solhatt


Bye for now.

Vad är det med tummen?



Vi vaknade som vanligt klockan 11 idag. För att upptäcka att det var hela 4 plus ute. Underbart, man får verkligen vårkänslor när det är så varmt och skönt ute. Det är bara synd att det kommer bli kallt igen och då blir det snorhalt istället :D Men det är värt det för att få lite vår i förtid. Vi tog oss en promenad till expo och plockade upp syrran och lilla kusin på vägen. Jag är ute efter ett till täcke till lillans spjälsäng. Men det var lika dyrt på expo som på barnens hus, så tror jag satsar på ikea istället. Jag får hoppas att någon har vägen förbi där rätt snart bara :P

Lillan har börjat hitta sin tumme. Jag var själv tumsugare när jag var liten och vill verkligen inte att lillan ska börja med det också. Så fort tummen åker in är jag där och petar ut den och stoppar in tutten istället. Jag får hoppas att det räcker så och att hon inte börjar motarbeta mig mer. Hon vill ju gärna ha allt i munnen och händerna är extremt intressanta. Att det ska vara så spännande att halvtugga på lill tummen....

Jag gillar verkligen billiga veckan recepten på ica. Jag tog ett häfte när vi var och storhandlade på maxi som innehöll 4 veckor recept från billiga veckan. Allt såg ju inte jätte gott ut, men jag hittade några bra iaf. Det är roligt eftersom det är lätta recept och det blir variation. Annars är jag rätt duktig på att göra ungefär samma rätter hela tiden. Jag tycker att det är roligt att laga mat men vill inte att det ska bli för komplicerat eller ta för lång tid. Då är dom här recepten perfekta. Visst det blir ingen gourmé middag, men det duger för oss :D

Bye for now.

Tygbok



Vi får se hur det här går. Jag har en mindre nöjd dotter i knäet just nu. Men det får bära eller brista. Hon blir ännu mer missnöjd när jag sätter ner henne i babysittern och älskling har just gått och lagt sig så tänkte bespara honom hennes gnäll skrik grin. Så länge jag aktiverar henne lite så är hon hyfsat nöjd iaf. Hon har en väldigt hög och extremt gnällig ton när hon inte är helt nöjd. Lilla fröken har börjat få betydligt mycket mer humör. Det är iofs kul, det märks att hon är med på ett helt annat sätt nu men det innebär även att hon börjar märka när hon får eller inte får den uppmärksamhet hon vill ha. Just nu sitter jag med henne i knäet över ena armen och gungar fram och tillbaka i sidled för att hon ska hålla sig lugn och belåten... haha det är nog tur att ingen ser mig just nu :P

Vi fick alla lillans hm kläder idag. Dom var verkligen jätte fina. Hon kommer vara så söt i sommar våran lilla ängel. Själv tror jag att jag är större än jag egentligen är. Tror båda byxorna returneras för en mindre storlek. Det ena paret är en lite större modell - men det är ju inte snyggt om dom sitter för löst ändå. Så ska ta en sväng till hm imorgon el lördag och prova dom där i mindre storlek för att se om dom sitter bättre då. Dom andra är ett par jeans leggings som jag redan har i den mindre storleken. Dom sitter bra men är gränsfall till små. Jag får gå och dra upp dom hela tiden. Så tänkte lite smart att tar jag en större storlek kanske jag inte behöver det. Jag ville ha dom i en ljusare ton. Saken var bara den att dom blev alldeles för stora istället...

Jag har äntligen hittat en tygbok till lillan. Dinosaurien Dino fick det bli. Den såg hyffsat rolig ut med lite prassel och bitringar. 50 kr på barnens hus, som hittat :)



Trevlig kväll, ska se om lilan tillåter att jag borstar tänder och tvättar ansiktet innan hon ska få sin natta mat.

Bye for now.

Trötter



Jag tycker det är fascinerande att jag som ändå får sova så mycket är / blir trött vid den här tiden. I natt somnade lillan 23.30 och jag ungefär en halvtimme efter. För att gå upp och amma runt 6 och sen gå och lägga oss och sova till 11.. Problemet för mig kan alltså inte vara att jag sover för lite utan för mycket. Det är det enda vettiga jag kan komma fram till. Inte för att jag är så mycket piggare dom dagar jag ställer klockan och går upp tidigare än jag är van. Eller så är det bara den årstiden att man är trött för det mesta. Kan iofs bero på att jag är livrädd för att få mjölkstockning så jag klär mig varmt som fan hela tiden och sen har vi det nog rätt varmt inne i lägenheten med.

Idag har varit en supermysig dag. Vi tog en liten promenad till banken lillan och jag, vi tajmade så bra så vi kom hem samtidigt som älskling kom hem från jobbet. Stackarn, slitit hela dagen på jobbet för att komma hem och städa - varför får man alltid panik och måste städa så fort någon ska komma och hälsa på. Är det så svårt att städa för sin egen skull? Nu är både jag och älskling väldigt bra på att plocka undan efter oss. Så dom värsta ytorna här hemma brukar vara vardagsrumsbordet och köksbordet. Det går rätt fort att rensa när det behövs. Tvätta gör vi för det mesta på onsdagar med och idag var inget undantag.
Jag kan verkligen inte begripa politiken i den här förbannade tvättstugan, var och varannan gång jag har bokat tvättid är det kläder kvar i torkskåp och eller tumlaren. Jag har tom fått plocka ut blöta tvättade kläder ifrån maskinerna för att idioten före inte har vett att hämta sina kläder. Jag kan inte begripa hur människorna här är funtade som tycker att det är ok att lämna kläderna hur som helst. Vissa gånger har jag lust att bara kasta ut allt i trapphuset för att idioterna ska fatta att man inte gör så... men hejdat mig i sista sekund och kastat det på arbetsbänken inne i tvättstugan istället. Hade jag kunnat luska ut vem det är hade jag gått dit och sagt några väl valda ord. Men dom fegtvättar  - bokar ingen tid utan tar bara en ledig. Idag var det något ljushuvud som tyckte att vi hade tvättat klart och helt enkelt bara satt in två maskiner och börjat tvätta  - PÅ VÅRAN BOKADE TVÄTTID. Hade lust att sätta mig och vänta tills fanskapet dök upp och skälla ut honom / henne ordentligt. Vi hade iofs tvättat klart, men jag hade fortfarande saker kvar i torkskåp och tumlare. Det kunde ju lika gärna varit så att jag var tvungen att åka iväg och göra något snabbt för att senare komma tillbaka och fortsätta tvätta. Om människan iaf hade haft vett att komma hit och fråga om det var ok ifall hon / han satte igång en maskin. Men att helt enkelt bara ta maskinerna när jag har bokad tvättid tycker jag är förbannat fräckt! Ska jag måsta bli en moralkärring över den här tvättstugan, eller kanske räcker med några arga lappar.......

Cilla och Nils kom förbi på kaffe och kladdkaka. Jätte trevligt. Det är så kul att hon tog kontakt med mig igen efter hon sett i tidningen att vi fått barn. Hon är nog det närmaste jag skulle kunna kalla barndomskompis jag har nu eftersom jag inte umgås med någon ifrån sävartiden längre. Eller längre, det blev bara så när vi flyttade från sävar till stan. Mitt under städet kom jag på att jag skulle baka en kladdkaka - bästa och snabbast bjudkakan man kan baka enligt mig. Som tur var kom jag på att jag ville göra något lite annorlunda och letade fram ett recept på en vit kladdkaka med blåbär. Cilla hade också bakat en kladdkaka som hon hade med sig :) Den vita med blåbär blev för övrigt jätte god, recpetet hittade jag här http://www.matklubben.se/recept/vit_kladdkaka_med_blaabaer_5873.html enjoy ;)

Nu har lillan vaknat ska ta och ge henne nattamat och sen lägga henne och mig.

God natt..

Födelsedagsfika och storhandling



Jag hade tänkt gå på öppna förskolan med lillan idag. Men då bjöd Jennie oss på födelsedags fika så det fick bli det istället. Jag ställde klockan, eftersom vi brukar gå upp vid 11 och det tar minst 2 timmar innan jag får mig hemifrån. Jag hann rasta hundarna, ställa om motorvärmaren, äta frukost och dricka en kopp kaffe innan lillan vaknade, då var klockan nästan 11 :D Så en väldigt lugn start på dagen. Jag insåg idag hur otroligt fort tiden går. När vi åkte från Jennie så sa hon att om inte annat så ses vi ju på babysången nästa tisdag. Va tänkte jag är ju länge kvar till februari - flera veckor :P Men det är det ju inte. Det är första februari på tisdag. Kommer ju bara smälla till så är lillan 1 år och jag ska börja jobba igen.... Vi hade jätte trevligt hos Jennie och Ebba, hon bjöd på jätte god smörgåstårta. Det tackar vi för :D

Eftersom älskling fick lön idag och vi har ett väldigt tomt kylskåp nu tänkte jag att det är lika bra att storhandla direkt.  Först skulle vi till Willys eftersom dom har familjevecka och jätte bra pris på blöjor. Så vi tog en vagn och började plocka på oss lite varor. Tills vi kom till blöjorna. Men fick köpa 3 paket till priset av 2. Men vad besviken jag blev. Dom hade ju bara byxblöjor. Eftersom lillan är så liten fortfarande är det inte lönt att sätta på henne en byxblöja. Dom förpackningarna är det dessutom mycket färre blöjor i. Så vi struntade att handla där alls. Irriterande när sånt händer. Dom lurar dit en för någon bra rabatt och sen finns inte ens den produkt man vill ha. Jag misstänker att alla inte tänker som mig utan handlar där ändå bara för att dom är där. Det gjorde inte jag, vi handlade allt på maxi istället. Där hade jag fått 30 % på blöjor via min personliga rabatt och avslutade med middag på mac donalds. Så nu har vi välfylld kyl och frys och behöver förhoppningsvis inte stödhandla allt för mycket den här månaden.



Tänkte passa på att tipsa om en tävling när jag ändå är gång :)

Tipsa & vinn

Just nu kan du vinna ett presentkort värd 300 kr på www.fiaz.se


Allt du behöver göra är att…

 

  • Om du har blogg:

Lägg upp bilden & skriv om tävlingen i din blogg där du tipsar dina läsare till att också vara med i tävlingen (och därefter mejla [email protected] med länken till din blogg)

 

  • Om du inte har någon blogg:

Mejla minst fem vänner där du bifogar bilden och tipsar dina vänner om att delta i tävlingen i mejlet (skicka samtidigt mejlet till: [email protected] )



Bye for now.

Ny garderob....



Det har ju nästan blivit vår idag sådär mitt i vintern. Jätte skönt måste jag säga men nästan omöjligt att klä sig. Eftersom jag ammar måste jag ju hela tiden tänka på att klä mig varmt på överkroppen - alltid hålla brösten varma. Då är det bättre att ha ett eller två lager för mycket så man kan klä av sig om det blir för varmt. Än ett lager för lite så mjölkstockning kommer som ett brev på posten. Jag fick ett lager för mycket på mig på vägen ner, men det var precis lagom hem. Tror lillan fick det väldigt varmt i vagnen däremot.

När vi vaknade imorse (klockan 11) hade jag absolut inga planer för dagen. Jag såg att det var 3 plusgrader och kännde att jag måste ut, så en tur till banken passade bra. Efter frukost ringde istället Elise och ville ta en fika på stan. Det känndes ännu bättre, så jag klämde på mig mina walking skor och packade iväg oss till stan. Jätte skön prommenad, det tar inte mer än 20 minuter att gå härifrån. Underbart, men halt. Shopoholic som jag är, är det nästan omöjligt för mig att gå på stan utan att köpa något - idag gick det faktiskt. Men jag fick slå mig på fingrarna ett par gånger. Jag vill sy nya fodral till kuddarna i vardagsrummet och hittade flera tyger som skulle passa, sen tog vi en sväng förbi hm och gud så mycket snyggt dom hade. Jag hittade kläder för flera 1000 som jag skulle kunna köpa direkt utan att ens prova :P Om man kunde vinna ett par miljoner......... Tack Elise för idag, alltid lika trevigt. Hoppas det går bra för dig på torsdag. Vi håller tummarna för dig här.

Dags för middag, en väldigt just för stunden påkommen kyckling pasta. Håller tummarna för att det går att äta :P

Bye for now.

Husdrömmar



När man börjar komma upp i våran ålder är det rätt vanligt att hus finns med i bilden. Vi har pratat några gånger om att det skulle var trevligt med något eget men har inte kommit så långt att vi varit och tittat på något än. Många av dom vi känner har hus och idag var vi iväg till Obbola för att titta på Danne och Tinas nyköpta hus. Visst  det är lite att göra, tapetsera och måla men gud så mysigt. Det går att göra hur fint som helst. Dom hade jätte stor altan på baksidan och rätt stor gräsmatta. Bara en sån sak som att kunna parkera precis utanför dörren är ju lyx för oss. Det ska bli jätte spännande att se hur det blir när dom fått upp alla tapeter på väggarna.
Jag kunde inte låta bli att gå in en stund på hemnet och kolla vad som finns när vi kom hem. Det skulle ju vara bra för alla med hus. Hundarna skulle få springa ut och in som dom ville, lillan med :P Bara veta att man äger huset och kan göra vad man vill med det är ju guld. Tyvärr är min smärtgräns på vad det får kosta väldigt låg eftersom jag inte vill att boendet ska äta upp alla överskottspengar. Jag har börjat väga fördelen med att bo i lägenhet mot hus. Bor vi i lägenhet så kan vi förmodligen spara så vi har råd med en riktigt bra semester varje år (oavsett om vi väljer att åka utomlands eller semestra i Sverige). Det kommer vi förmodligen inte kunna göra om vi köper hus. Då har vi däremot lyxen med egen tomt egen baksida, eget allt där man kan göra som man vill istället. Här har vi ju en hel del grannar vi måste tänka på hela tiden. Nu drar man inte på stereon på högsta volym ändå när man har en liten - inte när man har hundar heller för den delen. Men det skulle vara skönt att kunna om vi ville. Vi har en granne som är gammal och halvdöv som jag misstänker ser på tv på högsta volym. För jag kan höra vilken kanal som är på när jag ligger i vårat sovrum. Vi måste ha en barnfamilj över oss med för spring hörs från tidigt på morgonen till kvällen.
Egen ingång är något jag alltid föredragit då jag har hundar som kan skälla om det lever om ovanligt mycket i trapphuset eller när posten kommer.
Däremot vet jag att det inte är lönt att vi köper något renoverings projekt eftersom varken jag eller älskling är särskilt händiga. Vi är dessutom den typen som blir väldigt frustrerade när det inte går som vi tänkt på en gång. Det är en rätt dålig kombination när det kommer till renovering. Vi skulle sluta som perfekta kandidater till arga snickaren. Därför lär det dröja innan det blir något husköp för våran de. Det största projektet i det hus vi i så fall köper måste vara tapetsering eller golvläggning. Det innebär att toaletter och kök måste vara fräscha. Ett hus som ser ut på det viset och som säljs för under 1,5 miljoner finns inte. Jag har hört länge att bo bubblan kommer att spricka men än har den inte gjort det och som utvecklingen har sett ut på priser i den har staden så misstänker jag att den inte kommer göra det på ett bra tag till. Dessutom vet jag inte hur lånesituationen ser ut heller det är ju rätt mycket att tänka på där med.
Så jag får nog fortsätta drömma om vårat hus några år till och hoppas att situationen ser annorlunda ut då.
För stunden får jag nöja mig med att inreda våran lägenhet istället. Jag har blivit tvärless på kuddarna vi har i soffan som inte matchar särskilt bra. Bullmamman som jag har blivit tänkte att jag ska sy nya överdrag till alla kuddar. Det kommer bli spännande att se hur det kommer att gå eftersom jag och min symaskin inte kommer bra överens. Så nu ska jag sätta mig och börja leta lämpligt tyg på nätet.

Först ska jag ta och bada och massera min väldigt trötta dotter innan hon hinner somna.

Bye for now.

Utslut...



Vad händer med tiden när man har en liten? Jag ställde väckarklockan på 8.30 idag för att vi skulle kunna ta oss hemifrån kl 11. Ja 2,5 timme i förväg. Jag hade tänkt hinna duscha, äta frukost och surfa lite innan vi skulle fara. Men eftersom jag hade planerat att lillan tänkte äta runt 6 -7 som vanligt så tyckte hon att det var en mycket bättre ide att sova hela natten (med 4 undantag då jag bara var upp och stoppade i tutten så somnade hon om). Så jag fick väcka henne när min klocka ringde. Vilket gjorde att jag blev efter ungefär 40 minuter i min tidsplanering. Jag får faktiskt inte ihop det själv. Att det ska ta så otroligt lång tid att bli klar på morgonen. Men har accepterat att läget ser ut så nu. Vi var ute och på väg runt 20 över 11 så hyfsat i tid kom vi oss iväg iaf. Det är ju synd att man lyckas planera en massa saker en sån fin dag som denna. Sol och varmt - vad mer kan man begära. Blev mycket mer sugen på att stanna kvar ute, ta med stora kameran och ta en massa mysiga vinterbilder. Men så blev det ju inte. Jag packade med kameran men det blev ändå inga bilder.

Det är ingen lek att köra bil när det är såhär mycket snö. Plogvallarna i korsningarna är ju så höga att det är helt omöjligt att se någonting utan att köra ut i halva korsningen. Gör man det så är man redan i vägen om det kommer en bil så det är som att välja mellan pest eller kolera. Sen tror jag att halva Umeås befolkning inte förstår att i vinterväglag är det halt - detta innebär att man bör ta det lugnt i korsningar och inte chansa ut och tro att man ska hinna. För det gör man inte. Har fått tvärbromsa 2 gånger bara idag, därför att något ljushuvud som tycker att dom har fruktansvärt bråttom och bara måste köra ut mitt framför mig!!! :(

Jag har då inte lärt mig att inte ta mig för allt för mycket på dagarna heller. Vi började med en snabb visit hos Sussie och Jimmy ute i Ytterboda. När vi kom hem plockade vi upp lillans mormor och slöppte av gubben på hockey. För att fortsätta till EM´s möbelrea. Efter det följde vi mormor hem och tog en fika även där. Vi kom hem lagom till middagstid så jag ställde mig i köket direkt. Nu när jag sätter mig i soffan känner jag att jag är helt utpumpad. Skulle lätt kunna lägga mig och sova nu. Det är ingen möjlighet eftersom lillan inte fått sin dagssömn som hon brukar och förmodligen inte kommer vara den roligasta donnan ikväll. Det är dessutom försent nu för att packa ner henne i vagnen och söva henne en stund där. Just nu är hon super pigg och ligger och pratar, fast hon är alldeles röd i ögonen för att hon är så trött. Som man bäddar får man ligga....

Nu är det filmtajm, i den mån det går med tanke på lillan ;)

Bye for now.

En vända på stan



Eftersom gubben jobbar eftermiddag så har han lång helg i helgen. Det innebär att han är ledig fredag - söndag. Jätte skönt. Så vi tog oss en sväng på stan idag. Jag och lillan gick ner (eftersom det lämpligt nog inte går att få upp bagageluckan på biljävlen just nu). Det var iofs rätt skönt att gå ner det var inte fullt lika skönt att gå hem, när det börjat snöa småspik under dagen. Eftersom jag var så hurtig och gick fram och tillbaka på stan tycker jag att jag är värd en stor godis påse ikväll och skräpmat till middag :P Jag har äntligen handlat betong krokar så tavlorna på lillans rum kommer upp på väggen. Idag eller imorron åker dom upp, ska bli jätte kul att se hur det blir :D Jag har även inhandlat en mindre OH penna så jag blir klar med ramen jag ska måla till lillan. Jag ritade på nalle puh figurer med blyerts penna under graviditeten men har inte riktigt kommit på hur jag ska fortsätta så det blir bra. Jag har insett att jag aldrig kommer kunna måla dom svarta kantlinjerna så det blir snyggt. Så nu ritar jag dom med tusch så målar jag resten sen och så får vi se hur det slutar...
Lillan fick sig en ny jätte fin body från Lindex, köpte stl 80 så hon kan nog ha den lagom till sommaren.



När man väll fått igång köplusten så kan det aldrig sluta bra. Vi har väldigt dåligt med pengar nu som alla småbarns föräldrar när man är hemma med mammapeng. Barnbidraget hann bara komma så var det borta igen. Där kommer avbetlaningarna väl till hands. Så både jag och älskling fick ett il när vi kom hem och drog iväg varsin beställning på hm.se, haha gäller att passa på nu när dom har 10%. Jag har inte köpt något till mig själv på väldigt länge så kände att jag kunde lyxa till med 2 byxor och 2 tröjor, älskling beställde en skit snygg kavaj, byxor och ett linne. Inte helt oväntat blev det mest till lillan som fått sig en duglig sommargarderob med basplagg strl 80 / 86.

Passaten besiktades igår, jag tror fan inte det är ett rätt på den bilen... Ända sen vi köpte den har det varit problem. Nu fick vi inte mindre än 6 anmärkningar. Allt ska dessutom vara fixat inom en månad annars blir det körförbud. Tror killen som besiktade bilen var den petigaste jag varit med om någonsin. Han anmärkte tom på ett trasigt torkarblad. Va fan dom fryser ju alltid sönder på vintern, det hade väll räckt att säga till om att det behövde bytas vem fan orkar anmärka om en sån sak!!!????? En sak är säker iaf billigt blir det inte :( Känns så förbannat surt att ta av sparade pengar för att fixa bilen. Den ska bara fungera! Basta!

Nu ska jag ta hand om min smått uttråkade dotter, det börjar dessutom snart bli dax för middag.... hamburgare eller pizza... det är frågan.

Bye for now.

När vi ändå är inne på kläder



Vi hade ju våran premiär på öppna förskolan i tisdags. När vi kom dit satt gruppen som redan var där och pratade om just hur dom klär sina barn. Vad som betingar flicka och pojke. När barnen är så här små är det ju rätt svårt att direkt se om det är en flicka eller en pojke annat än på kläder. Så därför är det ju inte direkt aktuellt att ha rosa på en pojke eller annat än rosa på en flicka. Själv har jag rätt mycket rosa nu, men absolut inte bara. Jag tycker att det finns mycket som är fint och tar på lillan det jag själv gillar. Vi kom till öf med en grön och lila 5 myror body och bagy jeans, bara det var svårt för dom som var där att avgöra om det var en flicka eller pojke. Eftersom jag nu tycker att det är fint med lite "tuffare" kläder så kommer väll våran stackars dotter bli misstagen för att vara pojke tills hon kan spara långt hår :P Nu har jag faktiskt rätt mycket rosa söta flickkläder med men det är svårt, nästan omöjligt att hitta tuffa flickkläder. När man väl gör det så kostar dom skjortan så det blir inte värt det ändå. Nä då handlar jag hellre på pojkavdelningen så får det bli som det blir ;)

Vad vackert det är ute nu när solen har börjat titta fram igen. Känns som man inte sett den sen i höstas. Att det börjar vara ljusare lite längre på dagarna nu skadar ju inte heller. Tycker det är otroligt trist när man måste ha alla lampor tända hemma hela dagen för att det är så mörkt ute. Snön däremot får gärna börja smälta bort nu. Det är faktiskt bara besvärligt när det börjat bli så mycket. Plogvallarna efter gångvägarna är nästan lika höga som man är lång. Ge sig ut och köra bil är en mardröm eftersom man måste ut i halva korsningarna för att ens se något och då är man redan i vägen om det kommer en bil. Så varmare väder, gärna regn tack! Vi tog en eftermiddags promenad igår och mötte då en karl med blinkade ljus fram på cykeln. Hur kan det på något sätt vara bra? Jag förstår inte poängen alls. Det måste ju vara fruktansvärt störande att lyset blinkar hela tiden. Det kan ju inte lysa upp så bra om man cyklar där det inte finns någon annan belysning heller. Varför köper man ett sånt cykellyse överhuvudtaget? Jag har ju väldigt svårt att tänka mig att man skulle synas bättre med ett sånt lyse i jämförelse med ett lyse som lyser hela tiden. Antar att det inte är meningen att man ska förstå allt....



Vi sänder en tanke till bästa pappa som sliter på jobbet nu. Snart helg ;)
Ska ta och aktivara men kära dotter nu. Hon är less på att sitta i bilbarnstolen och vill ha lite aktivering.

Bye for now.

Jeans leggings



Jag brukar för det mesta lägga fram kläder som lilan ska ha på sig, det första jag gör när jag kliver upp. Detta eftersom vi inte brukar byta från hennes pyjamas förrän jag har ammat andra gången på morgonen. Hon är rätt sölig och det är bättre att pyjamasen får ta det än kläderna hon ska ha resten av dagen. Idag hade jag valt ut en jätte söt pippi body och ett par jeans leggings. Men min sambo tycker inte att det är "rätt" att bara ha leggings och body. Utan hon måste han en tunika / klänning över. Varför frågar jag då - jo för att det ser ut som pojkbyxor. Då blir jag lite fundersam. Vi har ett gäng jeans till henne i bagy stil, det är enligt mig mycket mer pojkigt än jeans leggings. Nu är ju smaken som baken och det är ju bra att man inte tycker likadant hela tiden. Så därför undrar jag (inte för att jag tror att det är någon som följer denna blogg redan, men om det finns en eller två) vad tycker ni, är det pojkigt eller flickigt med jeans leggings? Är det ok att ha leggings till en body?



Hundarna har ju tagit det här med att det kommit en liten till i familjen väldigt bra förhållandevis. Dom är iofs vana att slåss för uppmärksamhet då dom en period i livet levt med två till hundar (4 sammanlagt varav en jätte stor, och ja det var som ett mini zoo hemma då). Så en bäbis var inte så stor omställning. Än så länge är hon ju så liten så hon inte bryr sig om dom. Hon kan titta lite och fundera men har inte gjort några försök till att slita tag i det lilla hår dom har. Vad jag kan se har dom inte visat mer tecken på svartsjuka annat än att dom (eller mest Gizmo) tar varje tillfälle att komma nära. Sitter jag bara med tangentbordet i knäet är det fritt fram eftersom han tycker det är självklart att han ryms också. Sitter jag med gravidkudden med lillan på och ammar har han numera förstått att han inte ska lägga sig på kudden han med utan han tränger ner sig så nära det bara går utan att hamna på. Jag tycker att det är fantastiskt att dom förstått att hon har kommit för att stanna, och att dom ska vara väldigt försiktiga i närheten av henne. För det är ju omöjligt att ge dom lika mycket uppmärksamhet nu som innan hon föddes. Så gulstjärnor i kanten för våra fantastiska hundar.



Nä, hundarna vill ha mat och lillan ska krypa i sin pyjamas.

Bye for now.

Vi tar en till :)




Gubben är på jobbet och lillan sover, börjar känna mig lite rastlös och kommer på den briljanta idén att skapa en till blogg. En för mig som handlar om mig och mitt liv, mina tankar och funderingar om allt och inget.

Att bli förälder gör att man skapar sig ett helt nytt liv. Inget är som det var innan. Jag anpassar mig hela tiden efter lillan, hon bestämmer allt. Nu är hon ju ett fantastiskt snällt barn som sover nästan hela nätter och är glad för det mesta på dagarna. För att hålla mig sysselsatt så hittar vi rätt ofta på saker på dagarna. Idag hade jag bestämt att vi skulle gå på öppna förskolan för första gången. Den gruppen som var för barn 0-8 månader. Så vi packade oss i väg hela familjen och mötte upp Therese och Fanny och gick dit. Väldigt mysigt men måste säga att jag känner mig väldigt ovan med allt det "barnsliga" som följer med att skaffa barn. Vi skulle nämligen ha en liten sångstund (och då har jag väldigt nyligen anmält mig och lillan till babysång som börjar om några veckor) och inser rätt fort hur pinsamt jag tycker det är att sitta och sjunga (kraxa) barnsånger som jag inte kan :P Man kunde kanske tycka att det räckte så första gången jag är där, men nej vi ska dansa i ring med dom små också. Självklart gör jag det men känner mig väldigt, väldigt dum och fånig. Vad gör man inte för sin ängel. Vi får nog ta och öva på öf varje vecka fram tills babysången börjar så jag känner mig lite mer bekväm där.

Varannan vecka jobbar älskling eftermiddag. Vilket innebär att han börjar 16 och slutar 24. Jätte bra att han är hemma på dagarna men det blir sjukt tomt på kvällarna. Jag är rätt duktig på att hitta på saker på dagarna, men på kvällarna vill man ju vara hemma och varva ner. Så därför brukar jag försöka ladda upp med filmer / serier som jag misstänker att han inte vill se och roa mig med det. Blir rätt långtråkigt i längden men det finns inte så mycket annat att hitta på så det får duga. Jag har ju sett reklam om den nya dockusåpan konferensresan som går på kanal 5 och måste säga att den är väldigt rolig. Ser fram emot nästa avsnitt. Inser nu i skrivandes stund att jag just har missat den andra nya dockusåpan sommar i Sverige som jag hade tänkt se. Får hoppas dom laddar upp den på play rätt fort så jag kan se den lite senare ikväll.

Så efter en massa bök och stök i photoshop (som jag absolut inte är någon stjärna i) så lyckades jag få en samlad bild på oss alla i familjen. Under tiden har lillan passat på att vakna och nästan ålat sig ur stolen. Jag misstänker att hon börjar bli rätt hungrig så det är nog dax att se till hennes behov.

Bye for now.

RSS 2.0