Idéer

Min kreativa ådra har verkligen väckts denna mammaledighet. Jag har vansinnigt många idéer och projekt som jag inte har en aning om när jag ska ha tid att börja med. Jag ska spara alla barnmatsburkar för att göra ljuslyktor. Jag vill göra egendesignade lampskärmar till sänglampor åt barnen. Jag vill göra snygga kort av hand och fotavtryck med hjälp av scrapbooking, jag vill måla och rita. Jag vill sy ett lapptäcke och göra smycken. Måla om en möbel och knyta en trasmatta. Göra gipsfigurer och sy barn kläder. Virka och sticka. Jag har många fler idéer men detta skulle bli ett väldigt långt inlägg om jag skrev ner allt.
 
Just nu vill jag helst börja med lillasysters rum. Jag vill hitta en en fin (helst inte svindyr) tapet. En tur förbi ikea för ramar, tyger, en expedit hylla och lite lull. Vad jag längtar tills dom öppnar här. Då bor vi ju nästan grannar med dom. Samtidigt måste jag försöka trolla bort den väldigt stora och fula men extremt rymliga skjutgarderoben som står och tar en massa plats i hennes rum nu. Samt införskaffa en annan helkroppsspegel som dessutom hitta en bra placering till den någon annan stans här hemma. 
 
Lite har jag fått utlopp för. Genom skisser och några akvarell målningar. Kul att flera visat intresse för min målade uggla (som ska göras i fler färger). Det blir ännu roligare att måla då. Jag ska försöka måla andra djur med. En apa, kanin, giraff, elefant, häst och självklart en gris till lillan. 
 
 
HM har vansinnigt mycket fint nu. Särskilt under home. Jag har köpt ett så fint kuddöverdrag och två mysiga och väldigt billiga värmeljusstakar och är supernöjd. Blir ett till likadant kuddöverdrag. Sen ska jag bara övertala älskling att helrosa gardiner till vardagsrummet är det som kommer passa bäst. En rosfilt från hemtex i rosa skulle jag gärna se i soffan med. Tyvärr är ju inte ekonomin den bästa. Men drömma kan man ju alltid.
 

Alla hjärtans dag och bumbo

Älskling har jobbat em i veckan vilket inte gjort det helt lätt att få ihop årets alla hjärtans dag present. Vi skulle äta gott och det fick räcka som present till varann. Men tänkte att ett porträtt av honom efter en av favoritbilderna inte kostar något men ändå har ett ganska högt emotionellt värde. Passade perfekt som överraskningspresent. Att hitta tiden att skissa när inte han var hemma var lite klurigare. Men lyckades ändå få ihop en hyfsad teckning i tid. Han blev jätteglad och det är ju det viktigaste. Lillan fick göra ett kort. Tanken var att hon skulle skriva pappa. Men en massa p och a:n blev super med. Allt på kortet har hon gjort helt själv. Duktiga stora tjejen.
 
 
Tidigare idag var vi och hälsade på hos en kompis. Där fick hon en alldeles egen Sophie och det tackar vi hjärtligt för. Finaste giraffen. Hon fick även provsitta i deras bumbostol. Jag hade ingen till lillan. Har alltid tyckt dom ser ut som en stor potta (rätt fula) men jäklar så fiffig den var. Hon satt stabilt och bra i den och eftersom den är så kompakt går den att ställa upp på bord vid behov. Den väger just inget heller. Super. Bästa är att vi får låna deras. Tills dom behöver den och då misstänker jag att lillasyster är stor nog att kunna sitta själv. Eller iaf med hjälp och stöd av kuddar.
 
 
Jag mailade vk och ifrågasatte ifall dom verkligen börjat ta betalt för nyfödda annonser och jodå det har dom. Trodde först jag sett fel eftersom det var helt gratis när jag skickade in en bild för 3 år sedan. Men dom mjölkar väl pengar på alla sätt dom tror det går. Vilket jag är övertygad om att dom kommer tappa på i längden. Hur som helst skickade jag in till Umeå tidningen istället (där det var helt gratis) och vår bild är med i veckans upplaga. Blev jättebra.
 

Dop och dolda talanger

I helgen döptes lillasyster. Vi körde på samma koncept som när lillan döptes. Samma kyrka och samma lokal. Tegskyrkan är inte den finaste kyrkan i stan. Men den är väldigt mysig med sin lilla dop hörna. Att det dessutom går att låna lokalen i källaren till fikat efteråt är lysande.
 
Baket hade jag och mamma delat på.
 
Lillasyster skötte sig exemplariskt under hela cermonin. Jag var övertygad om att det skulle bli tvärtom. Hon var jättetrött och småless. Det resulterar oftast och alltid i lessna miner. Men inte då. Så duktig. Lilla hjärtat. 
 
Hon somnade nästan direkt när vi kom ner. Vilket iofs inte gjorde allt för mycket. Sedan sov hon tills vi skulle åka hem. Roligast hade nog lillan. Flera kompisar och ett STORT lekrum att röja runt i.
 
 
 
Jag dammade av mitt gamla skissblock här om veckan. Lillan har velat måla nästan varje dag efter dagis. Jag tänkte att jag kanske också kunde försöka mig på något samtidigt. Nu låter jag henne inte måla om jag inte har full uppmärksamhet på vad hon målar på. Vilket är lite synd då jag har en idé på tavlor till flickornas rum som jag vill göra i akvarell. Jag blir nämligen lite uppslukad av det jag gör för stunden när jag ritar (målar). Så fast jag sitter vid bordet mittemot henne kan jag efter ett tag ryckas ur mitt skapande och upptäcka att hon just målat halva borde lila. Typ. 
 
Därför tog jag fram skissblocket. Skulle vara smått orättvist om hon fick sitta och tråka med sina pennor medan jag lekte med vattenfärg.
 
Jag har inte ritat på många år. Då var skisserna inte allt för avancerade. Inte dåliga men inte heller bra. (Jag blir aldrig helt nöjd med något jag gör, allt går alltid göra lite bättre). Jag har inga bra pennor. Jag hittade faktiskt en kolpenna men förutom den en vanlig blyertspenna och en stiftpenna (för skarpa svarta linjer) och ett sudd. Med det och skissblocket ändrade jag en bild på lillasyster till svartvit på mobilen och satte igång. Från början hade jag inte så höga förväntningar. Det blir vad det blir tänkte jag. Blir det dåligt gör jag om tills det blir bra.
Men det blev inte dåligt. Det blev inte alls dåligt. Väldigt förvirrande. Det blev nästan bra. Jag är nästan helt nöjd. Jag vet inte vad som hänt. Men på något vis har jag blivit mycket bättre på att rita genom att inte rita alls. Det ni. Jag kanske skulle avvakta några år till så är jag expert. Skämt åsido så är det smått makalöst..Jag har fortfarande väldigt svårt för öron, händer, kläder och hår. Men med lite träning ska jag nog kunna bli bättre på samtliga. Så nu blir det rita av. 
Denna mammaledighet har väckt en kreativ sida i mig. Jag har en massa roliga idéer. Om jag bara hade haft mer pengar och mer tid.
 
 
Lillasyster har börjat skratta. Inte helt, men skrattliknande läten när hon tycker något är roligt. Det är ju så mammahjärtat svämmar över. Älskade barn. 

Familjefotografering

Jag har klurat på familjebild till tidningen ett tag nu. Och lillasyster blir ju bara större och större. Egentligen hade jag velat ta tidigare men dels har det varit mörkaste tiden på året (jag använder inte blixten om jag inte absolut måste) men sen har jag varit väldigt trött och sliten. Amningen är och petar på min ångest. Så jag har mått lite si och så på grund av det. Nu när det börjat bli lite ljusare och mina hormoner har lugnat sig så börjar allt kännas lättare och bättre. Jag hoppas verkligen det är på väg att släppa lite och inte bara en bättre period.
 
En kompis erbjöd sig att hjälpa oss. Vilket på alla sätt varit bättre. Men som vanligt kom jag på att vi skulle fota kvällen innan. Kändes inte helt okej att förutsätta att hon kunde hjälpa oss med en halv dags notis.
 
Jag har en fjärrkontroll till självutlösaren på kameran. Så jag tänkte att vi försöker själva först. Sen om det blir pannkaka av allt så kan jag ju alltid fråga om hon har tid att hjälpa oss nästa helg istället.
 
Först hade jag tänkt hänga ett lakan mitt i vardagsrummet. För att få ljuset från fönstren rakt framifrån och vit bakgrund. Jag ville använda så mycket naturlig ljus som möjligt. Vi har en kirschstång som separerar vardagsrummet från hallen. Den är snarlik den kirschstång vi har som gardinstång i vardagsrummet. Så jag tog för givet att dom kirschklämmor som passar i den skulle passa i den andra med. Självklart gjorde dom inte det. Jag fick tänka om. Vilket resulterade att jag rensade väggen mot köket från allt. Nackdel var att det blev sidoljus från fönstren och jag var tvungen att stöd belysa (jag har inte lampor till sånt).
Vi snyggade till oss och knäppte några bilder. Inte så många som jag velat men så många vi hann med innan lillasyster blev allt för hungrig. 
 
 
 
I färg är bilderna dåliga. Men svartvitt lyckades jag få till dom så pass bra att jag tom hade några alternativ. Inte så illa pinkat tycker jag.
 
Efter allt. När jag äntligen valt en bild vi tänkte skicka in (blev första bilden nedan) upptäckte jag till stor irritation att vk börjat ta beltalt för sina bb bilder. Och inte så lite heller. 369 kr har dom mage att ta. Vilket fick mig att strunta i det helt. Jag hade kunnat acceptera en symbolisk summa på 50 kr. Men det finns inte att jag skulle lägga 369 kr på en liten, liten bild i en tidning som ingen ändå har... Nä fy skämms vk!! När jag surade som mest över det tipsade syrran om gratistidningarna ALLA får. Så jag googlade och jodå i Umeå tidiningen får man lägga in bb bild helt gratis. Så håll utkik den kommer den vägen denna gång.
 
Bjuder på dom jag tycker blev bäst.
 

RSS 2.0