Sockerberoende?

Nu är det fredag igen. Vi brukar ju vanligtvis köpa godis på fredagar. En jättestor påse som räcker hela helgen. Mina tandtroll tycker det är en ypperlig idé. Dom tycker om godis minst lika mycket som jag. Under påsken har jag ju försökt hålla mig lite extra från sötsaker. Hur har det gått då? Jo, inte så bra. Fast jag har ett synligt hål i en tand kan jag inte låta bli att äta godis eller andra sötsaker heller för den delen. Så jag har halvt gett upp tanken på att sluta helt. Vad ska vi annars ha för gott att se fram emot inför helgen? Det är dessutom i stort sett omöjligt att sluta äta sånt som innehåller socker. Mer eller mindre allt gör det. Därför tror jag vi ska försöka banta ner det till en liten påse, som vi äter upp på fredagen för att försöka åtgärda problemet på något sätt. Sluta helt rätt och slätt är jag inte upplagd det minsta för nu. Sockerberoende? Jo, det är nog exakt det jag är. Däremot kan det hända att det sker drastiska åtgärder efter ett besök hos tandläkaren...

I morse vaknade lillan 7. Wtf! Hon brukar sova till 9. Vi lyfte över henne till våran säng. Där roade hon sig med att sparka, nypas, prata, skrika, slå, veva, grina och brumma. Efter en timme insåg jag att hon inte kommer somna om och lommade upp med den missnöjda lilla. Som genast blev på strålande humör när hon slapp ligga inbäddad mellan mamma och pappa i ett mörkt sovrum.

Detta resulterade i att allt blivit lite skevt idag. Hon var super trött vid 11 och somnade när älskling gav henne ersättning. Då insåg jag att en promenad runt nydalasjön halv 13 var en omöjlighet. Lillan skulle med all säkerhet ha vaknat tills dess och att gå en två timmars promenad med en dam som inte tycker det är allt för kul att åka vagn vaken är inget jag ger mig på. Särskilt inte en sån sträcka då det är mer eller mindre omöjligt att bli hämtad efter vägen ifall hon skulle bli allt för grinig. Så jag packade ner henne i vagnen och tog en promenad runt böle med syrran istället.
Efter lite kusinhäng är lillan nu helt slutkörd och sitter och gnuggar ögon för fulla muggar. Jag har så smått insett att det nog är lika bra att blanda ihop en flaska käk rätt snart så hon får sig sin middagslur.


 

Älskling har varit och besiktat saaben idag. Han glömde lägligt nog telefonen hemma så än vet jag inte hur det gick. Men eftersom den bilen är lite som den är så misstänker jag att vi fått minst 7 anmärkningar. Älskling trodde 10 innan han for. Ska bli intressant att se vem som kom närmast.

Igår kväll tog jag lite bilder på lillan med bodyn som hilka. Hon kräktes ner dreglisen så jag tog av den. Efter ett tag blev bodyn rätt blöt, så jag tog av den med. Tyckte hon var så söt när hon hade den hängande på huvudet. Nästan som en hilka. Jag lekte lite med bilderna i photoshop - fantastiskt program om man kan det. Blev rätt nöjd över resultatet.


En liten flaska vin

Vilket underbart väder. Det är knappt jag kommer ihåg när det var mulet sist. Sol och värme i flera veckor känns det som. Jag misstänker starkt att jag överdriver rätt kraftigt. Men jag kan faktiskt inte komma på när det var dåligt väder sist. Bara därför ska det regna imorgon. Jag har kollat både SMHI och yr. Båda sidorna visar regn från klockan 12. Säkert bara för att vi i mammagänget bestämt träff för att traska runt Nydalasjön just då... Typiskt. Nu skulle det inte vara första gången meteorologerna misstar sig. Ibland kan man klia sig blodig för att försöka komma underfund med hur dom läser väderkartorna. Jag har varit med om att SMHI visat regn och utanför fönstret lyser solen för fullt. Inte ett regnmoln så långt ögat kan nå. Det är nästan pinsamt att dom inte snabb som ögat ändrar till sol på hemsidan.

Min svagt påbörjade förkylning som började med ett ont öra och fortsatte med halsont är som bortblåst. Mycket konstigt. Jag var helt övertygad om att det nu var min tur (älskling har åkt på några slängar som jag lyckats undkomma). Att jag skulle ligga hemma däckad en vecka. Nu blev det inte så. Det tackar jag min lyckliga stjärna för. Att ligga sjuk hemma hör inte till mina favoritsysselsättningar. Vart det plötsligt onda örat och halsen kom ifrån får jag nog aldrig veta. Tur det inte stannade iaf.

Jag har nu officiellt slutat amma. Det känns både lite vemodigt (jag saknar min och lillans mys stunder under amning) men också väldigt skönt. Än har jag lite mjölk kvar. Men det borde inte ta allt för lång tid innan det försvinner. Detta ska vi fira med en liten flaska vin imorgon. Det kommer smaka så gott. Det är ju trots allt ungefär 1,5 år sedan jag drack vin sist.

Den här dagen har vi inte gjort särskilt mycket. En tripp till strömpilen för att införskaffa mer ersättning. Efter det tog jag och lillan en promenad runt teg för att hon skulle få sova lite mer och för att jag skulle få njuta av solen.
Resten av soltimmarna var väl spenderade på stekarbalkongen.

Eftersom lillan brukar bli trött igen efter måltiden vid 4 så packade jag ner henne i vagnen för en snabb promenad. När jag ammade brukade hon ofta somna medan hon åt. Då kunde jag bara lyfta över henne till spjälsängen så sov hon vidare där. Nu när hon äter ersättning ur flaska blir hon inte trött på samma vis. Det krävs att jag bäddar ner henne i vagnen och går en kort sväng. Det räcker med ett varv runt kvarteret. För att hon ska somna. Nu är det ju så fint ute fortfarande så jag tog en lite längre sväng för att få känna lite på kvällssolen.

Just nu ligger hon på balkongen och sussar så sött. Det är så fantastiskt praktiskt med balkong när man inte har lyxen med egen igång alternativt uteplats där man annars skulle kunna lämna vagnen. Styr jag in henne på sitt rum vaknar hon mycket fortare eftersom det blir så varmt. Enda nackdelen med dags sol på balkongen är att det bara fungerar att ställa ut vagnen på kvällen. Annars blir det nog ännu varmare för henne att ligga ute än inne.

En klant

Det är just det jag är. En klant. Det är inget jag behöver hymla med. Jag har alltid varit det och kommer alltid att vara det. Att jag dessutom är extra disträ och tankspridd sedan slutfasen av graviditeten gör ju inte saken bättre direkt. Livet får lite annan fokus med barn om man säger så.

Vi har framkallat lite (minst 20 var) bilder som ska skickas till våra mor och farföräldrar. Jag vill att dom ska kunna njuta av lillan i 20 olika variationer av leenden också. Som vi får äran att göra nästan varje dag. Att jag lyckats fånga dom på bild tycker jag är rätt beundransvärt.

Tidigare på dagen tog hela familjen en långpromenad för att lillan skulle få sova. Det gjorde hon också tills vagnen stannade utanför ica. Jag skulle snabbt springa in och fynda grillad kyckling för 20 kr. Medan jag var därinne och röjde hann hon vakna. Typsikt. Gissningsvis sov hon bara ungefär en timme.

Jag handlade en munkjacka till henne på lindex rea slutspurt. Jag kände att det var läge att inviga den idag. Var inte helt nöjd över färgen på den när jag köpte den, men eftersom den var så billig fick det duga. Jag tar tillbaka det. Den är ju faktiskt jättesöt.


 

Älskling som varit uppe med tuppen för att klippa bort kalufsen var helt knäckt när vi kom hem. Han bäddade ner sig i sägen för att försöka få några minuters extra sömn innan jobbet. Det gick mindre bra. Det blev en lite längre vila. Lillan skrek för allt hon var värd. Jag fick för mig att börja tvätta fönstren. Dom såg rent bedrövliga ut men jag hade ju faktiskt kunnat vänta till morgondagen eller alternativt någon annan dag då han inte behövde sova. Det som slutligen fick honom att ge upp var när jag var inne i lillans rum för att ta hennes fönster. När det öppnades i kombination med att balkongdörren stod öppen blev det korsdrag som smällde igen dörren ordentligt. Jag misstänker att älskling flög upp ur sängen av smällen. Bara en liten stund efter stack han in huvudet och frågade vad jag höll på med. Så mycket för den dagsvilan.... Men fönstren blev rena iaf. Här är en före och efter bild bara för att poängtera exakt hur skitiga dom var innan.

 

 

Lite mys med lillan hann han med innan han blev tvungen att bege sig till jobbet. Mina hjärtan.

 



När hon då visade tecken på trötthet igen just före 5 packade jag ner henne i vagnen. Jag skulle passa på att posta några brev och väga kuverten med bilderna. Det känns onödigt att sätta på för mycket porto och för lite är ju inte heller bra. Vi gick sonika till statoil. Dom har både brevlåda och våg. Att jag gissade att brevet vägde typ ett halvt kilo säger rätt mycket om mitt tillstånd. Det vägde 80 gram. Sicken tur för mig då kom jag undan med bara två frimärken.

Väl hemma igen med lillan utstyrd på balkongen skulle jag försöka komponera ihop något bra till korten och försluta och frankera kuverten. Det är alltså här jag min klant lyckas skära mig i tungan. Jag brukar sällan slicka på kuverten för att försluta. Jag tar en bit trasa eller dylikt för att blöta tillräckligt för att limmet ska fungera. Nu orkade jag inte det idag eftersom det bara handlade om tre kuvert. Därför skar jag mig på det första kuvertet eftersom jag troligtvis använde fel teknik. Irriterande. Så nu sticker det sådär lagom retfullt i såret. Tur P kom förbi med två påskägg igår så jag har något att tröstäta åtmistonde. Så mycket för att sluta äta godis...

Mammafika på Mariehem

I morse vaknade jag väldigt tidigt (halv 6) av att regnet piskade mot fönstret. Ja, vad skönt tänkte jag. Att det blir dåligt väder. Lite regn behövs verkligen och jag kan med rent samvete sitta inne hela dagen. Sen somnade jag om igen.

När vi sedan vaknade på riktigt hade det slutat regna. Men det var fortfarande mulet. En timme senare sprack det upp och solen tittade försiktigt fram. Jaja tänkte jag får väll sitta inne hela dagen med dåligt samvete då.

Planen för dagen var mamma - bebis fika hemma hos J. Alla bäsar verkar vara lite små förkylda nu. Även jag verkar ha dragit på mig nått skit. Jag brukar aldrig vara sjuk (det kommer jag få äta upp när lillan börjar på dagis). Men igår började jag känna att ena örat inte mådde riktigt bra. Den enda nässpray jag hade hemma var otrivin comp och jag är osäker på om man bör använda den när man ammar. Nu gör jag ju det väldigt lite men känns ändå inte helt hundra. Jag vågade aldrig gå in på fass för att ta reda på om det var okej eller inte. Bättre lyckligt ovetande än olyckligt vetande. Så mitt första projekt för dagen var ett snabbt besök på apoteket för att införskaffa en lindrigare variant. Sagt och gjort.
Efter det åkte vi upp på Mariehem för trevligt umgänge och gott fika. Vi avvek samtidigt som syrran för att älskling skulle hinna få lite tid med lillan innan han skulle iväg på jobbet. I bilen på väg hem från fikat kände jag att halsen inte heller mådde så bra. Därför bestämde jag med älskling att möta upp oss när vi kom hem för att gå till ica och köpa halstabletter. Lillan däckade så sött i bilen och jag kunde lyfta över henne till vagnen utan att hon vaknade. Vad skönt tänkte jag. Nu lär hon sova några timmar efter all stimulans hos J. Med det sagt gick vi fram och tillbaka till ica. Två halstabletts askar rikare. Vi hann bara styra in vagnen på lillans rum så vaknade hon. Skit. Så nu vet jag vilken härlig kväll jag och hon kommer ha.

Lillan är inte längre lika förtjust i hennes leksaker. Dom är helt okej men hon tycker våra är mycket roligare. Telefoner, tangentbord eller mus som exempel. Idag fick hon upp ögonen för laptopen. Älskling satt och myste med henne i knäet då hon upptäckte datorn. Efter det var hon inte så sugen på att sitta kvar i pappas knä.






Tänkte passa på att visa den skitsnygga klänniningen från HM's conscious collection som jag nyligen beställt. Den har varit utsåld men det verkar som det kommit in fler. Jag klickade snabbt hem en och håller både tummar och tår att den passar. Storlek 34 var slut så jag chansade på 36:an. Den är restad till v.25. Så när den väl kommer får jag ha den på varje dag för att kompenserad förlorad tid. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Här är godbiten. Är den för stor kommer jag gråta en skvätt. Bilden är lånad från HM's hemsida.


Lilltösen sitter nu och gnuggar ögnoen för allt hon är värd. Som sagt, det kommer bli en spännande kväll...


4H i Röbäck

Det blev grillat hos svärmor i lördags. Mycket gott och trevlig kväll. Eftersom det var så fint väder valde vi att gå dit och hem. Dom bor förvisso väldigt nära - men vi är också väldigt lata. Med tanke på alla projekt dagen bjudit på tycker jag att vi var mycket duktiga som gick.

När vi kom hem var älskling så slut att han gick och la sig samtidigt som lillan. Han skulle dessutom upp tidigt morgonen efter för att jobba lite extra (för att få in lite extra slantar till familjen). Jag var inte så långt efter. Det tar på att vara igång hela dagen.

När jag och lillan satt och åt frukost i godan ro igår ringde syrran och frågade om vi var sugna att följa med till Röbäcks 4H gård. Dom hade öppningserbjudande för säsongen och bjöd på nästan nyfödda lammungar för allmän beskådan (man var tvungen att vara knäpptyst för att få se dom, det såg en snäsig tant till) gratis ponnyridning och kaninhoppning (som vi i all besvikelse missade). Det tyckte vi lät som en ypperlig idé för att ta vara på det fina vädret. Så vi gjorde oss klara och begav oss dit. Det var vi inte ensamma om. Vi kom dit strax innan 12 och det var rätt mycket folk där redan då. Dom hade en hel del hästar, två grisar, en bunt kaniner och nått enstaka får - ett som just fått 2 lamm och hade fler på väg. Personalen var små snäsiga, det var väldigt dålig variation på djuren och korvbröden var slut. Vilding blev hungrig rätt fort och ville ha en korv. Så vi gick in i fiket för att tillgodose hans behov. Men tji fick vi. Korvbröden var slut, den unga tjejen i kassan trodde det skulle komma nya snart. Ungefär då gav vi helt upp och kom överens om att aldrig åka tillbaka dit igen. Hur kan man missa så mycket i planeringen att korvbröden tar slut vid 12 när dom har öppet mellan 11 - 14? Under all kritik skulle jag vilja säga. Tacka vet jag 4H på Mariehem. Dom skulle aldrig göra en sån tabbe.





Istället for vi tillbaka hem till oss. Vi har en fin, stor lekplats på gården som tinat fram och vilding behövde röja loss efter för många dagar ledigt från dagis. För en extra energiboost (mest för oss vuxna - vildings energi var det inget fel på) gick vi förbi ica och köpte korv och korvbröd till lunch.
Lillan vaknade (o)passande nog just när vi kom hem så hon var inte särskilt sugen på att sova i vagnen igen. Getingen från en av bb väskorna fick duga som underhållning. Det gick sådär. Jag fick i alla fall chans att inviga hennes super söta nyckelpige jacka ifrån lindex. Så söt.

 

Vi var på kvällen bjuden på middag hos en vän till älskling. Hemmagjorda hamburgare stod på menyn. Lillan var utslut efter dagens äventyr och sov igenom hela middagen. Det var förvissa bra eftersom det är rätt svårt att äta med henne i knäet då hon vill ha allt jag har. Väldigt god mat och trevligt sällskap. Tredje dagen i rad jag slapp laga middag själv. Det tackar jag verkligen för. Den här påskhelgen har varit fullt upp från morgon till kväll. Jättekul. Man får så mycket mer energi när vädret är så fantastiskt. Att temperaturen varit uppe och nosat på sommarvärme är ju helt underbart. Det lite mer otrevliga är att det även lockat fram diverse flygfän och kryp. Nu hoppas jag på en kanon sommar eftersom jag har lyxen att få vara "ledig" hela sommaren.

 

Idag har hela familjen tagit en promenad runt Böle för att få njuta av solen och värmen.

 

Vi har även hälsat på lillans gammel farfar och farmor. Dom uppskattar så väldans att vi kommer med jämna mellanrum och bjuder alltid på så gott fika. Det är ju inte så hemskt besvärligt när dom bor så nära. Värre blir det att hälsa på mina mor och far föräldrar eftersom dom bor över 20 mil härifrån. Förhoppningsvis blir det en tur dit närmare sommaren.


Glad påsk

Jag vill börja med att önska alla en riktigt glad påsk. Såhär lite i efterhand.

Sen vill jag passa på att fördöma alla sockerfällor som med all säkerhet gjort hål i en av mina tänder. Skit, skit och skit. Jag är svag för godis och har alltid varit det. Marmelad och sylt ligger mig också varmt om hjärtat. Favoriter hos tandtrollen med gissar jag. Eftersom jag har tandläkarskräck har jag valt att gå privat. Det kommer alltså inte bli särskilt billigt när jag väl måste åtgärda det. Så nu är det slut ätet godis. Jag får nog även se över och dra ner på min sylt och marmelad konsumtion. Jag vill poängtera att jag alltså inte slutar äta godis pga artikeln i vk. Om alla äckliga saker godis innehåller. Nej det stoppar mig inte, utan rätt och slätt för att jag inte vill ha fler hål eftersom jag avskyr att gå till tandläkaren. Annars skulle jag kunna sitta och mumsa röda ferraribilar och hallonbåtar utan att reflektera en sekund över vad dom innehåller. Det känns dock inte så kul att sluta just nu. När allt godis är retfullt billigt överallt...

Gårdagen hade vi fullt upp. Jag klev upp runt 9, älskling och lillan hade redan varit uppe en halvtimme då. Vi roade oss med att städa delar av lägenheten. Så mycket vi hann innan klockan 12 då vi skulle tvätta och få besök av en vän till älskling. Lillan tyckte det var extremt tråkigt och skrek efter uppmärksamhet ungefär hela tiden. Så det var lite svårt att koncentrera sig. Kändes inte allt för kul att gå och försöka trösta henne med rengöringsmedel fulla händerna.

Efter första maskinerna var igång tog vi en promenad till bubblan. Där vi avnjöt årets första mjukglass. (Jag hade inte den blekaste att dom ens sålde det där). Det var mycket gott. Vi såg en fjäril på vägen. Det är ju nästan ett sommartecken ;)

Vi var bjuden till min pappa på påskmiddag. När vi kommit hem efter promenaden och varit nere i tvättstugan som för en gång skull var tom på kvarlämnade kläder, tvättmedel, påsar av olika slag osv. Den var faktiskt städad. Kors i taket. Jag misstänker att det var hon som brukar städa trapphuset som förbarmat sig över den. Inte någon som faktiskt bor här. Trevligt värre att för omväxling skull få tvätta i en ren och fräsch tvättstuga.

Hos pappa bjöds det på kycklinggratäng med pasta. Det var riktigt gott. Så gott att jag tog receptet. Syrran med barn var också där. Alltigenom en riktigt trevlig kväll. Med god mat och trevligt umgänge.





När vi kom hem igen var vi så knäckta att vi gick och la oss allihop. Lillan en timme före oss.

Natten har varit jobbigt. Lillan vaknade vid 3 och var pigg. Hon låg och slog tutten mot spjälsängen, jollrade, pratade och vred och vände sig i säkert en timme innan älskling ledsnade och lyfte över henne till våran säng. Där tog det nog minst en halvtimme till innan hon somnade om. Det är ingen höjdare att få nattsömnen störd på det sättet. Jag skulle föredra att få sova utan att bil väckt men måsta gå upp klockan 7. I morse gick älskling ändå upp med henne runt halv 8. Jag låg kvar till halv 9 men kunde inte riktigt somna om ändå.

Idag var planen att äntligen få tvätta bilen. Den var nog en god kandidat till skitigast i stan innan. Eftersom vi hade halva priset på finast tvätten på Preem (som bara har biltvätt på Haga) åkte vi dit. När vi ändå var på den sidan av stan tyckte jag att det var lika bra att fara förbi babyproffsen för att hämta fotsacken till nya vagnen. Det finns ingen som passar just våran vagn utan dom hade beställt en som passar en trehjulig historia. Den passade mindre bra på våran vagn. Så det slutade med att köpte en annan.

Efter det ett besök på strömpilen. Älskling hade kollat ut en skjorta han ville ha på hm och jag skulle hämta ut jackan jag köpt till lillan på Lindex shop online. Såg förövrigt att dom verkar köra en drive med ta 3 betala för 2 på alla bebis kläder nu igen när jag var inne för att leta en bild på jackan. Måste även inflika att jag stod och dreglade över kläderna styled by Rachel Zoe. Hade jag haft pengar hade jag köpt en hel del därifrån. Jätte fina färger, mönster och modeller. Den blommiga långklänningen (för 299) är ju bara hur fin som helst. Så fattig som vi är ska vi nog låta bli att gå in på några butiker alls. Man blir ledsen i hjärtat när man inte kan handla något ändå. Sen vet väll alla att när man har som minst med pengar så hittar man mest och vi har alltid minst med pengar....

 

Vi avslutade utflykten med att storhandla på Maxi. Med tanke på hur kaosartat jag hört att det varit både torsdag och fredag på strömpilsområdet var jag förberedd på det absolut värsta. Men det var inte alls så farligt. Ganska lite folk. Det tackar vi för. Jag har provat på att storhandla samtidigt som resten av staden. Det är inte ett nöje jag gärna gör om...

 

Nu ska jag sätta på ett ansikte för att senare promenera över till svärmor på middag. Vi hoppas på grillpremiär.




Lunch på stan

Inatt var lillan tillbaka på banan igen. Ingen uppvakning mitt i natten. Hon vaknade första gången runt 7. Klockan 8 lyfte jag över henne till våran säng och fick sova till 9.

Idag hade vi bestämt date med en vän på stan. Det kändes riktigt skönt att komma ut eftersom vi hålt oss hemma hela veckan. Hon erbjöd sig dessutom att bjuda på lunchen. Jätte snällt. Vi hamnade på Ghandi. Det är första gången jag ätit där någonsin. Sist jag var in i dom lokalerna var när Skytten fortfarande höll till där. Det var indisk buffé, inte alls dumt. Jag är inte så stor på stark mat och gick på det milda av allt. Lite starkt var det ändå. Men gott. Dit kommer jag absolut gå och äta fler gånger. Vi pratade om allt och inget och stannade så länge att jag trodde kocken skulle slänga ut oss till slut.

Enda butiken vi var in i var Mia's lustgård. Så mycket fint dom har. Dom har dessutom tagit in kläder och sjalar (ganska dyra) väldigt fina. Jag är ju sugen på att styla om sovrummet. Det fanns mycket som skulle passa den nya stilen utmärkt där. Tyvärr har jag inte ekonomin för det nu. Så jag får suga på den karamellen tills vi båda börjat jobba igen och fått tillbaka hyfsad ekonomi igen.

Det verkar (peppar, peppar) som att lillan faktiskt tar flaskan nu. När vi kom hem blandade älskling ihop 90 ml ersättning. Hon åt allt ur flaskan. Det känns väldigt bra. För nu kan jag på allvar börja byta ut måltider för att rätt snart (förhoppningsvis) kunna sluta amma helt.

Till middag lyxade vi till med pizza. Det är bäst att passa på just när lönen kommit. Det är då vi har råd. Jag orkade bara halva min. Inte så konstigt med tanke på hur mycket buffé jag tryckt i mig till lunch. Hade nog stått mig på det tills imorgon. Just nu känner jag mig lite rundare än vanligt. Det är iofs bra, om jag inte varit så förbannat mätt....

Inte fullt så kort

Jag klippte mig igår kväll. Det blev inte fullt så kort som jag egentligen tänkt. Vanan trogen lät jag frisören själv bestämma vad hon tyckte att jag passade bäst i. Det blev jätte bra. Älskling blev mer än nöjd då det inte alls blev så kort som han befarat. Det enda krav jag hade var att jag ville ha kvar lite längd fram och att det måste vara så kort att jag inte kan sätta upp det. Hon tyckte då att det passade att hålla linje med käkbenet. Det funkar bra för mig. Det är ingen frisyr jag måste fixa. Men den ser bättre ut om jag gör det. Gratis blev det dessutom. Halva presentkortet har jag kvar. Så jag hinner klippa mig en gång till i höst. Det innebär att jag kan hålla frisyren ett tag. Normalt brukar jag låta allt växa ut tills jag är så less att jag av den anledningen går och klipper av allt. För att sedan börja om igen. Jag brukar besöka frisören ungefär vartannat år. Så det här måste vara något typ av rekord från min sida. Då jag faktiskt klippte mig förra våren och hösten med. För att komma till det viktigaste. Här kommer efter bilden. Jag är osminkad och jävlig som vanligt men det bjuder jag på. Jag har legat och sovit i frisyren - det såg bättre ut kvällen innan... Men misstänker att det är så här jag oftast kommer se ut ändå.





Lillan har igår natt och inatt vaknat mitt i natten. Jag begriper inte varför. Hon ligger och jollrar och sparkar. Hon slår med tutten eller nallen (hon har en nalle som också är en speldosa, det sitter ett plastspänne i svansen man ska dra i för att den ska spela) mot spjälsängen. Hon brukar luras. Man tror att hon slår tutten mot sängen när det egentligen är nallen. Då har man kravlat sig över hela sängen för att stoppa in tutten igen helt i onödan. Mitt i natten är det inte allt för uppskattat. Inatt höll hon älskling vaken från det att hon slog upp sina blå runt 12 snåret tills han gav upp och la sig i soffan några timmar senare. För min del fungerar det ändå. Jag är ju hemma och hade inget planerat alls idag. Förutom att ringa vet och fixa och hämta medicin. Lite jobbigare för honom som ska jobba. Han fick någon ynka timmes sömn på soffan innan jobbet.

Jag och lillan sov till kvart i 9. Jag hade ställt klockan för att hinna ringa vet eftersom lillan vaknat efter 9 föregående dagar. Det hade hon nog gjort idag med om hon inte vaknat av mitt larm. Jag var redan vaken eftersom hon sovit så oroligt hela natten. Då sover jag med väldigt oroligt. Det var nog därför älskling inte kunde sova alls. Just nu skyller jag alla griniga, konstiga, oväntade överraskningar på tänder. Nej, hon har inte fått en endaste tand än. Men jag tror att det är på g nu. (Det har jag trott i över en månads tid, men nu är det nog på riktigt).

Eftersom hon sovit så dåligt på natten har hon varit extra trött och grinig under dagen. (Än en gång - säkert tänderna som spökar - känns som en väldigt vanlig ordföljd uttalad i detta hushåll numera). Det är som ett lugn infinner sig när hon sover. Särskilt påtagligt när hon varit extra grinig. Som en liten ängel. Mammas hjärta.

 

Äntligen! Idag tog lillan flaskan. Jag skulle testa som vanligt. Hon lite grinigare än vanligt. Jag tänkte att det här kommer gå käpprätt åt pipsvängen som vanligt. Hon drack allt jag gav henne. Det var ordentligt otippat. Det brukar gå absolut sämst när hon är på dåligt humör. Att jag då bara hade blandat det minsta som går, 30 ml med en skopa ersättning. För att slippa slänga bort att ersättning (för den är allt annat än billig). Kändes sådär. Jag fick snabbt försöka blanda ihop lite till medan lillan förbannat skrek efter mer. Just då var det ljuv musik i mina öron. Hon tog ju flaskan. Ett steg närmare avvänjning av amning. Nu hoppas jag verkligen att det inte var en engångsföreteelse. Det får morgondagen utvisa.

 

Nu är det sängen som hägrar. Ska försöka sova ikapp nattens förlorade sömn. Jag hoppas att lillan tänkt det med.


Välkommen vår

Inte en dag för sent heller. Det är så härligt när snön nästan är borta. Videknopparna börjar poppa fram lite här och där. Idag såg vi även blommor som letat sig upp genom ris och gamla löv från föregående år. Riktigt härligt. Allt känns helt plötsligt så mycket bättre. Fascinerande vad lite sol och värme kan göra för kropp och själ.

Gårdagen spenderades mestadels hemma. Älskling väckte mig mitt i natten av ett nattligt besök på toaletten. Magsjukan har äntrat vårt hem ännu en gång. Usch, fy och blä. Om det är en sjukdom som är värre än alla andra så är det nog magsjukan. Så ynklig och spak som man känner sig efter en natt på toaletten är det få sjukdomar som kan leva upp till. Man känner sig mer död än levande.

Jag och lillan skulle egentligen hälsa på hos brudarna bus. Men med risk att smitta ner alla valde vi att stanna hemma. Vi tog en promenad till ica istället. För att lagra upp med vätskeersättning och blåbärssoppa ifall hela familjen skulle drabbas. Nu blev det inte så. Tack och lov. Både jag och lillan klarade oss.

Älskling sov bort större delen av dagen, vi roade oss så gott det gick på annat sätt.

I morse vaknade vi halv 10. Hela familjen. Det är lustigt hur länge lillan kan sova när jag vill att hon ska vakna tidigare. Gamfarbrons medicin håller på att ta slut och jag behöver ringa hans vet och be honom skriva ut lite mer. Veterinären har telefontid mellan 8-9 på morgonen. Både idag och igår har lillan valt att vakna efter 9. Hela förra veckan vaknade hon redan vid 8. Jag får nog ställa väckarklockan imorgon för säkerhets skull - bara därför vaknar hon säkert klockan 7.

Den här dagen har varit lugn. Jag och lillan tog en prommis broarna runt i det fantastiska vädret. Det blåste dock lite mer än jag trodde när vi gick. Jag tog brio vagnen. Hon sover bättre i den. Därav fick jag med mig stora kameran. Så jag passade på att knäppa lite bilder på vägen runt.


 

Annat än det har vi lämnat och hämtat båda bilarna för däckbyte hos bildocktorn. Det känns skönt att veta att båda bilarna numera har sommardäcken på. Om jag skulle bli stoppad. Det var den ansträngning älskling orkat idag. Magsjukan tog verkligen knäcken på honom. Stackarn.

 

Ikväll (japp frisörerna har tydligen kvällsöppet nu för tiden) ska jag klippa mig. Det känns jätte kul. Jag har inte bestämt hur jag vill ha det än. Det får nog bli som vanligt. Att jag överlåter det till frisören. Än har jag inte blivit missnöjd. Jag valde dessutom samma frisör som klippte mig förra gången och det blev riktigt bra. Det enda jag vet är att det ska bli så kort att jag inte kan sätta upp det. Jag bjuder på en före bild här, så kommer efter bild imorgon. Observera hur platt, livlöst och tråkigt det är nu. Det är därför jag alltid har det uppsatt. (Egentligen har jag det för att jag aldrig orkar fixa håret, jag måste klippa det så kort att jag inte kan sätta upp det för att inte göra det).



Ensam hemma

Lillan vaknade strax före 9. Hon har gjort det hela veckan. Hon vaknar redan vid 8 men för att försöka få lite extra om än några minuters sömn så lyfter vi över henne till oss. Det fungerar hyfsat. Hon ligger och pratar och sparkar och river och drar. Så det brukar vara lite smått omöjligt att somna om. En micronap på fem minuter lite här och där.

Idag skulle vi på 3-års kalas och hälsa på min mamma.

Kalaset belv vi bjudna till igår, vi ville inte komma tomhänta och jag är lur på att ingen leksaksaffär är öppen på söndagar. Barnens hus kan vara det.... Vi chansade inte utan åkte till maxi. Det fick duga. Coolaste bruden fick inviga sina nya brillor.

 

Hon blev så ivrig att hon somnade.

 

På maxi hittade vi en lastbil med tillhörande helikopter. Alla 3-åriga pojkars dröm, typ. Vi stod faktiskt och kollade på lego först. Men jäklar vad dyrt det är! Bilar brukar ju alltid gå hem så det fick bli det. Dom hade t o m en liten hörna där vi kunde slå in paketet. Kändes lite bättre än att komma med den i en ica kasse. Grattis grabben...

När vi ändå var på strömpilen och jag faktiskt hade 80 kr löst i plånkan kände jag att det var läge att snabbt springa in på Lindex för att köpa pilotbrillorna. Där hade jag hittat ett par utan toning som jag tror jag kommer trivas i. Det var nog tur jag gjorde det för det fanns bara 4, 5 par kvar. Dom hade säkert sålts slut innan jag fått mig dit nästa gång. Vi kan numera kallas familjen pilotbrilla. Alla har varsitt par. Älskling har dom klassiska med spegelglas, lillans röda och till mig blev det guld och svart glas. Men jävlar va snygga vi kommer vara i sommar :P

 

Vi var först till kalaset. Kanske lite väl tidiga. Familjen stod i duschen. Det gick bra ändå. H blev jätteglad för sin present. Han hade fått en likadan av pappa sin veckan före men den hade gått sönder. Så det var ju bra att han fick en ny då. Det bjöds på tårta och kakor. Det var mycket gott. Vi valde att avvika när resten av gästerna var på ingång.

 

 

Mest för att vi skulle till min mamma. Hon har inte träffat lillan på länge och hade påskpresenter till henne. En bamse body jag velat ha till henne länge och en kofta från espirit. Det tackar vi väldans för. Jag tror aldrig man blir för gammal för att uppskatta presenter. Bilden lånade jag från lindex hemsida.

 

 

Älskling hade tidigare i veckan lovat en kompis att han skulle komma förbi idag. Jag kände när vi kom hem att jag var trött och jag vet att det brukar sluta illa om jag flänger runt allt för mycket på en och samma dag. Det behövs inte så mycket för att bägaren ska rinna över. För att undvika detta valde jag att stanna hemma. Älskling gick dit med lillan i vagnen. Det behövdes verkligen eftersom hon inte sovit mer än en halvtimme på dagen dittills. Hon sov igenom hela besöket.

Det känns riktigt skumt att vara hemma själv. Oftast när jag är utan henne brukar jag åka iväg. Det känns så tomt, fast jag har två hundar som ränner runt. Jag vill gå och pilla och plocka i allt ändå. Som jag gör när lillan är hemma. Varför kan man inte sätta sig ner på röven och bara va, och faktiskt uppskatta ensamheten?

Röda pilotbrillor

Jag vet inte vad det är men jag passar i väldigt få solglasögon nu för tiden. Det är väldigt irriterande eftersom jag gillar att använda dom. Eller rättare sagt så bor jag i dom hela våren, sommaren och hösten. Jag brukar matcha det men en sån där snygg glasögon bränna varje år. Det är därför rätt viktigt att jag trivs i dom jag har.
Jag har tidigare nämnt att mina glasögon försvinner varje säsong. Det gör dom också men jag har nu lyckats hitta dom två paren som tidigare var borta. Jag var ju helt inställd på att dom var mycket snyggare än det par jag hittade i bilen. Det var inte så. Förmodligen var det därför det par jag använt låg i bilen och dom andra två längst ner långt bak i en låda jag sällan tittar i. Sen undrar jag varför dom ska tona glasen på varenda jävla par som finns i butik numera? VARFÖR? Det är ju bara irriterande. Jag tycker dom istället kan göra glaset samma färg i en ljusare nyans så blir alla nöjda och glada.
I år tror jag att det får bli en pilotvariant. Det har jag aldrig haft tidigare. Lindex har en som inte är så dyr som jag kommer slå till på när barnbidraget kommer. Med min tur är dom säkert slut då så jag får dras med mina fula gamla i år igen.

När vi vaknade var det skitväder. Mörkt, dystert och allmänt trist. För att pigga upp dagen lite fick lillan ha klänning idag. En lila klänning med en zebra på, den är från HM men jag har fyndat den på tradera. Verkligen jätte söt.




Idag var enda planen kappahl. Jag har ju länge gått och dreglat över deras vintage stories sortiment. Som jag bara sett på nätet tidigare. Uppnålat på en modell kan ju alla kläder se snygga ut men jag hade ändå höga förhoppningar. Kappahl öppnade portarna på strömpilen igår (vi kommer snart inte behöva in till city mer då allt vi behöver finns där) det firade dom med 30% rabatt på hela sortimentet hela helgen. Älskling köpte sin svindyra jacka = jag kan köpa vad jag vill utan att han kan protestera.
Jag har faktiskt aldrig kollat efter kläder åt mig själv på kappahl tidigare. Har fått för mig att dom bara har tant kläder. Nu var det ju i första hand vintage kollektionen jag var mest intresserad av. När jag insåg att dom kläderna inte var just så fina som jag trodde och min storlek var slut på dom jag tyckte bäst om så började jag titta runt på lite annat istället. Jag plockade på mig lite här och lite där och ställde mig i kön till provrummet. Efter 20 min i kö och ihärdigt provade av alla plagg fastnade jag mest för ett par skumma byxor och en oversize skjorta. Jag vet faktiskt inte varför jag ens tog brallorna för att prova eftersom dom på galgen såg rent bedrövliga ut. Men på blev det en helt annan byxa. Tillsammans med skjortan tyckte älskling att jag såg ut som från en scen ur Pirates of the caribbean. Det duger. Jag tyckte det var skitsnyggt.
Jag kan ju aldrig låta bli att köpa något åt lillan så hon fick en super fin tunika matchat med byxor från vintage kollektionen. Kan hon matcha pirat morsan i sommar.
Bilderna är lånade från kappahls hemsida. Min skjorta är inte vit utan mycket snyggare än den på bilden. Men det är exakt samma modell. Byxorna hittade jag ingen bild på (kanske för att dom såg så bedrövliga ut på galge). Ni som träffar mig regelbundet kommer få se mycket av dom i sommar. Det lovar jag.




Ett par hundra fattigare var tanken att vi skulle köpa nya gardiner till sovrummet på hemtex. Väl där upptäckte jag till mitt förtret att det inte var ett två pack. 250 kr för en kappa. Jag säger då det. Jävla tur jag upptäckte det där så jag inte kommit hem med en stackars kappa och märkt det när jag packat upp den ur paketet. Det skulle sett fattigt ut med bara en gardinkappa.
Vi avslutade utflykten på maxi. Där vi köpte ersättning, lite annat och ett par röda pilotbrillor till lillan. Vi kunde inte låta bli dom var så söta. Hon kommer va coolast i dom i vår och till sommaren och kanske till hösten. Hon har ju redan fattat det här med att posa för kameran. Bådar gott för framtiden.... eller??


 

Till middag gjorde jag sista receptet i mitt billiga veckan häfte. Laxgryta med purjolök, majs och citron. Jag skippade majsen. Helt enkelt för att jag glömt köpa och inte hade någon hemma. Sen skulle jag inte kalla det gryta. Det var en soppa. Men det blev jätte gott. Jag är riktigt imponerad över resultat av billiga veckan maten. På riktigt jätte nöjd. Jag kommer absolut att fortsätta med det. Älskling tycker att det är en bra idé. Jag tycker att det sparar väldans massa tid att sitta och försöka spåna fram maträtter skriva handlingslistor och sen ändå glömma hälften. Jätte smart, smidigt, praktiskt och gott. Man kan om man är riktigt lat köpa färdiga billiga veckan påsar. Vecka för vecka. Den billigaste tror jag kostar 500. Man kan t o m få dom hemkörda. Overall en stark 4 av 5 möjliga lottor.


På tisdag blir jag ny människa

Lillan tyckte det var läge att vakna 20 över 8 i morse. Jag vet att andra barn vaknar 6 men jag tycker 8 är väldigt tidigt ;) Alla knep är tillåtna så vi lyfte sonika över henne till våran säng. Kirrat tänkte jag och vände mig om och blundade. Jag önskade så hårt det gick att hon skulle slå igen sina små och somna om en liten stund. Det tyckte inte hon utan låg och pratade ganska länge (runt 10 minuter) för att sedan övergå i någon typ av gnäll skrik. Tillslut tog hon till hjärtegrinet för att få upp mig ur sängen. Det funkade. Jag formligen flög upp. Mättad var hon åter sitt glada trevliga själv. Om än lite tröttare än vanligt och det var jag med.

Dagen blir faktiskt mycket längre när man vaknar i rimlig tid. Normalt sett sover vi ju bort hela förmiddagen. Så egentligen är det inte så tokigt att vakna tidigt. Jag hinner ju så mycket mer på dagarna. Om än en lite tröttare version av mig själv. Men det brukar ju gå till sig om man får till någon typ av rutin. Kruxet är ju att lägga sig i tidigare om man ska upp tidigt. När jag jobbar är jag en fena på det. Jag går och lägger mig senast 9 - inte för att sova utan för att läsa. Men oftast har jag släckt lampan innan 10. Bör noteras att jag börjar jobba kl 7 och måste gå upp 6 för att hinna äta frukost och klä mig.

Fredag innebär klänning på lillan. Idag blev det den söta jeansklänningen från åhélns (en present från farfar) matchat med prickig body från lindex och vita strumpbyxor från HM. Jag gjorde allt för att försöka få hennes uppmärksamhet när jag skulle fota outfiten. Men det är svårt att konkurrera mot två busiga hundar i soffan. Hon sket i mig och skrattade så gott åt hundarna.





Idag var planen en snabb visit hos brudarna bus. Dom hade på morgonen varit på påskfest på öppna. Vi tyckte det var för tidigt och beslutade oss för att skippa den. Mamma bus skickade mig ett mess på morgonen och meddelade att dom skulle vara hemma halv två. Det gav mig gott om tid att hinna äta lunch och gå på ica så lillan fick sova lite innan. Jag har helt tappat bort lunchen sen jag gick på mamma ledighet. Det bli nog så när man går upp så sent som vi gjort. Då blir frukost mer som lunch. Sen hinner jag bli tok hungrig till middag och hetsäter den. För att komma till saken så har det kombinerat med amningen gjort att jag gått ner lite mer än jag tänkt. Lillan vägrar ju vällingen. Jag kommer fortsätta försöka men känner att jag vill sluta med amningen fortare än så. Därför har jag beslutat att i morgon köper vi en babysemp 2 och så får det bli början till slutet för amningen.

På carlshem stannade vi dryga timmen. Vi hade lite pressat schema då svärfar skulle komma på besök. Han skulle dessutom bjuda oss på middag - pizza. Det tackar vi väldans för. Guuuuud så gott det är när man äter det så sällan. Då känner man att man är värd det. Allt fett och onyttigheter. När vi ätit så bra i tre veckor :P Jag hade faktiskt glömt bort hur äckligt mätt man blir.
Sitter nu och jäser så det bara sjunger om det i soffan. Tror inte det blir så många fler knop idag. Bortsett från tvättstugan. Jajjemen vi har mys tvätt fredag idag igen.

Jo just det - på tisdag blir jag ny människa. Jag har nämligen bokat kipptid då. Nu jävlar blire kort.

Lillan brummar

Jag har nu skapat ett konto på VideofyMe för att enkelt kunna lägga upp videoklipp här på bloggen. Det kommer inte bli så många men nån gång då och då kan ju vara kul.

Det första läte lillan började med var just brum ljud. Det var inte lika finslipat som nu och det kom mest bubblor. Men ack så sött ändå. Nu gör hon det oftast när hon är smått uttråkad och vill ha uppmärksamhet. Det är svårt att håla sig för skratt när hon sätter igång. Idag lyckades jag fånga ett litet klipp med kompakt kamerans filmfunktion. Det är lite prat / gnäll mellan varven. Enjoy :)


Hur kort?

Jag började igår fundera på att klippa mig. Älskling gav mig ett presentkort hos min favoritfrisör i födelsedagspresent. Han var väldigt förutseende eftersom det nu inte funnits det minsta utrymme i ekonmin för att tillåta mig att gå till frisören. Just nu är mitt hår extra tunt och livlöst, skadat av graviditet och amning. Det skulle verkligen inte skada att rensa bort endel. Till sommaren kan jag dessutom tycka att det är väldigt skönt med kort hår. Jag har alltid pendlat mellan långt och kort och mörkt och ljust. Jag ska behålla den mörka färgen men funderar på att klippa kort.... Riktigt kort. Än har jag inte kommit fram till hur kort bara. Älskling är inte lika pigg på min idé då han tycker det är finare med lite längre. Så något mellanting skulle nog vara det bästa. Annars kan han ju alltid trösta sig med att det faktiskt växer ut igen.
Jag tror banne mig att jag ringer frisören och bokar tid imorgon.

Igårkväll roade jag mig med den förbannade sifo enkäten. Det tog i stort sett hela kvällen, borsett från lillans nattmatning. Fy vad tråkigt det var. Jag la den på lådan idag. Så nu väntar jag med iver på biochecken dom utlovat.

Våren har äntligen kommit. Med pompa och ståt skulle jag vilja säga. Så varmt och fint det varit i April hittills. Jag är sämst på att komma ihåg tidigare år. Men det känns som att det varit ovanligt bra väder i år.
Eftersom det idag var lika fint som igår minus blåsten bestämde familjen sig för en promenad. Vi traskade runt här på teg i strax över en timme för att slutligen möta upp syrran på ica. Där köpte vi mellanmål (bra att muta med om lillan skulle vakna) hoppades jag iaf eftersom jag aldrig gett henne det förut. Jag safeade och tog en med mangosmak eftersom jag vet att hon tycker det är gott. Det gick hem. Hon åt hela förpackningen. Mycket bra - den kommer jag absolut köpa fler gånger.
Jag och syrran gick och hämtade brassestolarna från saaben och bosatte oss på gräsmattan utanför huset. Det har börjat tina fram riktigt bra och vi hittade en plats där vi fick vara lite ifred. Riktigt trevligt.

Till middag gjorde jag ett billiga veckan recept. Köttfärsgratiäng med curry, lök och potatis. Jag var väldigt skeptisk till detta recept. Vitkål hör absolut inte till mina favoriter, särskilt i mat. Första tuggan var jag lite tveksam. Men ju mer jag åt desto godare blev det. Curryn gör att det blir lite hetta. Riktigt gott faktiskt.
Nu har jag bara ett recept kvar från det häfte jag lagat efter och hittills måste jag erkänna att jag är riktigt nöjd. Vi har fått väldigt varierad mat. Sånt jag aldrig skulle provat annars. Det mesta misstänker jag är betydligt mycket nyttigare än den mat jag vanligtvis lagar. Jag har dessutom fått upp ögonen för olja i matlagning. Innan har jag använt smör till allt. Jag hade en mellanstor flaska olivolja som jag slängde nästan full förra veckan då den gått ut. Samma dag köpte jag en liten ny flaska med olivolja. Den är nästan slut nu. Jag har inte lagat alla recept. Utan valt ut 3-4 st på varje blad. Allt ser ju inte lika gott ut. Jag kommer definitivt fortsätta laga efter billiga veckan. Ett tips till alla med idétorka som vill ha mer variation i matlagningen.
För er med skrivare såg jag dessutom att ica har en super bra tjänst på hemsidan. Veckoplaneraren heter den. Där lägger man upp recepten man vill göra under veckan så skapar den en inköpslista som bara är att skriva ut. Supersmart tycker jag. Hade jag haft skrivare hade jag garanterat använt den. Tappar ju poängen när man måste sitta och skiva av.

Lillan sitter och brummar för fullt. Lyckades få lite på film med digitalkameran. Ska se om jag lyckas lägga upp klippet här lite senare.

Sifo

Sifo tycker om mig. Jag tycker inte så mycket om sifo. Till att börja med har dom inte ens bemödat sig att ta reda på vilken adress jag faktiskt bor på utan skickar allt till den gamla fortfarande, så allt kommer eftersänt. Jag undrar hur länge man får eftersänd post... Är lur på att det är ett år. Hur som helst fick jag en enkät dom ville att jag skulle fylla i om mina vanor i stort sett allt. Enkäten var en bok med ca 100 frågor på varje blad. Jag förstod rätt fort att det skulle ta låååång tid att fylla i den och la den därför åt sidan. Att dom lockade med att man kunde vinna värdepapper hjälpte föga - jag vinner aldrig ändå. När dom tillslut skickat ett snälla-vi-gör-allt-för-att-du-fyller-i-våran-monster-enkät brev och dessutom gav bort presentkort värt 100 kr på vilken butik jag ville (HM) från presenttorget gav jag tillslut vika. Jag satt en hel kväll med deras jävla bok och kryssade och kryssade och kryssade. Jag trodde aldrig det skulle ta slut.
La den på lådan och fick mina 100 kr på HM. Så tänkte jag - nu lär det ta lång tid innan dom skickar en till. För det stod att jag var slumpvis utvald. Tro fan det. Det gick en månad så damp det ner en ny i lådan!!! Lika stor och tjock. WTF.... Fattade dom inte att jag inte var så jättesugen på att sitta och kryssa deras böcker med tanke på hur mycket dom var tvungen att muta mig med för att jag skulle bemöda mig med att fylla i den förra. Så den har legat i reklam högen på bordet sedan dess. Igår fick jag ett nytt snälla-söta-fyll-i-våran-skit-enkät brev. Denna gång mutar dom med en biocheck och tro fan att jag kommer sitta och kryssa till fingrarna blöder ikväll för det. Att dom inte lockar med mutor från första början. Eller finns det verkligen mänskor som tycker att det är roligt att sitta och kryssa att dom gör det gratis?

Idag vaknade lillan kvart över 9. Jag hade legat vaken ett tag men inte pga lillan denna gång. Utan grannens jävla väckarklocka. Jag behöver nog inte ens överdriva om jag säger att den var igång minst 20 minuter i morse. Den börjar strax före 8 och kan hålla på i nästan en halvtimme vissa dagar. Skit grannar!

Lillan har blivit riktigt stark i ryggen och orkar sätta sig upp från halvliggandes. Vi har tagit för vana att alltid spänna fast henne när hon sitter i babysittern. För säkerhets skull. Nu går detta inte att tumma på alls eftersom hon säkerligen skulle trilla ur den om hon inte satt fast. Den här bilden tog jag i morse. Hon satt först och pillade på giraffen i knät. Sen kastade hon den på golvet för att sedan plocka upp den igen.


Efter frukost tog hela familjen en promenad runt böle. Helt underbart väder (är det fortfarande) idag. Hundarna behöver ju också luftas. Hela 10 plus och sol. Vi tappade bort tiden lite och fick stressa hem för att bada Bill och Bull och snabbt hinna äta lunch. Halv två entrade vi öppna.

Där satt lillan helt själv (utan stöd) och lekte rätt länge. Två andra mammor påpekade hur stadig (läs duktig) dom tyckte hon var och oj vad stolt jag blev i mammahjärtat. Min lilla kicka. Sitter helt själv. Jag såg allt att älskling blev lite stolt med. Så nu ska vi träna, träna och träna lite till på att sitta stadigt.

 

Det visade sig att det skulle komma en karl från NTF och informera om bilbarnstolar. Hade jag ingen aning om. Vi som var och tittade på stolar för några dagar sedan. Jag har insett att vi måste köpa en rätt snart och tycker det är en djungel av stolar. Jag är inte beredd att betala närmare 4000 men vill inte heller köpa den billigaste. Oturligt nog var han sen vilket innebar att vi inte hann stanna kvar hela tiden. Älskling skulle hinna förbi både godishuset och sin pappa (på andra sidan stan) innan jobbet. Men det vi hann höra hjälpte mycket. Det tackar vi för.

 

Lillan somnade så sött i vagnen på vägen hem. Så jag passade på att klicka hem en jacka till henne. Jag har fortfarande kvar 30% rabatterna på lindex och insåg igår att dom bara gäller på bebiskläderna. När vi var på lindex tidigare i veckan tänkte jag köpa samma jacka. Men det verkar resten av stan också tänkt för det fanns bara en kvar i för liten storlek. På nätet deremot fanns det bara strl 80 kvar. Med rabatten blev jackan riktigt prisvärd. Perfekt till vår/sommar/höst. Visst är den fin :D Bilden lånade jag från lindex hemsida.



Barba vad?

Igår på mamma - bebis fikat började vi prata om barbapappa. Jag har i min enfald rätt länge gått och trott att alla figurerna heter barbapappa. Jag måste totalt förträngt att alla är egna karaktärer med egna barba namn. Att dom dessutom är så många kunde jag aldrig gissa. Som barn misstänker jag att jag hade stenkoll. Men saker faller bort för att göra plats för annat. Så till er som var lika förvirrade som mig angående detta finns svaret här.

I morse vaknade jag som vanligt kl. 7 och hade jättesvårt att somna om. Det känns sådär. Lillan tyckte att det var läge för frukost 20 över 9. Sjukt irriterande att jag ändå vaknar 7. Hon ligger och bökar och stökar rätt mycket och på slutet lyfter vi över henne till våran säng för att få några extra minuter. Jag misstänker att det är boven i dramat. Så länge hon håller på så kommer jag ligga vaken och bara vänta på att stoppa in tutten.

Vi hade inga planer alls idag. Det trista vädret bidrog inte direkt till att idéerna flödade heller. Jag fick på förmiddagen ett sms från Lindex. Dom har halva reapriset nu så jag övertalade älskling att en tur dit kunde vara en trevlig utflyckt. Jag visste sen innan att det nog var rätt utplockat. Men vi lyckades ändå hitta en body och en munkjacka till lillan. Vi strosade runt lite i dom andra butikerna för att lillan skulle få sova lite längre i vagnen. Varför hittar man alltid massor man vill ha när man har som absolut minst pengar? På HM har dom en ny kollektion som heter conscious collekcion. Jättesnygga kläder i ekologisk bommul. Vill ha.... På MQ fanns också mycket snyggt. Där hittade älskling en SVINDYR jacka som han blev förälskad i. Inne på Hemtex insåg jag att jag vill styla om sovrummet i romantisk stil. Det innebär nya gardiner och kuddöverdrag = dyrt. Vi gick även in en snabbis på vero moda. Där är jag nästan aldrig annars. Självklart hade dom en massa fint också. Att Kappahl dessutom tagit fram en vintage kollektion med flera plagg jag är sjukt sugen på gör ju inte saken bättre heller. Ett stort vill ha lyser i pannan på mig just nu och shopaholic abstines rycker i fingrarna.

Hemma byggde vi ett bo till lillan på golvet nedanför soffan. Hon sträcker sig ofta efter både tangentbord och mus. Så hon fick lyxen att under övervakan och pappa nära få känna lite på tangentbordet. Det tyckte hon var jättekul. Jag undrar hur mycket vi kommer få äta upp det i efterhand....



Kan själv?

Idag fick jag sova till kvart i 9. Nackdelen är att jag ändå vaknar runt 7 eftersom jag vanligtvis brukar gå upp och amma lillan då. Så det skiter sig lite ändå. Förhoppningsvis förstår min kropp detta snart och låter mig sova tills hon faktiskt vaknar istället.

Älskling fick ligga kvar och sova ett tag till. Tycker det känns lite taskigt att tvinga upp honom samtidigt som oss när han jobbar em och sällan får sig i säng före kl 2.
Jag brukar numera smita i säng just efter lillan så jag hinner läsa lite och ändå somna i rimlig tid. Jag läste varje kväll innan lillan kom till världen. Favoriter är deckarromaner. Jag kan inte få nog av dom. Just under graviditeten snöade jag in på rock memoarer. Jag har läst Marilyn manson (riktigt sjuk), Nikki sixx - heroine diary (väldigt stökig) och även mötley crues the dirt (faktiskt riktigt bra). Just nu håller jag på med Bruse Dickinsons memoarer. Det går väldigt trögt eftersom den är väldigt välskriven för att vara en rock memoar. Om man ska uttrycka sig milt. Väldigt mycket alldeles för avancerat språk och den spinner iväg på sidospår hela tiden. Det är lite svårt att hitta fokus att fortsätta läsa. Nu har jag kommit igenom större delen av boken och vill därför veta hur den slutar. Men jag kommer på mig själv flera gånger när jag läser att jag ligger och tänker på annat. Det brukar inte vara ett tecken på att boken är bra. Syrran tipsade om Ozzys bok och den tror jag kan vara riktigt bra. Så laddar för den när jag lyckats komma igenom den jag håller på med.

Eftersom termometern är i vårat sovrum bakom rullgardinen så hade jag inte möjlighet att kolla temperaturen förrän älskling vaknat. Blå himmel och sol var det när vi klev upp. Det såg otroligt varmt och skönt ut men jag har blivit lurad förut så ville ändå se hur varmt det var ute innan jag tog ut något i förskott.
Hela 10 plus. Det är otroligt vad varmt och skönt det känns nu på våren. Nästan som sommar. Älskling gick ut med hundarna utan jacka i foppatofflor. När det är 10 plus på sommaren är det ju skitkallt. Man fryser drar på sig extra varm sommarjacka och klagar som sjutton för att det är så kallt.

Idag var det mamma - bebis träff hos F. Hon bor väldigt nära oss så jag packade ner lillan i vagnen. Eftersom det var så varmt ute fick jag chansen att inviga hennes jättefina labanoverall. Det fanns ingen fotsack som passade nya vagnen när vi köpte den (vi beställde en tillhörande en annan modell men som ändå skulle passa på våran vagn). Brios fotsack fäster man med kardborre på babytraveln fäster man den med tryckknappar. Efter lite pussel fick jag ändå brios fotsack att sitta hyffsat på nya vagnen. Det funkar provisoriskt tills den vi beställt kommit.

 

Vi fick lite tid att sitta och sola utanför statiol i väntan på syrran. Hos F hade vi jätte trevligt och fick mycket gott fika. Alla mammor med bebisar kom. Sammanlagt är vi sju stycken med bebisar under året. För mig som har en av dom yngre är det super. Man kan verkligen få mycket bra tips. Sånt man inte tänkt på eller bara är för korkad att fatta. Sen är det ju jätte kul för bebisarna som får träffas och leka (i den mån det går) minst en gång i veckan.

 

Vi avrundade runt 3 för att hinna ta en snabb prommis med älskling innan han skulle på jobbet.

 

Lillan vägrar dricka ur flaska. Eller hon vägrar dricka välling ur flaska. Idag provade jag t o m blanda i lite plommonpuré i vällingen för att den skulle smaka lite godare. Det gick sådär. Hon fick faktiskt i sig mer än vanligt. Men ändå inte mer än kanske 10 ml. Alltid något iofs, men känns som det kommer ta lång tid innan hon dricker en hel flaska. Jag fick tips av en av mammorna idag att låta henne sitta och själv bekanta sig med flaskan. Så kanske den inte känns lika skrämmande. Så jag gav henne stora mum flaskan när vi kom hem. Det första hon gjorde när hon fick den var att stoppa den i munnen och tom suga. Helt otroligt. Att jag aldrig tänkt denna tanke själv? Jag kan inget annat än åter skylla på gravidhjärnan. Hon vilade lite mellan varven och brummade lite. Det tycker hon är jättekul. Bonus är när jag brummar lite hejjigt tillbaka.

 

 

 

Till middag lyxade jag till med fiskpinnar, eftersom det bara fanns 4 kvar blev det en chorizo också. Till det pulvermos. En riktig gourmét middag med andra ord...

Lillan fick plommopuré - yes hon tycker det är jätte gott exakt som det är. Till det välling blandat med plommonpuré.


Hon sitter nu och gnuggar ögonen för allt hon är värd. Tror det här kan bli en intressant kväll. Det brukar inte sluta så bra om hon är trött redan nu...

Kattungar och 30 års fika

Det går inte att komma ifrån att djurungar är bland det sötaste som finns. En kompis till mig fick kattungar (eller hennes katt fick det rättare sagt) för några veckor sedan. Vi var redan förra helgen sugen på att våldgästa för att mysa lite med dom små liven men det passade inte så bra då. När hon då nämnde att hon faktiskt fyller 30 idag och vi var mer än välkommen dit på fika hoppade jag jämfota i ren glädje. Hennes go bak och toksöta kattungar. Kan det bli bättre?

Idag fick vi sova till halv tio och nej lillan hade inte varit upp och ätit något varken på natten eller tidigare på morgonen. Om det är möjligt att älska henne ännu lite till för det så gjorde jag nog det. Eftersom planen var att besöka min vän som fyller 30. Grattis, grattis, grattis! Så hade vi inte jätte bråttom på morgonen (eller förmiddagen om man föredrar det).

Runt 12 rullade bilen ut från parkeringen och nådde sitt mål ungefär en halvtimme senare. Födelsedagsbarnet bjöd på 3 olika tårtor. En hade hon faktiskt fått i 30 års present av ica. En prinsesstårta. Jag hoppas jag med får det då jag fyller år. Sen hade hon bakat en chokladtårta och en marängtårta. Hon är verkligen gjord för att stå i köket. Inte menat på något dåligt eller kvinnoförnedrande vis utan bara för att hon är så otroligt duktig. Allt hon gör blir gott. Då menar jag ALLT. Jag tror banne mig inte hon kan misslyckas med något hon gör någonsin. Så bra är hon. Hon hade även bakat mockarutor och chokladbollar. Mockarutorna var godare än på fik och tårtorna kunde jag inte få nog av. Kort och gott - ett väldigt lyckat besok.

Jag är kattallergiker och ska inte vara upp i dom så väldans mycket egentligen. Men hennes katt är den absolut socialaste och trevligaste katt jag någonsin träffat så det är lite svårt att inte peta på den alls. Särskill när den alltid kommer och lägger sig i mitt knä. Den vlill gärna slika lite på hakan också om den får. Nu hade den dessutom ca 4 veckor gamla kattungar. Då kan jag verkligen inte hålla händerna i styr. Alla bäsarna är röda som mamman (och förmodligen pappan). 3 är korthåriga och 3 är långhåriga och dom är verkligen bedårande. Jag hade stor lust att smyga ner en i väskan på väg ut men insåg bristen i den planen rätt snabbt och nöjde mig med att dom kanske ska behålla en liten. Då kan jag åka dit så fort lusten faller på istället. Jag hade bara med mig kompaktkameran så bilderna gör dom inte rätta. Men se så söööta!


 

Dagen till ära fick lillan ha klänning. Idag blev det en lila klänning från åhles matchat med vit body och vita strumpbyxor. Den extra lilla färgklicken fick den randiga name it dregglisen stå för. Allt för att reta lillan extra mycket på skötbordet. Hon har nämligen kommit på att hon inte tycker det är allt för stimulerande att bli av och påklädd. Hon har dessutom börjat kravla runt på skötbordet och över lag göra byten väldigt avancerade. Det hon hatar mest är när saker ska träs över huvudet. Hon ogillar starkt när armar ska in och nyper gärna tag mitt i plagget så man nästan måste tviga loss greppet. Allt detta i hopp om att slippa ha kläder. Vilken otur för henne att både jag och älskling är envisare. Jag tror inte riktigt hon förstår hur kallt det skulle bli att gå ut iförd endast blöja och byxor heller.

 

 

 

Vällingen börjar ta sig. Hon gör inte hurvens varenda gång hon känner smaken längre. Jag har dessutom börjat ge i pipmugg istället. Det går aningens bättre. Större delen åker ut igen då jag tror att hon inte riktigt förstår vad hon ska göra med den. Men den lilla del som faktiskt åker ner hurrar jag högt för. Ducktig fklicka! Så nu återstår det ritkgita böket. Att lära henne ta flaska. Den här bilden tog jag igår när älskling gjorde första försöket med pipmuggen, sötnosen :)

 


Ett helt halvår <3

Hipp hipp hurra på lillans halvårsdag :) Lilla hjärtat fyller 6 månader just idag. Det firade vi med att sova till kvart i 9. Bör noteras att hon sover hela nätter. Det var länge sen jag behövde gå upp på natten och amma.

Älskling hade tidigt på morgonen smitit iväg på jobbet. Eftersom vi har så ansträngd ekonomi så passade han på att jobba över några timmar en ledig dag. Det uppskattar vi väldigt. Särskilt nästa månad när pengarna kommer. Då kanske vi har råd att gå på bio :P

För att försöka få en vädligt trött dam att stänga ögonen en stund tog vi en promenad i det fina vädret. Trodde jag. När jag kom ut märkte jag rätt fort att det blåste storm. Det var lite bättre inne bland husen och bitvis riktigt varmt och skönt. Sen kom en såndär obehaglig stormvind och jag fick genast väldigt bråttom hem. Hundarna hade jag (eftersom det var 8 plus och sol ute) klätt i täcken. Dom tyckte nog sämst om stormvindarna och motarbetade mig väldigt hela promenaden.

Desto gladare blev dom när vi kom in. Jag kände att jag på något sätt ville anamma det fina vädret så vi bosatte oss på balkongen. Lillan i overall i babysittern (i skuggan), hundarna i en stol och jag i den andra. Balkongen ar den absoluta favoritplatsen i hela lägenheten om dom får välja. Att ligga och sola i en av stolarna är rena lyxen för dom små. Man kan rent se vad dom njuter. Jag passade på att slita fram kameran och föreviga balkongmyset.

Jag har hittat en så fantastiskt trevligt foto tjänst på nätet via en annan blogg. Där man busenkelt kan göra om sina bilder till retro stil kostnadsfritt. Love it. Bilderna nedan har jag ändrat via denna tjänst. Vill du det med klicka här.





När älskling kommit hem från jobbet lurade jag iväg familjen till babyproffsen. Jag var tokpeppad på att provköra brio spin. Även om det förmodligen skulle vara en nyare modell än den begagnade vi isf skulle köpa. Den stod faktiskt mitt framför ögonen när vi kom upp för trappen. Verkligen jätte snygg. Jag tog ett butiksbiträde till hjälp för att jämföra brion med babytravel vagnen dom också hade på kampanj. Förra årsmodellen av brio spin var nämligen nedsatt. 1999 för babytraveln och 2299 för brion. Alltså väldigt liten skillnad. Då insåg jag att jag inte skulle behöva köpa begagnat eftersom den var så mycket billigare än jag trodde den skulle vara. Tyvärr fanns brion bara kvar i blått. Den modell vi stod och tittade på gick inte sittdelen att vända på heller. Det är dessutom bara viloläge på den vagnen (inte fullt liggläge) plus att suffletten var betydligt mycket mindre än på babytraveln. Det hela slutade med att babytraveln fick följa med oss hem. Den gick inte heller sittdelen att vända på men det var fullt liggläge och suffletten gick att förlänga för att få extra mycket skydd mot solen. Dessutom blev den superliten ihopfälld och den kändes lättare än brion.

Just nu står den inne på lillans rum och glänser. Vi ska strax ta en premiärtur till ica. Jag tror den kommer leva upp till alla våra förväntningar och lite till. För gud så smidigt det är med svängbara framhjul.





Det känns underbart att våren infunnit sig. Imorgon tror jag bilen ska få sig ett bad.
Här är två bilder som det skiljer ungefär en månad på. Tagen på samma motiv. Den första tog jag när det snöade så hemskt i mars, den andra är tagen idag. Härliga sol och underabara vår.



Dille på barnvagnar

Ända sen min syster köpte en mindre smidigare vagn. En sån med svängbara framhjul - som går att låsa om man vill. Har jag också velat ha en. Tänk vilken lyx och vad smidigt. Att slippa lyfta vagnen varje gång man vill åt ett annat håll. Att den dessutom är betydligt lättare än den vagn vi har skadar ju inte heller. Älskling som tyckte att den vagn vi har var för dyr. Är dock lite svårövertalad gällande detta.
Det bör poängeras att jag trivs mycket bra med den vagn vi har och har ingen ambition att göra mig av med den. Det jag är ute efter är en lite smidigare vagn man kan ha med på resor och som city vagn. Sen kommer jag ändå använda den vi har flitigt.
För at befoga detta för älskling och få med honom i min tankegång kan vagnen för det första inte vara så värst dyr. Sen måste den vara väldigt mycket smidigare än den vi har och framför allt ta mycet mindre plats i ihopvikt läge.

Så igår satte jag mig och googlade sittvagnar med svängbara framhjul. Jag vill absolut inte ha en trehjuling då jag tycker dom ser osäkra ut. Jag kom in på en sida som heter barnvagnsguiden och gjorde ett test där. Jag vill kuna byta håll på sittdelen. Så barnet antningen kan titta mot mig eller frammåt. När jag gått igenom hela testet fick jag två alternativ att välja mellan (jag misstänker att det finns fler men att dessa märken på något sätt sponsrar sidan, men det väljer jag att ignorera). Det var Brio Sing eller Bugaboo frog. Bugaboo tycker jag är lite obefogat dyra. Snygga som sjutton men vet inte om det är värt några extra tusenlappar. Frog säljs dessutom inte nya längre i sverige och den billigaste begagnade på blocket låg på 2000 och var inte i bruksskick.

Brio Sing ligger däremot mycket bättre till. Den billigaste nya jag hittat kostar 4000 kr. Det tyckte älskling var på tok för dyrt och det kan jag nog hålla med om då jag tänkt använda den mer som en extra vagn. Det är ju osäkert hur mycket den kommer användas. Den har fått både ris och ros på nätet. Det verkar som att antingen älskar man den eller så hatar man den. Vilket bidrar ännu mer till att det känns onödigt att lägga allt för mycket pengar på den. På blocket verkar det som att man kan få en bra vagn för runt 2000 och det tycker jag är helt okej. Jag tror att älskling kan gå med på det. Men till och börja med har jag tänkt åka till babyproffsen och barnens hus och provköra den. Så jag känner att det är något jag faktiskt vill ha. Jag misstänker att jag kommer falla handlöst för den och börja tokringa på annonser så fort jag varit där. Men man vet ju aldrig. Så därför undrar jag om om någon vet något om denna vagn som kan hjälpa mig lite extra? Sen är den ju jättesnygg också och det skadar ju verkligen inte :) Tänkt va lillan skulle trivas i denna. Bild lånad från bebisprylar.se.

 

Idag är det fredag. Det innebär klänning för lillan. Idag blev det en grå jeans klänning jag fyndat på tradera. Kombinerat med tröjan som följde med bamseklänningen och ett par rosa strumpbyxor från HM.

 

 

Eftersom lillan nu några dagar inte velat somna om när vi gått och lagt oss igen efter frukost tänkte jag kolla hur länge hon kunde sova för att på så sätt tjäna lite mer sömn. Så när hon började böka runt 20 i 8 stoppade jag in tutten och hoppades på det bästa. Det gick sådär. Hon bökade lite till spottade ut tutten och bökade ännu mer. Så jag stoppade in tutten igen i hopp om att hon skulle somna om. Vilket hon också gjorde. Sen vaknade vi allihopa av älsklings telefon kvart över 9. De ni ;)


Älskling har jobbat em den här veckan med så idag hade han ledigt. Jag hade därför bokat tvättid idag mellan 12 - 17. Kvällstiden var upptagen otroligt nog. Begriper inte att det finns fler än vi som tycker det är trevligt att tvätta en fredagskväll. Undertiden har vi roat oss med att hälsa på hos min pappa. Sist vi var där fick vi några kuponger från ett häfte dom hade. Halva priset på olika nöjen och restauranger eller 2 för 1. Vi hade valt biltvätt på Preem för halva priset, Subway var 2 för 1 och bowling var halva priset. Bilen ser ut som sju svåra år och skulle verkligen behöva bada så det var den vi var i störst behov av. 80 kr för en biltvätt tycker vi känns helt okej.

 

Efter vi varit där for vi till bildoktorn och hämtade tillbaka saaben. Den har stått där redo för action sen i måndags men det har bara inte passat att hämta den. Idag fick vi äntligen tummen ur så nu står den på parkeringen och myser.

 

Sen gick vi på ica för att handla fredagsgodis och lite annat smått och gott.

 

Under denna tid sov lillan i bästa fall en halvtimme i bilen. Hon är nu super grinig och extremt trött. Älskling är på allstar och ser hockey. Jag misstänker att min kväll kommer förgyllas med minst lika mycket skrik och liv som hans. Tur jag har min stoooora godispåse att tröstäta ur.

 

Jag lagar billiga veckan recept nu för att vi ska få lite variation på maten. Idag gjorde jag laxfilé med aprikoser, bulgur och gräddfil. Även denna maträtt gick jättesnabbt att tillaga. Att det dessutom var väldigt gott och nyttigt var ett ordentligt plus. Det kommer jag absolut göra igen. Det är inte omöjligt att det är just detta som står på bordet nästa gång vi bjuder någon på middag :)


Mmmm välling... eller?

Lillan fyller ett halvår i dagarna. Jag känner att det inte är sådär jätte noga med att börja med allt exakt på dagen och gick därför och införskaffade en mild havrevälling igår. Borde ju inte smaka så annorlunda än gröten tyckte jag. Min ambition med detta är att sluta amma innan lillan är 7 månader. Hon har i stort sett aldrig druckit ur flaska. Dom få gånger vi försökt har det gått väldigt dåligt och hon har bara fått i sig en bråkdel (läs i stort sett inget) av innehållet. Jag hade i förväg bunkrat upp med större flaskor med välling napp bara för att allt skulle gå så smidigt som möjligt.
Vi började igår. Jag har kommit fram till att byta ut maten mitt på dagen skulle vara det bästa. Så min mjölkproduktion går ner i lagom takt och jag slipper bli sprängfull.

Lillan kollade lite konstigt på flaskan. Vällingen smakade skit och flaskan var verkligen inget hon ville ha i närheten av munnen. Det gick snäppet bättre för älskling när han provade tidigare på dagen. Jag misstänker att det beror på att han inte har godare saker att erbjuda innom retfullt avstånd.

Idag provade han ge lite på sked när hon ännu en gång dissat flaskan. Det gick lite bättre. Men vällingen smakar forftarande skit. Det här har jag inte tänkt ge upp (som jag väldigt snabbt gjorde med burkmaten hon inte längre ville äta). För jag ska minsann slutat amma om en månad.

Dels känner jag att jag gått ner på tok för mycket i vikt. Känns som jag mest består av skinn och ben nu för tiden och det är inte så jag vill se ut. Jag misstänker att det är amningen som hjälpt till att tappa alla gravidkilon och några till på köpet. När jag nämnde detta på öppna igår frågade hon som jobbar där ifall jag skulle vilja prata med en dietist för att få ordning på det. Men jag tror att det kommer lösa sig så fort jag slutat och gör det inte det kan jag kontakta en då istället. Sen har ju våren äntligen infunnit sig och jag vill kunna ha lite finare och inte så amningsvänliga kläder på mig igen.
Jag har på andra förstått att det inte går över dagen. Inte ens över veckan. Är lillan i närheten så envis som jag kan vara har vi ett digert arbete framför oss.

Idag har vi haft besök av en arbetskamrat och hennes dotter. Mycket trevligt. Hon skämde tom bort oss med en burk plommonpuré på ica. Eftersom jag lämnat väskan hemma och inte hade en krona på fickan.

Det verkar som att lillan vill motarbeta mig i allt just nu. Hon har nämligen kommit på att det inte är allt för kul att gå och lägga sig igen efter frukost. Typiskt jag som vill sova. Jag ska ändå försöka några dagar till men jag kommer nog måsta ge upp den fighten rätt snart och insé att 8 är den nya tiden att vakna. Nu är det ju inte så farligt tidigt Lägger jag mig strax efter henne får jag gott om sömn. Jag har misstänkt att det skulle bli på det här viset ett tag. Men hade förhoppningen att hon kunde vänta till sommaren.

Det här med bloggar

Innan jag skaffade barn var jag inte speciellt intresserad av bloggar. Jag är fundersam på om jag ens läst igenom ett helt inlägg någon skrivit. Tänkte att såna där nymodigheter är inget för mig.
Sen föddes lillan och jag kände att jag ville dela det med vänner och bekanta. Jag fick då tipset att skapa en blogg för att lägga upp bilder. FB har ju haft rätt skumma idéer på vad dom får göra med bilderna man lägger upp där och jag har därför valt att inte ha en endaste liten bild på lillan där. Så jag skapade en blogg till henne och märkte att jag skrev mer och mer där. Därför valde jag att skapa denna med eftersom det är ju rätt trevligt att skriva av sig lite då och då och för att hålla hennes till en bildblogg som tanken var från början.

Iom detta fenomen har jag börjat uppmärksamma andras bloggar med. Mest vänners bloggar men några andra med. Jag har insett att det är väldigt trevlig läsning. Syrran tipsade mig om en väldigt underhållande histora. För er om missat den goggla på söderblogg så kommer den upp som första resultat. Kommentarerna är minst lika underhållande som bloggen. Det är synd att den numera är nedlaggd.

Idag kom älsklings kompis M förbi en sväng. Hon hann inte träffa lillan så länge då vi var i full färd att bege oss till öppna här på teg. Där skulle vi möta upp några från mammagänget. Vi kom sist (inte direkt oväntat). Den är ju inte lika bra som den på Ålidhem. Men med rätt sällskap fungerar det ju ändå. Ålidhem får vi återuppta när lillan bestämmer sig för att ändra sina sömn vanor. Vilket hon säkerligen kommer göra när hon blir lite större. För som det är nu hinner vi aldrig dit före 12.

Till middag gjorde jag en nytt recept från billiga veckan (tycker jag är sjukt duktig som faktiskt håller mig till dom recepten och inte har avvikit ännu). Idag blev det gnocchi med räkor, broccoli, vitlök och chili. Helt ärligt hade jag rätt låga förväntningar på det här receptet. Det såg inte så jättegott ut på bilden och jag är inte överdrivet förtjust i broccoli. Men eftersom jag bestämt att jag ska hålla listan så gjorde jag det ändå. Det gick fort, tog inte mer än en kvart och det blev faktist jättegott. Så gott att jag tom tog lite till. Broccolin skulle fräsas med chilin och vitlöken och sen sjuda i buljong ett tag och det gjode verkligen susen. Det här är ett recept jag absolut kommer göra fler gånger. Perfekt om man har en påse räkor som legat lite för länge i frysen. Jag är duktig på att köpa räkor men väldigt dålig på att använd upp dom. Chilin gör att den får lite sting. Den var absolut inte stark men jag har en såndär härlig eftersmak i munnen nu efteråt. Så hett middagstips för den som har idétorka.
Det bästa av allt är att det blev 3 matlådor över och då slipper jag laga middag imorgon :D



Mest tacksam

Idag har det varit helt underbart väder. Solen lös redan när jag var upp kl 8 och ammade lillan. Jag smög upp runt 10 och lät lillan och älskling ligga kvar och sova ut. Älskling mådde lite dåligt igår och har varit rätt krasslig tidigare så jag tyckte att han var väl värd lite extra sömn.

Tanken idag var att träffa upp en kompis på öppna, men hon hade dubbelbokat sig så vi avstyrde våran date. Vi ska ju ändå dit imorgon. Istället fick vi lite kvalités tid med älskling. Vi tog en promenad till Söderslätt och tillbaka på ungefär 1,5 timme i det absolut underbara vädret. Där skulle jag verkligen vilja bo. Dessvärre är husen svindyra och ett renoveringsobjekt är inte aktuellt. Men drömma kan man ju alltid. Jag håller tummarna för att älskling vinner 20 miljoner på tipset varje lördag. Plötsligt händer det - för att citera triss reklamen och spelar man aldrig kan man ju aldrig vinna heller.

Vädret gör att man blir på lysande humör. Det bidrar till att man tänker på alla bra saker i sitt liv. Eller jag gör det iaf. Mest så känner jag mig tacksam.
Tacksam för att jag har världens bästa (för mig) älskling. För att han är en fantastisk sambo och snygg dessutom, för att han är en så engagerad pappa, för att han glädjer sig åt dom små sakerna - men även dom stora. Men mest för att han står ut med mig och faktiskt verkar tycka det är rätt trevligt.
Tacksam för att hundarna lever och mår.
Tacksam för att vi fått världens underbaraste barn. För att hon sover hela nätter. För att hon är glad mest hela tiden. För att hon är frisk och allert. För att hon helt enkelt är bäst.
Ser jag tillbaka bara drygt 2,5 år då jag mådde som sämst. Blir jag bara ännu mer tacksam för att jag har det så bra nu. Livet blir verkligen bara bättre med barn och jag älskar min familj över allt!

Vårkännslorna sätter igång på allvar så att säga. Älskling fick ett ryck när vi kom in och slet upp alla klädpåsar med ytterkläder från förrådet för att ta fram vårgarderoben och ta ner dom vinterkläder vi inte längre använder. För att sedan gå lös på balkonen. Lägga ut och damsuga mattan och ställa i ordning möblerna. Nu fattas bara blomlådorna men det får bli ett senare projekt.
Bilkderna till lillas förstabok kom idag så jag satt och pysslade med det undertiden. Nu är den uppdaterad så långt det går. Vi har även hämtat ut systersonens doppresent. Baby converse. Är dom inte för söta? Jag längtar tills jag kan ta fram mina egna.





Ugnen har länge sett ut som ett slagfält. Även gallret. En halv svintoburk och rätt mycket vim senare ser både ugnen och gallret rätt trevliga ut. Så fick jag dessutom känna mig lite nyttig. Jag passade även på att lägga folie i botten av ugnen för att slippa städa lika ingående nästa gång.

Avslutar med lite bilder på min underbara familj.







Tummen igen

När tuva var någon vecka gammal ringde en kvinna från barnkliniken och ville att vi skulle vara med i något som kallas tummen projektet. Jag såg en chans att få väldigt ingående undersökningar på lillan och tackade därför ja. Jag får när som helst avbryta studien om jag inte tycker det känns bra. Hittils har vi varit på två besök. Det blir längre och längre mellan gångerna ju äldre barnet blir. Dom kommer följa henne tills hon fyller fem om jag väljer att fullfölja.

Idag var det dax igen. Jag brukar välja tider på eftermiddagen eftersom vi sover så länge. Älskling jobbar em den här veckan igen och jag tyckte därför att det var ett ypperligt tillfälle för honom att följa med. Så han får se vad vi pysslar med därborta. Jag har varit med henne själv innan. Vi hade tid där klockan 13.30. Före det skulle han hinna åka förbi skroten och plocka upp ett drivhjul av något slag för att sedan lämna det hos bildoktorn. Det var det gamla hjulet som slitit av fläktremmen. Han hade aldrig hunnit det efter och vi vill ju gärna få bilen körduglig igen rätt omgående.

Klockan ett hade vi packat ihop hela familjen i bilen. Jag brukar parera vid tågcentralen eftersom det är omöjligt att hitta parkering utanför sjukhuset. Dom har inte fått upp någon biljettautomat där än så det är än så länge gratis att stå där dessutom.

När vi ändå var på barnkliniken passade jag på att fråga våran sköterska om hon kunde kolla lillan i öronen. Hon har tagit sig för ena örat ganska mycket och jag ville bara veta om hon var röd (eller om hon bara "hittat" örat och därför tar där ofta) i så fall tänke jag köpa näsdroppar för att underlätta lite för henne. Tydligen är det väldigt svårt att kolla i öronen på små barn så ingen av sköterskorna på avdelningen ville ge sig på det.
Däremot hade vi så tur att det kom förbi en barnläkare (jag tror till och med det var en öronläkare) som kunde kolla. Båda öronen såg jättefina ut så hon har ingen inflammation på g. Vilket var skönt att höra.

Efter det fick hon emlakräm på händer och fötter, dom kollade blodtryck, längd, vikt och huvudomfång. Sen blev vi uppskickade till barnhjärtmottagningen för att göra ultraljud på halspulsådern. Det kommer göras om när hon är fem år. Hon skötte sig exemplariskt så det tog inte alls lång tid. Sen ner till barnkliniken för syntest. Sköterskan klistrade fast fem dioder på huvudet och satte på en mössa för att dom skulle sitta kvar. Sen skulle lillan titta på en dataskärm med sträck som blev mindre och mindre tills dom försvann. Tydligen skulle hon reagera på när sträcken försvann och det skulle skicka signal till dioderna. Teknikens under. Men utrustningen fungerade inte som den skulle så hon fick inte alls så många värden som hon ville ha.
Efter det tog dom blod som vanligt. Jag är nålrädd och för att inte skrämma lillan mer är jag inte med när dom gör detta. Jag har inte varit det någon gång. Emlakrämen bedövar ju sticket och att bara "tappa" blod gör ju inte ont. Så det har gått jättebra båda gångerna innan. Dom har mutat henne med socker. Sist somnade hon en liten stund.
Nu var hon övertrött. Vi hade klätt av och på henne två gånger bara där. Hon gillar inte när man håller fast armar och ben heller. Så hon var inte alls medgörlig.



Lillan slocknade i vagnen så fort vi la ner henne. Då var klockan tre. Hon sover fortfarande. Dagens bravader tog verkligen knäcken på henne. Lite trist att vi missade mammafikat. Men det kommer fler gånger. Dessutom ses vi förhoppningsvis på onsdag ändå.

Äntligen lite värme

Även om solen gömde sig bakom alla moln var det 7 plus när vi behagade stiga upp. Lillan väckte oss runt 10 men vi låg kvar ett tag till. Både jag och älskling hade drömt mardrömmar hela natten och kände oss rätt knäckta. Jag hade en riktigt jobbig en som fortsatte när jag somnade om efter jag varit upp och ammat lillan. Jag hatar såna. Som känns så verkliga att man tror det kanske var på riktigt just när man vaknar. Det tar ett tag för mig att bli människa igen efter en sån dröm. Så det blev en väldigt trögstartad morgon.
Vi beslutade därför att göra så lite som möjligt idag. På sin höjd gå och hälsa på någon i närheten. Därför fick lillan ha klänning idag med. Jag valde en tuff blommig historia och matchade med dom jättetuffa bootsen hon fick av Jenny. Resultatet blev en riktig liten rockbebis. Det gillar vi :D Jag kunde inte låta bli att knäppa lite bilder för att föreviga ögonblicket.






Klänningen är en juklapp från farfar och jag tror den är köpt på åhlens,
dregglisen är från åhelns, bodyn från kappahl, strumpbyxorna fick jag
med i ett klädpaket från tradera, skorna kommer från skopunkten.


Först tänkte vi ta en prommenad förbi farfar och visa hur fin hon var i klänningen hon fick i julklapp. Men han jobbade så vi styrde om färden till lillans farmor istället. Det är så skönt att vi har flera som bor på gångavstånd och hoppas att mormor också flyttar hit snart. Där bjöds det på bullar och kaffe. Det verkar som att 5 månders spöket är borta nu. För hon satt i farmors knä nästan hela besöket och det gick hur bra som helst. Det tycker jag känns väldigt skönt. Det underlättar när vi behöver barnvakt i framtiden.

Igår tog jag tag i lillans förstabok. Jag gick igenom vilka bilder jag ville ha med i den och beställde dom. Tog även med några för eget bruk. Men inte allt för många. Jag har tänkt göra fotoböcker eftersom istället och för att hon inte ska se exakt likadan ut på alla bilder, och beställa en fotobok i månaden, så avvaktar jag och gör en varje halvår eller år istället. Jag tycker att det är jättekul att sitta och pyssla med designen osv. Det blir dessutom mycket bättre än att göra egna album. Där allt istället skulle bli snett och vint. Jag passade även på att framkalla lite bilder på henne till mina och älsklings mor och far föräldrar. Dom har inte moderniteter som kameror och har inte möjlighet att träffa henne så ofta heller. För att dom ska få chansen att njuta av hennes skönhet - och för att dom faktiskt uppskattar det väldans mycket - har vi börjat göra så. Framkallar lite bilder och skickar med post. Som kinderägg utan choklad ;)

Just nu sitter älskling och P och ser hockey. Efter det blir det helstekt ytterfilé med egentilverkad marinad, pommes och bea. Jag ska roa mig med att tvätta undertiden och passa på att reta mig vansinnig på våra totalt värdelösa grannar. Som inte förstår sig på tvättetik!!!!!

Lillan laddar för besök på barnkliniken imorgon. Jag tror det får bli det enda projektet för morgondagen. Just nu känner jag mig inte motiverad att tokstressa iväg på mammafika efteråt.

Dagstur till Obbola

Som jag tidigare nämnt har vi beslutat att ha klänning på lillan minst en dag i veckan för att få användning för alla hon har. Igår var en hemma-mysar-lite-synd-om-mig-för-att-jag-fått-spruta dag så därför blev klänning dagen framflyttad till idag istället. Vi skulle ju ut till Obbola och hälsa på vänner dessutom så varför inte dressa upp sig lite extra då. Det gällde lillan och älskling då jag drog på mig samma gamla paltor som jag alltid har på mig. Dagens val blev en supersöt bamseklänning som hon fått av sin gammelmorfar. Pengarna kom från honom sen har jag köpt just den men never the less är den ändå från honom. Hon tyckte den var super och kände sig jättefin. Lilla hjärtat.

Och nej - jag tänker inte klippba bort namn lappen som sticker ut från dregglisen. Den kommer vara mycket användbar när hon senare ska börja på dagis. Eftersom jag då kommer märka alla hennes kläder.


Igår kväll var en besvärlig kväll vad gäller nattning. I vanliga fall brukar hon vara jättelätt att lägga. Så jag skyller på sprutorna. Lillan ville helt enkelt inte sova när vi ville det. Så istället för att bråka livet ur oss och låta henne gråta sig till sömns fick hon vara med oss tills hon var så trött att hon nästan somnade sittandes. Divan tyckte det såg så mysigt ut och kände att hon också ville vara med. Så hon la sig så nära lillan hon bara kunde. Jag har aldrig behövt oroa mig över att ett svartsjuke drama skulle blomma ut. Vilket jag tycker är jätteskönt. Man kan ju aldrig veta helt säkert när djuren funnits med i bilden så mycket längre än barnet.

 

 

Idag tog vi först en sväng förbi strömpilen. Älskling ville prova lite kläder han funderat på att beställa från HM. Jag passade på att smita in på lindex för att prova solglasögon på lillan. Ångrar att jag inte köpte dom så måste nog tillbaka imorgon igen. Dock vet jag inte hur användbara dom är. Snart är hon ju så stor att hon sliter av sig allt hon inte vill ha på sig. Så jag funderar lite på om det är bortkastade pengar.

 

Efter det körde vi raka spåret ut till Obbola för att hälsa på vänner. Dom har rätt nyligt köpt hus där och håller för fullt på att snygga till. Det börjar klia i ha nerven varje gång vi hälsar på någon som bor i hus. Samtidigt som det är otroligt bekvämt att bo i lägenhet. Men det går inte att jämföra med friheten att ha hus. Att kunna göra allt som man själv vill ha det. Det kostar en hel del pengar förvisso men det skulle inte vara dumt ändå. Nu tror jag att det är flera år bort för oss. Både jag och älskling känner att priserna nu är orimliga, att det inte är värt att lägga allt vi äger och har på boende. Men vem vet - vi kanske tänker annorlunda när båda börjat jobba och eknomin ser ut som vanligt igen.

 

Saaben bestämde sig för att slita sönder fläktremmen häromdagen. Bildoktorn ringde älskling när vi var i Obbola och meddelade att han behövde en ny för att plåstra ihop pärlan. Lite halvt stressade tackade vi för oss för att rejsa till biltema innan dom stände för dagen. Det känns ganska viktigt att vi har två fungerande bilar - även om älskling bytt och även nästa vecka ska jobba eftermiddag. Jag använder sällan bilen efter klockan 17 då älskling börjar jobba, men ändå. Som tur var kostade den nästan inget och vi passade på att lämna den hos bildoktorn på vägen hem. Så förhoppningsvis har vi pärlan hemma igen lagom till måndag.

 

Nu vaknade en hungrig liten sen ska familjen göra fisksoppa. Känns som en riktig soppdag sett till skitvädret vi fick idag. Annat än det blir det en väldigt lugn kväll i vanlig ordning.


Texmex hamburgare

Lillan hade rätt hög feber när hon la sig för natten igår.
Älskling fick bilproblem på väg hem från jobbet och fick sig inte i säng förrän tre tiden. För att bli väckt brutalt fyra timmar senare eftersom bilen behövde bogseras till bildoktorn. Detta innebar att sömnen för mig och lillan inte heller blev den bästa. För att kompensera detta sov vi till 12. Lillan och älskling låg kvar till närmare 13.

Vi valde att ta en lugn dag eftersom lillan inte var helt feberfri när hon väl vaknade. När vi dessutom sovit bort nästan hela dagen fick en prommenad räcka som stimulering idag. Vi gick förbi zoo affären så nu har Divan äntligen fått sig ett nytt koppel. Eller hon har fått överta gamfarbrons gamla och han fick hennes nya :P

Till middag blev det texmex hamburgare. Vi hade köpt icas färska hamburgare med texmex smak. Ännu ett recept från billiga veckan. Det var helt ok men vanliga hamburgare är mycket godare. Jag tror inte vi komme köpa dom igen.

Jag har påbörjat tackkorten vi ska skicka till dom som var med på lillans dop. Jag har även tagit fram lite bilder till hennes första år bok och några andra som ska skickas till mor och farföräldrar.

Resten av kvällen ska vi fortsätta göra så lite som möjligt och laddar för utflykt till Obbola imorgon.

RSS 2.0