Den bästa semestern

Sååååå... Lugn och skön sommarkväll. Både lillan och älskling ligger och sover. Jag har årets idétorka men kan ändå inte slita mig härifrån. Mest troligt samtidigt som resten av bloggvärlden passar på att uppdatera sina bloggar . Så det tar halva natten innan inlägget blir publicerat.

Idag hörde jag rykten om att juli skulle bli en regnig månad. Wtf, bara för att jag får vara ledig hela sommaren ska det bli den sämsta någonsin? Juni har bjudit på en veckas sommarväder. Jag citerar min systerson "Nu räcker det!". I vintras snöade det som aldrig förr. Någonstans har jag hört att samma mängd nederbörd kommer varje år. Så om det är en regnig höst och snöig vinter borde det inte finna så mycket nederbörd kvar. Eller? Jodå, bara jag är ledig så finns det exakt hur mycket som helst plus lite till. Nu står mitt hopp till augusti. Må det bli en varm och trevlig månad. För sen är det banne mig inte länge kvar tills jag ska börja jobba igen. Mama needs her sun!

Vi flydde till havet idag igen. Mycket bra val. Det var helt.... underbart. Systemkameran fick också hänga med. Den blev däremot allt annat än flitigt använd. Jag kladdig av solskydd, sand och diverse bröd och kakor kände att det kanske inte var den bästa miljön att slita fram den i. När jag väl gjorde det blev lillan tvär grinig och ville inte alls va med. Det var det. Annars då? Jorå, sol och bad (för barnen, jag är nog halva Sveriges största badkruka) i sitt bästa. Väldans trevligt dessutom. Bästa tipset - åk dit!


 

 

Detta visade termometern i vårat sovrum just innan lillan skulle sova. Inte så tokigt :) Jag menar givetvis ute tempen, inne i sovrummet får det gärna vara närmare minusgrader när jag ska sova. Snyggaste termometern i stan ;) Billigast på biltema i vilket fall.

 

 

 

Vi har insett att det faktiskt inte är länge kvar alls till våran bilsemester. Normala familjer planerar sånt. Det gör inte vi. Tydligen. Resväg och annat praktiskt som kan vara bra att ha klart när man åker. Typ vart man tänkt stanna och sova på vägen osv. Jag fick lite panik över det idag. Vi har planerat in en tur till Ge-Kås i Ullared. Något som både jag och älskling verkligen sett fram emot. Vad vi däremot inte hade planerat in var avståndet mellan Ge-Kås och älsklings syster. Som vi ska hälsa på och bo hos. Det var närmare 20 mil. Med tänkte på att man tydligen måste stå på låset för att komma in i hyfsad tid kändes det som ett extremt dåligt alternativ att kliva upp typ 3 på morgonen för att i bästa fall komma dit runt öppningstid. Med lillan på bästa humör... not. Därför gjorde jag slag i sak och ringde deras camping idag. Mest för att dubbelkolla att det var fullbokat dom dagar vi kommer vara i hyfsad närhet. Guess what. Dom hade faktiskt en husvagn ledig åt våran lilla familj. Jag trodde först jag hörde fel. Men icket. Så nu står den där och väntar på oss. Så mysigt det kommer bli. Familjen på camping får sova i husvagn. Me like! Det kommer bli den bästa semestern. Jag känner det på mig.

 

SIst tänkte jag bjuda på lite fler bilder. Bara för att det strular så förbannat att ladda upp bilder på den här sidan vid den här tiden. Även dessa har jag lagt på effekter på i mobilen. Jag måste verkligen hoppa på en kurs i ps. Så jag kan göra liknande grejer på egen hand med bilder från systemkameran. Det skulle va grejer det! Jag syftar inte på collaget. Det klarar jag faktiskt av på helt egen hand.

 


Flykt till havet

Dom som gick på semester den här veckan lyckades verkligen träffa in rätt vecka. Med tanke på hur vädret varit hittills. Dagen har bjudit på fantastiskt väder. Det behövs. Vi har så kort sommar som det är så dom stackars veckorna vi vanliga dödliga har semester behöver vi sol och värme för att ladda upp batterierna tillräckligt för ett till arbetsår. Nu är inte jag vanlig dödlig i år. Utan har lyxen att för första gången sedan högstadiet få vara ledig en hel sommar. Hade det inte varit så att man som småbarnsförälder inte direkt är gjord av pengar hade jag haft världen i min hand. Nu har jag det inte så pjåkigt ändå. Jag känner mig faktiskt riktigt nöjd med tillvaron som den ser ut. Jag skulle mer än gärna vara hemma ett år till, eller tills lillan flyttar hemifrån. Nu kommer det givetvis inte att bli så. Oktober återgår jag till mitt vanliga dödliga liv igen. Så fram tills dess tänker jag njuta, njuta och njuta lite till. Så jag hoppas att lillan är inne på samma spår som mig. Röja har hon all tid i världen att göra när pappa ska vara hemma med henne.

I morse låg jag och lillan i sängen i godan ro, jag försökte sova, hon försökte göra allt i sin makt att hålla mig vaken. Mitt i allt hörde jag älskling komma hem. Vad har han glömt nu var min första tanke. Det visade sig att han inte glömt något alls utan pajat ryggen och därför kommit hem. Underbar sambo som jag är bäddade jag och lillan ner honom i soffan tillsammans med en alvedon och ett glas vatten. Sen flydde vi staden ut till Norrmjöle havsbad. Det var egentligen tänkt att vi skulle åka ut dit med syrran. Men eftersom älskling inte jobbade hade vi tillgång till egen bil. Inte illa. Hela dagen spenderade vi där.

För er som inte varit där och har barn. Ni som inte är några större fan av Bettnes längre utan tycker ungdomarna kan husera runt där på egen hand. Åk till Norrmjöle havsbad istället. Stranden är rätt identisk Bettnesand. Dom har kiosk med glass och godis och även en liten grill eller typ grill iaf, det är en ombyggd husvagn. Vattnet är väldigt, väldigt långrunt = idealiskt för små barn. Även dom större barnen verkade uppskatta det och det var nästan bara barnfamiljer där. Räcker inte det som argumentation. Kolla bara så mysigt det ser ut.








Jag har hittat en annan foto app till telefonen. Som har riktigt häftiga effekter och bildmontage. Se så läckert :)







Gamfarbrorn här hemma tyckte att det var på tiden att lillan började leka med dockor. Därför hämtade han så snällt hennes pippi docka och lämnade den på mattan. Lillan som är så fascinerad över hår satt länge och pillade med det först. Inte så införstådd i att det bara var garn. Sen kastade hon pippi hit och dit och slutligen bet hon henne i foten. Flera gånger. Jag misstänker att lillan är lite för ung för att leka med dockor. Men väldigt kul hade hon.




Lakan i alla former

Det är just typiskt att passaten bestämt sig för att jävlas som mest just nu när vi ska iväg på bilsemester genom nästan hela Sverige om två veckor. Det är iofs bättre att den ger sig till känna redan nu och inte under våran efterlängtade semester. Så vi faktiskt har möjlighet att åtgärda problemet till en mindre peng. Just nu står den hos bildoktorn. Som förhoppningsvis gör sitt bästa för att bota och kurera. Sen hoppas jag att den håller sig i fint skick hela vägen dit och tillbaka. För när vi kommer hem åker den ut på blocket bums.

En sak jag gått och stört mig på en längre tid nu är storleken på lakanen till dubbelsängar. Jag vet att det finns olika storlekar och att tom 140:s sängar räknas som dubbelsängar. Men det finns inget mer frustrerande än när man köpt ett förhållandevis billigt lakan på ikea och när man kommer hem och ska bädda sängen med skiten finns det i bästa fall en dm till godo på alla håll och kanter. Är man då lite som oss och rör sig rätt mycket under sömn. Så är den där knappa dm helt åt skogen för lite. Som direkt resultat ligger lakanet lagomt ihop knövlat och oskönt som en röra i hela sängen. Frustrerande. Det räcker inte med att man ska bädda sängen varje dag, man ska måsta rätta till det förbannade lakanet som inte har vett att hålla sig på plats. Helt onödigt frustration moment på dagen. För att lilla snåla jag inte kan köpa ett ordentligt riktigt lakan som faktiskt är tillverkat för en 180:s säng. Kanske för att det är bland det tråkigaste som finns att handla lakan. Ett nödvändigt ont. Min bästa räddning skulle kunna vara att köpa lakan med resår. Liknade dom lillan har i spjälsängen. Det skulle lösa mitt problem direkt. Så varför har jag då inte dessa resår lakan i min ägo? Det här är ett bekymmer som följt mig rätt länge. Jag kan inte svara på det själv. Men något ikea lär vi köra förbi på vägen. Något ikea lär vi besöka under semestern. Där kommer jag att inhandla några sådana lakan, kosta vad det kosta vill.

Idag har det varit underbart väder. Syrran kom förbi och vi tog en promenad till en närliggande lekpark för att få njuta lite av solen. Lite längre in bland husen, där det inte blåste lika mycket storm. Mycket trevligt.

Dom första två bilderna tog jag igår, resten är från dagens bravader.













Den randiga koftan lillan har på sig är min och syrrans gamla. Som syrran fyndade i mammas förråd. Jag tror jag ska ta mig en svängom där i dagarna för att se vad jag kan hitta för roligt.

Slutligen vill jag tipsa om en mycket bra ny serie. The Killing. Se den. Just to it. Jag kan även passa på att tipsa om Sons of anarchy om någon mot förmodan missat den. Sjukt bra. Hela tre säsonger finns att avnjutas dessutom.

And she said mama

Eller kanske lite mer åt hållet mamamama. Never the less. Pappa verkar vara lite svårare för fröken att få fram. Däremot säger hon bababa så det borde inte vara allt för långt borta känns det som. Eller så är det hennes sätt att säga pappa.

Just nu sitter jag ute på balkongen i strålande sol, med lillan på filt på golvet och laptopen i knät. Inte så pjåkigt om jag får säga det själv. Egentligen gillar jag inte att uppdatera bloggen med den här datorn då den verkar leva ett eget liv. Men samtidigt är det lika bra jag vänjer mig då det är den här som kommer få följa med på våran semester.

Midsommar spenderade vi ute i mammas stuga. Vädret var värdelöst men vi hade riktigt trevligt ändå. Maten var  jättegod och tårtan helt okej. Jag fick dessutom äntligen en anledning att inviga lillans blommiga super söta klänningen från HM.



Midsommardagen var älskling lite lätt sliten. Han hade fortsatt midsommar natten med fest hos vänner. Jag var lite smått rastlös som vanligt. För att få komma ut lite valde vi att ta en promenad till lillans farmor. Självklart behövdes inte två tårtor igår. Så vi fick med oss dajmtårtan hem. För att inte äta upp allt själva tog vi med oss den. På begäran kommer receptet här:

2 frp vaniljvisp
dajm efter behov, jag använde 6 st
frysta hallon

Vispa vanijvispen hårt, vänd i krossad dajm. Häll i en rundform. Dekorera med hallon på toppen. Sedan in i frysen. Svårare än så är det inte. Den blir förvånansvärt god dessutom.

Tårtan hade vi inte behövt ta med oss då lillans farmor bakat blåbärspaj. Glupska som vi är gick nästan allt åt ändå. Perfekt bakis lunch för älskling.


 

Igår tog vi en tripp ut till Ostnäs. Vi böjd nämligen in oss själva på middag i P:s stuga. För att inte verka allt för snikna köpte vi med oss maten. Mycket gott och väldans trevligt.

 

 

I morse tyckte lillan det var läge att vakna 6. Det tyckte jag kändes högst olämpligt och försökte få fröken att somna om. Hon tvär vägrade så jag fick motvilligt ge upp. Detta innebär att alla rutiner flög ut genom fönstret. Lilla fröken är just nu på sitt allra grinigaste humör. Inget är bra och mitt tålamod börjar rinna över. Tur älskling kommer hem från jobbet om inte allt för länge.

 

Avslutar med en sovande liten tagen tidigare idag.

 


Tårtor

Visst är det typiskt att det alltid ska vara dåligt väder på midsommar. Vi som ska ut till mammas stuga imorgon. Det finns inte allt för mycket att roa sig med där när det regnar. Enligt smhi ska det regna halva dagen. Det känns sådär. Det blir säkert bra ändå. Men jag hade verkligen uppskattat om det blev tvär bra väder imorgon för omväxlings skull.

Mamma ville att jag skulle baka en tårta och ta med. Jag som bakat tårta en gång innan. Till lillans dop. Den blev förvisso god men jag vet inte riktigt vad hon förväntar sig av mig. Jag bestämde mig snabbt för att kopiera tårtan pappa bjöd på sist vi var där. En superenkel dajmtårta (väldigt god också). Men kände att det kanske inte var tillräckligt. Så jag har lite snyggt smetat ihop en jordgubbstårta också. Sicken bullmamma. Not. Det syns på tårtan att det förmodligen är första gången jag gjort en jordgubbstårta. Jag fuskade också och köpte färdiga bottnar. Men vad gör det om hundra år. Vad gäller dajmtårtan hade jag för lite vaniljvisp (och var för lat för att knata till affären). Så den blev lite tunn. Nu blandas ju ändå allt i magen. Så vem bryr sig om det kosmetiska. Huvudsaken det smakar gott. Lite bättre bloggerska som jag känner mig idag har jag faktiskt fotat underverken :P Med lite effekter ser det inte så pjåkigt ut. Verkligheten är en annan.
Om någon mot förmodan vill ha recept hojta till.


 

Idag har vi hälsat på en barndomsvän till mig. Det är faktiskt riktigt kul att vi har fått kontakt igen. Hon har iofs hört av sig då och då mellan åren men det har inte blivit så mycket mer än så. När vi därför bestämde träff på stan för några månader sedan trodde jag inte så mycket mer om det heller. Men det visade sig att vi på något vis växt ikapp (läs skaffat barn båda två) och helt plötsligt hade massor gemensamt. Det blev en till lunch på stan och idag var vi utbjuden till deras supermysiga hus i Sörmjöle för en rabarberkräms lunch. Glad i hågen tågade vi dit. Huset är till salu eftersom familjen ska flytta tillbaka till Skellefteå. En jättemysig vinterbonad sommarstuga modell lite större. Litet för ett hus men stort för en sommarstuga. Hade det inte legat lite för långt ifrån stan enligt mitt tycke hade vi nog inte tvekat en sekund på att köpa. Priset är helt rätt, driftskostnaden super låg, perfekt för hundar och barn att härja lös fullständigt, värsta lantis känslan, inget behöver renoveras eller ändras för inflytt och riktigt hög mysfaktor. Se själva HÄR.

Vi hade jätte trevligt och ser fram emot middag med grillat och förhoppningsvis ett glas rött framöver.

 

Lillan har massor med klänningar. Dom är inte allt för praktiska men hon är så söt i dom. Därför tar jag varje tillfälle jag får att ta på henne en. Idag tyckte jag var ett ypperligt tillfälle att inviga hennes super söta panda klänning jag vunnit på tradera. Den har en matchande body och härstammar från lindex. Verkligen hur fin som helst. Systemkameran åkte fram så fort vi kom hem. Här är ett urplock ur dagens skörd.

 

 

 

 

Självklart har jag även idag lekt med min nya roliga foto app i telefonen. Självklart tänker jag även idag bjuda på resultatet från det. Just love it. Det borde finnas ett fotoredigerings program till datorn med samma läckra effekter. Det skulle va grejer det.

 

 


Segt...

Idag har varit en riktigt seg dag. Jag vaknade faktiskt före lillan. Hyfsat pigg. Men inte så pigg att jag hade någon större ambition att kliva upp. Kvart över 7 lyfte jag över lillan till oss. Just efter 8 gick vi upp. Efter en timme uppe började jag känna mig rätt trött och sliten. Jag har dessvärre inte den lyxen att jag kan powernapa på dagen. Jag blir överpigg av det. Eller egentligen beror nog allt bekymmer på att jag sover på tok för länge. För om jag råkar somna en timme mitt på dagen. Kan jag inte somna på kvällen. Utan får snällt ligga och filosofera i mörkret alternativt räkna får inpå småtimmarna. Det är ett alternativ jag sällan väljer. Ibland händer det att jag råkar somna liggandes i soffan. Det brukar sällan sluta särskilt bra för min nattsömn. Innan lillan föddes var det ett smärre problem (bortsett dom dagar jag jobbade) eftersom sömnen justerade sig själv om jag kunde ligga kvar till 12 halv 1. Nu är inte detta ett alternativ. Vilket i sig är bra. Då slipper jag sova bort halva dagarna. Jag har inte vant mig vid morgonlivet än bara. Det tar nog ett tag att acklimatisera sig. Det var ju trots allt inte allt för länge sedan lillan började vakna runt 7.
Nu tror jag inte att sömnen är boven i dramat. Utan att jag bara haft en dålig dag. Trött och seg kan jag vara oavsett hur bra eller dåligt jag sovit. Det kan lika gärna bero på att jag ätit ganska dåligt några dagar. Inte medvetet. Jag glömmer helt enkelt bort lunchen många gånger. Jag borde införskaffa en mat och sov klocka som Skalman hade. Det skulle nog få ordning på mina matvanor.

Varför väljer solen att dyka upp såhär retsamt sent. Hela dagen har det varit skräp väder. Jag trodde säkert att det skulle bli åska idag med tanke på den molande huvudvärk jag fått dras med hela dagen. Ingen åska blev det så nu sitter jag och funderar på vad det annars kan bero på samtidigt som jag häller i mig två liter vatten. Solen hade varit mer än välkommen tidigare idag. Så man faktiskt hade kunnat njuta av den. Inte nu när jag försöker mörklägga sovrummet så lillan kan få sin skönhetssömn. Solen dränker sovrummet i ljus vid den här tiden. Förvisso somnar hon nog hur ljust det än är bara hon är tillräckligt trött. Men det underlättar en hel del ifall det är mörkt. Det som är mest irriterande med detta är att enligt väderkartorna ska det dåliga vädret åter infinna sig lagom vid lunchtid imorgon om man ska lita på SMHI. Regna kan det få göra på nätterna. Jag tycker vädergudarna kan begrunda det.

Vi har haft en riktigt lugn dag. I ett försök att piggna till tog vi en promenad till lillans farmor. Hon har semester nu. Surt när vädret är så dåligt. Men jag förmodar att det inte var självvalt. Hon bjöd på kladdkaka med grädde och glass. Lillan fick smaka grädde och honungsmelon. Mycket gott tyckte allihop. Mer aktivitet än så orkade varken jag eller älskling. Inte ens middag har jag orkat laga. Utan festade loss på resterna från igår. Älskling stekte upp lite köttbullar för att få i sig något före jobbet.

Resten av dagen har jag som mest grejat lite med nya telefonen. Dragit hem lite spel och pysslat med den nya foto appen som jag blev tipsad om. Riktigt kul. Lite såhär blev det. Haha kanske skulle ha denna som min nya header :P




Nu försöker jag ladda för en bättre dag imorgon. Vi ska nämligen ut till Sörmjöle för att hälsa på en barndomskompis till mig. Det känns jättekul.

Kul med pappa - videoklipp



Älskling satt och lekte med lillan i soffan. Då båda hundarna kom och la sig bredvid. För att göra det hela lite roligare skällde han lite. Det tyckte lillan var jätte kul. Jag hann givetvis inte få fram kameran när det var som roligast. Men gulligt är det ändå. Enjoy :)

Jag har fått dille på det här med videoinlägg nu när det är så smidigt och enkelt via telefonen :P

Supergod lax

Den här månaden har verkligen bara flugit förbi. Jag vet inte om det beror på att vi blivit duktigare på att faktiskt göra saker nu när det är lite behagligare att vistas utomhus (mot för vinterklimat) eller om det beror på att lillan blivit lite mer aktiv och därav äter upp all tid. Det är bara några dagar kvar till midsommar och ändå känns det knappt som om sommaren börjat. Märklig känsla.

Idag var det egentligen tänkt att vi skulle till A på mamma fika. Men vi valde att stanna hemma. Lillan har fått hosta. Det är inte så allvarligt, men det kändes inte rätt att komma dit med henne eftersom jag inte vet om det smittar. Istället tog hela familjen en promenad ner på stan. Bara för att jag laddat för regn med regnskydd till vagnen, paraply och regnjacka föll det inte en droppe. Jag kan lova att hade jag lämnat allt detta hemma hade himlen öppnat sig när vi kommit halvvägs och inte slutat förrän vi klivit in genom dörren hemma igen.

Till lunch bjöd jag på en lyxig hemma tillverkad rödspätta med rotmos. Det tyckte lillan smakade skit och spottade ut allt som vi lyckades truga in. Det hela slutade med att vi öppnade en burkmat istället. Så nu har jag bytt taktik för att försöka få fröken att äta min mat. Sakta men säkert kommer jag blanda i mer och mer potatis i burkmaten. Så hon accepterar smaken. Sen borde det inte vara några problem. Det är vad jag försöker intala mig i alla fall.

Jag bara måste visa denna bild jag tog på mina fina balkongblommor just efter regnet idag. Helt underbar :)


 

Jag hade tinat lax som tänkt middagsmat. Ingen större plan med det. För någon dag sedan såg jag ett reklamklipp från philadelphiaost (tror jag, annars måste jag ha drömt det). Om hur bra deras färskost var. Att den gick alldeles utmärkt att använda i matlagning. Så tänkte jag, vi ger det ett försök. Om inte annat var det snabb och smidig rätt att laga. Det tycker jag är praktiskt även om jag än så länge har möjlighet att göra lite mer avancerade recept även på vardagar. Vilket förvisso inte händer allt för ofta.

 

Jag tog mina 4 tinade laxfileér och bredde på ett tjockt lager philadephiaost vitlök och örter. Sen la jag dom i en oljad form, körde in termometern och satte ugnen på 200 grader.

När dom nått närmare 70 grader. Hällde jag över grädde blandat med det som blev över av philadephiaosten och lät det vara kvar i ugnen ca 5 minuter till.

Till detta hade vi pressad potatis och en väldigt enkel sallad.

Det tog inte mer än 20 minuter att tillaga och det blev väldigt gott. Enklare kan det inte bli. Jag kommer definitivt göra det fler gånger. Än en gång kan jag starkt rekommendera en ugnstermometer. Jag har inte misslyckats med något i ugnen sedan jag började använda den.

Hade jag varit lite bättre bloggerska hade jag fotat den goda maten. Det gjorde jag inte. Men om ni provar receptet själva får ni ju se :D

 

Lillan sitter inte still längre. Just nu håller jag tummar och tår för att hon inte kommer på hur man kryper tills efter våran bilsemester. Hon har förvisso aldrig visat tecken på att hon tänker börja krypa inom någon snar framtid. Men det bådar inte gott att hon lyckas förflytta sig - om än mycket lite.

Imorse placerade jag henne på mattan som vanligt. Pilen visar var hon satt när jag gick ut ur rummet. Detta är vad jag fann när jag kom tillbaka.

 

Det handlar om väldigt små sträckor

 

Viker hon benet når hon längre, det började hon med igår

 

Tack och lov slutar det alltid med magplask, än så länge

 

 

Eftersom älskling skaffat ett telia abonnemang tillsammans med nya telefonen har vi numera Spotify premium. Jag har ju bojkottat deras plötsliga kostnad och därför inte använt tjänsten sen den infördes. Nu har vi Spotify premium gratis i 6 månader. Det känns som rena lyxen. Jag kan tom lyssna i mobilen om jag vill. Det är en månads uppsägningstid innan dessa 6 månader är slut. För att säga upp premium och inte behöva betala hundringen det kostar att ha per månad. Jag misstänker starkt att detta kommer falla i glömska och vi i slutändan blir tvugna att betala.

Ett dilemma jag får bita i lite senare. Just nu tänker jag bara njuta av lyxen med Spotify UTAN reklam.


På jakt efter tutten - videoklipp




Lillan gjorde ett vagt försök till att förflytta sig igår. Då ingick denna move. Dock med mer lyckat resultat. Jag gillar inte att hon kommit på att hon når längre ifall hon flyttar benet. Det känns som det bara är en tidsfråga innan hon förstår hur hon ska göra för att medvetet förflytta sig framåt. Hon har dock inte gjort fler framsteg idag. Så jag håller fortfarande tummarna för att hon kommer sitta på sin lilla rumpa hela sommaren ut.

Jag har filmat klippet med nya mobilen btw. Inte så illa pinkat va? Jag tror banne mig att det blir bättre kvalité än med kompakta digitalkameran. Då har jag dessutom en videoredigerings program inlagt i mobilen. Kan det bli enklare?

Egen barnmat

Idag kom barnbidraget. En skänk från ovan för alla fattiga småbarnsföräldrar. Efter en promenad till ica under lillans förmiddags nap halverades det. Passaten behöver tankas, efter det är gjort är det nog inte så mycket kvar alls. Tur lönen kommer lite tidigare än vanligt. Jag har nämligen spanat in ett par solbrillor jag bara måste ha.

Här har det inte hänt mycket idag. Vi har som mest haft besök av syrran och lilla R. Vädret är en stor bidragande faktor. Faktiskt rätt skönt. Att bara sitta inne och inte göra något. Det behövs ibland. För att man ska orka dom dagar det blir lite mycket.

Samtidigt som jag gjorde middag till mig själv (fiskpinnar och potatis - det blir inte mer avancerat än så när jag bara lagar åt mig själv) roade jag mig med att laga lite mat till lillan med. Rödspätta kokat med purjo, morot och ärtor, till det pressad potatis, morot och palsternacka blandat med smör. Hon fick provsmaka allt. Rödspättan var god, det var inte rotmosen. Så det ska bli spännande och se om det går ner alls imorgon. Då hon ska få sin första hemlagade portion. Sist jag vågade mig på att laga hemlagat var när hon just börjat med smakportionerna. Då ratade hon det fullständigt. Min plan med detta är att få henne att börja äta våran mat. Alla som någonsin köpt en barnmatsburk till sitt barn vet att det är tokdyrt att föda upp en unge på dom. Jag kommer nog ända ge henne båda delarna. Så det skulle underlätta om fröken ville äta min mat.

Än så länge är jag mycket nöjd över mina pelargoner. Dom blommar för fullt och nästan varje dag dyker det upp en ny liten blomma. Dom har inget emot att torka lite. Än så länge har jag vattnat dom en gång sen dom sattes på plats. Det tycker jag är mycket bekvämt. Det bästa är nog att dom håller sig fina i ur och skur. Förra året valde jag att plantera stjärnögon. Just för att det skulle vara en lättskött växt för en nybörjare som mig. Det var ingen som nämnde att dom drar ihop sig och ser rent bedrövliga ut så fort det blir lite sämre väder. Att dom bara kikar fram när solen värmer. Att dom är riktigt törstiga hade ingen heller nämnt. Ingen blomma jag kommer köpa igen i alla fall.



För att kompensera alla långa inlägg som blivit på slutet tänkte jag inte vara så långdragen idag. Mest för att jag inte har något mer på hjärtat. Ska lägga upp en liten videosnutt. Men det får bli i ett eget inlägg.

Avslutar med en bild på lillan från dagens lunch bord.


Surkärring?

Är det bara jag som håller på att reta ihjäl mig på alla förbannade vägbyggen överallt? Varför, varför, varför kan dom inte göra klart på ett ställe innan dom börjar på ett nytt. Det skulle faktiskt vara så mycket bekvämare för alla oss billister. Vi slipper dessutom köra sönder däck som är köpta för surt förvärvade pengar. Jag tror vägverket håller en personlig vendetta mot just mig. Dom lyckas riva upp vägar jag gärna kör på titt som tätt. Nu får jag välja alternativa vägar i den utsträckning det går. Vilket i sig också är förbannat irriterande. Alternativt beror det på att dom rivit upp vägar i hela stan vilket gör det i stort sett omöjligt för någon att undvika det helt. Skärpning! Detta kanske skulle vara ett berikande jobb för arga snickaren (om han någonsin funderat på att byta karriär vill säga). Han skulle nog kunna lära dom som planerar allt lite hyfs.

Idag känner jag att jag vill ta upp diskussionen om tvättstugan i detta hus igen. Just för att jag håller på att tvätta denna kväll. Inte för att någon lämnat kvar kläder i torkskåp och tumlare eller inkräktat på min tvättid. Det blev en markant skillnad efter jag lämnat en mycket irriterad lapp tillsammans med en hög kläder plockat direkt från tumlaren. Jag som tycker det är sjukt äckligt att gräva i andras kläder dessutom. Det spelar ingen större roll att dom är tvättade och rena. Skitiga skulle jag aldrig ens peta i med tång. Efter lappen har det inte hänt igen. Vilket gör att jag direkt ställer frågan - har jag alltid lyckats tvätta efter denna familj innan? Vilket som är jag tacksam för att jag numera slipper bli förbannad varenda gång vi ska tvätta. För det blir väldans tröttsamt i längden.
Det jag idag vill gnälla på. Med risk för surkärring stämpel.
Hur många brukar städa efter sig när dom tvättat i en gemensam tvättstuga? Ärligt.
Här tror jag faktiskt ingen gör det. Eventuellt lomhörda surtanten ovanför oss. Men INGEN annan. Jag brukar iaf sopa efter mig. Jag tvättar i regel en gång i veckan och det är ta mig fan lika dammigt varenda gång. Ska det vara så svårt att fatta sopen och dra den en sväng över golvet. Det tar inte mer än max 5 minuter. Det kan jag garantera. Bara för att det är ett gemensamt utrymme betyder inte det att man kan skita i att städa. För allas trevnad, lämnar man inte tvättstugan i det skick man förväntar sig finna den i då man ska tvätta själv? Jag gör det. Alla andra verkar vilja tvätta med intorkat gammalt tvättmedel i doseringsfacken och ett härligt lager damm fulla golvet. Jag tvivlar starkt på att dom skulle behandla en privat tvättstuga med samma förakt. Vilket retar mig vansinnig. Vuxna människor som inte ens klarar av att städa efter sig. Vart är världen på väg kan man fråga sig.

Igår tog vi en dagstur ut till Obbola marknad. Jag var ute efter en virkad jordgubbsmössa till lillan. Lite snopna blev vi när vi parkerat bilen eftersom det var mycket kallare än det var i stan. Dessutom blåste det mycket mer. Marknaden var dessutom mycket mindre än den brukar. Tydligen. Det var i stort sett samma saker som det är på alla marknader. Fast mycket mindre då. Ingen mössa så långt ögat kunde nå heller. Synd tänkte jag och började redan smida planer för Vännäs marknaden med hopp om att den kanske kunde finnas där. Eller björksta marknaden, där brukar det finnas mycket hantverk.
Sist knatade vi in på folkets hus. Där inne hade dom en liten, liten loppis. Vi fyndade ett par jeans och en enhörning till lillan. Jätte billigt. Längst in i lokalen satt en ensam liten dam och sålde hantverk. Hon sålde jordgubbsmössor. Jag blev överlycklig och överöste henne med beröm över hur fin mössan var, hur billig hon var och hur nöjd jag var. Damen som sålt dåligt under dagen blev jätte glad över min entusiasm. Jag tror nästan jag gjorde hennes dag. Jag väljer att tro det iaf.




Vi passade på att hälsa på hos D och A när vi ändå var i Obbola. För att väcka vill ha behovet lite. Denna gång handlar det om hus. På sommaren känns det lite mer än annars. Det skulle verkligen vara så mysigt med ett eget hus. Kanske inte riktigt än. Men snart.

Vi avslutade dagen med en jättegod middag hos lillans morfar. Dom bjöd på grillade biffar tillsammans med rostad potatis och grönsaker, egentillverkad tzatziki och en härlig grekisk sallad. Allt detta toppades med en hemmagjord dajmtårta. Det var himla tur vi valde att gå dit (så att både jag och älskling skulle kunna dricka lite vin) annars hade jag nog rullat i säng. Vi provade dessutom att söva lillan i vagnen. Iförd pyjamas. I hopp om att lyfta över henne direkt till sängen när vi kommit hem. Hon somnade senare än vanligt. Vilket gav mig hopp om sovmorgon. Det var inga som helst problem att lyfta över henne heller. En riktigt lyckad kväll allt igenom.




Någon sovmorgon blev det inte tal om. Då lillan bestämde sig för att vakna en timma tidigare än vanligt. Eftersom älskling skulle jobba ikväll tyckte jag att han förtjänade att få ligga kvar. Vilket innebär att jag känner mig väldigt trött nu. Jag väntar bara på att hämta det sista i tvättstugan för att sedan krypa ner i sängen. Jag har nämligen börjat läsa kackerlackorna (Jo Nesbö:s andra bok om Harry Hole). Dom är beroendeframkallande. Riktigt bra.

Idag har vi varit ute i Sävar för att fira sötaste J. Egentligen var kalaset igår. Men vi hade ingen möjlighet att komma då. Presenten hittade jag på marknaden och den blev väldigt lyckad. Ett litet bakset till hennes lilla kök.

Kvällen har jag spenderat med att tvätta som ni säkert redan förstått.

Lillan har dessutom överraskat mig med att faktiskt lyckas förflytta sig en dm framåt. I sittande position. Jag som hela tiden tyckt att hon kunde vänta med att börja krypa. Nu är det förvisso stor skillnad på att halvt dra sig fram på rumpan och att faktiskt förstå hur man kryper. Men jag ser ju helst att hon inte förflyttar sig alls. Åtminstone till sommaren är över. Så nu hoppas jag verkligen att detta bara var en engångsföretelse och att det inte kommer hända igen förrän om en månad eller två.




Slutligen vill jag bjuda på en härlig bild på lillan kalasklädd och två på lite balkonghäng i nya fina Villervalla klänningen.


Villervalla

Trist att blogg.se inte har någon applikation till mobilen, så det går att blogga direkt ifrån den. Det hade varit grejer det. Förhoppningsvis är det på G inom en inte allt för avlägsen framtid. I övrigt med en dags nyttjande av den nya telefonen som erfarenhet måste jag erkänna att jag är mycket nöjd. Inte för att jag grejat med den något vidare. Kanske kollat lite face och tagit några bilder. Det duger gott för mig. Jag misstänker att alla roliga funktioner kommer komma väl till pass en tråkig dag.

Idag har inte varit en tråkig dag. Jag och syrran tog en promenad ner på stan i det fina vädret. Det är lika bra att passa på att vara ute medan solen behagar visa sig. Särskilt nu när jag faktiskt kan ta vara på varendaste liten dag. Jag hade inte tänkt handla något. Jag har faktiskt varit rätt dukgit på det senaste gångerna vi besökt stan. Om det inte handlat om något vi ändå skulle ha. Men det räknas inte. Idag gick det inte alls lika bra. Självklart var vi tvugna att titta in på HM:s rea och självklart råkade jag hitta massor med kläder. Jag fick dock stoppa mig själv. Efter jag norpat åt mig ett två-pack pyjamaser, ett par hello kitty jeans och en tre pack med kortärmade bodysar allt till ett sammanlagt värde av hela 200 kr. Satte jag på skygglapparna och tog mig själv i örat för att ta mig därifrån.
Ett riktigt klipp tänkte jag när jag stod i kassakön. Vilken tur vi gick hit. Det höll inte plånboken med om.

För att missgynna våran ekonomi ännu lite mer traskade vi glad i hågen in på sagolika ting. Det skulle vi verkligen inte ha gjort. För tro inte att jag hittade finaste Villervalla solhatten där. En enda liten stackare fanns det kvar. Som ett tecken från ovan att lillan bara måste ha den. Tyvärr hade jag inte pengar så det räckte. Men kassörskan var så vänlig att jag fick lägga undan den tills imorgon. Då kommer jag ha pengar med mig. Sen kommer lillan bo i denna hela sommaren. En bild norpade jag på den också. Så älskling skulle få se hur fin den var innan jag kom hemdragandes med den.

 

Vi avslutade våran stadsrunda med en sen lunch på Café Göteborg. För er som aldrig ätit där GÖR DET NU. Fantastiskt god mat och mycket får man dessutom. Personalen är jätte trevliga och dom har nog Umeås överlägset mysigaste uteservering. Det ska bara upplevas. Särskilt en dag som denna med fullt solsken utan ett moln på himlen.

 

Syrran har restauranghäftet. Där man får köpa 2 och betala för en på diverse restauranger i stan. Bland annat. Varför vi valde just Café Göteborg idag var för att hon hade en kupong just där på rostad fetamacka. Perfekt lunch tänkte vi båda. Så blir man inte allt för mätt. Jag och älskling skulle ju på bio senare. Innan det tänkta jag bjuda barnvakterna på middag som tack sådär i förväg. En fjuttig liten macka blir jag aldrig mätt på.

Se så blev det inte alls. Denna fjuttiga lilla macka ställdes under näsan på mig.

 

 

 

Var det gott? Det kan du ge dig på. Gick jag hungrig därifrån? Efter jag tryckt i mig allt på tallriken - inte en chans. Kommer jag äta där fler gånger? Självklart, alla dagar i veckan om jag hade råd. Varför jag tycker andra borde gå dit. Se bara så härligt det ser ut!

 

 

 

Vi powerwalkade hem och fixade middag till lillans farmor och sambo som var vänliga nog att sitta barnvakt. Så jag och älskling kunde gå på bio. Pirates 4 fick det bli. I 3D såklart. Den var helt okej, jag vet egentligen inte vad jag hade förväntat mig. Men har man sett alla innan har man nog redan sett det mesta. Kommer det en till kommer jag inte välja att se den på bio. Jag tror vi gjorde helt rätt i att vänta några veckor med att se den. Det var vi och kanske 10 till i hela salongen. Som att se filmen själv. Nästan i alla fall. Under reklamsnutten visade dom en trailer på transformers 2 i 3D. Den tror jag kan vara grym. Med sjuka effekter. Den ska vi definitivt se.

 

Jag oroade mig faktiskt inte det mista över att lämna bort lillan i någon annans vård några timmar. Förvånansvärd då jag trodde att det skulle vara jätte jobbigt. Med tanke på att det var första gången vi haft barnvakt. Riktigt skönt. Allt hade gått jätte bra dessutom. Så det hade varit helt bortkastat om jag suttit och oroat mig hela bion. Himla tur jag inte gjorde det då.

 

Jag bjuder avslutningsvis på en scen från pirates. Lånad från filmnyheter.nu.

 

 


Dator i miniformat

Jag trodde att jag skulle bli tvungen att stiga upp med tuppen idag. Med tanke på hur tidigt lillan somnade igår. Som tur var sov lillan sött hela natten och vaknade vanlig tid. Jag har inte riktigt vant mig med att kliva upp kring 8. Men det ger sig nog. Eller det måste göra det. Om inte annat när jag börjar jobba igen.

Det kändes skönt när termometern visade hela 17 grader på morgonen. Att det dessutom var sol blev mer en bonus. Jag kände därför att en lite längre än fem minuter promenad skulle vara på sin plats. Det har blivit lite av det på senaste tiden. Hela lilla familjen mår ju faktiskt bara bra av det. Vi är inte direkt överambitiösa på motionsfronten någon av oss. Det närmaste jag kan komma någon typ av träning är mina ynka 50 situps som jag plågar min stackars mage med varje kväll. Eller nästan varje kväll åtminstone.

17 grader i skuggan, det är ju ändå ganska kallt tänkte jag och tog på mig både munkjacka, sjal och en vct jacka ovanpå det. Jag har haft 17 grader inomhus en gång. Det var vinter och golvvärmen fungerade inte alls. Eftrsom det var enda värmekällan på nedervåningen innebar det ingen värme alls. Det kändes jätte kallt. Jag gick ruint i mössa, tjocksockar och en tunnare jacka. Lika bra att bylta på sig ordentligt. Då kan man ju alltid klä av sig om det blir varmt. Jag hade inte tagit med solens värmande strålar i min beräkning. Jag klev utanför dörren och konstaterade att det nog var rätt varmt ändå. Så jag tog av vct jackan. Några meter till rök sjalen. Efter 5 minuter munkjackan. Det var tur att jag iaf valt ett par clamdiggers till byxor. Såna gånger är det väldigt praktiskt att ha vagnen med sig. Så man kan pula in allt onödigt i diverse förvarings utrymmen.

Vi har nu pratat om nya telefoner i flera dagar. Igår beslutade vi oss för att tillgodose behovet och faktiskt införskaffa nya. Vi började igår kväll med att beställa en ny bilstereo. En med cd, usb port och aux ingång. Det ska då via telefonen gå att lyssna på spotify. Så när älskling slutade jobbet tänkte vi först hämta tillbaka passaten för att sedan fortsätta ner på stan en snabb sväng. Slinka in på telia lite smidigt och ordna nya telefoner för att sedan taijma in när filmstaden öppnade för att ordna upp allt biljett tjafs.
Bilen gick fort att hämta. Väl på stan hade telia stängt pga utbildning. Hur fan kan dom stänga en hel butik för utbildning? Inte alls logiskt enligt mig. Älskling var tok peppad och ville inte alls vänta tills imorgon. Så vi knatade in på expert istället. En väldigt ivrig försäljare lånade kompisens mobil för att visa oss exakt hur bra den var. Jag var fortfarande inne på att köpa den på telia och tyckte att vi nog kunde vänta tills imorgon. Istället fördrev vi tiden på diverse butiker i väntan på att sf skulle öppna.
Jag har märkt att lillan tycker det är ganska trevligt att bita på bilar. Därför gick vi till lekia för att se vad dom hade. DEN här var jag ute efter. Den var dock mycket dyrare där vilket gjorde att lillan istället fick två lösa bilar istället. När vi stod och kikade runt hittade jag DESSA. Hur söta som helst. Dom ska lillan få i födelsedagspresent.

På väg därifrån passerade vi Geab the phonehouse. Efter svagt tvekande gick vi in för att kolla hur bra erbjudande dom kunde ge oss. Det slutade med att vi fick en hyfsat bra deal. Han rabatterade dom tillbehör vi behövde och var väldigt trevlig och hjälpsam. Han satte på displayskydden och hjälpte oss komma igång med telefonerna. RIKTIGT bra service. Resten av killarna som jobbade var också väldigt trevliga och hjälpsamma. Det tog rätt lång tid. Ingen mat hade jag med till lilla söt - vi skulle ju inte vara på stan så länge. Hennes middagstid var väl passerad och fröken började bli rätt grinig. I panik tog jag vagnen och halvsprang iväg till ica gourmet. Jag tänkte att där finns ju både ersättning och flaskor. Det gjorde det också. Men bara dom allra allra minsta flaskorna. Som rymmer ca 180 ml. Stressad som jag var tänkte jag inte en sekund på att det säkerligen hade funnits en mycket lämpligare storlek på apoteket. Istället halvsprang jag tillbaka och fick dela upp ersättningen i två omgångar. Det gick ju det med. Även fast det var lite bökigt. Innan allt var klart hade dom stängt butiken. Hans två kollegor hade hunnit gå till pizzerian och kommit tillbaka. Vi kände också att det började bli rätt sent. Så om vi undrade något eller behövde mer hjälp skulle vi bara dyka in så kunde vem som helst hjälpa oss utan kostnad. Det kallar jag service.

Varsin Samsung galaxy s2 blev det tillslut. En riktigt rolig leksak, kruxet är bara att luska ut hur allt fungerar. Wish me luck :)


 

 

Slutligen för er som undrar hur det gick på SF. Det gick jättebra. Jag behövde aldrig ta fram mitt arga ansikte. Kassörskan var mer än behjälplig och beklagade att det fungerat så dåligt online. Så nu känns det genast bättre. Båda biljetterna är uthämtade vilket innebär att vi inte behöver vara där tidigare än när filmen börjar. Det kommer bli super. Nu får vi bara hoppas att filmen är bra. Så inte allt bök och stök varit i onödan.


Förbannade SF

Jag och älskling tänkte för första gången sedan lillan föddes göra något tillsammans bara vi. Både jag och han har varit sugna på att se nya pirates filmen i 3D sedan premiären, men det har inte blivit av pga olika anledningar. Igår bestämde vi oss för att fredag skulle vara en utmärkt biodag. Tar vi tidiga bion blir det inte så avancerat för barnvakten och framför allt inte så sent. Filmen är trots allt över 2 timmar lång. Lillans farmor kommer komma hit. Det blir enklast så. Som tack bjuder vi på middag innan.

När vi såg Avatar på bio var hela salongen propp full och vi hamnade väldigt långt ner i ett hörn. Det var inte bra platser. Det misstaget gör vi inte om fler gånger. Därför gick jag in på SF:s hemsida idag för att köpa biljetterna. För att få dom platser vi ville ha. Vi hade en företagsbiljett, det ska vara en fribiljett men vill man se 3D måste man lägga till en liten summa ändå - 30 kr för att vara exakt. Jag insåg rätt fort att det inte gick att boka 2 biljetter och betala med en företagsbiljett, ett presentkort och resterande på visa. Därför gick jag tillbaka och tog en bokning åt gången. Med företagsbiljetten gick det utmärkt. Det poppade upp ett meddelande att jag måste lägga till 30 kr med annat betalningssätt så jag betalade med visa kortet och vips var det klart. Då hade jag presentkortet laddat med 100 kr kvar. Som jag tänkte använda till den andra biljetten. Men se det gick inte. Kortet måste vara laddat med minst den summan biljetten kostar för att det ska gå att betala med det på nätet. Att jag dessutom upptäckte detta efter jag redan köpt en biljett gjorde allt ännu mer retfullt. Irriterat slog jag numret till SF:s kundtjänst och fick direkt veta att det var en kötid på 7 minuter. Till SF!!!! Hur många kan det vara som ringer till sf:s kundtjänst? Jag misstänker att dom hade en sketen telefonist. Att jag bara råkade ringa samtidigt som alla andra och det säkert skulle gå fortare. Efter jag suttit i kö i 6 minuter såg jag helt plötsligt att det faktiskt fanns ett betalningsalternativ som hette flera betalningsmedel. Så jag la på luren snabbt som ögat för att inte skämma ut mig inför telefonisten. Jag var då 2:a i kön. Jag klickade mig snabbt fram men bara för att besviket inse att det inta alls gick att betala med både presentkort och visa kort. Men hade jag haft två presentkort då hade det minsann gått. Förbannad ringde jag tillbaka till kundtjänst igen. Bara för att höra att det nu är 15 minuters väntetid. Nä nu jävlar. Jag backade tillbaka hela beställningen och reserverade biljetten istället. Då måste jag hämta ut skiten imorgon till att börja med. Dessutom har dom mage att ta 10 kr i reservationsavgift. Fast det är deras jävla fel att jag inte kan betala via nätet.
Imorgon kommer jag stå utanför när dom öppnar. Klampa upp till kassorna med riktigt bestämda steg. Sätta på mig mitt mest förbannade ansikte och säga några väl valda till den stackare som råkar jobba då. Jag har INTE tänkt betala 10 kr i reservationsavgift. Aldrig. Går dom inte med på det så kommer jag kräva att få tillbaka pengarna för biljetten jag faktiskt köpte. Någon måtta får det banne mig vara.
Man tappar ju faktiskt all lust att överhuvud taget fara när det blir såhär. Musten gick ur mig fullständigt. Därför hoppas jag att personalen på plats är mer medgörliga än den förbannade hemsidan.
Vill dom inte ha besökare eller? När dom gör det så krångligt det bara går. Jag blir inte direkt sugen på en till bio inom någon nära framtid efter något som detta hänt. Snarare tvärt om. Man kunde tycka att dom borde vara lite räddare om sina kunder. Riktigt dåligt SF, riktigt dåligt!

Som tröst tror jag bestämt det får bli en ny telefon imorgon.... kanske.... eller det blir nog så ;)

Domen

Jag trodde passaten skulle få dödsstöten idag. Att bildoktorn skulle rekommendera en direkt avlivning. Han hade ringt när älskling tog en powernap efter jobbet. Något lillan totalt ignorerat idag. Så hon är sådär överenergiskt övertrött och skit grinig eftersom hon bara sovit en gång. Jippie....
Älskling ringde lite nervöst upp när han vaknat till. Vi var övertygade om att måsta byta generator. Eller något annat drygt och dyrt. Men tydligen var det inget fel på den. Det var heller inget fel på batteriet. Han trodde att det var något som tjuvdrar ström. När jag inte kört bilen några längre sträckor och dessutom låtit den stå i flera dar i sträck ganska många veckor har det helt enkelt bara tagit slut med ström. Helt slut. Till den grad att centrallåset slutade fungera. Jag känner att jag inte har så mycket mer tålamod kvar vad gäller den bilen. För att luska ut vad som tjuvdrar fungerar bara uteslutningsmetoden. Att på det sättet gå igenom hela bilen för att lokalisera boven i dramat skulle ta på tok för lång tid. Därför har vi bestämt att så fort vi kommer hem från semestern åker den ut på blocket. Jag hade egentligen velat sälja den före, men det hinner vi inte. Det skulle nämligen inte förvåna mig om någon absolut pråmt vill köpa den dagen före vi ska åka. Så vi står kvar med endast Saaben till förfogande. Helt utan AC.
Älskling är helt insnöat på en SUV och efter att jag, lillan i stora bilbarnstolen och vagnen utan problem fick plats med F och hennes dotter i ännu större stol med ännu större vagn utan problem i deras X5:a kan jag inte annat än hålla med. Den får bli lite dyrare att äga och köra.

Lillan är just nu på sitt sämsta humör. Hon är så övertrött och helst av allt vill hon sova, sova och sova lite till. En halvtimme före välling och nattning känns det som en fruktansvärt dålig idé. Vi har försökt roa henne med godsaker, leksaker nyss fick hon tom bada för att hålla humöret på topp. Men eftersom hon går på absolut sista reserven är det väldigt lite som hjälper. Jag misstänker att hon kommer slockna så fort hon lägger huvudet på kudden. Men tror det kommer bli en extremt gnällig period fram tills dess.

Syrran och R har varit här idag. R hade på sig en jättefin Villevalla body. Jag nämnde då att jag skulle vilja ha en klänning med samma mönster. Då jag sett den på en blogg jag följer tidigare i veckan.
Efter syrran gått hem gick jag som snabbast in på tradera. Mest för att fördriva tiden och kolla vilka kläder som fanns till förfogande. Det var väldigt länge sedan jag handlade något därifrån senast. Tro inte jag ser klänningen nästan längst upp av auktionerna. Jag satte den givetvis på bevakning och ropade hem den sista minuten. Det blev inte billig. Men så fin som den är tycker jag att det är värt det ändå. Lillan har så få märkeskläder. Ibland får man minsann lyxa till det lite. Se så fin :) Säljarens bild.


Ibland händer det

Jag går ju som sagt i planer att skaffa en ny telefon. På något sätt har jag dragit med älskling i samma planer. Även fast han vet att han aldrig kommer kunna ta med en sån telefon på jobbet. Det är så skitigt och blött där att den skulle bli fullständigt förstörd. Han har redan dödat två telefoner inom loppet av ett år. Vilket inte ger så bra odds för en smartfone. Det känns som att dom är ännu känsligare än dom gamla robusta klumparna han haft innan. Eller billigaste skiten han hittat rättare sagt. Senaste telefonen han köpte hittade han på ica för 300 kr. Så jag förstå hans längtan efter en modernare leksak. Jag har ju samma tanke. Min telefon är nog närmare två år gammal och så långt ifrån en smartfone man kan komma. Den fungerar förvisso utmärkt även fast knappsatsen mer elle mindre håller på att lossna. När vi var i mammas stuga i helgen försökte jag laga den med Karlssons klister. Det gick dåligt. Tror jag måste införskaffa superlim för att lösa problemet.

Hur som helst fick vi äntligen tummen ur idag och lämnade passaten hos bildoktorn. Mest för att få den körduglig igen. Men även för ett allmänt skick genomgång. Så vi är så redo vi kan bli inför en över 200 mil lång bilsemester. När vi ändå var på den sidan stan tänkte vi båda - varför inte svänga förbi Media markt och kika vad telefonerna kostar där. Både jag och älskling har kommit fram till att Samsung Galaxy SII verkar va the shit och ska det va så ska det va så då får det nog bli en sån. Vi har ALDRIG gått in på Media markt utan att köpt det vi kikat på. Det spelar ingen roll hur mycket vi övertalat varandra på vägen dit att vi inte ska handla utan fundera och bara kika inget mer. Som ett mantra båda två varje gång. Ändå är det som bortblåst när vi väl kliver in genom portarna.
Men inte denna gång. Det hade nog gått åt pipsvängen och resulterat i två nya telefoner och inte säljaren gått ifrån och gett oss tid att tänka och fundera lite till. För våran del var det förvisso bra. Vi behöver verkligen inte mer utgifter nu. Samtidigt ekar vill ha, vill ha, vill ha, VILL HA högt i huvudet. Hela tiden. Som det gör när man just kommit på något man vill köpa men inte alls har råd med. Surt, riktigt surt. Det brukar för det mesta resultera i att vi rent och fullt skiter i att det är en onödig utgift och hoppar på en avbetalningsplan från helvetet. Just wait and see. Exakt så kommer det att sluta även denna gång.

Just nu ligger rätt mycket på vill ha listan. En ny bilstereo måste vi ha innan resan. Den som nu sitter i passaten spelar för det första sönder varenda skiva man stoppar in. För det andra är radion trasig. För det tredje läser den inte MP3. Vilket skulle innebära i praktik att vi måste bränna minst 20 - 30 skivor innan avfärd för att få hyfsat bra variation på musiken. Som jag nämnt innan är det ingen ordning alls på låtarna vi har på externa hd eftersom den förra kraschade och när min superduktiga pappa lyckades få fram det mesta som försvunnit var tyvärr många filer utan namn. Så att sitta och bränna 20 skivor genom att lyssna igenom all namnlös musik är nog inte ens ett alternativ. Så mycket är det. En bilstereo med usb port däremot skulle vara perfekt. Då drar vi över allt på en sticka och hoppar bara över dom låtar som är skadade eller dåliga. Den perfekta lösningen. Teknik magasinet säljer en rätt billigt, så kräsen är jag inte. Så länge den fungerar som den ska.

Lillans kompis M fyllde 1 år igår. Stort grattis önskar lillan såhär i efterskott. Vi är ju ett gäng mammor som träffas en till två gånger i veckan. M's mamma är en av dom. Vi andra mammor valde därför att gå ihop och köpa värsta presenten till M. I smyg träffades vi på bh igår och inhandlade ett litet kök med tillbehör. För att överraska A och M idag efter öppnas sommarfest.

För första gången sen dom börjat gå på fm istället valde att följa med, dels för att det är sista veckan innan sommarlov men också för att jag var så nyfiken på A och M:s reaktioner. Dessutom blir det inget mamma fika denna vecka då sommarfesten var lagd idag. Då vi vanligtvis träffas och fikar hos varandra. Det var inte alls så bökigt som jag trodde det skulle vara. Eftersom det är mitt i lillans mat och sov tid. Vi sköt på allt lite grann och det gick över förväntan. Inget gnäll eller grin. Hon åt bättre än hon gjort på länge och har dessutom fått gott om stimulans innan första halvan av dagen ens passerat. Det var ju bra att jag kom på det nu. När det är sista veckan dom har öppet innan sommaruppehåll.
A blev VÄLDIGT glad över presenterna. Det tror jag M blir med när allt är ihopmonterat och uppställt. Vad roligt det är när man lyckas träffa så rätt. Jag kan inte ta på mig äran. Men det är kul ändå.

Slutligen bjuder jag på en bild på lillan i en annan variant av morgonfrilla. Tagen igår.


Ny telefon och balkongpyssel

Jag har äntligen fått ut lite blommor på balkongen. Jag tycker att det är väldans mysigt med lite grönt och skulle mer än gärna vilja ha en hel trädgård att påta runt i. Även om jag inte är överdrivet insatt så brukar det lösa sig ändå. Sen tror jag det beror på lite vart man handlar med. Förra året handlade jag på handelsträdgården här på teg. Den vid svalan. Där var det en äldre karl som hjälpte mig plocka ihop mina lådor. Såhär i efterhand kan jag tycka att han gav mig konstiga blandningar då jag bla hade planterar växter som behöver jätte mycket vatten tillsammans med växter som inte behöver det. Vilket resulterade i att en av sorterna alltid såg rätt bedrövlig ut.
Så i år tog jag det säkra före det osäkra. Vi for på plantagen (även fast jag hört att dom har dålig kvalité på växterna) och köpte 6 pelargoner. Även där försökte dom sälja på mig hängväxter för att ha i kanterna - som jag hade förra året. Jag tackade vänligt men bestämt nej.

Jag har funderat ett tag på att köpa ett parasoll till balkongen. Ett som går att fästa i balkongräcket. Detta för att slippa alla kreativa och misslyckade försök till att bygga egna skuggplatser till lillan. När det är lagom varmt för henne att sitta ute. Jag googlade runt lite och höll nästan på att sätta i halsen när jag insåg vilka hutlösa priser det var på dessa. Det enda jag hittade till riktigt bra pris var detta. Men jag var inte överexalterad över färgvalet. Rätt tråkigt. Jag vill ha en balkong som är mysig och inbjudande. Inte färglös och tråkig. Så förstå min glädje när vi hittade ett randigt parasoll på plantagen. Det var tom billigare en det tråkiga vita. Nog för att jag tror att det blev något fel när killen tog betalt. För på skylten vid parasollen stod det klart och tydligt 199 kr. Vi betalade 129. Snabbt begav vi oss därifrån. För att killen i kassan inte skulle inse sitt misstag och komma löpandes efter.
Fast jag tycker banne mig att dom kan bjuda på det med tanke på priserna. Irriterad blir man när jag idag gick förbi blomsterlandets uppsättning här vid ica. Då jag insåg att deras pelargoner faktiskt var 10 kr billigare.
Fördelen var att vi fick ett finare parasoll och det är faktiskt värt lite. Det är rätt onödigt att jämföra priser nu när allt är planterat och upphängt redan. Fint blev det, riktigt fint. Så jag är nöjd ändå.


 

Annat än allt balkongbestyr hann vid med att hälsa på min pappa. Dom bjöd på kladdkaka. Fast vi kom dit när lillan egentligen skulle sova em höll hon sig på lysande humör. Det är imponerande vad lite som behövs för att hålla dom små på gott humör när man är borta.

Vag gäller eftermiddagsluren sov hon bara en skvätt i bilen och en liten runda inne på plantagen som kan summeras till knappt 20 minuter. Trots detta gick kvällen förhållandevis smärtfritt. Vilket jag aldrig hade kunnat tro. Det tackar vi för.


Just nu sitter jag som mest och velar över vilken telefon jag ska köpa. Min gamla sjunger på sista versen och jag är lite smått orolig över hur länge till den orkar. Vi har givetvis inte råd att köpa någon ny telefon nu. Men jag vill veta vad jag vill ha när jag väl ska ha en. Just nu pendlar det mellan iphone4 (antar att 5:an hinner komma innan jag kommer köpa någon), HTC sensation och samsung galaxy s2. Iphonen är dyrast, vilket i slutändan innebär att det egentligen bara står mellan HTC eller samsung. Någon som har erfarenhet av dessa?

Utlandsvärme

Fantastiskt viken värme vi har fått. Synd bara att den snart är förbi. Söndagen verkar smhi och yr vara lite oense om. Antingen blir det lite regn eller också inte. Sen verkar det kunna bli allt mellan 18 - 23 grader. Helt okej för visso om vi inte vore så bortskämda med ren utlandsvärme redan. Veckan som kommer däremot, ser ut att komma med både regn och kyla. Regnet behövs nog. Kylan med. För att uppskatta värmen när den väl kommer tillbaka.

Igår morse var det 23 grader varmt och sol när vi klev upp strax efter 8. 23 grader 8 på morgonen. Det bådar för en riktigt varm dag, tänkte jag förtjust.
Dagen innan hade syrran nämnt att dom skulle till bölesholmarna med A och W. Dels för att rasta småpojkarna men också för att få sig lite sol. Jag var inte sen på att bjuda med mig själv och familj. När älskling jobbar em är han som bekant ledig på fredagar. Denna fredag var lite extra lyxig med tanke på det helt underbara vädret.
Vi var sist dit som vanligt. Det fläktade i stort sett inget och temperaturen hade stigit till 29 grader i skuggan. Det var nästan så varmt att jag skulle kunna tänka mig att bada. Bör tilläggas att jag utan tvekan är den överlägset största badkrukan i hela Europa. Jag hatar att bada om vattnet är för kallt. Utomlands kan jag bada - mest i polar - men även i havet om det är varmt nog. I Sverige badar jag i stort sett aldrig. Så att jag ens tänker tanken bad är rätt stort. Nu var det ändå på tok för kallt i vattnet. Jag gick faktiskt ända ner till strandkanten och doppade fötterna lite försiktigt. Men vände illa kvickt och återvände till min solstol på tryggt avstånd.






Dagen, eller mest vädret till ära hade vi bestämt oss för att grilla. Syrran har en stående inbjudan men ju fler desto roligare tänkte vi. Älskling hade redan bjudit P och jag passade på att bjuda A och W.

Både jag och älskling kände oss helt färdiga på väg hem från beachen och hade nog behövt en längre siesta för att orka kvällen. Som bjöd på grillning och tvätt. Härlig kombination måste jag säga. Att tvätta efter en heldag ute är inte att rekommendera kan jag tillägga. Fy vad jobbigt det var att gå ner och hämta upp den sista tvätten.
Nu blev det ingen siesta. Älskling la sig att vila direkt vi kommit hem från affären och fick väll ligga så i ungefär 10 min innan P stod utanför balkongen.
Jag löste det genom att aldrig sätta mig ner. Jag förberedde rabarberpaj (med för lite rabarber så jag drygade ut den med lite äpplen. Det funkade även om jag gärna hade haft lite mer rabarber i). Receptet var väldigt smidigt och enkelt, utan klet och kladd, det hittar ni HÄR.
Jag gjorde även klyftpotatis i mängder och en härlig sommarsallad.
Alla ville helst äta ute. Vi har dessutom en jättefin grillplats utanför porten med stora bänkar. Som dessvärre var upptagna. Självklart var det inte bara vi som kommit på den briljanta idén att äta ute. Så jag dukade inne och kliade mig länge i bakhuvudet för att komma underfund med hur alla skulle rymmas. Just när maten började vara klar var även sällskapet som belamrat bänkarna det. Så vi tog dom snabbt som ögat och lastade ut allt istället. Det är bäst att passa på när det är så varmt och behagligt att man vill sitta ute och äta. Eller framför allt inte blåser så in i helvetes.
Riktigt trevligt hade vi. Det hoppas jag vi gör om fler gånger. Men då har jag tänkt vila innan.





När alla farit hem och disken var bortgjord (vi har diskmaskin så det var inte riktigt lika illa som det låter). Då vi landade i soffan. Kände jag mig sjukt knäckt. Jag hade redan då vacklat omkring här hemma som en zombie ett bra tag. Då kan man ju tycka att jag borde sova som ett barn. Att jag helt utslut skulle däcka i sängen och inte vakna förrän sent dagen efter. Tro fan att det blev tvärt om. Jag hade grova problem att somna. När jag väl gjorde det vaknade jag hela tiden av olika skäl. För varmt, för kallt, mardröm, lillan behöver tutten, mardröm, lillan bajsar, för varmt. Lite så.

Efter en så jävlig natt var jag snäppet tröttare när jag vaknade än när jag gick och la mig. Det kändes väll sådär. Ätt vi dessutom hade lovat mamma att hjälpa henne olja in friggeboden i stugan idag gjorde inte direkt saken bättre. Med vetskapen att det nog ändå skulle bli ett rätt slappt besök kändes det lite bättre. Termometern visade 29 stadiga grader. Efter en resorb och lite frukost började jag känna mig som människa igen. Om än trött. Då kändes det faktiskt skönt att få fly ut till havet i hopp om lite svalare vindar där.

Vi for efter lillans lunch. I dagarna har vi börjat fasa in mat från 8 månader. För den smakar tydligen väldans olika 6 månaders maten som heter samma sak. Därför har vi blandat ungefär hälften, hälften (av 6 och 8 månaders maten) och det fungerar rätt bra. Så förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge tills hon äter 8 månaders maten.

Passaten står fortfarande. Vi har inte direkt prioriterat den nu när vädret varit så fantastiskt. Så vi packade ihop hela familjen i saaben (utan AC).
För att säkert veta att lillan inte svettades ihjäl där bak så gjorde jag henne sällskap. Än har jag inte vant mig med att sitta bak när ingen sitter fram (som passagerare). Det känns skumt. Lika bra att jag vänjer mig. Semesterresan vi ska göra i sommar kommer bjuda på många långa härliga timmar i bilen. Då kommer jag och älskling få turas om att roa lilla söt i baksätet. Det kan gå riktigt bra. Det kan också gå riktigt dåligt. Det får framtiden utvisa.

Vid havet var det lite svalare. I solen kändes ingen större skillnad. Men i skuggan var det snäppet svalare. Vilket var skönt. Jag klagar absolut inte på värmen. Men när det är tryckande varmt och luften står helt stilla kan det var skönt att få svalka av sig lite i skuggan.
Mamma och A hade redan oljat in 2 väggar när vi kom. Så en vägg hjälpte vi till med. Eller jag hjälpte inte till särskilt mycket alls. En bräda kan jag skryta med. Jag hoppas att älskling fick lite mer gjort. Lillan vaknade (o)lägligt nog just när jag behövdes. Så mitt jobb blev att underhålla henne.
Jag tror min hjärna har tagit semester. För det känns som jag glömde mer än jag kom ihåg. Jag hade inga leksaker att roa lillan med, jag glömde tom hennes middag.

Är huvudet dumt får kroppen lida. Mamma fick agera barnvakt (för första gången någonsin) så jag och älskling kunde åka till affären och handla middag åt lillan. Nyttigt för mig faktiskt. Det kändes helt otroligt tomt att åka iväg utan henne. Vi har ju aldrig lämnat bort henne innan. Det gick bara bra och hon sov så sött när vi kom tillbaka. Det kändes tryggt.

Hennes badbalja fick vi med oss iaf. Så hon har fått premiärbada ute idag. Jag tycker att det är väldans svårt att veta hur man ska klä dom små i denna värme. Än har hon inte bränt sig så jag måste ju ha lyckats ganska bra ändå.

Någon som provat UV-dräkt? Jag tar tacksamt emot råd angående dom. Jag har funderat på att köpa en till lillan men vet inte om den alls kommer till användning. Idag fick hon sitta med en t-shirt som skydd för mage och rygg från solen. Jag misstänker att hon inte kommer bada särskilt mycket i havet. När hon badar i pool och balja ute kommer jag vara noga med att hålla henne i skuggan. Lite sol mår dom ju faktiskt bara bra av. Den ger ju trots allt bra med D-vitamin. UV-dräkten används väll mest eller bara när dom badar? Det känns som den blir kall och slibbig efteråt och bör tas av. Om så är fallet vet jag inte alls hur jag ska göra... Jag tror inte heller att hon har några större ambitioner att börja krypa i sommar. Så hon på det sättet kan hålla värmen i skruden. Nu ska man aldrig säga aldrig, men hon är inte ens i närheten nu.
Ska jag köpa en måste jag nog göra det omgående. Annars är det stor chans att dom försvinner. HM tex börjar få in höst kläder efter midsommar. Som sagt jag är tacksam för alla tips och råd och tankar angående detta :) Hjälp mig.

Lite bilder från dagen.










Om någon faktiskt orkat läsa ända hit avsuta jag med en bild på lillans sötaste morgonfrilla som bonus.



8 månader

Ännu en dag med högsommarvärme. Det är så otroligt skönt. Idag har jag faktiskt kunnat sola lite. Det trodde jag inte var någon möjlighet då lillan inte tycker det är allt för roligt att sitta still på en filt i skuggan i flera timmar. Med samma gamla tråkiga leksaker som alltid. Jag har inte som ambition att slita ut varenda liten leksak fröken äger för att ge henne tillräcklig variation. Så då blir dom det när hon hållit på med dom tillräcklig länge. Tråkiga alltså. Då börjar hon greja med annat som finns till hands. Typ slita upp gräs från gräsmattan. Vilket hon inte får eftersom jag är rätt tvärsäker på att det skulle åka raka vägen in i munnen vid tillfälle. Hon blir arg för att hon inte får det och ska absolut göra det och inget annat. Då duger ingen leksak alls. Det resulterar istället i att vi ger upp packar ihop oss och går in. Så gick det alltså inte till idag.

Lilla, stora tjejen blev hela 8 månader idag. Jag kan inte säga det nog många gånger men shit vad tiden går fort. Förra månaden var nästan non existerande. Så fort har det gått. Snart.... så ska jag tillbaka till jobbet. Just nu känns det mest jobbigt. Jobbigt för att inte få vara hemma med lilla söt mer. Jobbigt för att mycket har ändrats sedan jag lämnade allt och mest troligt kommer jag att ha helt andra arbetsuppgifter när jag kommer tillbaka. Vilket lite blir som att börja om på nytt. Men allt löser sig. Lite kul känns det ändå. Att få vara lite produktiv igen. Jag tror min hjärna behöver det för att inte helt gå under.

Tillbaka till lillans 8 månaders dag. Mycket har faktiskt hänt denna månad. Mest mentalt, men lite fysiskt med. Hon har ju faktiskt fått två små tänder.
Det märks att hon förstår saker på ett helt annat sätt nu. Hon förstår och blir glad, ledsen, frustrerad eller arg.
Hon har återupptäckt hundarna och tycker att dom är jätte roliga. Helst vill hon slita så mycket hon kan i pälsen gärna så det följer med en tofs eller två sen slå dom så hårt hon kan och efter det får dom mer än gärna slicka henne på handen (givetvis får hon varken slita eller slå - ömsesidig respekt är viktigt tycker jag).
Hon tycker att det är jätte roligt att bada och sprattlar och skvättar vatten för glatta livet. Om hon fick skulle hon nog vilja bo i badbaljan. Vilket ger morsan ett stygn av dåligt samvete som helt kallt ratade babysim pga kostnaden. I sommar ska hon minsann få bada så mycket hon vill. Såvida värmen håller i sig.
Hon pratar mycket och hela tiden. Förutom brummandet och allmänna ljud så säger hon dadada och hejhej vilket också är otroligt gulligt.
Än så länge sitter hon still och observerar nyfiket allt omkring henne. Samtidigt som hon pratar i massor. För min del får hon gärna vänta med att krypa till sommaren är över. Så får vi lite lugn och ro.
Jag har säkert missat en massa, men hjärnan går inte på högvarv direkt. Denna härliga värme tar knäcken på den ivrigaste. Inte för att jag normalt är särskilt ivrig. Snarare tvärt om. Det bör ju innebära att jag blir ännu trögare av värmen än normalt då.

Jag har märkt en tendens till att det blir väldans långa inlägg när jag i princip inte har något att skriva om. När jag däremot har saker att skriva om glömmer jag allt och så blir det ingenting. Jag antar att ni förstår att jag oftast inte har så mycket att skriva om ;)

Syrran har varit här idag. Det är därför lillan suttit så snällt ute lääääänge så jag har kunnat sola. För att hon har haft sötaste kusin R att leka med. Då duger minsann leksakerna hur länge som helst. Det enda som avgör är vilken han helst vill ha. Då vill hon också ha just den. Inget dela med sig här inte. Hon vill gärna rycka den ur handen på honom och lägga den så långt bort att han inte når den. Så när han finner sig i att greja med en annan leksak. Tar hon den med. Sen fortsätter det så tills alla leksaker är i lillans knä och R har ingen. Så snäll och givmild är våran dotter.

För att detta inte så fortgå i evigheter avslutar jag fint med några bilder från dagen.

 

Absolut sist tänkte jag bara tipsa om en bra yoghurt att göra egna mellanmål av. Jag tycker att det är på tok för lite i dom färdiga fyrpacken som går att köpa. 100 g räcker ju föga för en hungrig liten. Därför har jag på försök börjat tillverka egna fruktpuréer. Vilket har fungerat fin fint då lillan tycker det är smaskens. Idag blandade jag min hemmagjorda puré på äpple, päron och kiwi med danoninos bananyoghurt. Då kan jag själv bestämma mängden. Lillan tycket det var en höjdare och åt och åt. Perfekt för att vänja in lilla magen vid mjölkprodukter dessutom.


Solskydd och myggmedel

Vilket underbart väder vi haft idag. 26 grader i skuggan är helt fantastiskt. Jag njuter för fullt. Normalt brukar jag ha balkongdörren öppen för att vädra och släppa in lite svalare luft. Idag har den fått vara stängd eftersom det varit varmare ute än inne. Varför åka utomlands när utlandsvärmen kommit hit :) Det bästa med allt är att värmen fortsätter helgen ut. Om man nu kan lita på det. Bäst väder visar yr, smhi är inte fullt lika givmilda med temperaturerna. Vilket som är jag verkligen glad över lite högsommarvärme. Älskling jobbar dessutom em i veckan. Vilket innebär att vi har hela dagarna tillsammans. Det är en ren lyx i sig bara det.

Igår bytte jag till min senast inköpta väska. Det var ett par månader sedan jag beställde den från HM. Kan hända att den finns kvar i någon butik. På nätet fanns bara en grön variant. Jag är super nöjd med den. Dels är den ju väldans fin. Men sen också mycket funktionell. Jag gillar inte skötväskor. Jag tycker dom är fula. Även dom som ska vara finare. Jag vill inte betala en massa pengar för en väska jag ändå bara kommer att använda som just skötväska. Därför köpte vi den billigaste som fanns på Ikea för att älskling ska ha något att lasta allt i när han ska vara pappaledig (vilket inte är allt för långt bort nu). Jag har istället koncentrerat mig på att köpa väskor som är så pass stora att dom rymmer allt jag behöver. Den här gör det och lite till. Det gillar jag verkligen. Att den dessutom både har handtag och axelrem är ett extra plus. Det gör den så mycket lättare att bära tillsammans med en livlig liten i famnen. Framför allt är den mycket snyggare än någon skötväska jag hittills sett. Billig var den dessutom. Kan det bli bättre?


 

Den här dagen har vi inte gjort mycket. Eller egentligen har vi nog det. Lite fast mycket typ. Vi började med en promenad till Tegs centrum för att införskaffa solskydd och myggmedel. Jag vet att små barn inte ska vistas i solen alls. Men någon gång under denna sommar kommer det nog hända att lillan kommer vistas i solen en liten stund. Jag vill då ha möjligheten att smörja in henne. Självklart valde jag den variant som bara lägger sig ovanpå huden. Dom får ju inte rekommendera något till barn under 1 år. Men det är den man ska ha om man ändå vill smörja dom små.

 

Vi gick även förbi öppna. Våran bvc sköterska tipsade nämligen om ett myggmedel som ska gå att använda på små barn. Det ska vara helt naturlig och ofarlig. För er som var med på baby massagen är det samma företag som tillverkar oljan vi använde där som även tillverkar myggmedlet. Det känns betryggande. Vanliga myggmedel man annars använder ex, mygga är tydligen ganska giftiga och bör användas med stor försiktighet. Det känns inte som något jag vill ha nära lilla klåfingriga fröken.

 

Inger som jobbar på öppna säljer detta myggmedel. 80 kr för 60ml. Med praktisk roll on för lätt applicering. Ett klipp enligt mig. Det står på förpackningen att det rekommenderas från 1 år. Men jag tror faktiskt att dom inte får rekommendera något till barn under 1 år. Så jag kommer använda det på lillan ändå. Men med måtta givetvis. Annars begriper jag inte varför våran bvc sköterska skulle rekommendera mig att använda det på henne. Om hon på något sätt trodde att lillan kunde ta skada av det.

 

Jag passade också på att hämta ut mina böcker som legat på ok och väntat några dagar. Adlibris har nu en kampanj 3 pocket för 99 kr. Vilket är väldigt billigt. Jag köper rätt mycket böcker. Dels för att jag tycker det är kul att ha. Dels läser jag i omgångar. När suget faller på vill jag ha några att välja mellan. Hos adlibris har dom även ett fraktfritt leveransalternativ. Vilket jag tycker är jätte bra. Det verkar vara dom senaste böckerna dessutom. HÄR hittar du kampanjen.

 

Därefter har vi slappat lite på gräsmattan utanför huset. Tokvarmt och skönt. Lite för varmt tyckte nog lillan. Det var okej att sitta på en filt i skuggan ett tag. Men blev långtråkigt rätt fort. Helst ville hon undersöka gräset. Gärna med munnen. Det ville inte vi. Vattenflaskan var näst bäst, men det resulterade i att hon blötte ner sig rätt mycket. Efter försök med kall välling och roa liten på andra sätt insåg vi att det nog var lika bra att gå in.

Det gjorde vi en liten stund för att sedan packa ihop oss i stans varmaste bil. Passaten står fortfarande där den står. Vi köpte den för att ha ac i bilen när det blev som varmast. Slippa köra i drag med rutorna nere. Så vad gör vi? Vi sitter och kör Saaben utan ac i drag med rutorna nere i 26 plusgrader. Lagen om allts jävlighet, eller??

 

Vi tog en tripp till obs och HM för att i panik köpa tunnare byxor till lillan. Hon har nästan inga som är tunna nog i denna värme. Jag vill inte använda allt för korta byxor heller då jag ändå anser att kläder är bästa skyddet mot solen. Med det sagt vill jag inte att mitt stackars barn ska svettas bort i allt för tjocka och klumpiga kläder heller. Utan försöker ta det som känns tunnast och svalast. Vilket är förbaskat svårt när nästan inget känns tunt och svalt. Så nu är hon 3 shorts och 2 leggings rikare. Vi är ännu lite fattigare. Men förhoppningsvis behöver hon inte svettas allt för mycket dom kommande dagarna.

 

Kvällen har varit grinig och gnällig. Egentligen hela dagen. Jag vet inte om det är tänderna som fortfarande bråkas med henne eller värmen som stör. Men jag hoppas det går över fort. Sömnen idag har varit helt åt skogen. En halvtimme på fm och i bästa fall 45 min på em är på tok för lite. Kan vara det som satt ribban också. Blir det lika varmt imorgon tror jag faktiskt jag ger mig på att söva henne inne istället. I hopp om bättre sömn och förhoppningsvis humör.


Favorit författare

Den här dagen började på sämsta tänkbara sätt med att lillan vaknade 10 i 7. Jag lyfte vanan trogen över henne till våran säng i hopp om att få sova lite till. Det gick mindre bra. Hon var klarvaken och hade inte den mista lust att sova något mer. Utan roade sig med att prata högt, veva runt med grisen och sparkas där hon kom åt. Efter en halvtimme gav älskling upp och gick upp med henne. Han hade ändå bokat en tidig klipptid vilket innebar att jag lyckades snika till mig en timmes extra sömn. Riktigt lyxigt.

Dessvärre blev han väldans missnöjd över klippningen och slet därför fram trimmern i vild förtvivlan direkt han kommit hem. Kanske lite väl överdramatiserat. Men det gick nästan till så. Han är numera helt rakad. Favorit i repris från förra sommaren skulle jag vilja påstå. För min del spelar det mindre roll då jag tycker han passar mycket bra både med och utan hår. Det bör tilläggas att han knappt betalar något för att klippa sig. Så det lönar sig inte att klaga till frisören. Då kanske det inte blir lika billigt nästa gång.

Eftersom lillan vaknade så tidigt så har hela dagen bestått av grin och gnäll. Allt har blivit fel och förskjutet. Ändå lyckas man hitta någon typ av rytm i allt kaos. Det tycker jag är smått imponerande. Att dessutom bita ihop en hel dags grin gör att jag älskar och uppskattar våran vanligtvis glada och bekymmersfria dotter så otroligt mycket mer. För tänk om hon varit så ledsen och missnöjd varje dag, hela tiden. Då hade jag nog utvecklat migrän vid det här laget.

Dagens agenda var mamma fika hos J. Vädret på förmiddagen var lite halvlurigt och ett tag trodde jag att det skulle börja regna. Det gjorde inte det. När vi äntrade dörren hos J (först - det är nog första gången den har hänt) lyste solen igen. Så vi bosatte oss på baksidan för att ta vara på dagen. Vi hade lika trevligt som alltid. Även om lillan inte var på sitt bästa humör höll hon ändå god min rätt länge. Vilket i sig är ganska imponerande med tanke på hur förmiddagen hade förlöpt. Gott fika och planer på både stugfest och kräftskiva. Tycker jag låter väldans trevligt.







Äntligen, äntligen, äntligen har lillan börjat dricka välling. Det blev päronvällingen som tillslut dög. Den verkar dock inte säljas på mindre butiker utan jag får snällt lagra eller i panik åka till maxi eller obs (coop forum) om den tar slut. Men det är lätt värt det bara för att hon faktiskt dricker den utan bråk och bök. Det passar in utmärkt i min framtida plan för välling vid nattning. Det kommer bli så bra.

Slutligen vill jag passa på att rekommendera en fantastisk författare. Jo Nesbö Han skriver kriminalromaner, jag har ännu bara läst en och en halv. Efter jag plöjt igenom Snömannen på löjligt kort tid bestämde jag mig för att beställa alla böcker han skrivit innan i samma serie. För några dagar sedan började jag läsa Fladdermusmannen. Jag har nu kommit halvvägs och är nästan beroende. Varje liten stund jag får över sliter jag nästan maniskt fram boken. Så tips till den som uppskattar en bra thriller i bokformat. Det bästa med allt är att jag faktiskt har alla böcker (utom snömannen som jag lånade via låna och läs) så om någon är intresserad av att låna, hojta till.

Allra sist vill jag flika in en bild jag smyg tog på lilla söt igår kväll. Precis som förra gången ville jag inte störa med en kraftig blixt rakt i ögat så kvaliteten på bilden är rätt dålig. Jag blev tvungen att ljusa upp den rejält i ps och en så mörk grund gör bilden fruktansvärt kornig. Never the less. Den vanligaste sovposen.



HejHej - videoklipp




Lillan är övertrött och har varit mer eller mindre grinig hela dagen. Ändå gav jag mig på ett försök att fånga henne säga hejhej. Det gick sådär skulle jag vilja påstå. Med lite fantasi om ni lyssnar på mitt tonfall förstår ni. Hon kan säga det mycket renare och bättre. Men ville helt enkelt inte. Eftersom jag ändå kämpat och fick ihop 5 olika klipp på ungefär 1,5 min vardera var detta det jag lyckades få fram. Däremot var hon väldans duktig på att säga det mycket bättre när jag just stängt av kameran. För att inte suttit och bökat med detta i onödan väljer jag att lägga upp det ändå. Enjoy :)

Sveriges nationaldag

Jag har nog aldrig firat nationaldagen i någon större utsträckning tidigare. Jag vet knappt hur man gör. Annat än att sätta upp en svensk flagga och tänka lite extra patriotiskt denna dag. När vi därför fick nys om att Gamlia anordnade ett typ av firande kändes det som en ypperlig idé om vädret tillät.
Som alla säkert redan märkt har vi fått sommar idag. Därför kändes det som en extra bra idé. Jag hade sedan tidigare bestämt med syrran att träffa upp henne där. Hon i sin tur hade bestämt träff med A och E med barn. Vi kom sist som vanligt. Vi hade dessutom inte haft en tanke på att ta med en filt och fick snällt slå oss ner på gräsmattan. Det gick iofs det med men inte alls den bästa lösningen.  
Jag visste att dom skulle sälja fika. När vi mötte upp alla satt A och mumsade på värsta våfflan. Självklart blev jag toksugen direkt. Därför gick jag och älskling på våffeljakt men gav upp efter en allt för lång kö. Istället gick jag lös på kycklingspett med ris. Faktiskt riktigt, riktigt gott. Jag ångrar lite att jag inte gick tillbaka och frågade vad dom hade kryddat kycklingen med och hur dom hade tillagat riset (det var mycket mörkare och längre än vanligt matris, dessutom hade dom tillsatt både russin och rivna morötter).
Vi hade jätte trevligt. Men att sitta still länge med barn som har myror i brallan mest hela tiden är en rätt dålig kombination. Så efter sångerna dött ut och folk i allmänhet började röra sig därifrån. Valde vi att åka hem.

 

För att verkligen ta vara på vädret erbjöd sig A att hämta upp mig och lillan för grillning på bölesholmarna. Det tyckte lät som en mycket bra idé och tackade ja snabbt som ögat. Det är förvisso inte så långt att gå men tillräckligt för att lillan förmodligen skulle somna i vagnen på vägen hem. Vilket skulle förstöra dagens nattning rätt ordentligt.

Jag var faktiskt så förutseende att jag fick med mig en filt dit. E grillade korv och ungarna badade. Lillan fick mest sitta i vagnen. Det dög ända tills vi var på väg att packa ihop oss. Vilket passade mig utmärkt. Vädret blev nästan ännu bättre när vi kom dit eftersom blåsten mojnade. Så varmt att jag förbannade mig själv ett par gånger för att jag valt att ta på mig ett svart linne.

 

Så efter en heldag ute i sommarvädret känner jag mig rätt sliten själv. Jag tror vädret även påverkat lillan då det aldrig varit så lätt att natta henne som idag. Inte mig emot.

 

Den största nackdelen med värmen är att jag inte äter som jag ska. Jag vet inte om det beror på att jag glömmer bort det eller att hungern helt enkelt försvinner under sommaren. Sötsaker däremot kan jag inte få nog av. I alla dess slag. För att stilla kvällens abstinens satte jag i mig det som blev över av laxen från igår. Det borde jag stå mig på tills imorgon.

 

Jag har haft en låt på hjärnan hela dagen. Jag hörde den på väg till gamlia och kan inte få ut den ur huvudet. Årets sommarplåga misstänker jag.

 


En smitning

Just exakt nu känner jag mig ganska sliten.
Dagen i övrigt har jag mått mycket bättre än jag förtjänar. Jag var ju som nämnt innan ut på krogen igår. För första gången sen jag blev gravid. Inte för att jag var ute särskilt ofta innan heller men ändå. Det gick över förväntan. Jag hade som plan att ta det riktigt lugnt, dricka varannan vatten och gå hem ganska tidigt. Det gick si sådär. En av tre är ju inte helt åt skogen. Det blev hyfsat lugnt. Jag hade med mig en rosévins flaska till syrran och drack inte ens upp hälften innan vi gick in till stan. Väl inne på Allstar gick jag över till cider och höll mig till det resten av kvällen.
Vi träffade upp resten av mamma truppen där och hade riktigt trevligt. Något vatten såg jag inte röken av (förrän jag medvetet hällde i mig en liter just innan jag skulle gå och lägga mig hemma) tidigt blev det inte heller då vi hämtade ut jackorna strax innan två. Men vad gör det när kvällen i sig blev väldigt lyckad. Då förtjänar jag att må lite dåligt idag.

Älskling tog lillan i morse så jag fick sova ut. Jag hade halvt räknat med en bakfylla från helvetet. Nu blev det inte så. Vilket jag känner mig väldans tacksam för. Ändå tog han henne mer eller mindre hela dagen tills han for iväg till jobbet för att göra några övertidstimmar. Det uppskattar vi massor här hemma. Alla extra pengar behövs. Nackdelen är att jag just nu har sjuka cravings efter antingen godis eller skräpmat. Så mycket att jag tidigare övervägde att packa ner lillan i vagnen och ta en promenad till ica. Nu är jag alldeles för lat för det plus att lillan förmodligen skulle somna i vagnen och det skulle förstöra hela kvällens rutiner. Så jag satt snällt kvar på min rumpa i soffan och fantiserade om alla godsaker jag hade kunnat köpa. Eller så gör jag slag i sak och bakar en kladdkaka. Vilket också kändes rätt drygt efter jag bara tänkt tanken.

Till middag lyxade jag till med lax, potatis och hollandaisesås. Mest för att det var det godaste vi hade hemma. Jag kan på en gång rekommendera alla att köpa en ugnstermometer (jag betalade 30 kr för min på expo). Det absolut bästa hjälpmedlet för att göra fågel, fisk eller mittemellan i ugnen. Jag har inte misslyckats än. Saftigt värre. För just lax tror jag att det är 56 grader som gäller. Jag brukar dock vänta till 60 grader och det brukar bli perfekt.
Jag tror vi råkade på minsta potatisen ever också. Sist köpte jag en av icas färdiga potatispåsar. Det sista som blir kvar i påsen är oftast dom minsta potatisarna då jag strategiskt tar dom största först. Men denna var nästan löjligt liten.





Det är inte bara våra grannar här som är lite underliga. Deras bekanta är det med. Denna dag har jag spenderat merparten på balkongen. Med och utan både man och barn. När älskling kom ut med en glass att avnjuta i solen såg han en påbörjad fickparkering. Det där kommer inte gå bra, sa han. Jag tittade upp och konstaterade att personen bakom ratten förmodligen aldrig fickparkerat tidigare och höll med. Föraren valde dels den minsta fickan (det fanns två mycket större bara några meter längre bort) dessutom valde hon att backa in mitt i luckan. Det resulterade i att hon kom in på tok för långt bak och helt sonika backade in i bakomliggande bil, så pass ordentligt att den faktiskt rörde sig lite. Alltså helt omöjligt att hon inte kan ha märkt att hon backat in i något. Både jag och älskling hajade till. Hon backade ju fan in i den bakre bilen säger älskling. Jag bara gapar. Sen har människan inte ens vett att titta om det blev någon skada på den andra bilen. Utan packar ihop sitt patrask och avlägsnar sig förvånansvärt fort från olycksplatsen. God lust hade jag att springa ut och ta reg.numret. För att anmäla en smitning. God lust men igen ork. Istället förbannade både jag och älskling hela deras familj. Fy för såna människor. Hoppas hennes bil rostar sönder.

Lillan har ju fått en andra tand. Det har faktiskt direkt resulterat i att lilla söt inte dreglar ens i närheten så mycket som innan, vilket i sig innebär att hon inte behöver ha dreglisar. Skönt med sommarvärmen på farstukvisten. Idag fick jag äran att föreviga dom två små på bild. Slänger med lite balkongmys på köpet.




Utgång

Någon som provat Linas matkasse? Jag funderar starkt på att göra det veckan som kommer. Eller köpa en färdig billiga veckan kasse (tyckte kommande veckas recept såg rätt okej ut). Jag har sämst fantasi vad gäller nya maträtter och när jag väl kommer till affären får jag totalt hjärnsläpp och handlar helt fel saker. För att undvika detta skulle färdiga matkassar med tillhörande recept kunna vara ett bra alternativ. Då behöver jag bara komma ihåg att köpa barnrelaterade saker vilket skulle underlätta en hel del. En annan sak som skulle underlätta väldigt mycket är om vi för någon gångs skulle kunde hitta ett boende med hel kyl och frys. Då skulle det i praktiken faktiskt gå att veckohandla. Som det är nu så känns det som vi mer eller mindre bor i ica. Så ofta är vi där. Jag känner att det börjar bli tröttsamt. Så kul är det inte att handla mat. Återkommer med recension på potentiell matkasse.

Gårdagen spenderades på diverse butiker. Älskling behövde köpa snus, jag behövde köpa vin och en present till min fina syster som fyller år idag.

Vi hade dessutom bestämt att om vädret tillät skulle vi inviga våran något så när nyinköpta grill på kvällen. Syrran m. familj tyckte det lät som en ypperlig idé och kom traskandes lagom vid middagstid.
Vad gott det är med grillat när man slipper äta potatissallad till. Kan nog tappert påstå att det är bland det dåligaste som finns. Jag kan inte ens skryta med att jag förätit mig på skiten då jag aldrig tyckt det smakat särskilt bra. Men har ändå suttit och tvingat i mig det till diverse grillade rätter bara för att andra velat äta det. Nu skulle jag hellre ställa mig och laga en portion potatisgratäng bara till mig istället för att äta en torr potatissallad. Jag hade ju kunnat önska att jag var lika driftig förr så hade jag sluppit bli så traumatiserad av skiten.

Jag är inte van att agera middagsvärdinna och hade gjort ett rent katastrofalt dåligt jobb att förbereda. Detta resulterade i att middagssällskapet snopet fick gå hem utan efterrätt då den tog på tok för lång tid att tillaga. Bör tilläggas att jag försatt hela lägenheten i en dimmig rök härstammande från ugnen innan dom väl bestämde sig för att gå. Jag tror inte våran ugn mår så vändans bra. Den är helt knäckt i botten. Som om någon tappat något väldigt hårt och tungt där så det spruckit. Nog för att jag tycker att ugnar bör vara robusta nog att tåla sånt. Det är inte vi som åstadkommit detta utan mer troligt den som bott här innan. Det hela har resulterat i att det röker mer än normalt därifrån. Som tur är sätter det ingen smak i maten / baket. Men det svider rätt duktigt i ögonen när man vill titta till det.

Som kompensation tänkte jag ta med det som är kvar av kakan till min kära syster. Jag ska nämligen dit på kalas ikväll. Älskling och lillan får stanna hemma. Då jag och syster tänker göra stan osäker. Just nu känner jag mig trött och pömsig. Jag gissar på att peppen kommer infinna sig när första vinglaset är avklarat. Det blir första utgången sedan lillan föddes. Så lite nervöst känns det nog också, om jag känner efter riktigt noga.

Bortsett från mitt överdrivet skitiga hår och dubbel oversize tröja (läs älsklings gamla tröja) tycker jag det var en mysig bild på mig och lillan. Tagen idag :)


Släktträff

I morse vaknade lillan 5 över 9. Det är lustigt att hon alltid passar på att ta sovmorgon när vi faktiskt har något planerat under dagen. Så alla rutiner blir helt skeva. När vi bara ska vara hemma är hon pigg och glad klockan 7 och vägrar somna om.

Vi har hälsat på min mamma idag. Det blir inte allt för ofta. Jag hade ändå tänkt åka förbi någon dag i veckan eftersom vi aldrig for dit när det var morsdag. Hon hade plockat rabarber åt mig. Jag nämnde att jag ville ha sist vi sågs. Så om inte annat tyckte hon att vi kunde hämta dom iaf.
Hon hade bakat en jätte god rabarberkaka. Jag kommer nog använda mina rabarber till en liknade kaka. Krämen tycker jag blir för sur och sträv. Vi ska grilla imorgon. Tror jag slår till på en rabarberpaj till efterrätt då.

Älsklings faster är här och hälsar på. Hon bor i södra Sverige och dom träffas väldigt sällan. Hon ville därför bjuda på middag. Eftersom hon bor hos älsklings farfar och farmor var vi bjuden dit. Det var även älsklings pappa och sambo. Det bjöds på baconinlindad kyckling med ris och rostade grönsaker. Jätte gott. Jag hade dessvärre ätit mig ganska mätt på rabarberkakan innan så orkade därför inte så mycket. Älskling hade samma bekymmer. Hon hade dessutom ansträngt sig och gjort en jätte god efterrätt. Som jag inte orkade äta upp.
Lillan som inte kunde njuta av den goda maten fick sig en ny leksak. Den tyckte hon var mycket rolig. En sån som låter - och inte går att stänga av. Så vi får se hur lång tid det tar innan någon av oss i panik vänder städskrubben upp och ner i jakt på en stjärnmejsel för att skruva ut batteriet.





Ibland är det faktiskt skönt med dagar som är fullplanerade. Nu slapp jag tänka på lunch, fika och middag. Fick allt serverat framför mig utan att lyfta ett finger. Gott var det också. Det är inte illa. Det enda jag behövde åstadkomma var lyfta på rumpan och ta mig dit. Sånt gillar vi.

Just det. Lillan har fått sin andra lilla tand idag. Jag hade det på känn då hon sov väldigt dåligt natten till idag. Som tur är verkar inte aptiten ha påverkats denna gång. Förhoppningsvis får vi lite vila från nya tänder några månader nu.

Favorit klänning

Idag har jag och lillan varit på VC. Jag på stora och hon på lilla.

Jag tog bort tre leverfläckar för 10 dagar sedan och fick en tid inbokad idag för att ta bort stygnen. Först hade jag tänkt snåla in och be en kompis hjälpa mig ta bort dom. För det första är inte minnet det bästa, men sen blev det halv drygt och kändes som en för stort projekt nu när vi bara har en fungerade bil. Så jag valde att låta vc göra det. Jag hade tid halv 11 och lillan kvart över. Vad är det för sak, tänkte jag. Ta bort styng går ju på en handvändning. Jag kommer ha gott om tid att hinna ge lillan mat medan jag väntar på hennes tur.
Så jag halvsprang till vc, sen som vanligt. Anmälde mig i receptionen och satte mig för att vänta, och vänta, och vänta. När klockan var 10 i gick jag tillbaka till receptionen för att fråga om dom kunde skynda på det på något vis eftersom jag började känna mig stressad över bvc tiden. Då först säger hon att jag har tid på lab och ska sätta mig där och vänta istället Att hon inte kunde klämma ur sig det när jag anmälde mig tyckte jag var mycket märkligt. Så jag gick dit och satte mig istället. 5 över haffade jag en sköterska i förbifart och bad att få hjälp omgående eftersom jag då kände mig väldigt stressad. Hon hämtade faktiskt någon direkt vilket innebar att jag trängde mig före en pensionär som suttit där ett tag innan jag kom dit. Han verkade inte ta särskilt illa upp som tur var.
Styngnen hade läkaren sytt så hårt att dom tydligen var väldigt bökiga att få loss. Det läker mycket finare men dom gottar ner sig i huden så det faktiskt började blöda när sköterskan klippte bort den som satt djupast. Kvart över var dom klar. Det är inte första gången vi var sen till bvc så det är inte hela världen. Men lite irriterande ändå. Den här gången var det ju faktiskt inte mitt fel.

Lillan klarade BOEL testet galant och skötte sig som vanligt utmärkt fast hon varken hunnit äta lunch före eller fått sova klart sin fm lur.

Vi passade på att hälsa på syrran när vi ändå var i närheten och stannade där tills hon skulle hämta W på dagis. Då hade solen tittat fram och det kändes riktigt varmt och skönt ute.

Hemma väntade ett paket från HM. Jag undrar om dom fick lite dåligt samvete för min förlorade klänning. För denna leverans skulle egentligen komma v. 25. Inte mig emot. Tvärtom. Mycket trevlig överraskning. Klänningen hade jag provat ut rätt storlek i butik. Den kommer bli min nya favorit i sommar. Riktigt fräsch och väldans skön. Jeansshortsen däremot åker tillbaka bums. Alldeles för stora. Det är inte meningen att jag ska ha några shorts i sommar. Inga passar. Mycket irriterande. Jag som vill vara lite sommar chic. Då är ju shorts det perfekta plagget. Skam den som ger sig heter det väll?




Imorse satte jag lillan framför spegeln i hennes rum. Oj så roligt hon hade åt sig själv. Söta lilla hjärtat. Hon skrattade och sprattlade och försökte ta på den andra bebisen i spegeln. Det såg för gulligt ut. Gotta love the camera btw.





Morsdagsbuketten älskling kom med har verkligen tagit för sig. Där finns tre pioner som är fantastiskt fina. Växer för var dag. Jag kan inte låta bli att fota. Sen luktar dom ju så härligt också.


 

 

I lördags hade barnens hus säkerhetsdag. Kommer säkert va skit mycket folk tänkte jag. Därför smet jag hemifrån tidigt och äntrade bh halv 11. Det var inte alls särskilt mycket folk och jag lyckades få hjälp på en gång. Vi var ute efter en bilbarnstol. Det är inte allt för länge kvar tills vi måste lämna tillbaka den vi hyrt. Jag köpte en stol som var nedsatt 700 kr. Ett bra budget alternativ såg jag på nätet när jag googlade den efter jag kommit hem. Britax high-way 11 blev det. Den tror jag kommer bli utmärkt.

 


RSS 2.0