Vad glömt toapapper kan åstadkomma

Nu orkar jag inte påpeka skit vädret mer utan håller mig till att helgen ska bli fin.

Idag har vi varit på mamma fika hos J. Först funderade jag på att inte fara eftersom bilen för tillfället inte går att starta. Jag är inte så haj på det här med att åka buss. Som tur var skulle F dit och vi fick åka med dom. Jätte snällt.

Vad tröttsamt det är med bilar som inte fungerar. Det är ju just det dom alltid ska göra. Det har varit många turer sen älskling köpte bilen och det var inte allt för länge sedan. Bildoktorn tror att batteriet har laddat ur eftersom jag har använt bilen för lite. Vilket är fruktansvärt irriterande då vi bytte batteriet förra året. Jag vet att jag inte kör några längre sträckor och att bilen ibland står flera dagar. Men ska det bara behövas det för att batteriet ska laddas ut helt? Tycker det verkar märkligt. Hur som helst ska bildoktorn mäta batteriet och ifall det är det ladda upp det. Om det inte är det utan något helt annat funderar jag starkt på att dra igång kampanj sälj biljävlen här hemma.

J bjöd på jätte gott fika och dom andra bäsarna rejsade runt som galningar. Lillan satt som Ferdinand och tittade på samtidigt som hon stoppade allt hon fick händerna på i munnen och tuggade frenetiskt. Det tycker jag är utmärkt. Så får hon gärna fortsätta göra några månader till. Då vet jag vart jag har henne och det känns betryggande. Vär mästerfotograf hade rymt till Finland så det blev några fler bilder än vanligt.





Jag tror att amninghjärna är ett tillstånd man aldrig går ut efter man infunnit sig där.
Lillan gav mig sovmorgon till 10 i 10 idag. Det har inte hänt på rätt länge och blev en ordentlig chock för mig när jag tittade på klockan. Det kastade om allt vad heter rutiner i det här hushållet. Så lilla fröken fick inte sova förmiddag när hon sovit så länge på morgonen. Hon slocknade fullständigt på vägen hem från J så därför fick hon fortsätta sova medan jag och älskling tog en promenad till ica för att inhandla det som behövdes till middagen och toalettpapper.
Tillbaka hemma hade vi köpt allt utom toapapper. Åhhhh så irriterande. Toapappret som var helt slut. Bara därför blev jag kissnödig på en gång. Jag började med middagen för att tänka på annat och skickade iväg älskling på affären. När han kom hem med papperet var jag inte ens kissnödig längre. Men nu har vi toapapper iaf.

Innan jag glömmer det med tänkte jag tipsa om en väldigt god remouladsås älskling köpte tidigare i veckan. Jag brukar alltid köpa den billigaste. Den brukar dom ha vid majonnäsen. Älskling visste inte var han skulle leta och hittade bara Rydbergs jättedyra. Men ohhh så god. Hett tips till den som är less på dom billiga såserna. Det är lätt värt dom extra kronorna :) En eloge till min mindre snåla bättre hälft.

 

Imorgon ska jag äntligen få ta bort stygnen jag fick när jag tog bort leverfläckarna. Dom skaver och har sig. Så det ska bli väldans skönt. Dessutom ska lillan göra BOEL testet. Det ska bli mycket intressant och se hur mycket hon vuxit sedan sist. Det är trots allt över 2 månader sedan förra gången.

 


Middagstips

Äntligen lite sol. Väldigt efterlängtat må jag säga. Tyvärr ska den ju inte hålla i sig. Om man nu kan lita på meteorologerna. Enligt dom ska det bli regn både imorgon och onsdag. Helgen däremot skulle bjuda på sommarväder. Det låter helt fantastiskt tycker jag och väljer att lita på det för en gång skull. Mycket besviken kommer jag bli ifall det blir 7 grader kallt och regn istället.

Lite lurigt väder har det varit ändå. Jag och syrran tog en promenad när barnen skulle sova förmiddag. Då hade det blåst över en massa mörka moln. Så vi vågade inte gå allt för långt eftersom vi inte hade lust att hamna i världens regnskur utan något som ens liknade regnkläder. Efter en timme gav vi upp och gick in för att äta lunch. Då blåste alla fula moln puts väck. Bara för att vi gick in gissar jag på. Sen har det iofs regnat en skvätt och blivit sol igen.

Älskling kom hem med en jättefin jättestor blombukett som försenad morsdagspresent efter jobbet idag. Väldigt uppskattat. Det är ju inte varje dag man får blommor. För att lillan inte ska få tag i ett blad eller två valde jag att ställa vasen i fönstret. Så alla grannar kan njuta av den med.





Eftersom det blev fiskpinnar till middag igår tänkte jag lyxa till det lite mer idag. Med kyckling halva frysen tänkte jag att det passade bra med kycklinggratäng med dijonsenap och basilika. Jag tror att jag har tipsat om den tidigare. Men jag gör det igen ifall någon missat det. Den är super god och väldigt enkel att tillaga. Receptet hittar ni HÄR.

När syrran skulle gå och hämta W på dagis hängde vi med för att lillan skulle få sin eftermiddags lur. Efter dagis gick vi på ica sen hem. Lillan var klarvaken hela tiden. Hon pratade lite med mig med jämna mellanrum. Dadada. Jag kände mig inte allt för stimulerad att traska runt hela teg i hopp om att hon eventuellt skulle tröttna och blunda en stund. Så jag gav upp och tänkte att det skulle bli en jobbig kväll. Men lillan ska få kvällsgröten på en liten stund och håller fortfarande gott humör. Tji fick jag.

Hon har börjat äta igen. Vilket känns väldigt skönt. Så vi får ordning på rutinerna igen. Däremot syns tanden bredvid den lilla hon fått väldigt tydligt genom tandköttet. Jag tror dom brukar få dom rätt samtidigt så just nu väntar jag bara på att den ska bryta igenom också. Så vi får se hur länge matlusten varar.

Avslutar med lite bilder på älskling och lillan tagna idag. Mina hjärtan.


Tvärtom månad

Jag är helt övertygad om att april och maj har bytt plats i år. Vädret i April var ju underbart. Vet inte riktigt hur man kan beskriva vädret i maj. Vissa dagar har känts mer som höst än vår. Jag tycker allt vädergudarna kan rycka upp sig ordentligt och skänka lite sol och värme för omväxlings skull. Det börjar bli riktigt tröttsamt med skitvädret denna månad har bjudit på.

Igår var jag på födelsedags fest hos T. En liten flaska rött var allt jag tog med mig. Ville mjukstarta eftersom jag inte minns när jag drack senast. Att yran också hållits i helgen bör ju dom flesta uppmärksammat. Så tanken från början var att vi skulle gå ut relativt tidigt. För att minska risken att hamna i allt för långa köer. Det blev inte så. Efter fika och sällskapsspel (som vi började med alldeles för sent) hade klockan blivit halv 12. Jag hade gäspat i över en timme. Med för litet alkoholintag och åt skogen för lite sömn (dagen till ära hade lillan vaknat 4, har aldrig hänt förut). Så kände jag mig nykter och trött. När vi väl kom ner på stan sträckte sig kön utanför TC till nattöppet. Enligt en av dom andra tjejerna i sällskapet såg det ut på liknade sätt på alla andra uteställen med. Så jag gav upp och ställde mig i taxikön istället. Jag tycker ändå kvällen blev riktigt lyckad och laddar om för utgång nästa helg istället.
Jag vill passa på att rekommendera ett riktigt gott inte allt för dyrt rött vin och passar på att flika in en egobild med full party make och en på T's söta kisse.





Natten har varit jobbig. Min mage har varit i oråd. Mest troligt har jag ätit något dåligt. Men med risk för att smitta ner någon om det skulle vara något annat har vi valt att hålla oss hemma idag. Egentligen var tanken att hälsa på både älsklings mamma och min.

Älskling tog lillan i morse så jag fick lyx med sovmorgon. Sen har jag mest legat i soffan resten av dagen. Inte så dumt faktiskt. Även om jag hellre hade sett en stor sol utanför fönstret än blytunga regnmoln.

Lillan kan ju stå ganska bra. Det har hon kunnat ganska länge. Vi har inte reflekterat så mycket över det. Härom kvällen ställde jag upp henne mot soffan. Se så duktig kicka :D Observera den jättesöta nya pyjamasen från HM.



Begynnande missnöje

Jag tycker om att handla kläder. Jag tycker om det väldigt mycket till och med. En av dom butiker jag handlar mest kläder ifrån är HM. Jag kan räkna in mig till dom lyckliga (lurade?) få som kallas guldkund. Så mycket handlar jag därifrån. Förstå då mitt grova missnöje när jag idag upptäckte att dom rätt och slätt bara tagit bort min fina klänning jag beställde förra månaden. Den här för er som inte minns. Utan att bemöda sig med ett endaste litet meddelande eller eventuellt förlåt. Det är inte första gången det hänt heller. Att jag beställt något för att det senare tagits bort pga det blivit slutsålt. Jag skulle kunna köpa konceptet om dom bara på något vis meddelade mig innan dom tar bort varan och eventuellt erbjuder någon typ av kompensation. Jag tycker INTE att det är okej att dom bara tar bort den och låtsas som det regnar. Funderar starkt på att byta favorit kedja och helt bojkotta HM efter så dålig service. Mer realistiskt skulle vara att jag i bästa fall lyckas halvera min konsumtion till förmån för någon annan butik.

 

Eftersom jag tycker att Spotify är riktigt fräcka som helt plötsligt börjat ta betalt för sin tjänst har jag väckt liv i winamp igen. Med alla den musik vi faktiskt har på datorn. Spotify är fortfarande snäppet bättre eftersom musiken är rensad på ett annat sätt än den musik vi har på datorn. Jag och älskling har lika fast olika musksmak. Men det är definitivt bättre än inget. Så då kan min bojkott av spotify fortgå ett par månader till. Ser jag det från den riktigt ljusa sidan så slipper jag ju all irriterande reklam spotify hade för sig. Win - win så att säga.
Ni som betalar för spotify, det minsta man kan 49 kr. Slipper ni reklamen eller har dom mage att inkludera det i minipriset?

Lillans matvägran fortgår. Typiskt. Hon som just börjat äta burkmat. Jag hoppas inte allt detta förstör det nu. Som magsjukan gjorde. Så vi får bråka med henne några månader till för att få henne att äta igen.

När vi handlade igår köpte jag nestles päronvälling. För att se om den föll fröken i smaken mer än alla andra sorter. Lillan har nämligen bestämt sig för att välling är äckligt. Eller egentligen inte så äckligt. Bara inte så gott. Hon föredrar att dricka annat ur flaska. Hon gillar ju gröt och dom är ju oftast smaksatta. Rent logiskt borde hon ju tycka om välling som smakar päron då tänkte jag. Det gick sådär. Hon äter det men inte lika gärna som ersättningen. Än har jag bara provat två gånger så jag tänker inte kasta in handduken än. Men jag kan nog glömma att försöka byta ut kvällsgröten mot välling.
Om nån vill ha ett gäng vällingförpackningar mer eller mindre fulla, hojta till. Det är inte lönt jag försöker lura i lilla söt mer när hon inte vill ha.


 

Idag har vi tagit en snabb sväng till Strömpilen. Mest för att köpa vin till mig. Jag ska kanske ut imorgon. Inte riktigt bestämt än. Men då kan jag inte skylla på att jag inte har något att dricka iaf. Lillan fick sig nya pyjamaser och ett par byxor. Jag provade alla shorts på vero moda. Inga passade. Vad är problemet? Antingen fick jag ful rumpa eller så var modellen helt fel. Jag kanske inte är gjord för shorts helt enkelt. Kanske lika bra att lägga ner idén helt så slipper jag bli besviken igen.

 

Lillan provade älsklings mössa när vi kom hem. Söta lilla hjärtat. Hon brukar inte ha något emot att ha mössa på sig i vanliga fall. Kanske berodde på att den var så stor. Men hon ville inte ha kvar den på huvudet iaf.

 

 


En boll

Jag tror att min kamera lever ett eget litet liv. Den stora alltså. Igår satt jag och brände av en serie bilder på lillan i vanlig ordning. När helt plötsligt en bild blir sådär fixat överexponerad. Jag har inte ändrat läge på hur jag sitter eller särskilt stor vinkel på kameran. Jag har absolut inte varit och pillat på inställningarna i kameran heller (jag borde verkligen börja läsa igenom dom fotoböcker jag faktiskt har). Ibland blir det bara så rätt. Tycker den är jättefin på lillan.

 

Något annat fint jag inte heller kunnat låta bli att fota är lillans fönsterblomma. Den har jag köpt från plantagen. Jag kan direkt avråda alla att handla något från plantagen. Enda anledningen att denna växt är därifrån är för att jag började köpa en helt annan växt (hibiskus, jättefin) där. Som odlade spinn efter bara någon vecka. Väldigt, väldigt äckligt. Så jag for tillbaka med skiten och bytte den mot en ny likadan. För den tog det ungefär en vecka till innan den också var full i spinn. Fast jag specifikt bad kassörskan kolla igenom den noga. Så den åkte också tillbaka. För att undvika samma missöde igen valde jag den här växten istället. Den har inte odlat spinn. Den har även hållit sig rätt fin länge. Så jag tycker den förtjänar lite uppmärksamhet.

 

 

 

Idag har vi veckohandlat på coop forum (lite mer uppdaterat än obs, jag vet att det heter så men det är lättare och snabbare att skriva ut obs). Det blev inte alls särskilt billigt. Det blev inte heller så mycket veckohandel. Vi gick in utan inköpslista, utan förbestämd veckomeny och färsk lön på älsklings konto. Det är ungefär dom sämsta förutsättningarna för oss. Det var nog därför det blev så dyrt. Innan vi ens börjat handla mat åt oss var vi upp i 500 kr.

 

Dagens impulsköp - en klotgrill, grillkol, tändvätska, grillspett i trä, en rengöringsborste till grillen och en boll till lillan.

 

Fördelen med grillen är att vi slipper bjuda in oss själva till alla andra när vi vill grilla. Nackdelen är att vi har rätt begränsade utrymmen att förvara den. Vi valde att ignorera nackdelarna när vi köpte den. Jag misstänker att den får bo i förrådet. Premiärgrillning blir det på lördag. Funderar starkt på att lyxa till med en flaska rött för att fira ordentligt. Jag är ju trots allt bjuden på galej senare på kvällen.

 

Lillan tyckte bollen var en höjdare. En mycket prisvärd leksak bör tilläggas. Dom kostar 30 kr på coop och fanns med en massa olika tryck. För omväxlings skull var det älskling som stod bakom kameran. Observera hur jag riktigt myst ner mig i soffan för lite vila innan han ska börja jobba.

 


Olika ljud - videoklipp




Att lillan levt om mer eller mindre rätt länge är ju ingen nyhet för dom som träffat henne. Brummandet var ju bland dom första kontrollerade ljud hon kunde åstadkomma. Nu har hon förfinat tekniken och det låter som hon är ute och kör värdens minsta lilla skrutt bil. Men väldans gulligt är det. Det jag egentligen ville visa med detta klipp var hur duktig hon är på att säga dadada. Det började hon med för några dagar sedan och inte förrän nu har jag lyckats fånga det på bild. Enjoy.

Den förlorade biljetten

Jag publicerade detta igår runt 9 tiden. Men eftersom det fortfarande inte kommit upp så provar jag igen och hoppas på bättre lycka denna gång.....

Jag nämnde för ett tag sedan mitt grova missnöje över sifos monster undersökningar. Senaste gången blev jag lovad en biobiljett som muta. Jag satt hela kvällen med den där förbannade undersökningen och skickade duktigt in den dagen efter. Sen väntade jag och väntade och väntade lite till. Inget brev från sifo dök upp. Nä nu jävlar tänkte jag. Aldrig mer ska jag svara på deras ruttna undersökningar. Sen släppte jag det och gick vidare. Idag när vi kommit hem från mammas stuga låg där ett brev i lådan från sifo. Minsann en biobiljett till lilla mig. Dock var man tvungen att lägga lite mellan om man ville se 3D (vilket vi ska, nya Pirates filmen är planen) men just nu känns det som det kvittar. Med ett presentkort på 100 kr och en fribiljett kommer vi inte behöva betala många kronor. Det känns riktigt värt. SF here we come!

Idag har vi alltså besökt mammas stuga. Hon (mest hennes karl och hans vänner) håller på att bygga en Sorselestuga. Jag var väldigt nyfiken på hur allt såg ut (det är lång ifrån klart) och övertalade älskling att en tur dit skulle sitta fint. Hon har tagit semester denna vecka för att bygga den. Tydligen levereras den i rå virke utan några som helst hjälpmedel (typ skruv och spik). Så dom har gjort ett sjuhelvetes jobb måste jag säga. Riktigt imponerande. Modigt erbjöd jag mig och älskling som frivilliga målare en solig dag. Det mottogs med glädje. Jag tror det kommer bli riktigt bra när allt är klart.





Lillan har idag fått sin allra första lilla tand. Efter bråk i två dagar om gröten (som hon alltid älskat) hade jag på känn att något var på gång. Jag hade dock inte allt för stora förväntningar eftersom jag trott att hennes tänder varit på väg länge. Jag var mer inne på någon typ av sjukdom. För att försöka lindra lite klåda bestämde vi oss snabbt för en tur till babyproffsen för att införskaffa bitleksaker med struktur. Såna med vätska i som går att lägga i kylen. Älskling skulle ändå till godishuset för att köpa snus.

Just innan vi for hemifrån ringde jag mamma som meddelade att om vi ville fika något annat än hårdbröd var det nog bäst vi köpte med något. Hårdbröd kändes inte allt för stimulerande och eftersom vi ändå hade vägarna förbi obs tänkte jag att det passade bra att köpa fikat där. Som alla vet har jag sämst minne och fick av någon anledning för mig att den bitleksak syrran köpt till R var köpt på obs (egentligen var det åhlens men det lyckades jag omvandla till obs). Av den anledningen gick jag förbi deras avdelning med nappflaskor och bitleksaker. Där var den. Leksaken jag letat mig tokig efter i vintras. Lillan hittade den när vi var på sjukhuset för tummenprojektet. Sen hittade hon den igen på öppna på Ålidhem. Där frågade jag var den var köpt, babyproffsen trodde dom. Den fanns inte där. Så jag besökte varenda leksaksbutik som finns i stan. Jag hade tom tagit en bild på eländet som jag tryckte upp framför dom butiksbiträden som var i närheten. Ingen kände igen den. Jag var övertygad att det var en gammal leksak som utgått ur sortimentet och gav motvilligt upp min jakt. Fast den hela tiden funnits på obs, lite modifierad i färgvalet men ändock samma leksak. Det bubblade till av lycka i magen när jag snabb ryckte åt mig en och stoppade ner den i påsen. Jag tror banne mig jag är nöjdare över den än lillan är. Även om hon uppskattar sin nya leksak.
Som belöning till obs har vi valt att åka dit och veckohandla imorgon. Det och det faktum att obs har 20% rabatt på all nestle mat och pampers blöjor. Som jag dessutom råkar ha lite rabattkuponger på.



 

Till sist tänkte jag vissa upp lillans favorit sovställning. Bilden är tagen i ett relativt mörkt rum utan blixt. Den var i stort sett helt svart till en början. Men efter lite pill i ps går det ändå att utskilja motivet hyfsat. Även om det är kass kvalité. Ville inte störa lilla söt i skönhetssömnen med en stor blixt  rakt i ögat.

 

 

 


Så mycket fint

Igår gick jag igenom alla lillans kläder i storlek 80. Det dröjer nog några veckor till innan hon växer i dom kläderna men jag vill ligga steget före och ha en fullständig garderob när hon väl gör det. Det blir inte lika dyrt på en och samma gång på det sättet. Min plan är att säkra upp storlek 86 på Ullared i sommar. Hoppas på att kunna göra det för en billig peng där.

Jag har märkt att hela pyjamaser oftast krävs en storlek större än barnet har för tillfället. Det har mer eller mindre varit så sedan lillan föddes. Nu har dom pyjamaser (som är hela)  hon har i 74 börjat kännas väldigt trånga så jag passade på att ta fram hennes super gulliga två pack från HM med hello kitty igår (strl 80). Dom passar mycket bättre. Det resulterade i att ha begäret väcktes ordentligt. Det finns 3 andra varianter på dom kortärmade och kortbenta 2 packen från HM. Dock bara i butik. Två av dom är jag riktigt sugen på att införskaffa till lillan. Riktigt söta.
Vi var en sväng på stan igår. Tyckte det var lika bra när vädret var så tråkigt. Nog för att det verkar som att sommarvärmen helt övergivit oss i maj månad.
Det finns så otroligt mycket fint. Jag lånade några bilder från HM's hemsida på lite av det jag var och fingrade på. Setet med tunikan och shortsen såg jag aldrig i butik däremot funderar jag starkt på att beställa det.

 

Jag hittade något jag ville ha till mig själv med. På varenda butik vi var in i. Men som alla vet är våran ekonomi sämst så det är lite mer plåga än nöje att gå på stan numera.

 

Idag har vi varit på mamma fika vanan trogen. Idag hade vi så nära att vi kunde gå. Lyx. F hade varit uppe tidigare än tuppen då hennes dotter tyckte det var läge att vakna då. Så hon hade hunnit baka morotskaka innan vi kom. Mycket uppskattat. Jag skulle nog sätta morotskakan topp 5 i en lista av bakverk. Exakt vilken plats den förtjänar är jag lite osäker på. Men gott som sjutton är det iaf. Väldigt trevligt hade vi också. Eftersom syrran var vänlig och tog med min kamera hon lånat så passade jag på att knäppa några snabba när den ändå låg framme.

 

 

 

Jag har även pratat med bredbandsbolaget idag. Jag förklarade vänligt men bestämt för den stackare som tog emot samtalet att det inte var honom jag var irriterad på men att jag tyckte att bredbandsbolget var värdelösa och att jag var en väldigt missnöjd kund. Tror han tyckte lite synd om mig i allt gnäll. För vi skulle få dom fyra dagarna vi varit utan internet i kompensation, sen slängde han in några dagar extra mest för att försöka lugna mig lite. Det fungerade. Jag kände mig lite mindre missnöjd och överkörd. Men jag skulle ändå ranka mig själv som en missnöjd kund i slutändan. Helst skulle jag vilja byta leverantör men känner inte så mycket för com hem heller. Det är som att välja mellan pest eller kolera.

 

Lillan hade bästa frillan när hon vaknade efter sin em lur. Jag kunde inte låta bli att slita fram stora kameran. Jag har i dagarna bytt tillbaka till mitt fasta porträtt objektiv (Canon EF 50mm 1.8 II). Jag bara älskar skärpedjupet som det tar fram. Brände av ett gäng bilder för att fånga ögonblicket. Detta är resultatet av det.




Smått handikappad

Jag måste säga att man känner sig smått handikappad utan internet. Jag har alltså inte bara skitit i att uppdatera bloggen för att vi haft viktigare saker för oss utan helt enkelt för att jag inte kunnat. I smyg kan jag nog erkänna att det faktiskt varit lite skönt att inte sitta bänkad framför datorn halva dagarna. Men eftersom veckan och helgen bjudit på så pass varierat väder har det varit rätt opassande dagar. Jag ger ett varningens tecken till alla som funderar på bredbandsbolaget. Jag har ALDRIG haft så mycket driftstörningar med något annat bredband jag haft tidigare och då har jag provat com hem. Vårat hus är bundet till antingen bredbandsbolaget eller com hem. Jag sa till älskling att jag vägrar ha com hem igen (jag var inte överdrivet nöjd med dom heller). Men känner så här i efterhand att det kanske hade varit det bättre valet trots allt.

Det hela började med det extremt otrevliga åskoväder som drog över här i torsdags. Rätt sjukt. Just innan satt jag ute på balkongen och läste. Jag tyckte det varit kvavt och väldigt blåsigt på dagen men reflekterade inte så mycket mer över det. Vädret har ju varit väldigt varierat så en regn skur eller två var vad jag förväntat mig. Istället blåste det in svarta moln. Fort gick det. Från att solen gick i moln till regnet började falla. Lika bra jag går in tänkte jag eftersom det börjat blåsa upp ännu mer. Jag hann bara stänga balkongdörren efter mig så brakade det ordentligt utanför. Jag såg två stackare uppe på taket på huset mitt i mot (det dom håller på att bygga högre) och hoppades dom inte blev allt för blöta. Snabbt stängde jag av allt elektroniskt. Sen brakade helvetet lös. Jag tycker inte om åska. Punkt. Det lät som vi var i stormens öga. Åskan dånade som aldrig förr följt av blixtar bara millisekunder senare. Huva. Lika snabbt som det kom var det borta. Det var även vårat internet. Sen har det tagit bredbandsbolaget ungefär 4 dagar att fixa problemet. Illa. Mycket illa! Jag hade blivit lovad ett sms när allt var löst och det skulle fungera igen. Det fick jag också tidigare idag. När vi var på stan. Ivrigt begav vi oss hem. Guess what. Det fungerade inte ändå. Jag ringde dit igen bara för att få bekräftat att det fortfarande var problem men blev lovad ett nytt sms när det var löst. Så jag har väntat hela dagen. Det vara bara en ren slump att jag gick in och kollade om det fungerade just innan jag nattade lillan. Och visst gjorde det det. Riktigt dåligt bredbandsbolaget! Imorgon kommer jag ringa dit och kräva ersättning, jag kommer även påpeka hur dåliga jag tycker att dom är. Jag tror t o m att jag kommer dröja kvar för att svara på 4 enkla frågor angående deras kundsupport. Jag kommer inte vara nöjd. Inte ens lite.

För att det här inte ska bli väldigt långdraget om vad som gjorts dom dagar jag inte kunnat blogga så bjuder jag på lite bilder från lördagen. Älsklings pappa och hans sambo var vanliga nog att ta med deras grill hit. Dom tog även med middag. Mycket gott och trevligt. Vi fick även ett bonusbarn då jag lovat vara barnvakt till söta R samma kväll. Han skötte sig exemplariskt. Mer än vad man kan säga om lillan. Hon bestämde sig för att sova så lite som möjligt den natten, vilket i direkt resultat innebar att jag fick ännu mindre sömn. Till sist tänkte jag bara inflika att lillan äntligen börjat äta lite burkmat igen. Förmodligen för att vi var snäppet envisare än henne. Det känns mycket bra.


Först en bild jag tog just efter ovädret dragit över.

 



Hårlös?

Jag har ju slutat amma nu. Får någon vecka sedan. Håret fortsätter ändå att lossna som aldrig förr. Jag har väldigt tunt och lite hår som det är (min kära syster däremot är begåvad med ett hårsvall som heter duga). Så att tappa lite mer än hälften inom loppet av ett halvår gör mig förvånad över att jag överhuvudtaget har något kvar längre. Att jag själv känner att mitt extremt tunna hår känns lite extra tunt är riktigt illa. Trots att jag försökt rädda det med att klippa det kort. Hur lång tid tar det för kroppen att fatta att jag inte ammar längre egentligen? Till allt återgår till det normala? Fortsätter det i den här takten har jag nog lite kala fläckar både här och där rätt snart och det känns ju lite sådär. Kanske borde börja surfa runt redan nu efter en respektabel peruk. Utifall att. Eller så rakar jag bara bort skiten och låter det växa tillbaka i egen takt. Då slipper jag iaf rensa avloppet varenda gång jag duschat. Kanske rent av skulle låna lite av divans päls nästa gång jag rakar ner henne och transplantera över på mitt huvud. Det skulle allt va nått det.

Dagen har bjudit på minst sagt suspekt väder. Först trålande sol och blå himmel. En timmer senare massor av moln och en regnskur. Skit. Vi som hade tänkt gå ner på stan och titta på allt vi inte har råd att köpa. Kändes inte som den bästa idén när stora gråa tunga moln hängde hotfullt ovanför huset just den tiden vi hade tänkt gå. Då lillan ska sova förmiddag vill säga. Så istället tog älskling henne på en runda runt kvarteret.
Solen kom tillbaka så jag satte mig på balkongen med boken i högsta hugg. Älskling fick besök av P och dom roade sig med x-boxen och NHL under tiden.
Jag tror inte att solen erbjöd sina starkaste strålar då jag satt ute i säkert 2 timmar helt utan solskydd och inte har bränt mig något. Så bra grund har jag inte fått att den skulle räcka för att jag inte skulle bli röd.
Med facit i hand hade vi hunnit gå till stan och tillbaka utan att behöva bli allt för blöta. Då utgår jag förstås utifrån hur vädret varit just över vårat hus idag och det kan skilja sig väldans. När jag vid 11 pratade med syrran i telefon öste regnet ner hos henne medan det bara droppade så smått här. Hon bor inte långt ifrån mig.

Älskling passade på att knäppa lite bilder som sammanfattar dagen utmärkt.


Nicke Borg

Jag har börjat sätta på webradion i köket när vi lagar mat och äter för att få valuta för pengarna. Jag köpte den ju för att användas (hittills har den mest stått och samlat damm). Vi köpte den mest för att slippa lyssna på bandit via laptopens kassa ljudsystem. Nu kan vi istället njuta av bandit via det något bättre ljudet på webradion. Hur som helst. När vi höll på att plocka undan middagen idag börjar en låt spelas. Åååå den här är bra, hör jag mig själv säga och kommer på mitt i meningen att det är Nicke Borgs schlager bidrag. Jag ratade det fullständigt då. Jo, det är Nicke Borg, säger älskling. Mmmm, tyckte jag - den är bättre när man slipper se honom. Faktum är att den är bra när man slipper se honom.
Jag vet inte varför jag tyckte så dåligt om den då. Eller egentligen inte dåligt, det var nog mer så att jag hade förväntat mig så mycket mer från honom. Så står han där mitt på scen exakt hur tråkig som helst och hävde ur sig en rockballad. Som i sig är rätt bra. Men föll pladask på grund av hans fullkomligt urtråkiga scenframträdande.

Jag har faktiskt upptäckt en hel del bra musik från just bandit. Dom har väldigt bra förståelse för min musiksmak. Det är också därför jag uteslutande spelar bandit på webradion. Så nu när spotify har mage att ta betalt (vilket vi förmodligen kommer ge vika för och betala så småningom) kommer bandit gå varm här hemma.

Idag har vi varit på mamma fika hos A. Hon bjöd på mintkladdkaka. Mycket gott. Lillan var inte riktigt på humör och tyckte det var så mycket trevligare att sitta och nypa i mig än leka med dom andra barnen. Så hon fick göra det tills hon tuffat till sig och vågade sitta själv på golvet med dom andra. Lika trevligt som vanligt. Vi har anmält våra lilla grupp för att testa liberos nya tunnare blöjor. Jag följde just en mail konversation mellan 3 av tjejerna. Varav en skrivit en jätte fyndig motivering (man kan vinna en årsförbrukning av liberoblöjor). Så nu sitter jag här och kliar mig kal i bakhuvudet för att försöka komma på något i närheten så fyndigt som hennes. Jag har liksom inte den talangen alls. Jag är nog sämst av alla på att hitta bra motiveringar i tävlingar. Jag lovar. Jag kommer typ sist i alla tävlingar och vinner aldrig något. Det kan ju inte bara ha med otur att göra. Det måste ju bero på mina fruktansvärt dåliga motiveringar. Jag hade en lärare när jag gick gymnasiet som var väldans duktig på att hitta på fyndiga motiveringar och hon vann grejer hela tiden.

Dom andra barnen tar sig fram eller bak på ett eller annat sätt. Alla utom lillan. För mig känns inte det som ett problem. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera på hur mycket föräldrar i allmänhet jämför sina barn med andras. För mig får lillan utvecklas helt i sin egen takt och jag har absolut ingen brådska med varken kryp eller första steg. Tvärtom tycker jag att det är väldans trevligt att hon sitter kvar där jag lämnat henne. För så fort hon börjar krypa kommer min tid till större del gå till att jaga henne fram och tillbaka. Vilket jag gärna väntar ett tag till med. Samtidigt har jag förstått att det är väldigt vanligt att föräldrar jämför sina barn med andras och på så sätt nedvärderar barn som är mindre utvecklade som om det skulle vara någon typ av tävling. Jag tycker det känns rätt tragiskt. Att man inte kan glädjas för barnens individualitet och låta allt ske i den takt det gör istället. Bara därför får lillan gärna bli sist med att börja med allt. Bara för att jag aldrig på något sätt kommer tycka att hon är sämre. På samma sätt som jag aldrig skulle tycka att hon var bättre än någon annan om hon skulle vara före med något.

Avslutar med bilder från lillans tå snask igår. Jag misstänker att den betydligt tunnare pampers blöjan (än liberos gamla) ger henne mer rörelsefrihet och hon därför klarar av att stoppa stortån i munnen. Eller så våldade hon bara lite mer än hon brukar och det därför gick vägen.
Bilderna blev väldigt fula eftersom det var ganska mörkt och jag var tvungen att använda blixten. Därför har jag snyggat till dom lite i makeretro.




Mjukis mode?

Nu när älskling är ny gaddad och har nästa på gång om inte alltför avlägsen framtid har jag för omväxlings skulle haft sällskap framför La Ink. Han har inte viljat se det med mig tidigare eftersom det oftast bara resulterar i att vi blir så sjukt sugna själva. Förvisso ser vi just nu säsong 4 och det är väldigt mycket intriger, drama och backstabbing och väldigt lite tatueringar. Men kul att se ändå. Mest sugen blev jag nog ändå från första säsongen. Då Hannah med sin otroliga talang förgyllde alla sina verk med det där extra. Om jag någonsin skulle resa till Chicago (där jag tror att hon numera håller till) skulle jag göra allt i min makt för att få en alldeles egen Hannah piece.
Ju mer vi ser desto mer sugen blir jag. Dessvärre har dom flesta av mina sparpengar gått åt som buffert under mammaledigheten så som det är nu skulle jag ändå inte ha råd. Sen vet jag inte om tiden är den bästa när jag är hemma med lillan heller. Eftersom man blir rätt handikappad. Så jag antar att jag får nöja mig med det jag har tills vidare och hoppas att jag har råd i en inte allt för avlägsen framtid (när vi båda jobbar igen vill säga).

För att ha en liten maskot inför gårdagens fiasko till VM final. Fick lillan inviga en av Sverige klänningarna... Trodde jag. Den var så liten att den fungerade väldigt mycket bättre som ett linne. Vilket det förmodligen också är med tanke på att det ska vara strl 80. Detta insåg jag dock innan älskling krånglade på henne den. Tur det, hade nog sett rätt tokigt ut matchat med strumpbyxor.


 

Innan hade hon på sig sin fina Lundmyr klänning, med matchande Lundmyr strumpisar. Eftersom vi väntade middagsgäster. I form av P och M.Tänkte jag att hon skulle få vara lite fin. Inte för att hon bryr sig vidare över att hon faktiskt hade märkes kläder på sig. Det går lika bra att gymnastisera sig runt mattan för det.

 

 

Nu vill jag inte påstå att jag har befogenhet att på något sätt kommentera mode. Då jag hemma bor i mjukis kläder. Min hemma uniform består av mjukisbrallor, linne och munkjacka. Alltid. Så fort jag kommer innanför dörren byter jag om till detta. Enda gången jag har något annat är när jag ska ut, exempelvis hälsa på någon eller besöka affären alternativt om vi får besök av någon jag inte känner fullt så bra.



Middagen blev mycket lyckad (även om hockeyn förstörde grabbarnas kväll). Jag slängde ihop ett kyckling recept jag fått av mamma. Mycket gott. Det receptet påminner väldigt mycket om DETTA. Jag rekommenderar det starkt, men jag fegade på sambal och tog bara 2 kryddmått. Jag är inte så stort fan av allt för stark mat (egentligen stark mat över huvud taget).
Trevligt sällskap. Allt igenom mycket trevlig kväll (jag väljer då att helt ignorera det faktum att hockeyn inte kunnat gått sämre).

Lillan sitter just i detta nu och snaskar på sina tår. Det är första gången jag sett henne få in foten i munnen. Hon har tidigare varit för ovig för att åstadkomma detta. Heja lillan!

Dåligt föräldraskap

Jag gick för en liten stund sen in på fb. För att upptäcka en länk syrran lagt upp. Helt sjukt dåligt föräldraskap är det enda jag har att säga om detta. För att se klippet klicka HÄR. Hur kan man i sin vildaste fantasi få för sig att ett barn ens behöver botox. Än mindre medvetet spruta in giftet i ansiktet på lill stackarn som inte förstår bättre. Är detta vad skönhetstävlingar gör med vinnar sugna mödrar bör dom snarast bannlysas och läggas ner.

Ett annat jippo som börjat spåra ur ratt ordentligt är EUC. Jag menar, vad hände? Uppskattningsvis var 2 av bidragen hyfsade. resten skulle jag klassa som ren skit (där inräknat våran egen Eric). visst att smaken är som baken men någonstans måste det ju stoppa. Ett gäng karlar som ser ut som påtända smurfar studsande runt scenen är för mig allt annat än underhållning. Vem väljer egentligen ut alla skit bidrag? Årets skörd var verkligen det värsta jag hört hittills. Nu är jag förvisso inget schlager fan alls. Om man nu kan kalla det schlager fortfarande.
Saade klarar jag inte av och fasar att höra hans skit låt spelas sönder totalt i sommar. Än värre alla småflickor som kommer sjunga på den i tid och otid. På samma sätt som hans gräsliga fjolårsbidrag levde vidare. Usch, fy och huva. Funderar starkt på att bojkotta skiten nästa år (troligtvis har jag glömt hur dåligt det faktiskt var i år och kommer sitta bänkad då igen).

VM final i hockey. Sverige - Finland. Alla som känner mig vet att jag är totalt ointresserad av allt som har med idrott och sport att göra (eftersom älskling däremot är så intresserad är det svårt för mig att gå helt ovetande igenom allt). Men detta spektakel kan inte ens jag missa. Synd bara att jag inte lyckades styra upp en landslagsoutfit till lillan. Men det går nog ändå. Kom just på att jag faktiskt har två sverige klänningar. Kanske skulle ta och kränga på henne en av dom.

Gårdagen var inte vidare händelserik. Vi passade på att göra bort lite ärenden både på biltema, rusta och maxi. Nu är vi så pank vi kan bli och längtar tills det välbehövliga barnbidraget kommer.

Jag har fått granska älsklings nya gaddning och den blev riktigt bra. Bjuder på en bild där jag suddat ut namnet på lilla fröken. Just för att jag vill hålla denna blogg rätt anonym. Även om den handlar mycket om henne är den till för mig.

Vill passa på att visa den super söta bamse jackan jag ropat hem på tradera också.

Till sist passar jag på att rekommendera ett mycket välsmakande och inte allt för dyrt rosévin vi lyxade till med igår. (Oh yes, jag har lekt lite i ps igen).

Höll på att glömma, lillan i sin söta tiger pyjamas med bästa gamfarbron.





Fredag den 13:e

Storm igår, sen regn och nu mulet. Solen hann jag snabbt se glimta förbi på morgonkvisten. Lilla fröken fräken tyckte nämligen 6 var en utmärkt tid att vakna. Vi låg kvar till 20 i 8 innan lillan började protestera rätt högljut.
Jag klagar faktiskt inte alls över vädret, utan tycker det känns ganska skönt att få ha en slappar dag hemma utan förpliktelser att spendera större dagen utomhus. Att vi däremot slapp åskan som belägrade Sundsvall tidigare i veckan är jag dock glad över. Jag har aldrig varit ett större fan av åska. Helst skulle jag sitta med gummistövlar inbäddad i bilen när det bryter ut som värst. För säkerhet skull. Jag är en sån som börjar slita ut alla kontakter och släcka lampor när blixten kommer oroväckande nära. Jag har en kompis som blivit av med både det ena och det andra när blixten slagit ner i deras hus (2 gånger har det hänt). Nu bor dom förvisso i skogen några mil från stan. Men ändå. Det kan ju faktiskt häda. Har ju inte den blekaste ifall detta hus är utrustat med åskledare. Bättre att ta det säkra före det osäkra då.

Just innan regnet kom igår kväll, lös hela himlen upp ett pre oväder sken. Jag kunde inte låta bli att slita fram kameran och ta lite bilder. Det blåste storm hela dagen igår. Sista gången jag rastade hundarna för kvällen förstod jag att det var något lurt på gång. Dels för ljuset, men sen kändes luften kvav. Fast det blåste storm. Dom här bilderna är alltså tagna från balkongen 9 igår kväll. Det syns rätt tydligt på det lilla trädet hur mycket det faktiskt blåser.



 

Sååå, fredag den 13:e idag. Inget konstigt eller oförberett otursamt har hänt idag. Vi har iofs inte varit så aktiva heller. Utan spenderat större delen av dagen inne. Riktigt skönt med en sån dag. Älskling är ledig idag och hela nästa vecka. Känns ovanligt lyxigt. Han har tatuerat in lillan på handen och den måste läka ordentligt innan han kan börja jobba igen eftersom det är så blött och smutsigt på hans jobb. Hela dagen fick han vänta. Han skulle få sista drop in tiden. Han hade nog räknat med att få komma runt 4. Men klockan hann närma sig 5 innan har ringde och dubbelkollade så det hela inte blivit avstyrt av någon anledning. Det var lugnt och en timme senare var han på väg. Fort gick det. Än så länge har jag bara sett en liten kamerabild från mobilen. Så jag vill inte uttala mig helt om resultatet. Men jag tror att den blev riktigt bra. Ska bli spännande att se ikväll när han tagit bort plasten. Det hela kommer förmodligen resultera i att jag blir ännu mer sugen på att göra en ny.

 

Jag hade bjudit hit syrran med familj på middag idag. Jag bjöd på ett billiga veckan recept. Ett jag provat förut och fastnat för. Lax med bulgur och gräddfil. Mycket gott och garanterat nyttigt. Dom har nu flytt fältet eftersom barnen började bli trötta. Hade hon inte tagit bilen hit hade vi nog delat på en flaska vin. Det kändes lite egennyttigt att suga i sig en hel flaska själv när jag visste att hon skulle köra hit. Så vi lämnar det till en annan gång. Allt igenom jätte trevligt. Vi måste börja bjuda hit folk lite oftare.

 

Sommarkänslorna börjar dessutom kicka liv i uteserverings abstinens. Hela förra sommaren var jag ju gravid och därför tappade det hela sin charm då. Eftersom jag ändå inte kunde få sitta och smutta på mitt glas vin. I år har vi faktiskt gångavstånd. Därför kommer säkerligen ett par kvällar avnjutas på diverse uteserveringar staden har att erbjuda under ljumna sommar kvällar. Alla som vill är välkommen att följa med. Det kommer inte bli så sena kvällar då vi tänker ta med lillan. Men säkerligen nog så trevligt för det.


Sniket

Trött, tröttare, tröttast. Det är ungefär så jag känner mig just nu. Jag vet inte vad det beror på men jag blir alltid så himla trött runt 4. Idag har det hållit i sig extra länge. Förmodligen för att jag inte är van med allt tidigare mornar. Lillan vaknade idag runt 7. Jag lyfte över henne till oss och lyckades med konsten att somna om fast hon låg och sparkade mig i ryggen. När jag vaknade igen runt 8 insåg jag att det nog inte var så stor vits att ligga kvar. Det kändes taskigt mot älskling som jobbar em eftersom lillans nya hobby på morgonen är att ligga och riva honom på bröstet. Han behöver sömnen mer än mig. Eftersom jag i teorin kan sova på dagen (att jag sen aldrig är trött när jag har möjlighet är väl knappt värt att nämna).

Älskling ska föreviga lillan imorgon - med bläck på ena handen. Jag tror att det kommer bli jätte bra. Detta innebär att han kommer vara mer eller mindre handikappad dom närmaste dagarna. För att jag skulle slippa städa hela lägenheten själv föreslog han igår att vi skulle göra en städ insats idag. Vårat hem är ungefär så rent som det kan bli just nu. Med köket som undantag som ser ut som en svinstia mer eller mindre efter middagsstök. Jag ska ta mig an det när jag känner mig lite, bara lite, piggare.

Idag ringde jag facket. Det var inte alls så bökigt som jag trodde. Hon kunde ta alla uppgifterna via telefon. Ville jag komplettera eller ändra något så var det bara jag hörde av mig igen. Väldigt smidigt och ingen telefonkö. Jag har fått upp nytt hopp för mitt fackförbund.

Sen måste jag bara påtala hur sjukt sniket jag tycker det är av spotify att nu ta betalt för något som tidigare varit gratis. Dom får lätt dagens usch och några till för den delen. Vi har uteslutande använt spotify som musikspelare innan. Nu får jag lyssna på alla låtar 5 gånger sen måste jag betala för att få höra dom igen. SNIKET. Det kostar förvisso bara 49 kronor i månaden. Men det är ändå irriterande sniket att dom helt plötsligt börjar ta betalt.
Vi har väldigt mycket musik på datorn. Men eftersom det låg på den disk som kraschade så har bara en bråkdel fått behålla namnen. Det är alltså musik som pappa lyckades få ur den kraschade disken så mer än så kan jag absolut inte begära. Därför är det lite svårare att göra en spellista i winamp då det skulle ta extremt lång tid att lyssna igenom alla mp3 filer innan. Vilket inte direkt gör det till ett lysande alternativ. Men jag antar att det är så vi får lösa problemet.

Det man inte har i skallen....

Börjar med några bilder från gårdagens mamma fika.





Både smhi och yr.no verkar vara lite oense om huruvida vädret kommer se ut dom närmaste dagarna. I måndags skulle det bli regn och 9 grader idag. Igår flyttade dom sonika fram det en dag och när jag gick in på respektive sida i morse verkar det som regnet kommer på fredag. Morgondagen bjuder dock på ett väldigt mörkt, betungande - men regnfritt moln. När jag nyss gick in och kollade än en gång verkar smhi tagit tillbaka allt och visar en stor sol på fredag. Medan yr.no står fast vid sitt beslut och visar dessutom regn under natten till imorgon. Jag undrar vilka kriterier dom kräver för att man ska få jobba som meteorolog. Det kan ju inte var alltför hög utbildning på något som inte verkar kräva högre kompetens än gissningsleken.

Den här dagen har bjudit på helt underbart väder. Jag var lite skeptisk när jag och lillan smög upp 8. Då var det rätt molnigt och när jag skulle känna hur varmt det var på balkongen kändes det svalt. Det kanske inte är det bästa utgångsläget klockan 8 på morgonen. Men man kan ju få en aning om vad dagen har att erbjuda.
Molnen blåste bort och lämnade solen i sin fulla glans. När lillan skulle ha sin fm nap tog familjen en promenad runt böle. Det var så varmt att t o m jag tog av mig och gick i linne. Med en stilla fundering på när jag rakade mig under armarna sist. Fortsätter det såhär är det nog läge att införa varje dag rutinen - eller införskaffa en epilator. Varav det senare alternativet lockar bra mycket mer. Om än mycket mer smärtsamt.
Jag hade under morgonens moln timmar sms'at syrran och frågat om hon var sugen på en date på öppna. När det istället blev sol och sommarvärme kände båda att vi hellre ville vara utomhus. Vi bosatte oss därför på gräsmattan utanför våran balkong.


 

Inte fick jag tummen ur att ringa facket heller. Utan kom på det när det var för sent. Tydligen stänger dom medlemsregistrets växel klockan 12 på onsdagar. Jag skulle förstå om dom valde att göra det på en fredag, men en onsdag? Känns helt fel. Så jag får ta nya tag imorgon. Då har jag ju hela dagen på mig att komma ihåg det. Jag börjar seriöst fundera på om jag har problem med någon typ av tidig demens, så dåligt som mitt minne är. Lite skrämmande är det allt.


2 irriterande brev

Vi mötte brevbäraren i trappen när vi skulle ut på dagens förmiddags promenad. 2 ynka brev. Båda adresserade till mig. Ett från någon typ av bank som vill att jag ska låna pengar av dom. För typ 20:e gången. Förtryckt och färdigt. Bara skriva under och skicka in. Det åkte givetvis i papperskorgen bums. Att dom inte förstått piken när jag inte returnerat eller ringt och frågat om lån än kan jag inte begripa. Det känns hyfsat drygt att jag ska måsta ringa och be dom sluta skicka dessa irriterande brev. Jag öppnar dom varenda månad dessutom. Så jag inte slänger en faktura. Även fast jag innerst inne vet att jag aldrig lånat pengar av denna bank och det inte kan vara något annat än en ansökan. Ibland får jag färdiga ansökningar av andra banker med. Undrar om jag är med i något internt bankregister som "most likely to loan money" eller nått..... Eller så kanske jag får vända på allt och fråga om dom har lust att låna mig pengar till ett hus. Då lägger dom nog benen på ryggen och springer så fort dom kan.

Det andra brevet var från mitt fack (Unionen). Dom saknar tydligen uppgifter om min anställning. 1,5 år efter jag fick anställning hos min arbetsgivare. Hur kan dom komma på 1,5 år senare. Oj, här är det något som inte stämmer riktigt. Bäst att vi skickar ett irriterande brev. Sköts inte sånt där automatiskt? Det har det minsann gjort alla gånger jag tidigare bytt jobb och ja det är några gånger i mitt arbetsamma liv som facklig medlem. Jag vill inte minnas att jag någonsin fått ett brev utskickat som jag själv ska fylla i och skicka tillbaka. Extra krångligt är det ju nu eftersom jag inte jobbar. Det betyder att jag måste in på jobbet där jag är osäker om vi ens har en facklig representant kvar. Är lur på att han hunnit sluta och vet inte om dom utsett någon ny. Det hela kommer förmodligen ändå sluta med att jag måste vidarebefodra brevet till löneavdelningen (i Stockholm) för i fyllnad. Jag har rätt dålig koll på sånt. Slutsats - det kommer bli förbannat drygt. Jag har därför beslutat att slå facket en signal imorgon och fråga vad fan jag betalar dom för om dom inte kan sköta dessa enkla saker själv? Det samtalet kommer garanterat sluta med att jag måste fylla i skiten själv ändå.

Bör noteras att det inte är tvär lätt att gå ur facket när man vill det heller. Älskling bestämde sig för att göra det eftersom hans fackavgift var skyhög. Han jobbar på ett väldigt litet företag där allt ändå sköts internt och tyckte inte han hade någon nytta av facket och valde därför att lämna det. Då visade det sig att dom hade 4 månaders uppsägningstid. 4 månader! Hur kan ett fack ha uppsägningstid. Det är ju absurt! Vill man sluta ska man väll för sjutton få göra det direkt. Nä, icket, han fick gladeligen punga ut 4 månader till innan han blev utskriven. Det var en pärs bara det. Han sa upp medlemskapet men blev inte uppsagd. Han fick ringa fram och tillbaka säkert 5 gånger innan någon fattade att han faktiskt inte var medlem längre och hade betalat en avgift för mycket. Jag tycker det är under all kritik att ett seriöst fackförbund kan bete sig på det viset. Just nu har jag inte så höga förhoppningar över kompetensen på mitt eget fackförbund heller.

Idag har vi varit på mamma fika hos J. Hon har lyxen att få bo i ett jättefint hus (eftersom dom varit aktiva och faktiskt köpte ett). Därför har dom en ganska stor baksida. Idag har det varit underbart väder. Även om det blåste mycket kallare än igår. Hon hade därför dukat för oss ute på baksidan. Med 4 fleecefiltar strategiskt placerade i skuggan nedanför och två stora lådor med leksaker på så barnen kunde röja runt bäst dom ville. För lillan blir det mest röja där hon sitter. Eftersom hon inte tar sig någon stans. Men lika glad var hon för det. Det var lika trevligt som vanligt. Sugen blev jag att hänga med på öppna på torsdag med. Men vet att det skulle rucka på alla rutiner vi hunnit få oss och inser rätt snabbt att det inte är en så bra idé trots allt. Ska dock suga på den en stund till så jag är helt hundra säker.
Kameran fick jag inte med mig (till mitt försvar har faktiskt syrran lånat den). Men J knäppte massor med bilder och jag misstänker att dom kommer infinna sig på min mail senare ikväll eller imorgon. Bjuder därför på bilder då istället.

Därför får det bli en bild från helgen ute i P´s stuga. Föreställande mig och lillan. Härliga vår!


7 månader och försvunna tuttar

Hela 7 månader har gått sedan lillan kom till världen. Helt sjukt när man tänker efter. Att livet kunde få sån mening för ett litet knyte kom till världen. Det hade man ju aldrig kunnat föreställa sig. Jag går fortfarande och väntar på allt jobbigt. Som skulle följa med att skaffa barn. Ingen sömn, lynniga bråk (som resultat av dålig sömn), skrikig bebis, bråkig bebis, jobbig bebis. Som jag sagt så många gånger tidigare så är det alldeles för lätt. Lillan är för det mesta glad, hon sover i stort sett hela nätter och har gjort det sedan hon var väldigt liten. Hon finner sig i det mesta och har väldigt får grin perioder. Såååå vad väntar, tänker då jag spontant. Om hon är så snäll nu. Får vi det då dubbelt så jobbigt när hon börjar krypa och gå. Eller än värre en tredubbel tonårsrevolt?

Som jag nämnt så många gånger tidigare tycker jag att tiden bara springer förbi. Jag är glad om jag hinner få en liten glimt av dagen. Jag försöker ta tillvara på vår tid tillsammans. Nu. Bara vi. Men det är inte så lätt. Det är så mycket annat som ska fylla dagarna. Det känns bra att vi har hela sommaren tillsammans. 4 hela veckor tillsammans hela familjen. Vi har redan semesterplaner som vi ser fram emot väldigt mycket. Det kommer bli en fantastisk sommar.

Vi har en liten tutt tjuv här hemma. Tuttar har mystiskt försvunnit och dykt upp på vardagsrums mattan med underliga märken i plasten. Divan tycker nämligen att dom fungerar utmärkt som bitleksaker. Det tycker förvisso lillan med, men dom är ju trots allt hennes från början. Divan anser att så länge tutten ligger på golvet är den hennes. Hon biter på den hårda plasten. Så det blir hål och bitmärken. Jag har redan suttit och filat till dom få tuttar hon inte hunnit förstöra helt. Att hennes små tänder kunde göra så stor skada hade jag aldrig kunnat tro. Snabb är hon också. Så nu har vi två små här hemma som kan benämnas som banditer.
Soldyrkande små banditer.....

 

Den här dagen har bjudit på en försmak av sommaren. Med hela 21 grader i skuggan och varma vindar bestämde vi oss för att ta en långpromenad hela familjen. Broarna runt. Vi fönstershoppade igenom gågatan. Som vanligt såg jag massor jag ville ha. Jag bör nog undvika alla slags affärer som säljer annat än mat tills vi får bättre ekonomi.

 

Resten av dagen har vi spenderat på balkongen. Riktigt skönt och avslappnat.

 

 

Hittade den här super söta smurf outfiten till lillan i garderoben. Den har jag fått i något klädpaket jag vunnit på tradera. Byxorna är facionabelt mer blekta än tröjan och därför några nyanser ljusare. Förmodligen för att dom är väldigt mycket mer användbara.

 


Balkongmys

Det här inlägget började jag försöka lägga upp redan igår runt 4. Sen ett antal gånger till under kvällen. Den enda respons jag fick var ett mycket irriterande felmeddelande. Jag ger det nu ett sista försök och hoppas allt gått till sig.

Helg och till synes underbart väder resulterar i att många gärna vill hålla till utomhus. Även vi. Istället för att åka iväg någon stans tänkte vi ta en lugn dag med så lite att göra som möjligt. Älskling skulle jobba ikväll och jag är så duktig på att planera sönder alla dagar utan att ha det i åtanke. Därför bestämde jag mig för att inte planera något igår för omväxlings skull. Med en promenad runt alla välkända kvarter häromkring som början. Eftersom även hundarna var inkluderade i detta var det ingen som rastat dom innan utan vi fick helt enkelt upptäcka den hemska blåsten när vi väl kommit ut, allihopa.
Eftersom jag fortfarande använder min skidjacka (läs vinterjacka) så klarade jag mig rätt bra. Värre var det för älskling som tagit på sig en alldeles för tunn tröja. Vi smet in bland husen och höll oss där så länge det gick. Det blåste inte fullt lika mycket då. Men det blev inte så lång promenad.
Resten av dagens soltimmar var väl spenderade på balkongen. Jag har som nämnt innan fastnat i den bok jag just nu håller på att läsa och plockar gärna upp den varenda litet tillfälle jag får. Det är fantastiskt mysigt att sitta uppkrupen i en av stolarna på balkongen med boken i högsta hugg och lillan sovande i vagnen bredvid.

När jag vid enstaka tillfällen faktiskt tittade upp ur boken upptäckte jag en tjej som höll på att byta innerslang på hennes cykel. Hon höll även på att tvätta den. Hon hade bosatt sig mitt på gräsmattan med en blå hink, rengöringsmedel och svamp / trasa (var för långt bort för att jag skulle se). Hon höll nog på i närmare två timmar om inte mer. Med cykeln. Hon bytte innerslangen, pumpade upp däcket, tvättade stänkskärmen på cykeln, satte på hjulet (det verkade vara en pärs, hon gick fram och tillbaka, snurrade hjulet för att se att det var riktigt rakt för att gå till andra sidan och se om det var lika rakt från det hållet. För att vara extra säker flyttade hon t o m cykeln och gjorde om samma procedur) sist tvättade hon lite på bakre stänkskärmen. Hon avslutade med att provcykla cykeln. Ett eller två varv runt huset. Innan hon ansåg att hon var klar och gick hem. För mig har min cykel alltid bara fungerat som ett transportmedel. Man oljar kedjan om den är rostig osv. Skulle jag tvätta den skulle älskling få spola av den med högtryckstvätten på jobbet. Jag har därför svårt att förstå hennes fascination för sin cykel. Att faktiskt handtvätta den kan ju inte betyda annat än att det är en väldigt värdefull ägodel för henne.

Även kameran har fått vilodag. Därför bjuder jag på en bild från tidigare i veckan föreställande den största soldyrkaren i familjen.


Tiggande barn

Efter regn kommer sol. Inte så lite heller. Dagen har bjudit på ytterst behagligt väder. Om än lite blåsigt. Vi hade inte allt för storslagna planer för dagen och började med en tur till maxi. Därefter bar det av till Ostön och P's stuga. Vi har haft en stående inbjudan dit sen förra sommaren men inte lyckats få oss ut förrän idag. Dom skulle bjuda på grillat och det är vi inte direkt bortskämda med.

Dom hade nybyggt sjöbodar nere vid havet. Med en badtunna som avslutning och så småningom en bastu. Lite saltkråkan känsla över allt. Riktigt mysigt.
Egen stuga skulle jag också vilja ha (det är väldigt mycket jag vill ha för tillfället). Blir det inget hus kanske det kan vara en bra kompromiss. Deras stuga var liten och jättemysig, just som en stuga ska vara. Vi satt ute och solade / umgicks tills maten var klar. Lillan hann gunga en stund också. För första gången. Förmodligen var hon inte på rätt humör. Hon såg lagom uttråkad ut där hon gungande fram och tillbaka.

Entrecote bjöds det på. Med pommes och sallad. Mycket gott. Riktigt trevligt var det också. Vi satt ute i över 4 timmar och det hör inte till vanligheterna. Jag tror t o m vi fick lite färg på köpet. Inte illa. Det gör vi mer än gärna om. Fast då tar vi nog med hundarna för att slippa stressa hem mitt i allt.








Vi hann just komma hem så ringde det på dörren. Vad nu? Tänkte jag. Förvisso ska P komma och hälsa på men han ringer aldrig på. Älskling öppnade och där stod 2 pojkar. Jag skulle gissa på nån stans mellan 8-10 år. Dom rabblade en ramsa som knappt jag förstod, det var mycket -lyssna här -asså osv. Dom kom fram till att dom ville köpa ett spel. Dom fick inte pengar av sina föräldrar till det och tänkte att vi kanske kunde ge dom pengarna till spelet istället. WTF!!! Hur kan deras föräldrar ens gå med på låta sin små gå och tigga pengar av grannar (om dom nu är införstådda i barnens plan vilket inte alls är säkert). Sen hoppas jag att ingen ger pojkarna ens den minsta slant till detta. Snacka om snevriden syn. Får jag inte av mamma och pappa så går jag och tigger av någon annan. Att dom inte ens tänkte steget längre och ljög ihop en historia om klassresa eller liknande var en ren besvikelse. Jag vet ju att vissa av våra grannar är speciella, men någon måtta får det ju ändå vara. Eller så kanske det är just det jag borde göra. Gå runt till alla grannar i huset och fråga om dom har en krona över för att sponsra mig till en ny garderob. Nu när jag är fattig mamma på föräldrapeng och inte har råd att köpa det själv...

Fredagstvätt och billig köttfärs

Fredag igen då. Älskling har helg i en dag. Det brukar bli en sån dag man ska hinna allt. Nu är förvisso inte morgondagen sönderplanerad som den brukar. Men jag misstänker att vi inte kommer ligga hemma och pilla oss i naveln för det.

Jag kom just upp ur tvättstugan. Yes, som vanligt tvätt idag. Det är faktiskt en bra dag att ta det eftersom vi alltid är hemma. När älskling jobbar fm har han slutat tills dess och när han jobbar em är han ledig. Så vi är hemma båda två. Vilket förenklar situationen med lillan betydligt. Det känns inte allt för stimulerande att lämna henne uppe i lägenheten när man måste ner och hänga tvätt och sätta igång maskiner. Det tar ju som ett tag. Vem vet vad som hunnit hända innan jag hunnit tillbaka upp. Ta med henne ner är inte heller en ultimat lösning om jag vill få något vettigt gjort.
Inte heller denna gång var det någon som lämnat massor med tvätt, försökt tjuvstarta maskiner eller inkräktat på min tvättid på något annat sätt. Jag börjar ju bli bortskämd. Detta innebär att jag bara kommer bli ännu mer förbannad när det händer igen. För det kommer det göra. Det är jag helt övertygad om.
Jag upptäckte dessutom att nästa fredag är fredag den 13:e (när jag skulle boka ny tvättid). Någon som är vidskeplig? Jag är inte det. Nog för att jag brukar vara extra försiktig då den infaller. För säkerhets skull. Det är ju trots allt dumt att utmana ödet.

Som alla säkert märkt så regnar det idag. Jag tänkte gå emot alla och faktiskt tycka att det är bra. Det behöver inte vara sol alla dagar. För att sommaren ska ta fart ordentligt behöver allt ris och rusk vattnas. Då behövs regn. Dessutom fick jag en ypperlig anledning att bara vara hemma och mysa med lilla söt. Jag har även haft tid att läsa, när lillan sov förmiddags luren. Det är inte Bruce Dickinson biografin jag kämpade så länge med. Den har jag läst ut och den blev inte bättre. Den var väldigt rörig och skrivet väldigt underligt. Så om någon funderat på att läsa den. Gör inte det. Eller hojta till så kan du få min. Jag vill inte ha tillbaka den när du är klar.
På det fjärde ska det ske, heter boken jag håller på att läsa nu. Inget jag vanligtvis läser. Jag brukar föredra kriminal romaner. Men jag kände inte att jag var upplagd för det (jag har flera olästa på lager hemma) och började snegla på den här boken istället. Jag har fått den för länge sedan av mamma tror jag. Sen har den bara flyttat från bokhylla till bokhylla. Nu dammade jag av den och gav den ett försök. Det var faktiskt just det jag behövde. En lättsam roman om en tjej som har grova problem att ta tag i sitt liv. Jag har redan plöjt igenom 2/3 inom loppet av två veckor. Med tanke på hur lite tid jag har att läsa är det riktigt bra. Jag tror jag behöver fler lättsamma romaner i mitt liv. Såg att författaren till denna bok hade skrivit fler. Det är inte omöjligt att dom får flytta in i min bokhylla med.

Jag har under dagen också roat mig med att knäppa lite bilder på lillan. Den randiga name it klänning hon har på sig är så söt. Gillar den verkligen. Jag vet att håret ser rött ut på bilderna. Det är det inte, utan så blont det kan bli.




Lillans farmor har varit här och hälsat på. Dom hade med sig två förpackningar med mumsmums. Det tackar vi för. Jag hann dock inte vara särskilt social då jag lovat skjutsa syrran till flyget då. Men det var ju inte mig dom kom för att träffa så jag tror inte det gjorde så mycket.

Jag har även hunnit prata med min vän T nu på kvällen. Hon var nervös över ett lydnadsprov imorgon. Jag tror inte hon behöver vara så nervös med tanke på hur otroligt ambitiös och duktig hon är på att träna med sin jycke. Hon är en sån som får mig att känna mig värdelös med mina. Dom mår förvisso bra ändå och myser mest när dom får ligga under täcket nära mig. Men att få dom att ligga plats, gå fot eller apportera är nog bara att glömma för min del. Hur som helst vill vi önska henne lycka till och övertyga henne om att det kommer gå exakt hur bra som helst imorgon :)

 

Jag tänkte slutligen passa på att tipsa om att coop just nu har bra pris på köttfärs. Skynda fynda. Det var nämligen med i det senaste reklambladet från coop och det kom för rätt många dagar sen.


Filmtips och blöjor

Vi har i dagarna bytt tillbaka till pampers blöjor. Vi köper blöjor utifrån rabattkupongerna vi får. Sedan lillan växte i 4:orna har hon bara haft libero. Just för att jag fått så många rabatter därifrån. Jag tror att dom flesta av mina vänner använder libero. Uteslutande. Bara för att dom är lite bättre. Tydligen. Nu hade jag rabatter på pampers och istället för att köpa libero blöjor till ordinarie pris. Plockade vi på oss 3 paket pampers. Det är ju trots allt rätt länge sedan vi hade dom sist. Jag var aldrig missnöjd med dom. Så stor skillnad kan det ju inte vara. Guess what? Det var det inte heller. Jag tycker inte att pampers håller väta sämre - eller blir full fortare. Dom är tunnare i början och det känns tydligt när lillan har kissat och blöjan behöver bytas. Liberos blöjor som är tjocka från början - men inte sväller så mycket när barnet kissar istället. Kan ibland vara lite knepiga att utskilja om barnet kissat i eller inte. Särskilt på kvällen, när det kanske inte är så mycket. Jag vill alltid lägga lillan i en ren blöja. Även om hon bara kissat lite i den hon har på sig byter jag till en ren. Med pampers känns det tydligt även om det är lite - medan libero kunde vara så bökiga att jag var tvungen att ta av alla kläder och nästan känna i blöjan för att avgöra om den var ren eller inte.
Jag kommer fortsätta byta mellan pampers och libero. Fick för inte allt för länge sedan rabatt på liberos blöjor som vi definitivt kommer utnyttja. Jag är lite nyfiken på deras nya tunnare modell. Idag damp det ner en till rabatt på pampers. Den kommer vi också utnyttja. Jag skulle nog kunna sträcka mig till att påstå att det är hugget som stucket. Den ena är inte sämre än den andra.

Vi har faktiskt sett en del bra filmer på slutet. För omväxlings skull. Tips till alla filmsugna inför helgen. Himlen är oskyldigt blå - en verklighetsbaserad historia om svensk knarkhandel. Hereafter- en drama som handlar om 3 olika personer i 3 olika länder och hur deras histora flätar dom samman. Kill the irishman - en verklighetsbaserad maffia histora.

Jag och lillan blev väckta av det förbannade larmet igen. Jag sprang upp efter 10 minuter för att ta reda på vart oväsendet kom ifrån. Dessvärre misstänker jag att oljudet kommer från en lägenhet i andra trappuppgången. Då blev det överkurs och jag valde att strunta i det och gå upp istället. Så vi fick vackert vakna 7. Det gick det med. Om än motvilligt. Jag la mig att blunda i soffan med lillan nedanför i babysittern. Det tyckte hon var ytterst tråkigt och gjorde allt i sin makt att hålla mig från att somna. Hon lyckades. Ingen mer sömn för morsan. Blir tidig kväll ikväll.

För att fördriva tiden och ta vara på solen packade jag ner lillan i vagnen och tog en promenad runt Söderslätt. Snart är det sommar. Det skvallrade björkarna om. Observera att bajspåsarna matchar vagnen. Förvisso oplanerat - då jag köpte påsarna före fotsäcken till vagnen.


Jag hade t o m tid att läsa i nästan en timme när vi kommit hem efter en timmes pw i solen. Lillan skrällde igen och sov förmiddags lur i 2 timmar. Det är en vana jag gärna ser håller i sig. Jag bosatte mig bredvid vagnen ute på balkongen med min bok och bara mös. Fantastiskt härligt med sol.

Jag vrider och vänder på billiga veckan recepten den här månaden. Eftersom jag tänkt bjuda syrran m. familj på middag nästa fredag (hon kunde inte denna) gjorde jag laxen som egentligen skulle göras nästa fredag idag istället. Så jag kan bjuda på den lax jag tänkt nästa fredag. Vad jag rör till det. Hur som helst vill jag tipsa om denna rätt som var super god och jättefräsch. Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt. Det gick väldigt snabbt och smidigt att tillaga och blev mycket gott. Älskling tyckte också det och påpekade det flera gånger under måltiden.

Till sist en bild på lillan tagen idag. Vårat underbara lilla hjärta.



Tidig morgon och dålig pannkaka

Natten till idag sov jag bättre än jag gjort på länge. Jag sover väldigt lätt och vaknar för allt och inget. Den här natten sov jag nästan rakt igenom. Jag kan nog inte minnas när jag fått göra det sist. Med undantag för en väckning för att lillan tappat tutten. Men den räknas inte då jag i princip stoppade tillbaka den i sömnen. Självklart ska våran ytterst hänsynslöse granne sätta igång väckarklockan strax efter 7 just den morgonen. För att låta den vara igång i nästan en timme! Ahhhhh jag blir vansinnig. Jag var så otroligt nära att gå upp och ställa mig och våldbanka på dörren för att säga några väl valda. Jag tror nämligen att det är grannen ovanför. Sen är jag osäker på vem det är som huserar där. Den gamla lomhörda tanten, eller barnfamiljen med ungar som springer fram och tillbaka mellan rummen på dagarna. Lillan sov vidare imponerande länge. Annars brukar hon vara väldigt lättväckt på morgonen när hon fått all sömn hon behöver under natten. Hon höll ut i oljudet i säkert en halvtimme innan hon tillslut vaknade. Skit, skit, skit. Det sumpade mina chanser att få någon mer sömn idag. Jävla granne!!! Händer detta imorgon igen kommer jag inte tveka att gå upp och ta en diskussion. Om fegisen vågar öppna vill säga. Älskling fick nog en morgon när han jobbade eftermiddag. Han klampade upp en trapp med bestämda steg och ringde på dörren. Inte var det någon som öppnade. Men väckarklockan stängdes av. Sen vart det bättre ett tag. Det har varit bättre rätt länge. Det är inte allt för ofta jag vaknar av den längre. Den brukar då stängas av relativt snabbt. Jag begriper inte heller att den inte stänger av sig själv. Brukar inte en väckarklocka göra det? Jag menar, vaknar man inte av oljudet inom en timme kommer man förmodligen inte vakna av det alls. Max 10 - 15 minuter tycker jag känns som en rimlig tidspann om man är extremt segstartad på morgonen. Ser jag till mig själv, vankar jag så fort väckarn sätter igång.

Dagen i övrigt har varit relativt lugn. Jag och lillan mötte upp syrran med son på öppna för lite quality time i den stora babypölen.

Upptäckte för övrigt när jag gick förbi apoteket innan öppna att dom tydligen får prissätta allt som inte är receptbelagt exakt hur dom vill själva. Detta innebär att saker kostar olika mycket beroende på vilket apotek man väljer att handla på. En produkt jag köpte på apoteket hjärtat på strömpilen tidigare var ungefär 5 kr dyrare där än på apeteket ab här på teg. Irriterande. Hade jag vetat det hade jag ju inte köpt den på hjärtat. Jag kommer hädanefter välja apoteket ab i första hand och hoppas att dom är lite lägre i pris på allt.

Dagens middag blev ett mindre fiasko. Igår skulle jag göra kycklingwok enligt billiga veckan. Men jag var så omotiverad och inte alls sugen på det. Så det hela slutade med att jag istället gjorde en jättegod kycklinggratäng med basilika och dijonsenap. Sist vi var hos pappa på middag bjöd dom på detta. Jag åt så jag trodde magen skulle spricka. Det blev lika gott när jag gjorde det. Jag tycker inte ens om dijonsenap. Men i detta passade det super. En perfekt bjud rätt. Väldigt otajmat då det var meningen att C skulle komma hit på middag idag. Då stod tjockpannkaka på menyn. Hade jag tänkt steget längre igår hade jag skiftat dessa två rätter.
Nu var C sjuk och lämnade återbud. Vi hoppas hon kryar på sig och får ta det en annan dag istället. Vilket i efterhand var lika bra. Eftersom jag hade fått skämmas över maten jag tänkte bjuda på. Även tjockpannkakan var ett recept från billiga veckan. Med bacon och äpple. Blir säkert gott tänkte jag och gjorde lite större sats för att det skulle bli en hel plåt. Jag menar vem kan misslyckas med tjockpannkaka. Det går ju bara inte. Enda skillnaden var att man skulle använda tärnat bacon - och äpple.
Jag kommer aldrig använda tärnat bacon i tjockpannkaka igen. Punkt. Det tog över alla smaker. Jag hade svårt att äta upp den lilla bit jag tagit för mig. Det känns som ett straff att äta detta till lunch imorgon och funderar seriöst på att koka ihop en spenat soppa istället. Samtidigt har jag svårt att kasta mat och vet att jag i slutändan ändå kommer sitta och peta bort allt bacon för att äta det som blir kvar.
Om någon ens funderat på att göra detta recept. Använd för guds skull inte tärnat bacon. Hett tips från coachen. Hade säkert blivit jättegott om vi bara gjort som vanligt och adderat lite äpple.

Tegs hälsocentral

Igår eftermiddag pep det till i min telefon. Jag hade fått ett sms från VLL. Det var en påminnelse att jag skulle vara på Tegs Hälsocentral idag klockan 15,15. Märkligt tänkte jag eftersom jag inte fått någon kallelse. Jag har för någon månad sedan varit där eftersom jag vill ta bort två leverfläckar. Då fick jag träffa en sköterska som utvärderade och skulle vidarebefodra detta till läkaren jag valde och därefter bli kallad för åtgärd. Jag trodde givetvis påminnelsen gällde detta och misstänkte därför att kallelsen kommit bort i posten. Det är ju inte helt ovanligt att det händer. Vilken tur att dom skickade påminnelsen så jag inte missade tiden helt då.
Jag hann just så pass förvarna alla mammor som skulle komma hit på fika idag att dom lämpligast kunde komma lite tidigare. Eftersom jag var tvungen att avvika klockan 15.

Så jag gjorde mig klar och lat som jag är när jag inte har lillan med mig tog jag bilen dit. Mitt nummer ropades upp och jag sa som det var. Att jag hade tid men inte visste till vem jag skulle och inte hade fått någon kallelse.
Jaha... det var ju konstigt. Tyckte hon i receptionen. Skickar vi ens sms? Frågade hon sin kollega som stod bakom och lyssnade.
Nää det tror jag inte svarade hon.
Jaha men jag har ju fått ett. Sa jag och visade dom båda. Oj det var ju jätte konstigt tyckte dom.
Inte hade jag någon bokad tid. Den första receptionisten knappade och knappade. Ju mer hon knappade desto mindre tror jag hon förstod. Hela tiden sa hon att det var jätte konstigt och att hon inte kunde förstå vad som hänt.
Ja, det var ju tur att jag var hemma och mammaledig så jag inte hade behövt åka ifrån jobbet för det här. Så jag lite irriterat.
Jo, det tyckte dom båda och ursäktade sig igen. För jag hade ju ingen bokad tid.
Jag påpekade att det var rätt länge sedan jag varit där och frågade om dom inte kunde boka in en tid när jag ändå var där nu. Men det kunde dom inte. Jag berättade vilken läkare jag valt förra gången jag var där - som inte var inlagt i systemet fast jag skrivit det på inskrivningspapperet man måste fylla i för att få byta vc. Sköterskan jag träffade sist jag var där sa att hon skulle vidarebefodra allt till läkaren och att hon i sin tur skulle skicka en kallelse. Inget av detta var gjort heller. Allt var jätte konstigt enligt dom två receptionister jag pratade med.

Irriterad gick jag därifrån med förhoppningen att jag kanske skulle få en kallelse innan sommaren för att slippa ha sydda armveck när det är som varmast och en liten som kryper hit och dit att hålla reda på.

Jag ringde syrran för att avreagera mig lite. Sen älskling för att avreagera mig lite mer. Sen var det bra. Då hade jag släppt det.

Då ringer min telefon. Skyddat nummer. Säkert någon ond försäljare som vill lura på mig något. Jag svarade ändå. Det var den yngre tjejen i receptionen. Hon hade fått så dåligt samvete efter jag varit där så hon gått och pratat med min läkare och bokat en tid åt mig (den här månaden t o m). Hon hade rätt många lediga tider, vilket i förlängning innebär att om allt skötts som det skulle hade jag förmodligen redan fått tagit bort leverfläckarna vid det här laget. Hon skulle även skicka en kallelse. Det var ju faktiskt snällt. Det var ju inte deras fel att jag fick påminnelsen. Så jag tar tillbaka det dumma jag sagt om receptionisterna på Tegs Hälsocentral. Alla är inte dåliga. Även om den äldre av dom kunnat bemöda sig att visa lite empati åtminstone.

Dagen började med att lillan sov till 9. Jätte bra kan man tycka. Men just idag hade jag tänkt att hon skulle vakna närmare 8. Jag skulle nämligen hinna, rasta hundarna (bajsrundan på morgonen tar lite längre tid), ge lillan ersättning, duscha, äta frukost, ge lillan lunch, söva lillan i vagnen, dammsuga, förbereda hallonpaj och äta lunch innan mamma gänget skulle börja komma klockan 12. Allt detta hann jag med nöd och näppe. Jag stoppade lunchtallriken i diskmaskinen när första mamman kom. Sen damp dom in en efter en. Vi hade jätte trevligt som vanligt. Det tackar vi för. Även om det blev lite hastigt och lustigt på grund av mitt fiktiva vårdcentralsbesök. J är alltid lika duktig på att fota, det är inte jag. Här är några av hennes bilder från dagen.





Jag fick paketet ifrån HM idag. Det innehöll den blå jumpsuit jag beställt. Den var verkligen jättemysig och jag känner mig nöjd. Även om jag tror att 38 kanske varit bättre eftersom jag har så lång rygg. Eller så hade den hängt som en trasa. Det får vi aldrig veta eftersom jag behåller 36:an. Den kommer vara superb varma sommardagar. Så nu hoppas vi på många så jag kan bo i den i sommar.

En jumpsuit

Kände att jag nog inte hade så mycket vettigt att komma med idag och tänkte inte skriva något inlägg alls idag därför. Nu har jag ju grova problem att hålla mig härifrån och tänkte att jag åtminstone kunde tipsa om den väldigt billiga jumpsuit jag nyligen beställt från HM. Två andra populära bloggerskor (vars bloggar jag följer då och då) har tipsat om den så det finns inte så många kvar. Därför hoppas jag verkligen att den jag beställt passar när den väl kommer.

Jag har under kvällen fått ett sms från posten där dom meddelar att mitt paket från HM är mottaget. Varför skickar dom det? Jag lär ju märka när paketet dimper ner i lådan - eller avin om det skulle vara för stort. Att skicka ett sms där dom meddelar att det är lämnat till posten känns för mig helt meningslöst. Jag förstår ju via HM's hemsidan att det ska komma i närheten av den vecka dom lovat där. Eller det hela kanske är posten påfund. Vilket ändå inte fyller någon funktion då det inte går att spåra paketen skickade med posten.
Nog för att HM kan var knepiga med leveranstider. Paketen kan komma mycket tidigare än utlovat (om något är restat) och även mycket senare. För att tillslut vara slutsålt och inte komma alls. Jag har varit med om alla varianter. Denna gång hoppas jag allt kommer som utlovat så blir alla nöjda och glada.

För att återgå till jumpsuiten bör det tilläggas att jag för inte alls så länge sedan avskydde jumpsuits. Aldrig i livet att jag skulle ta på mig en sån. För gräsligt. Det tycker jag fortfarande om den långbenta historian. Om inte ens en modell kan bära upp den, vem kan då? Så vände jag på en femöring när jag fick upp ögonen för den kortbenta varianten. Extra mysig för att den är lite oversize modell. Jag kommer bo i den i sommar om vädret tillåter och den passar. Bilden lånade jag från HM's hemsida.

 

I övrigt har vi gjort så lite som möjligt idag. Jag var inte upplagd för något och den största ansträngning dagen har bjudit på fick bli en snabb promenad fram och tillbaka till ica. Jag tar tacksamt emot fler dagar med skitväder. Så jag kan ligga inne och pilla mig i naveln utan att få dåligt samvete. Nu är jag lur på att resten av veckan kommer se ut ungefär som denna dag. Inte mig emot. Men sen kan allt sommaren få infinna sig.


Bättre än väntat

Så, hur gick det med min så kallade vin premiär på fredagskvällen. Ja rätt dåligt skulle jag vilja säga. Efter dagens ofrivilligt tidiga morgon kombinerat med en massa stök och bök under dagen för att avsluta med skyttetrafik ner till tvättstugan på kvällskvisten så var jag helt utslut när lillan väl bestämde sig för att somna. Det resulterade i att jag ramlade i säng väldigt tidigt också. För att väga upp den misstänkt tidiga lördagsmorgonen. Nu hade jag sån lyx att älskling gick upp med henne på lördagsmorgonen för att jag skulle få lite välförtjänt sovmorgon. Det gick inte heller riktigt som planerat. Jag hade inte ro att ligga kvar i sängen så värst länge. Älskling och lillan gick upp 20 över 8 ungefär en timme senare kröp det så hemskt i kroppen att jag var tvungen att gå upp ändå. Typsikt.

Vi hade tidigare pratat om att besöka travet. Det är ju trots allt lite speciellt när det är V75 på Umåker. Jag har varit där en gång tidigare. Det första vi gjorde när vi kom dit då var att besöka öltältet. Så fortsatte det resten av dagen. Det blev en hård kväll. Med barn fungerar det dåligt. Men vi tyckte ändå att det kanske skulle vara trevligt att fara dit. Nykter. Vi skulle t o m få fribiljetter.
Efter vi bollat detta fram och tillbaka (för och nackdelar med barn på ett överfullt Umåker). Kom vi fram till att det nog blev för bökigt ändå. Trängas bland allt folk (läs fylla) med en liten som förmodligen inte kommer vilja ligga i vagnen överdrivet länge i vaket tillstånd. Det blev för stor utmaning så vi tog en långpromenad i finvädret (snålblåsten) och peppade för majbrasan kvällen skulle bjuda på istället.

Jag passade på att öppna vinflaskan också. Sög på ett glas vin hela dagen. Det var godare än jag ville minnas. Förmodligen för att det var så länge sen sist.
Nu när jag kommit på hur den här effekten i photoshop fungerar har jag fått dille på det. Minst ett foto i varje inlägg framöver kommer säkert se ut på detta viset... Men läcker blir det :)

 

Varför ska alla majbrasor envisas med att tändas klockan 8. Begriper inte kommunen att det är en fruktansvärt dålig tid för alla med småbarn? Varför inte lägga det klockan 6, eller 7? Det hade varit mycket bättre. 8 är ju när lillan får sin nattmat inför nattning och sängen. Nu fick vi vrida på allt. Hon fick gröt 7 sen svida om till pyjamas och fleeceoverall. Vi är ju aldrig ute på kvällarna så jag har extremt dålig koll på hur kallt det blir. Så både jag och älskling klädde oss givetvis för dåligt. Väl där såg vi ingen vi kände. Vi gick fram och tillbaka 2 gånger. Mellan den otända brasan och korvförsäljningen då. Tredje svängen hade dom redan tänt på brasan. Vi missade alltså hela höjdpunkten på etablissemanget. Så vi stod och värmde oss lite framför den halvt brinnande pinnhögen. Då dyker syrran upp. Medan vi stod och pratade med henne kom vänner till älskling också. Dom har lite större barn. Som uppskattar det lite mer. Nog för att lillan trotsade alla odds och vaket kollade sig nyfiket omkring hela tiden vi var där. Så misstänker jag att hon inte tycker det var särskilt annorlunda en tur på stan när det är mycket folk där. Eftersom både jag och älskling frös så hemskt kastade vi in handduken efter en kvart och for hem. En eloge till oss för att vi överhuvudtaget tog oss dit tycker jag. En bild lyckades jag få också. Som bevis på att vi faktiskt var där.

 

 

Hur gick besiktningen då? Den gick bättre än förväntat. 4 anmärkningar. En som säkert kommer bli skitdyr. Men ändå. Den är inte så trasig gam saaben ändå.

 

Lillan tycker det är väldans roligt med hundarna. Båda två. Här försöker hon förgäves få lite närkontakt med divan som lagt sig farligt nära henne för att vila.

 

 

Även denna morgon tog älskling lillan. Det gick lika misserabelt för min sovmorgon som igår. En timme längre kunde jag ligga kvar. Det är inte lönt att jag sover bort halva morgonen heller. Då blir det så jobbigt när jag måste gå upp tidigt igen imorgon.

 

Vädret under dagen har varit väldigt varierat. Det har varit sol, moln och regn. Lite olika. Vi trotsade allt och drog på oss ordentligt med kläder och rastade barnvagn och hundar i nästan en timme på förmiddagen. Efter lunch packade vi ihop oss i bilen och hälsade på älsklings farmor i Hörnefors. Hon blev väldigt glad att vi kom. Väldigt glad. Det är ju faktiskt rätt trevligt att hälsa på någon som uppskattar att man kommer så otroligt mycket. Vi hade planerat besöket rätt dåligt och kunde inte stanna så länge då lillan blev både trött och så småningom hungrig. Eftersom jag inte ammar längre och vi inte hade med någon ersättning var vi tvungna att åka hem. Nästa gång vi far dit tror jag både barnvagn och ersättning får följa med. Så vi har tid att stanna lite längre.


RSS 2.0