Sista dagen

På min semester är idag. Det känns sådär. Inte för att jag ogillar mitt jobb så hemskt utan mer för att jag vet vilket kaos jag kommer tillbaka till. Allt annat än en mjukstart. Det är samma sak varje år. Förhoppninsvis har jag byggt upp det till något mycket värre än det faktiskt är. Men bättre att förbereda sig på fullständig katastrof och bli possitivt överraskad än tvärt om.
 
Lagom till jobbstart har min handled börjat strula. Sådär lagom typiskt. Så nu är det Voltaren salva och linda som gäller och hålla tummarna att det går över hyfsat fort.
 
Denna semester har känts extra kort. Troligtvis för att vi rest bort halva. Kan även bero på att jag var mammaledig hela förra sommaren. Men också mycket för att lillan behöver roas hela tiden. Det är jättekul. Men man blir allt annat än utvilad.
 
Eftersom vi varit på resande fot rätt mycket köpte jag i början av semestern Libero hand & face wipes. Mest för att jag inte använder vanliga våtservetter i ansiktet på lillan och i bilen har man inte samma närhet till vatten. Dom var till min förvåning jätte praktiska. Så tips till alla, ha en förpackning i väskan man vet aldrig när dom kan komma till hands.
 
En annan bra våtservett när man är på resande fot är Niveas pure cleansing wipes. Sminkborttagning. Jag har slutat använda tvål i ansiktet och har Vichys sminkborttagning på tub hemma. Inte allt för praktisk att ta med sig och jag valde därför att köpa dessa. Lätta att använda och det behövs bara två för att rengöra hela ansiktet. Huden känns fräsch efter. Varken uttorkande eller feta. Super och absolut värd varenda öre. Men man måste var noga att återförsluta förpackningen helt annars torkar dom fort.
 
Vi har ett blötdjur till dotter. Hon formligen älskar att bada. Baba som hon själv säger. Vi har därför spenderat mertiden på stranden denna vecka. Inte för att vädret varit sådär super. Även om gårdagen bjöd på sommarens bästa stranddag. Hon kan stå och greja i vattnet hur länge som helst. Sötnosen.
 
 
Det känns som att sommaren är slut nu när jag ska börja jobba igen. Märklig känsla. Eftersom det faktiskt är en hel sommarmånad kvar. Jag hoppas på fina kvällar och helger. Så jag får njuta av solen lite till.
 

Borta bra,

men hemma bäst. Nu har vi varit på resande fot i nästan 2 veckor. Kanske inte riktigt men det känns så iaf. Över 300 mil har vi kört (med vi menar jag älskling). Efter det gav bilen upp. Skrället står nu i en verkstad i Luleå och väntar på en ny generator. Vi bävar över vad fakturan kommer stanna på och jag ångrar gravt att vi inte tecknade en Falk försäkring innan vi for. Det gjorde vi nämligen inte eftersom JAG tyckte det var en onödig utgift. "Det gick ju så bra att köra förra året", var mitt bästa argument. Det får jag äta upp med råge nu.
 
Annars har jag haft en fantastisk semester så här långt. Vi har badat, kört bil, badat lite till, kört bil, varit på Borås djurpark, kört bil, bott på camping, kört bil, shoppat massor på Gekås (Ullared), kört bil, umgåtts med älskling syster med familj, kört bil. kommit hem bara för att vända norrut, kört bil, bott på hotell, kört bil, ungefär där gav bilen upp. Massor av bilder har jag tagit. Nu mer än någonsin skulle jag behöva lite guidning genom photoshop.
 
Vi har även hunnit med både ett bröllop och en begravning. Min fina barndomskompis C har gift sig. Ett superlyckat bröllop med fantastisk stämning och god mat. Lite synd att vi inte kunde stanna och festa natten ut. Men man kan inte få allt.
 
 
Min älskade farfar har vi begravt. En underbar människa som lämnat fantastiska barndomsminnen och som alltid kommer finnas kvar i mitt hjärta. Den bästa farfar jag någonsin kunnat önska mig. Vila i frid.
 
 
Avslutningsvis ett gäng bilder. Blandade ögonblick från dagarna som varit.
 

Semester

Äntligen har jag fått semester. Fast jag har inte riktigt förstått det ännu. Första dagen idag. I samband med detta har lillan kommit in i en ny rytm och börjat vakna runt 6 på mornarna. Jippie.... eller kanske inte. Så just nu pågår projekt vara vaken lite längre på kvällen med förhoppning att hon tar igen sömnen morgonen efter. Eller så går det till sig när älskling också får semester nästa vecka. Eftersom han jobbar förmiddag denna vecka är han ju uppe och tassar oförskämt tidigt vilket kan bidra till att lillan tycker det är morgon. Eller så är det sommarens ljus som stör. Eller så kanske fröken inte behöver sova så länge på dagen längre. Många teorier.... Vi har ju hela semestern på oss att anpassa oss. Sen gäller det bara att återgå till vanliga rutiner igen.
 
Annars har jag tänkte försöka planera så lite som möjligt denna vecka. För sen är det full rulle. Att göra så lite som möjligt är faktiskt underskattat. Nu går det ju inte riktigt med en liten. Men hade inte tänkt mig några större projekt iaf.
 
Idag har vi hälsat på hos brudarna bus på Carlshem. Dom har fått tillökning i familjen av en liten lillebror. Super söt och jätte liten. Kan inte tänkta mig att lillan var så liten när hon föddes (och ändå var det bara 2 cm på längden som skilde). Lite skrämmande hur fort man glömmer och så stor dom små blir i jämförelse med en mindre.
Nästan hela mammagruppen var där när vi kom dit. Vilket var en väldigt trevlig överraskning. Jag hoppas vi har tid att ses fler gånger innan semestern är slut.
 
Avslutar med lite bilder från helgen.
 

RSS 2.0