Misslyckad midsommar

Är egentligen en underdrift. Natten mot midsommar vaknade jag av att magen var ovanligt aktiv. Ett illamående sköljde över hänsynslöst bara minuterna efter. Sedan var det kört. Magsjukan hade infunnit sig. En ovanligt elak variant dessutom. Så min midsommar spenderade jag till sängs. Jag hann se solen några sekunder på vag till toan och tillbaka. Fruktansvärt frustrerande. Vi som skulle till mammas stuga och äta och dricka gott. Istället låg jag och kallsvettades i sängen. Skulle vilja påstå att det nog var en av dom sämsta dagarna på året att vara sjuk. Som tur var klarade sig både älskling och lillan. Något gott i det onda.
 
Jag var förbi apoteket förra veckan och införskaffade en brun utan sol. Vichy's för att vara exakt. Den hade fått bra recension i Sofies mode och låg på en rimlig prisnivå. Därav valet. Den luktar ganska starkt av parfym i början. Misstänker att det är för att försöka dölja BUS lukten. Det fungerar sådär. Krämen är vit vilket gör det omöjligt att se var man smort innan. Alltså lite svårt att få jämnt om man inte är noga. Bortsett från det är jag jättenöjd. Blir en fin brun färg och lagom mycket, så jag själv kan bestämma hur brun jag vill bli. Nu var det väldigt länge sedan jag använde BUS. Då köpte jag nog det billigaste jag kunde komma över vilket gör att jag egentligen inte har något att jämföra med. Men tänker ändå tipsa om denna. Prisvärd och fungerar fin fint. Och råkar det bli en fläck på ett ogynnsamt ställe går det bort om man gnuggar nagellacksborttagning tillräckligt länge.
 
 
Sedan jag började måla naglarna har jag upptäckt att min nagelkvalitet har blivit märkbart sämre. Jag har vanligtvis starka naglar som sällan går sönder. Inte ens under vintern. Särskilt inte under sommaren. Nu har jag medvetet klippt ner alla naglar så kort det går eftersom dom envisas med att gå sönder hela tiden. Dom fick en omgång med manikyrsetet och olja igår. Med förhoppning på bättre hälsa. Kanske inte ska ha nagellack dygnet runt i flera veckors tid fortsättningsvis.... Missfärgade har dom blivit också. Numera ser det ut som jag rökt i 20 år, fast jag slutade för många år sedan, det syns rätt tydligt på bilden nedan. Heja mig.
 
 
Lite stugmys har vi ändå hunnit med i helgen. I älsklings mammas härliga stuga. Där barn och hundar kan löpa fritt. Var nästan som att se kor släppas på grönbete. Fast den piggare varianten då. Lillan sprang runt, runt, runt och det gjorde hundarna med. Jag var inte riktigt i fas efter midsommarens hemska överraskning så jag fotade lite sporadiskt och mellanlandade i solstolar på vägen. Hade dessutom glömt ställa om vitbalansen på kameran så bilderna blev väldigt gula. Vilket i sig inte gjorde allt för mycket då dom fick ett helt annat uttryck. På dessa har jag dock ändrat lite i färgbalansen.
 
 
Dessa har jag däremot förstärkt det gula på. Lillan hittade en pinne som någon knutit fast en kotte på. I ett långt snöre. Det blev den absolut roligaste leksaken på hela lekplatsen. Överlägset. Hon sprang runt med pinnen överlycklig. Ganska länge. Mammas sötaste.
 
 
Till sist två busiga små.
 

Festligheter

Igår var jag på mitt livs första möhippa. För bästa C som gifter sig inom kort. Det är alltid svår att veta vad jag har att förvänta mig på en tillställning jag aldrig tidigare varit på. När det dessutom innefattar människor jag knappt träffat tidigare kan det gå lite hur som helst. Det hela visade sig bli en väldigt trevlig dag. Jag tog det väldigt lugnt och for hem förhållandevis tidigt men trots detta känner jag mig sliten idag. Det kan bero på den dåliga sömnen som följer alkoholen. För jag har inte gjort mycket nytta idag. Mest legat i soffan och titta på när lillan rivit ut allt och inget. Utan att orka göra något åt det. Tur hon har en pappa som varit lite mer aktiv.

 



Lillan börjar äntligen se mycket bättre ut. Så det blir dagis och jobb imorgon. Det känns riktigt skönt att det är en kortvecka. Samtidigt som jag förundras över hur otroligt fort tiden går. Det är midsommar nästa helg, vad hände? Jag har ju knappt fattat att det faktiskt är sommar nu. Jag behöver nog vara lite ledig. Tur det inte är så länge kvar till semestern.

Just nu är mitt största dilemma kläder inför det kommande bröllopet. Den klänning jag köpt tidigare känns inte alls lika passande. I panik la jag en beställning från HM och hoppas att paketet hinner komma innan. I förhoppning att det kanske kommer något bättre. Jag måste i alla fall köpa brun utan sol. Eftersom jag inte kommer ha tid att bättra på brännan något avsevärt innan.




TUC mini snackies

Jag har fått den stora äran att buzza TUC mini snackies, efter rätt många nekade kampanjer. Vilket känns helt perfekt såhär sommartid. Det finns få saker som slår ost, kex och vinkvällar efter en lång dag ute i solen. Mini är en mindre variant vilket passar mig perfekt. Så om någon känner sig sugen så bjuder jag på en påse.



Jag måste säga att jag trodde det skulle vara bra mycket jobbigare att vara hemma med en liten full i vattkoppor. För hon har mängder. Och än är det inte slut på eländet eftersom det dyker upp nya fortfarande. Inte alls särskilt mycket men tillräckligt för att hon ska få stanna hemma veckan ut. Dom flesta har faktiskt börjat torka. Jag vet inte om det beror på sprayen, men jag vill gärna inbilla mig det. Särskilt påverkad av dom verkar hon inte heller. Hon kan stanna upp ibland och klia lite. Men jag tror faktiskt att det bara var bra att hon fick det nu och inte senare. Då hon lätt distraheras av annat och inte störs av dom vidare mycket.



Vi har haft riktigt härligt väder. Till och från. Eftersom hon inte fått någon feber eller på något annat sätt verkat sjuk. Annat än att hon är full i prickar, och numera klättrar efter väggarna efter en halv dag instängd i lägenheten. Så har vi varit ute väldigt mycket.

Sovmorgon har hon bjudit på varje dag. Runt 9 har jag vaknat varje morgon. Av mig själv. Ibland har hon suttit vaken och lekt i sängen, ibland vaknar hon när jag kommer. Riktigt, riktigt skön vecka. Sen är det bara 2 veckor kvar till semester. Efter denna tjuvstart längtar jag bara ännu mer.






Prickig liten

Idag har dagis planeringsdag. Eftersom jag varit hemma med lillan förhållandevis lite sedan hon började på dagis så tänkte jag passa på att ha en mysdag hemma med henne. Dock hade jag inte räknat med dom vattniga små prickarna som gått på hennes dagis ett tag nu. Hela våren har vi jagat dom. Eftersom jag tänkt att det nog är lindrigare när barnen är mindre och får det. Lite för att hon inte skulle få det just när vi ska iväg på semester också. Hennes äldre kusin har haft det och hans lillebror fick det i slutet av förra veckan. Så i lördags tog jag och lillan oss ett spontan besök hos dom. För att försöka få det bortgjort just innan resan. Då hade hon två prickar på kinden och var lite små irriterad i nacken. Men jag tänkte inte så mycket mer på det.

Igår morse var där några till. Då började jag inse att hon nog redan var smittad. Så jag skyndade iväg på apoteket för att köpa lindrande spray. Syrran rekommenderade A-Derma Cytelium. En uttorkande spray. Jag hoppas den gör susen för idag har det blommat upp rätt mycket mer.



Så min mysdag hemma med lillan blir nog en mysvecka. Vilket gör att semestern helt plötsligt känns mycket närmare. Vilket i sig känns ganska skönt. Om det bara kunde bli lite varmare. Fortsätter det såhär blir vi ju tvungen att åka på en utlandsresa i höst. För att få lite sol iaf....



Stackars liten, som tur är verkar hon inte påverkas så hemskt mycket av klådan än. Men det kommer nog.

Tog denna förra veckan. Efter regn och rusk.


Kosläpp

Idag har vi varit på kosläpp för första gången. Norrmejerier hade styrt upp spektaklet och bjöd på bullar och mjölk. Jag hade nog förväntat mig lite piggare kor. Även om det var lite spring i benen på vissa, så var det långt ifrån alla. Trevligt ändå och bra väder trots dåliga prognoser.

Jag ångrar att jag inte tog med det stora objektivet då zoomen på det jag hade med är långt ifrån lika bra. Även fast jag tog många bilder blev inte särskilt många bra. Vilket vara lite trist. Dock självförvållat. Nästa gång åker det minsann med.





Nu är det faktiskt inte jätte länge kvar till semestern heller. Jag fick igår reda på att dagis har planeringsdag på måndag. Snabbt som tusan mailade jag chefen om ledigt. Det innebär att dom 3 veckor som är kvar till semestern (borträknat denna) är två fyradagarsveckor. Nu hoppas jag bara sommarvärmen kommer för att stanna.

Lillan har fått sig ett VM-set ifrån HM. Sötaste supportern ever.


Bakis

Det var länge sedan jag var såhär sliten på en söndag. Jag som hade tänkt ta det rätt lugnt igår. Det blev inte riktigt så.

Vi firade bästa A. Med Ribbåts tur i älven. Dagen till ära bjöd på stormvindar och spöregn. Vi kunde inte fått sämre väder. Att jag dessutom nojat upp mig ordentligt dagarna innan gjorde inte saken bättre. Fördelen med att vara sen var att jag bara kom dit hoppade i overallen och sedan vidare in i båten. Så jag hann liksom inte ens fundera på att skita i det. Nu var det inte riktigt som någon tänkt sig. Jag var så inställd på att det skulle vara super läskigt. Att jag skulle hålla fast mig för glatta livet. Så var det inte alls. Vi åkte runt lite på älven i en halvtimme. Sen var det inget mer. Jag tror alla var lite besvikna när vi klev av.

Seden vidare på middag och fest hos A. En riktigt rolig kväll.
Bilden är lånad av födelsedagsbarnet.


Men den har lämnat tydliga spår idag. Min frukost blev en alvedon och ett glas resorb. Sedan har jag halvsovit mer eller mindre hela dagen. Jag förstår inte varför jag har så otroligt svårt att sova när jag druckit. Förr sov jag som en stock till kvällskvisten dagen efter. Nu sover jag oroligt och vaknar hela tiden. Väldigt irriterande. Så hela den här dagen har försvunnit. Det är väldigt kul med fest, men det är skönt att det inte blir så ofta.

Imorgon fyller min fina syster år. Förhoppningsvis är jag lite piggare tills dess.

RSS 2.0