En bit på väg

Igår fick jag faktiskt ett il och satte igång och måla ljusstaken vi tog från älsklings mormor som förstaförsöks objekt. Eftersom jag förmodligen kan räkna på en hand hur många saker jag målat om under mitt liv kändes det som rätt väg att gå. Jag tänker inte alltid längre än näsan räcker. Särskilt nu när jag är virrig småbarnsmamma som dessutom ammar (jag skyller det mesta på amningen). Så jag slängde ut tidningspapper i lillasysters rum, som nu agerar som extra förrådsutrymme, och satte igång. Jag har köpt sprayfärg på konstnärsshoppen. När jag insåg att det var stört omöjligt att måla sidorna utan att oroa sig över färg på golv och allt annat runtomkring förstod jag att det kanske inte var den bästa idé jag fått. Att det sedan började lukta sprayfärg i hela lägenheten var nästa tecken på att det absolut inte var den bästa idéen. Så jag la ner rätt fort, och kom på att jag skulle fortsätta ute. Men då med lamporna (jag är inte så mycket för det här med att testa sig fram). Tänkte att vad fasen dom ska ju ändå se hemmagjorda ut. Det är ju lite poängen. 
 
Ute blåste det storm igår. Eller nära på iaf. Så för att undvika tidningspapper över lamporna sökte jag mig tillslut till det relativt tomma cykelförrådet. Där fanns både plats och vädringsmöjligheter. Det gick dessutom att låsa efter sig så bara boende hade tillgång och väldigt mycket bättre lukt än soprummet som var nästa alternativ.
Så jag satte igång att spraya. Eftersom det inte gick att hänga upp lamporna så gick jag på dom liggandes på marken, det var alltså omöjligt att komma åt överallt. Sprayflaskor fungerar inte jättebra när man vänder dom uppochner. Så jag måste ta dom ett varv till, där jag missat första gången. Men blev faktiskt överraskad över resultatet. Älskling med, - Dom blev ju faktiskt riktigt bra, utbrast han med förvåning i rösten. Jo man tackar. 
 
 
Nu när jag kommit på så god väg med lamparmarna vill jag ju bli klar med skärmarna med. Så vi kan få upp en i lillans rum till att börja med. Största problemet är att jag inte har hittat servetter som passar än. Jag skulle ju kunna sätta dit skärmen utan att göra något med den också. Det är inget större fel på den. Men nu när jag fått idéen med decupage. Kan jag inte släppa den. Så om jag orkar blir det servettjakt på stan imorgon. Tänkte även gå en sväng förbi glashuset och säga hej , där Norrlandsmammor huserar under dagen imorgon. Håller tummar för sol så engergin spirar (men misstänker mulet om meteorologerna har rätt).
 
Jag gav även decupaget ett första försök igår. På konservburkarna älskling lackat. Förvisso med ducupagepapper som är rätt mycket tjockare än servetter. Jag tror nämligen det är lättare ju tunnare papperet är. Man måste nog vara mer försiktig men tror det underlättar mycket när underlaget inte är plant. Blev helt okej resultat för ett första försök. Dom är heller inte helt klara. Det ska på spets och etiketter. Men en bra början iaf.
 
 
En sista lilla notice. Lillan är äntligen helt torr. Det gick verkligen från en dag till den andra när jag satte lite press på henne. Så skönt. Hon har fortfarande blöja på natten. Men det är för min egen skull. Hittills har den varit torr varje morgon. Men vågar inte riktigt chansa på att det fortsätter så riktigt än.
 
Familjebilderna vi tog hos Edel kom i brevlådan idag. Som ni ser har headern fått sig en uppdatering. Bjuder på resten här.
 

Ingen tid

Just nu känns det som att tiden bara springer ifrån mig. Jag vet att alla småbarnsföräldrar säger så men det är verkligen så det är. Hela 6 månader har gått sedan lillasyster kom till världen. Vi har redan bytt ut två måltider mot gröt och mat och fler är på gång. Även fast jag vet att livsmedelsverket gått ut med att man bör helamma till barnet är 6 månader valde vi att börja med smakportioner när hon var 4. Mycket för att min ambition är att helt sluta amma runt 7 månader. Detta för att jag fortfarande har det lite jobbigt med amningen, även om det blivit mycket bättre. Sedan är det rätt skönt att helt få sin kropp tillbaka. Inte behöva tänka på vad jag äter. Kunna använda alla mina tröjor. Springer mest runt i munkjackor nu eftersom dom är lätta att amma i, och inte vara lika bunden till just matningen, eftersom jag inte är något större fan av att pumpa ut.
 
Vad gäller lillasyster i övrigt sitter hon helt själv utan stöd nu. Hon har ju inte helt koll på kroppen och kan slänga sig bakåt när hon får ett glädjespratt eller bara är trött. Så jag säkrar alltid upp med kuddar bakom när jag har henne på golvet. Hon har även bråkat sig igenom sin första förkylning. Som syrran kom hemdragandes med. Hosta, feber och snor. Även lillasyster har krupp tendenser vilket känns trist. Men än har båda tjejerna det rätt lindrigt. Peppar, peppar.
 
Edel foto, där vi tog senaste gravidbilderna har haft en kampanj. Där han bjöd på fotograferingen (man betalar bara för dom bilder man väljer att köpa). Eftersom jag älskar att fota, och fotas, kan jag givetvis inte missa en sådan kampanj. Så jag bokade tid till hela familjen, även lilla divan fick följa med. Jag hade ändå tänkt boka tid hos honom framöver. Egentligen ville jag att lillasyster skulle kunna sitta helt själv och stabilt. Men tänkte att vi kan boka en ny tid senare. Man kan aldrig få för många familjebilder. Initialt hade jag tänkt köpa runt 3 bilder. Men eftersom han är så rackarns duktig slutade det med 6 st. Dom bör dimpa ner i brevlådan i dagarna. Då ska headern bytas ut. Tanken är även att byta ut lite bilder här hemma. Riktigt kul.
 
Alla mina projekt jag har på gång har stått helt stilla. Dels har vi vill inte något bra ställe att hålla till på, sen är det ju det där med tiden. Lite material saknas också. Men nu börjar även älskling känna sig sugen att måla. Vi måste bara köpa färg och penslar. Får bli när barnbidraget kommer. Jag vill gärna fara förbi rusta med och kika på lite tapeter. Tänkte försöka spara in lite på det i lillasysters rum och tror rusta har rätt fina till bra priser.
 
 
 
Med det fina vädret som varit har även kameran använts mer än vanligt. Har massor med bilder som behöver rensas och fixas lite. Har inte riktigt haft tid till det heller. Men tänkte bjuda på två iaf.
 

RSS 2.0