Julen

Vi har haft en fantastisk jul med allt därtill. Fullt upp i dagarna tre. Det blir så eftersom vi vill träffa alla och helst inte på samma dag. Det löste sig ändå rätt bra denna jul. Men bäst vore om vi hade ett stort fint hus. Så alla kunde komma till oss istället. Mest önsketänkande men trevligt hade det varit.

Massor av fina julklappar fick vi. Mest till lillan såklart. Som leker för fullt med allt och lite till. Just nu är golven fyllda med duplo och babblar. Starkt jobbat av lilla fröken att sprida ut allt så bra. Det ligger t.o.m en liten bit lego inne på toan.

Nu är det "bara" nyår kvar. En helg som aldrig blir som man tänkt. Inte för mig iaf. Särskilt inte om något ska styras upp. Egentligen borde jag dra något gammalt över mig och stanna hemma hela kvällen. För självklart kommer något gå fel även denna gång. Dels är lillan sjuk. Hosta och snor, det är bara febern som saknas. Men sen börjar även jag känna mig förkyld. Jag åkte faktiskt hem vid lunch idag. Tog förvisso dator och telefon med mig hem och jobbade vidare hemma. Men just för att jag inte alls känner mig särskilt kry. Jag hoppas det känns bättre imorgon. Att lite vila råder bot på bakterierna.

En av våra orkidéer har bytt färg. Både jag och älskling är helt övertygade om att den hade vita blommor när vi köpte den. Inte så vita längre...Jag tycker det är rätt fascinerande att storlekarna från samma butik kan skilja så mycket. Satt och kollade igenom delar av lillans kläder i större storlek idag. Dom här tröjorna är ska ha samma storlek. Båda inköpte från HM. Förvisso olika "märken" då den ena är logg och den andra från lilla flick. Men ändå. Kan hända att den mindre är felmärkt. Skulle inte vara första gången...HM:s vår och sommar katalog kom igår. Oj så mycket fint dom har. Sicken tur att jag råkade få ett presentkort från just HM i julklapp.

God jul!Från oss alla till er alla.

Hemma bäst

Nu har jag gjort bort resandet för detta år. Det känns skönt. Även om det samtidigt påminner om hur mycket jag faktisk trivs hemma med familjen. Denna gång hade jag inte lika fullt upp. Utan rätt gott om tid på kvällarna att längta hem. Det fanns tv på rummet. Men det var också allt. Bland det första jag upptäckte när jag satte mig i sängen var att dom faktiskt hade dunkuddar. Lite udda kan jag tycka. Eftersom jag inte tål dun allt för bra stegade jag raskt ner till receptionen för att få den utbytt mot en i syntet istället. Det hade dom inte. Så receptionisten frågade om ett lakan gick bra. Jag föreslog ett täcke. Vilket jag också fick. Det var inte en ultimat huvudkudde. Men fick lov att duga. Jag avråder alla som funderar på att boka detta hotell. Jag kommer inte bo där fler gånger.Utbildningen i fredags skulle hålla på 8 - 17 enligt kallelsen. Jag meddelade detta till hon som bokade resan och tyckte att planet hem lämpligtvis skulle gå runt 19 (givetvis från Arlanda). Hon bokade mig på ett plan som gick 10 över 20 ifrån Bromma. Lite missberäknat från min sida.
Teknikerna hade haft julbord kvällen innan och var eventuellt lite ur fas. Vi var klara halv 16. Jag tiggde skjuts med en av dom till Bromma flygplats för att slippa ta taxi. Han släppte av mig där runt 16. Resten av fredagskvällen spenderade jag på Bromma flygplats. Såhär i efterhand är jag glad att jag inte flög från Arlanda. Då dom hade haft strömavbrott som resulterat i att alla plan blivit försenade. Men inte direkt en utlimat fredagskväll.Denna helg som förra var planen att ta det väldigt lugnt. Riktigt så blev det inte. Enda chansen till julmiddag med mamma var på lördagen. Så det fick bli så. Väldigt skönt att slippa laga middag. Men jag kände mig fortfarande trött efter resan. God mat och trevligt sällskap är förvisso aldrig fel.

Söndagen bjöd på sovmorgon till halv 10. HALV TIO. Nästan så jag vaknade i chock och småpanik i tron att lillan blivit väldigt sjuk utan att vi märkt det under natten. Kanske ett resultat av alla halvvakna nätter älskling fått tagit på slutet. Tacksamt att hon väljer att jämna ut det på helgen. Å andra sidan blir hela dagen skev efter något sådant. Hon fick frukost sent, lunchen senare. Sov lunch sent, fick väckas så vi skulle hinna till mammagruppsfika halv 3 osv.

Det var väldigt trevligt att träffa alla mammor och barn igen. Sist vi sågs gick inte lillan. Så det var ett tag sedan. Barnen bytte julklappar och det bjöds på jätte gott julfika.

Däremot har jag inte ett uns julstämning i kroppen. Inte ens lite. Jag vet inte om det beror på att det är lite snö. Att tiden går så otroligt fort, avsaknaden av julgranen eller något helt annat. Jag hoppas den infinner sig lagom till julafton helst kvällen innan då svärfar med sambo kommer hit på julmiddag då.

Stockholm

Japp, jag hann bara komma hem så skulle jag packa inför nästa resa. En större väska lånade jag mig. Så jag kunde rymma lite shopping hem. Dessvärre packade jag den större väskan lite för mycket. Så nu när jag försöker rymma det jag shoppat vill det liksom inte rymmas. Jag är heller ingen mästare på tetris. Så allt ligger lite huller om buller. Förhoppningsvis har inte Malmö aviation allt för stora invändningar till mina numera två minde handbagage.

Jag sitter på mitt hotellrum nu. Hotellet ligger väldigt nära kontoret. Men jag tror jag satsar på scandic hotellet lite längre bort nästa gång jag ska ner. Inte för att dom på något sätt varit otrevliga här. Mer på grund av standarden. Man skulle kanske kunna räkna detta som 2 och ett halvt stjärning. Ungefär. Jag föredrar 3 stjärnor helst över.

Igår traskade jag över vägen och kastade i mig en hamburgare i farten på donken. Inte i brist på andra restauranger. Det ligger ett olearys bara lite längre bort i samma byggnad. Utan för att det skulle gå så snabbt som möjligt så jag på fortast möjliga tid var tillbaka på rummet. Delvis för att jag tycker det är lite ensamt här på kvällarna. Det känns ännu lite ensammare att äta ute själv. Mycket för att det är kolsvart ute och hotellet ligger i en mörk gränd. Lite för att jag lätt blir paranoid under dessa förhållanden. Lite för att jag är låååångt hemifrån och mycket för att jag inte hittar särskilt bra här.

Idag upptäckte jag till min glädje att dom faktiskt sålde micromat i receptionen på hotellet. Så istället för att noja upp mig järnet och stress äta en till middag avnjöt jag en ost och broccoli soppa i foajén. Den var faktiskt riktigt god. I lugn och ro kunde jag lyssna på spotify och läsa lite bloggar under tiden. Avslappnande och ingen paranoia. Superduper.

Så vad har jag gjort här då.... Jo inte allt för mycket faktiskt. Igår jobbade jag det jag hann. Innan teammöte med hälften av teknikerna. Idag har jag åkt runt på östermalm och södermalm tillsammans med en annan tekniker och kikat lite på mätare. Det är faktiskt rätt nyttigt att se hur allt fungerar på fält. Sen är det väldans trevligt att få träffa alla också.

Imorgon väntar en heldags utbildning. Hoppla. Det kan gå lite hur som helst. Jag misstänker att eftermiddagen kommer bli jobbig. Jag kommer dessutom sitta flera timmar på Bromma flygplats och vänta. Gott om tid att beställa en taxi som kan ta mig hem. Så slipper jag den förbannade taxikön iaf. Tur jag har både dator, telefon och bok nära till hands. Största fördelen är att det inte är Arlanda. Alltså inte lika mycket folk. Nackdelen är att jag inte är hemma förrän i bästa fall halv 10. Förhoppningsvis får jag traktamente som väger upp nackdelen.

Lite shopping på ikea har jag hunnit med idag. Lycka. Kanske lite för mycket eftersom jag inte rymmer allt i väskan. Jag är nöjd och lite fattigare. Men det var det värt.


Julbord

Årets första julbord avnjöts på Laxholmen i Norrköping tillsammans med kollegorna där och några från Malmö. Jag hade riktigt trevligt och faktiskt inte allt för mycket tid över att längta efter familjen. Vilket i sig måste räknas som lyckat. Hotellet såg väldigt tråkigt och avskalat ut på utsidan. Men visade sig ha riktigt trevliga rum. Inte för att jag spenderade allt för mycket tid i det.

Det blev en blixtvisit. Vi kom runt lunchtid och begav oss ungefär samma tid dagen efter. Halva arbetsdagar med långa restider. Inga större förseningar annat än flyget på väg hem. Det man absolut inte vill sitta och vänta på. Det bör även tilläggas att Arlanda inte är bästa stället att vistas på en fredagseftermiddag / kväll. Extremt mycket folk överallt. En stark längtan hem. Väldigt trött och sliten. Ungefär det sista jag ville höra när jag satt mig ner på bänken var prat om förseningar. Dessvärre tyckte inte Norwegian samma sak. Eftersom planet blev försenat nästan två timmar. Bara för att köa till taxin i yrande snö och tunna byxor. Det känns inte allt för motiverande med stockholmsresan nästa vecka i sikte efter detta. Jag hoppas att Bromma och Malmö aviation håller tidtabellen bättre.

Det blir Stockholm onsdag till fredag. Det känns både kul och jobbigt. Mest kul.

Helgen har varit mycket lugn. Eftersom jag inte känt mig allt för upplagd för något faktiskt. Mest mys hemma med familjen. Jag misstänker att det blir samma sak nästa helg. Det kommer bli en lång fredag då med. Då planet hem inte går förrän strax efter 8 på kvällen.

Borta bra men hemma bäst. Det ligger väldigt mycket i det.Det lilla men mysiga hotellrummet.Premiärtur i pulkan.


Helnöjd liten som lyckats överrumpla den mindre nöjda gamfarbrorn.


Detta roade sig lillan med när jag och älskling åt middag. Hade hon haft en halvtimme till på sig hade varenda leksak, sko och hundklädsel legat där med.

En resa

Jag sitter just nu i telefonkö till Umeå taxi. Smått förvånad. Jag menar hur många kan det vara som ringer och bokar taxi 10 över 8 en onsdagskväll? Uppenbarligen några fler än mig. Eller så har dom en telefonist och en väldigt besvärlig beställare. Eller så lägger dom på en fejk kö så jag hinner tröttna och bokar via mobilen som dom så snäll föreslog innan jag hamnade i kön. Tji fick dom eftersom jag till slut kommer ringa ett annat bolag istället.

Jag reser till Norrköping imorgon. För julbord och teamträff. Det ska bli jätteroligt. Jag har faktiskt inte packat lika mycket som jag brukar. En natt borde knappt kräva någon packning alls. Men å andra sidan är jag tjej och vill gärna piffa upp mig lite inför julbordet. Så det kan hända att det åker med lite mer än jag faktiskt behöver. Men hellre för mycket än för lite. Oftast glömmer jag ändå något väsentligt. Hårborsten tex. Vet inte hur många mini ex jag har av den (inhandlade i hotellreceptioner i vild förtvivlan). Det spelar liksom ingen roll hur mycket jag packar det känns ändå alltid som jag glömt något. Fördelen är att jag inte ska till världens ände. Så allt jag glömt går att köpa där. Vilket känns betryggande.

Lillan är i stort sett frisk nu. Det har hon förvisso varit i några dagar. Vår bvc sköterska tyckte det lät som tredagarsfeber. Utslagen efter febern försvunnit bekräftade det ännu mer. Som värst hade hon röda utslag i hela ansiktet och över hela överkroppen. Hon har fortfarande kvar lite så älskling fick order att stanna inne i veckan. Underförstått menade hon nog att det kanske smittar.
Det verkar gå väldigt mycket förkylningar nu. Flera på jobbet är och har varit dåliga. Själv känner jag mig rätt pigg. Peppar, peppar. Så det skulle mycket väl kunnat vara jag som dragit hem viruset/bakterien som smittade henne.

På detta håller hon på att få 4 kindtänder ungefär samtidigt. Två är lite före dom andra. Så hon dreglar något fruktansvärt och biter på allt i sin väg. Det gäller att passa fingrar och tår. Jag hoppas dom stora envisa tänderna kommer fort. Så hon slipper plågas allt för länge.2:a advent

Helgen har gått i sjukdomens tecken. Eftersom febern ihärdigt håller i sig har jag lagt tandspekulationerna på hyllan och insett att hon förmodligen är förkyld. Stackarn. Men så mysig som hon varit fredag och lördag kväll kompenserar det rätt mycket. Inte har det blivit mycket gjort heller. Vi tog en snabb runda på stan igår. Med lilla söt nerbäddad i vagnen. Lite friskluft skadar aldrig. Vi kom hem med halverad klapplista. Det känns bra. Jag hoppas att resterande kan inhandlas utanför centrumkärnan. Även om Gamlias julmarknad säkert övertog en viss del av julklappshandlarna var det ändå väldigt mycket folk när vi begav oss hemåt.

Vi har i allt detta insett att en örontermometer är oumbärlig för småbarnsföräldrar och därför lagt till den på önskelistan till tomten.

Lillan hade dryga 40 graders feber när hon somnade igår. I morse var hon i stort sett feberfri men har nu sovit i nästan 3 timmar så jag misstänker starkt att hon inte är frisk än. Jag har även börjat fundera på om det kanske är läge att väcka henne för att hon ska somna i något sånär rimlig tid ikväll.

För att göra något produktivt idag tänkte jag baka. Lussebullar och pepparkaksmuffins. Efter jag skummat igenom säkert 10 recept på lussebullar och insett att varenda ett resulterade i typ 50 bullar (jag hade tänkt mig max 20) la jag ner den idén. Eventuellt tar jag upp den igen nästa helg och halverar lämpligt recept. Pepparkaksmuffinsarna blev inte heller riktigt som jag tänkt eftersom jag lämpligt nog bara hade ett ägg kvar. 12 muffins blev det slutliga resultat. Vilket i sig inte är så illa faktiskt. Goda blev dom dessutom.

Liten och sjuk

Denna vecka har verkligen inte varit någon höjdarvecka. Inget har riktigt gått som det ska. Jag har haft tok mycket på jobbet. Jobbiga saker dessutom. Suttit över sisådär en 10 - 15 minuter varenda dag. Det är förvisso inte hela världen men ändå smått frustrerande när man helst av allt vill hem och mysa med familjen. Särskilt då jag var förberedd på en ganska lugn vecka. Fördelen är att veckan gått otroligt fort. Jag hade nog onsdag idag. För att försöka förklara hur fort det gått. Jag har även fått testa min stress tröskel rätt duktigt. Den har förbättrats en hel del faktiskt. Vilket också är väldans bra. Nu hoppas jag verkligen att helgen inte går lika fort. I slutet på nästa vecka bär det av till Norrköping för julbord med kollegor. Det känns jätte kul. Men samtidigt är det första gången jag lämnar lillan så länge. Så lite kluvet känns det allt.

Självklart avslutas en jobbig vecka med ett sjukt barn. Vad annars liksom. Nästan 40 graders feber hade hon när jag kom hem. Lilla stackaren. Hon hade varit hängig hela dagen. T.o.m tagit en power nap runt 15 snåret på kuddmuren runt soffan. Det skulle hon ALDRIG göra annars. Det är banne mig inte lätt att vara sjuk och liten. Sen vet jag inte helt säkert om det är förkylning eller tänder som spökar. Feber har stackaren vilket som. Jag håller tummar och tår att hon känner sig bättre imorgon. Vi har ställt in alla planer för morgondagen så får det bli som det blir. Lite klappjakt på stan måhända.

Avslutar med bilder på sjuklingen.
Fredagsgotta, nya favoriter. Det känns liiiiite bättre med mörk choklad.

RSS 2.0