Hudproblem

Jag har aldrig reagerat särskilt mycket på nya hudprodukter. Inte mer än att huden blivit lite sämre just i början då jag bytt till något nytt. Vilket är helt normalt. Förrän nu. Det hela började med solskyddet vi köpt. Efter att jag använt det i ansiktet två dagar i rad dök det upp en hel hög med ovälkomna finnar. Det har aldrig hänt förut och jag har använt samma solskydd på kroppen som i ansiktet flera år i rad. Därför blev jag tvungen att köpa en särskilt för ansiktet utan några som helst fetter och som inte täpper till porerna såklart med spf 30. Vilket förvisso verkar vara lika bra då jag inte alls klarar solen lika bra denna gång. Jag har redan fått tre mildare missfärgningar i ansiktet. Så tror jag måste investera i en ordentlig solhatt om jag ska kunna följa med på stranden nått mer i år. Annars får jag nog bosätta mig i skuggan.
Andra utbrytet var efter den supermysiga möhippan vi hade med bästa A. Vi gjorde en gruppbehandling där vi fick prova olika Kerstin Florian produkter. Nått av allt vi smorde i ansiktet fungerade inte alls bra på min hud. Dagen efter hade jag utslag i hela ansiktet. Det såg ut som små irriterade finnar och dom var överallt. Oerhört frustrerande. Det är ju inte bara det att dom stör det ser ju inte klokt ut heller. Som tur var fick jag det värsta på söndagen då jag ändå var hemma och måndagen då jag tagit ledigt eftersom det var planeringsdag på dagis. Men det tog nog ända fram till torsdag / fredag innan jag fick ordning på eländet.
Nu för tredje gången har det hänt igen. Min dagcreme tog slut och jag köpte en ny bioterm. En superåterfuktande gel. Efter andra dagens användande dök dom där förbannade irriterade finnarna upp igen. Överallt i hela ansiktet. Denna gång kliar dom dessutom. Jag hoppas bara jag hinner få ordning på huden innan bröllopet vi ska på i helgen.Så den salvan kommer jag inte använda mer av förrän alla hormoner är ute ur kroppen. Jag misstänker nämligen att det är dom som spökar. När jag väl provar den igen kommer jag testa på jättesmå ytor till en början för att säkerställa att jag tål den bättre då. Om inte får jag nog bita i det sura och ge bort den...
Hur som helst kommer jag inte experimentera mer med min hud nu. Imorgon åker jag raka vägen till Kicks och köper den dagcremen jag hade innan. Denna graviditet är verkligen inte ett dugg lik min förra.
 
Nationaldagen spenderades på Norrmejeriers kosläpp. I gassande sol. Jag har inte varit så påverkad av värmen tidigare men det blev faktiskt jobbigt. Jag skyller på graviditeten men tror jag nog tyckt att det var snäppet för varmt även om jag inte varit det. Lillan fick prova rida ponny för första gången någonsin. Det tyckte hon var fantastiskt roligt. Bjuder på en liten filmsnutt. Som förstås är filmad med min nya fina kamera.
 
 
 
 
Nu är det bara 2,5 veckas jobb kvar till en väldigt efterlängtad semester. I år blir det mest att vara hemma. Dels för att jag har problem att röra mig allt för mycket men också för att lillan börjar ha så pass mycket myror i brallan att en allt för lång bilfärd inte känns det minsta lockande. Det ska faktiskt bli skönt att bara ta det lugnt. Då kanske jag för en gång skull kan vara hyfsat utvilad när jag ska börja jobba igen.
 
Sömnen har varit en bristvara på senaste. Lillan har kommit in i en dålig sovperod. Det hela började med att hon ville att vi skulle sitta med henne tills hon somnat. Sen kommer hon intassandes till oss mitt i natten och kryper ner i våran säng. Det hade inte gjort så mycket om hon inte slog och sparkade som en tok när hon sover. På det är jag extra trött på grund av graviditeten och en massa märkliga drömmar också. Så det känns som jag går runt i något mitt i mellan läge just nu. Jag hoppas det bara är en fas som snart går över. Hon har faktiskt börjat gå med på att jag får sätta mig i soffan efter sagan. Så länge jag låter dörren var öppen .Det är ju ett steg i rätt riktning. Nu håller jag bara tummarna att hon kan börja sova hela nätter i egen säng igen.
 
Inser att det är drygt en månad sedan jag uppdaterade bloggen sist. Vilket innebär att jag hunnit fota en hel del med min nya kamera. Nu har jag inte riktigt hunnit redigera så många bilder än. Men tänkte iaf bjuda på några av dom. Jag valde att göra två av bilderna mindre, just för att dom annars beskärs så fult.
 
 
 

RSS 2.0