Andra vaccinationen

Idag gick jag upp efter jag ammat lillan. Eller vi gick och la oss en stund men jag somnade aldrig om. Vi hade tid på bvc för läkarundersökning och andra vaccineringen halv 10. Eftersom vi har så nära dit tycker jag att det är fruktansvärt onödigt att ta bilen. Som vanligt var vi ute i sista sekunden och fick powerwalka så snabbt det bara gick för att ändå komma in några minuter sent med våran bvc sköterska väntade vid ingången. Det är tur att dom har förståelse för att man med småbarn inte alltid har så lätt att passa tider. Läkaren vi fick träffa var samma som förra gången. Han är verkligen bara såååå gullig. Verkligen rätt man på rätt jobb. Allt gick bara fint- Hon har vuxit lite sen sist - men inte så mycket som jag trodde.
Under själva vaccineringen valde jag att gå ut. Hon tog det bättre den här gången än förra och det är ju alltid något positivt.

Eftersom älskling jobbar eftermiddag och blev tvungen att gå upp rätt tidigt så behövde han vila lite till. Så jag smet iväg till strömpilen för att se om Lindex där hade kvar bodyn jag var ute efter igår. Jag hade även tänkt hämta ut liberoboxen. Bodyn fanns och i rätt storlek dessutom. Så jag köpte den och 2 andra. Nu tror jag nog att vi ska klara oss på dom kläder hon har. Liberobxen hade dom också. Den innehöll blöjor och lite annat smått och gott. Allt kommer nog komma till användning så småning om. Även om jag kommer vänta rätt länge med att börja med byxblöjor på lillan. Bilden är låndad från lindex hemsida. Eftersom jag av ren lathet inte orkar fota kläderna ;)

Jag kunde inte låta bli att smita in på HM en sväng med. Där hittade jag en fin skjorta till älskling och så hade dom passande nog ta 2 betala för en på utvalda skjortor så jag lyckades hitta en till mig med "på köpet" - inte dumt. Dom hade dessutom 10% nu för medlemmar. Så för 2 skjortor betalade jag 180 kr. Inte så illa pinkat.

Annars idag har vi gjort så lite som möjligt. Egentligen har vi öppna på torsdagar. Men jag tyckte att vaccineringen räckte som äventyr för idag. Dessutom visste jag inte om hon skulle reagera något på sprutorna. Än har hon inte det men det visste jag ju inte då. Jag hade åkt dit för min egen skull i så fall och det är inte av rätt anledning.

Internet har legat nere nästan hela dagen. Så vi har fått roa oss på alternativt sätt. Jag måste passa på att risa bredbandsbolaget 100 gånger om. Jag har ALDRIG varit med om en bredbandsleverantör med mer driftsstörningar än bredbandsbolaget. Jag kan nog utan att överdriva konstatera att vi haft minst en driftstörning i månaden. Om än på dagen. Jag är ju hemma då så jag vill ju att det ska fungera då. Hade jag jobbat så hade jag nog aldrig märkt av det. Men det ska inte spela någon roll. Fy, fy och fy igen bredbandsbolaget. SKÄRPNING!

Till middag tänkte jag lyxa till det värre för lillan. Spagetti och köttfärsås - mums. Den smakade dock inte lika gott som den luktade kan jag meddela. Jag har tagit för vana att alltid smaka lillans mat först så jag vet vad hon äter. Lillan tyckte som jag och gjorde stora hurvens och spottade ut allt. När ska mitt barn äta annat än gröt? Hon tycker allt är äckligt. Jag antar att det bara är att fortsätta kämpa. Nått måste hon ju gilla nån gång. Annars får hon växa upp på välling och gröt.

Uppdatering: Jag tyckte lillan var extra gring och kändes varm. Så jag kollade tempen nu när hon ändå skulle svida om till pyjamas. 39 grader. Så denna sprutomgång gick inte alls lika bra som förra trots allt.

Misslyckat stadsbesök

Jag har gått och trott att vi skulle vaccinera lillan idag fram tills igår kväll. Då jag faktiskt kollade lite noggrannare på kallelsen från bvc. Det var imorgon hon hade fått tid för det. Var ju tur att jag gjorde det så vi inte gått upp på tok för tidigt och rullat dit bara för att bli hemskickade och göra om samma sak imorgon.

Lillan väckte oss istället strax efter 10. Men vi låg kvar och mös nästan till 11. Jättemysigt och helt otroligt att hon tyckte det var okej så länge. Så skulle jag kunna vakna varje morgon. Vi hade pratat löst om att traska förbi expo för att kika på trasmattor till lillans rum. Det var iofs då jag fortfarande trodde vi skulle till bvc på moirgonen och tyckte att expo ändå var åt det hållet. När det nu inte var så tyckte jag att vi kunde ta en tur på stan istället. Dels för att lillan behöver nya bodys i 74. Hon har på tok för få. Dels för att jag är nyfiken på up and go paketet libero delar ut. Till dom lyckliga som är med i klubben bör tilläggas. Givetvis är vi med i den skaran. Jag hade även ett ärende till apoteket och skulle styra upp en grovt försenad doppresent till systersonen.

Vi började på aptoeket - inga problem. Sen fortsatte vi till HM. Förra veckan reklamerade jag en skjorta äslskling köpt. Den hade spruckigt i sömmen i ryggen och jag befarade att den skulle bli myckte värre efter tvätt. Älskling var hela tiden emot den idéen och tyckte jag kunde laga den istället. Det tyckte inte jag (det var dubbelt väldigt skirt tyg, så den hade förmodligen sett värre ut efter jag gått lös på den) så den åkte tillbaka. Jag hade helt sonika tänkt byta den till en hel. Desvärre fanns den inte i rätt storlek på strömpilen där jag valde att reklamera. Därför gick vi nu in på HM i stan för att se om dom kanske fått påfyllnad eller liknande. Den vi köpte tog dom nämligen av dockan eftersom det var sista i storlek då. Underligt nog fanns det flera i storlek small kvar både på strömpilen och i stan. Använder inte "små" killar/karlar skjorta? Sist jag var på stan (i söndags) fanns den inte heller. Men älskling tänkte att det kanske fanns någon annan skjota för samma peng han kunde köpa istället. Det gjorde det inte. Däremot hittade han en massa annat fint han ville ha. Vi vet ju alla hur kul det är att titta på kläder när man inte har råd att köpa något. Det suger.

Därefter gick vi på åhlens. Jag hade spanat in en gul body med en motorcykel på där som är superfin. Den ska lillan få. Nu när vi fick lite pengar på dopet tänkte jag köpa den. Fanns den då kvar i storlek då?, i söndags - nej, idag - nej. Varför köper man inte saker direkt man ser dom? (För att vi är fattigast i stan och mest troligast inte ens hade 99 kr att lägga på den just då). Det finns en kvar i storlek 50/56 lycka till att få på den på henne :(

Vi passade även på att smita in på både hallbergs guld och guldfynd för att kolla vad dom tar för armband och gravyr. Jag hade nämligen som plan att ge systersonen samma present som storerborsan fick när han döptes. Ett armand med ingraverat namn. Jag måste ju ha hittat versta kapet då för nu fanns det inga i silver och skulle jag köpa i guld kostade bara armbadet över 1000 kr. Helt sjuka prser så det valde jag bort illa kvickt. Då till den stora frågan. Vad ska jag köpa istället. - Köp babyconverse skorna tyckte älskling. Perfekt tyckte jag. Efter jag bekräftat med syster att hon inte fått dom av någon annan eller själv beställt dom (vi satt nämligen och dregglade över dom båda två för några veckor sedan) så la jag in en beställning. Nu väntar jag hem dom på 1-3 arbetsdagar :D Det kommer bli super. Jag kommer säkert bli toksugen att köpa ett par till lillan med. Men jag ska låta bli. Hon har skor som är minst lika fina.

Vi avslutade den hittils mycket misslyckade stadsrundan på lindex. Jag hade spanat in en body jag tänkt köpa till henne och hittade snabbt en till från bamse sortimentet. Tyvärr hade dom givetvis inte den första i hennes storlek.Liberoboxen hade dom slut av och då tappade jag helt lusten att handla något alls där. Så imorgon tar jag bilen till strömpilen och hoppas att dom finns i rätt storlek där eller att dom åtminstonde har liberoboxen.

Lillan har blivit snorigare igen. Det är en riktigt seglivad förkylning hon dragit på sig. Det har ju varit bättre nu ett tag så jag tänkte att det var på väg att ge sig. Men icket. Då vänder det till det värre istället.

I morgon peppar vi för vaccination. Förra gången tyckte jag det blev så obehagligt att jag valde att gå ut ur rummet. Jag kommer göra samma sak även denna gång. Det ska däremot bli kul att se hur mycket hon vuxit sedan sist. Hon blev mätt och vägd senast när hon var 4 månader och det är ju rätt länge sen nu. Jag misstänker att det hänt rätt mycket sen dess.

Till sist bjuder jag på lite bilder från gårdagen. Jag har kommit i en svacka vad gäller fotografering. Däremot var Jennie jätteduktig och tog en massa kort som hon mailat. Det tackar vi för :D Såg förövrigt att jenas dressen hon hade på sig igår fans kvar i flera storlekar inne i stan. För er som undrade, jag är sugen på att köpa den blommiga med :)





Mammafika

Jag tror jag tidigare nämnt att jag skulle ställa klockan på 10 varje dag för att inte sova bort hela förmiddagen. Det struntade vi i idag och vaknade därför 10 i 11 lite lagomt stressad. Mammagänget skulle komma runt 13 och en kompis till älskling hade tänkt komma vid 12. Älsklings kompis sköt fram daten till imorgon istället vilket gjorde att jag hade lite mer tid på mig att göra klart allt innan alla började komma. Just efter frukost tittade syrran och lilleman in. Hon ville kika på dop bilderna. Jag hade dessutom lovat henne att bränna ut en skiva på dom. Det glömde jag så fort vi la på efter vi pratat om det igår kväll. Så hon fick inte med sig några bilder hem. Jag ska fixa det ikväll. Tror jag ska sätta mig ner och säkerhetskopiera lite andra bilder när jag ändå är igång.
Älskling rymde fältet innan alla mammor och barn kommit. Vi pratade och fikade och tappade helt bort tiden. Det var väldigt trevligt och trots allt är ju ändå det huvudsaken. Det är faktiskt jättekul att vi är ett gäng som träffas några gånger i veckan. Både för barnen men även för mitt eget sociala behov (har jag konstaterat lite smått egoistiskt). Tack allihopa för en jättefin dag :D

När alla tackat för sig ställde jag mig och gjorde middag. Jag ska ju som sagt följa billiga veckan matlistan och idag blev det stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili. Jag är inte så mycket för stark mat och det skulle vara 2 tsk sambal oelek i detta recept. Jag tog ½ tsk istället och det blev alldeles lagom. Dessutom struntade jag i vitkålen - maxi hade bara hela kolhuvuden och jag gör aldrig av med ens en halv så då fick det vara. Jag är inte särskillt förtjust i kol heller för den delen. Sweet chilin orkade jag inte ta fram. Men det blev ändå jättegott. Det är riktigt kul att testa nya recept varje dag. Det här är absolut inget jag skulle kommit på själv i min egenhet. Då blir det mest det jag kan och vet är gott. Det blev över till 3 matlådor vilket innebär att jag inte behöver laga någon mat imorgon. Det är alltid lika skönt.
Jag fick snabbäta i vardagsrummet med lillan. Hon var inte sugen att sitta där själv medan jag åt. Jag är fortfarande dålig i ryggen och vill inte bära henne i onödan så istället för att säpa henne fram och tillbaka till köket åt jag i vardagsrummet. Vad spelar det för roll när jag ändå äter själv :) Det är nog första gången jag gjort det här. Jag måste erkänna att det kändes konstigt. Jag har för vana att alltid äta i köket. Fika kan man göra i soffan - äta gör man vid matbordet punkt. Men så enkelt är det inte när man har en liten som börjar få humör. Då är det bara att rätta sig efter henne och se glad ut.

Efter jag ätit upptäckte jag att lillan var lite blöt i rumpan - skit nu har blöjan läckt. Mycket riktigt, så det var bara att tappa upp ett bad. Hon tycker att det är fantastiskt kul att bada. Hon sprattlar för allt hon är värd vilket resulterar i att man blir väldigt blöt. Det är charmigt men smått opraktiskt. Senaste gångerna är det älskling som badat henne - så jag har inte riktigt fått kläm på hennes plaskande. Det går nog till sig bara jag övar några gånger till. Än så länge plaskar hon mest med benen, jag misstänker att det blir värre då hon kan sitta själv och upptäcker att man kan plaska med händerna med :) Vi fick även tillfälle att inviga den jättemysiga tummen handuken hon fick i doppresent.

Nu ska hundar födas och lillan roas. Däremellan ska jag försöka bränna lite bilder - får se hur det går... Lillan har sovit ungefär en halvtimme på hela dagen. Så det här kommer nog bli en lång kväll....

Dop bilder :D

Jag verkar inte förstå att jag inte ska ta på mig mer än en sak per dag. Torsdagens fiasko på öppna var mer än nog bevis för det. Dock verkar det inte som att min hjärna förstått detta.

Gårdagen gick vi upp rätt tidigt. Älskling skulle jobba, stackarn, en dag helg - lördangen då det var dop och fullt upp från morgon till kväll. Kan tänka mig hur utvilad han var när han åkte på jobbet. Jag kände mig rastlös och bestämde date med C på stan. En liten baktanke hade jag allt. Kjolen och sjalen skulle lämnas tillbaka och jag hade kvar en rabatt - tag 3 betala för 2 på barnkläder på H&M. Så bra rabatt har jag nog aldrig fått därifrån. Det var dessutom sista dagen den gällde. Jag visste precis vad jag skulle köpa för den med. Så jag packade ihop vagn och barn i bilen (jag var alldeles för sen för att hinna gå) och körde ner till stan. Sisådär 5 minuter sen. Jag fattar inte hur jag lyckas. Jag är ALLTID sen. Nu hade jag tom plussat på en kvart på den först bestämda tiden för att jag inte skulle bli sen. Det hjälpte föga. Väl på HM hittade jag allt i rätt storlek - kors i taket - så tur brukar jag aldrig ha. Detta är vad vi kom hem med :D Lillan kommer va sötast i sommar :)




Lite naivt trodde jag faktiskt att fler affärer skulle vara öppna. Så var inte fallet. Vi blev därför inte speciellt långvariga på stan. Jag passade på att lura med C på babyproffsen istället. Tänkte kolla vilka bilbarnstolar dom hade kvar i nedsatt pris. Det fanns två att välja mellan och dom var rätt dyra fast dom var nedsatta. Så jag tappade lusten. Istället åkte vi hem till C för fika och dopbilder. Hon var nämligen min fotograf på dopet. Vi tittade igenom alla bilder - drygt 200 st. Jag känner mig mycket nöjd med reslutatet. En av dom kommer definitivt användas till tackkorten. Hon var snäll och brände ut alla på skiva så jag fick med mig dom hem.

Jag och älskling hade bestämt att vi skulle storhandla. Så när vi kom hem var han redo att åka till maxi. Jag var redan då lite spak efter allt rännande runt stan. Dessutom hade jag inte ätit mer än 2 bullar på hela dagen. Därför blev det donken till middag. Sämre service har jag inte sett maken till. Det tog närmare 20 minuter för oss att få maten och då hade vi 2 personer framför oss i kön. Det borde ju inte ens få kallas snabbmat restaurang. Aldrig mer säger jag. Jag begriper inte heller varför vi envisas med att äta på donken på maxi eftersom dom har det absolut sämsta utbudet.
Själva handlingen gick väldigt smidigt och smärtfritt. Lillan fick åka kundvagn för första gången. Lite vingligt men väldigt kul tyckte hon.
På kvällen däckade både jag och älskling i soffan efter alla dagens bravader. Han lite mer sliten än mig misstänker jag. Behöver jag nämna att det blev en tidig kväll ;)

Idag vaknade vi strax efter 10. Då hade älskling redan varit uppe minst en timme. Jag förstår inte hur han orkar. Vi hade bokat om tvättiden tills idag (eftersom vi aldrig hade hunnit tvätta i fredags). När vi tvättar brukar vi städa. Så blev det även idag. Egentligen hade jag velat ta fönstren och blommorna med men det får bli en annan dag.
Eftersom vi inte tvättat på dryga veckan var det väldigt mycket tvätt. Det var på håret att vi fick med allt. Jag inkräktade tom 30 min på den som bokat tid efter oss för att hinna torka det sista. Det blev ändå inte tort. Så nu hänger det kläder lite här och där här hemma. Mitt i allt detta behövde lillan sova så jag skickade ut älskling med henne i vagnen och ställde mig för att förbereda middagen. Den behövde vara klar innan han for på jobbet så han skulle ha något att äta. Raggmunkar med stekt bacon och lingonsylt stod på matsedeln - egentligen rårakor enligt billiga veckan men vi tycker rabbmunkar är mycket godare så det fick bli det istället.
Tips från coachen - riv inte poatatis med rivjärn när du är stressad. Du kan skära av dig bitar av tummen.
Det var exakt det som hände. Potatisen var lite hal, jag slant och stack tummen rakt in i ett av hålen i rivgärnet. En tredjedel av nageln skars bort och även en del av fingret under. Det började givetvis blöda mängder så när han kom in med vagnen stod jag med toapapper i högsta hugg och försökte stoppa blödningen så jag lite smidigt kunde spänna över ett plåster. Det gick inte jätte bra. Jag blödde igenom två plåster innan jag fick ordning på det. Nu dunkar det sådär härligt i tummen och den är hyffsat oanvändbar. Jag kan meddela att det är ett äventyr att byta blöja på en liten med handikappad tumme. Det tog tre gånger så lång tid.

Lillan börjar bli trött och ska få gröt om en liten stund. Jag ska mysa ner mig i soffan och göra så lite som möjligt.

Imorgon väntar finbesök av mammagänget. Det ser vi fram emot :D

Till sist bjuder jag på bilder från dopet. Det blev så väldans många jag ville få med så därför valde jag att ta dom sist. Alla små bilder är klickbara för att få större.

 


Middagar och dop

Dom senaste två dagarna har vi haft fullt upp.

Fredag morgon hade jag ställt klockan eftersom jag och syrran kommit överens om att baka inför dopet. Hon har en mycket mer morgonpigg bebis än mig och för att hon skulle hinna hämta sin äldre son på dagis i tid var vi tvungna att börja tidigt. Som vanligt var vi inte klar när hon kom. När vi äntligen fått ordning på allt gick vi på affären - det börjar eka rätt tomt i skåp, kyl och frys. Kolakakor och kalastårta med maräng var planen. Kolakakorna skulle vi försöka färga med karamellfärg så hälften blev blå och hälften röda/rosa.

Marängtårta hade ingen av oss bakat innan - när jag tänker efter är jag osäker på om jag någonsin bakat tårta förut. Kolakakorna var också första gången men det är ju så simpelt recept och inte så mycket som kan bli fel. Så vi började med dom. Färgningen gick sådär. Dom röda blev rätt ok men dom blå blev mer grönaktiga. Dom såg nästan lite osmakliga ut. Så tips från coachen försök inte färga något som har gul grundton med blått om man inte överdoserar den blåa färgen. Det blir grönt. Inte en sån där härlig fin grön färg... mer så det ser lite mögligt ut.
Kalastårtan gjorde vi på eget vis. Vi gräddade botten och maräng var för sig. Det fungerade utmärkt och jag tyckte det kändes enklare än att försöka separera botten och maräng efter gräddning (man ska grädda dom med kaka i botten och maräng ovanpå och separera efteråt). Det fick räcka för fredagen. Fyllning och garnering tänkte jag göra i kyrkan på lördagen. Klockan hade dessutom hunnit blivit rätt mycket.

Mitt i allt bak ringde pappa. Min farfar hade kommit ända från Luleå för att vara med på dopet. För att hinna träffas lite mer ville han att vi skulle komma på kvällen.

När syrran gått för att hämta på dagis och älskling kommit hem från jobbet och duschat och tårtdelarna var klara och inhysta i kylen klädde vi på lillan för att plocka upp varsin pizza. Vi har fått dille på kebabpizzor från happy. Raka vägen därifrån åkte vi till pappa och blev kvar där tills lillan skulle sova. Dom blev allt lite paff när vi hade egen mat med oss. Det var jättekul att träffa farfar igen. Det blir ju så sällan när dom bor så långt härifrån. Lillan hade inte sovit som hon skulle på dagen och somnade helt utpumpad i mina armar just innan vi skulle åka hem <3





Lillan växer så det knakar. Hon har numera storlek 74 på sina kläder. Efter jag ransakat dom kläder hon har i 74 har jag insett att det är en hel del klänningar. Därför har jag nu bestämt att lilla fröken ska ha klänning minst en dag i veckan så vi får användning för alla. Fredagar känns som en bra dag för det. Vi började med att inviga den fina name it klänningen jag köpte på lilla mirakel i torsdags.

 

När vi kom hem på fredag kvällen hade jag mer eller mindre panik över vad jag skulle ha för kläder på dopet. Jag gick igenom garderoben minst 3 gånger och grävde fram något som kanske skulle passa. Efter jag provat allt och insett att jag inte har ett enda plagg som fungerar bestämde jag att ta en tidig tur till maxi på lördagen för att snabbt införkaffa något. Så jag ställde klockan på halv 9 för att säkert vara där till dom öppnade kl 10. Dagen var fullspäckad och egentligen hade jag inte alls tid för detta men i nöd råder ingen lag.

 

Otroligt nog var jag faktiskt på maxi ungefär 5 över 10 och då hade jag hunnit tanka bilen på vägen med. Jag hittade 2 kjolar och fick beslutsångest så jag köpte båda. Jag hittade även ett "hårband" till lillan i rätt färg. På vägen ut såg jag en sjal i förbifarten, jag tänkte att den skulle passa perfekt med en av kjolarna så den köpte jag med. Jag hade inga skor som passade heller så jag smet in lite snabbt på din sko och köpte ett par bruna pumps för en bra peng. Mitt i allt detta isåg jag att jag inte äger ett par hudfärgade strumpbyxor och sprang därför in på lindex för att lösa det. Allt detta gjort och klockan var inte mer än 11. Jag stressade hem, visade kjolarna för älskling, tog på mig den han tyckte var finast (den andra och sjalen åker tillbaka). Efter vi sprungit runt här hemma som yra hönor i en timme ungefär började allt dra ihop sig. Vi skulle hämta mamma och vara i kyrkan kl 13 för att hinna med alla förberedelser innan. Lite smått försenade var vi där strax efter 13. Vi behövde verkligen den tiden. När dopet startade var vi just klara med allt.

 

Såhär i efterhand när man fått landa lite är jag verkligen jättenöjd över dagen. Dopet var supermysigt och väldigt familjärt. Fikat blev väldigt gott och uppskattat. Vi hade den bästa fotografen och jag är extremt nyfiken på bilderna som hon lovat komma med i veckan. Lillan är väldigt nöjd över alla presenter och tackar så hemskt mycket för dom.

 

Efter dopet hann vi bara hem för att öppna presenter och byta om för att sedan fortsätta till mamma på middag. Hon hade bjudit min moster och en av mina kusiner som varit med på dopet. Dom bor i Skellefteå så det är inte särskilt ofta vi träffas. Det blev en jättetrevlig kväll med väldigt god mat. Lillan höll humöret förvånansvärt bra efter allt hon varit med om under dagen.

 

 

Ryggen är fortfarande långt ifrån bra men det börjar kännas lite bättre och då går det ju åt rätt håll iaf. Visst har ni kommit ihåg att ställa fram klockan idag :)

Nu ska jag ta och försöka få något gjort.


Laban och lite till

Den här dagen var helt sönderplanerad. Med min trötta rygg förstod jag nästan att det inte skulle sluta bra. Men envis och dum som jag är så struntade jag i det. Istället ställde jag klockan på 10 över 8. Men klev inte upp förrän halv 9. Det känndes ändå sjukt tidigt. Jag börjar insé hur bra vi har det med en dam som sover läääänge. Allt för att jag skulle hinna till Lilla mirakels lagershop innan dom stände för lunch kl 12. Idag hade hon 50% och jag hade spanat in ett par Lundmyr strumpbyxor som skulle vara perfekta till klänningen hon ska ha efter dopet, sist vi var där. Vi for alltså dit för ett par strumpbyxor och fler dregglisar. Strumbyxorna fanns kvar det gjorde även dregglisarna, nu har jag lagrat upp så det borde räcka ett tag. Det som saknas är enfärgade för att matcha plagg i udda färger men dom kommer jag beställa från strössel. Det fanns billigt och i alla möjliga olika färger där.
Väl där började jag titta runt på lite kläder och hittade en Laban skaloverall. Jag har ett tag varit ute efter ett fleece set för att ha på henne när det börjar bli varmare ute (hon håller på att växa ur det hon har). Men den här overallen är både vind och vattentät och väldigt tunn så den kommer fungera mycket bättre. Jag blev så glad att jag nästan ställde mig och hoppade på stället. Att den dessutom var på halva priset gjorde min dag. En randig Linda Jonsson mössa och en name it klänning lyxade vi till med också. Jag hade ju ändå spräckt budgeten med overallen. Men det var det värt - varenda krona :) Bilderna är lånade från lilla mirakels hemsida - på våra strumpbyxor står det älskling på rumpan.





T hade bjudit oss på födelsedagsfika idag. Bestånde av smörgåstårta - min favorittårta. Eftersom jag aldrig skulle orka åka dit ikväll tänkte jag att det var bäst att åka dit direkt efter lilla mirakel. För jag ville verkligen ha tårta. Lite små hungrig hade jag hunnit blivit dessutom. Så vi styrde färden dit. Min rygg hade börjat göra sig påmind men jag valde att ignorera den. Jag hade ju vagnen med mig så det borde gå vägen. Jag passade på att låna hennes vetepåse för att lindra den värsta värken, det gick sådär. Hon var lite stressad så det blev bara en snabbfika - jag hann ju äta tårtan och det var huvudsaken. Vi följde med henne till brukshundsklubben en snabbis för att lufta oss lite och sedan fortsätta mot öppna.

Huvudnummret idag var ju öppna. Men redan hos T satt jag och gäspade som en tok. Ryggen började kännas mer och mer och vetepåsen gjorde just ingen skillnad. Lite frisk luft på klubben gör nog susen...
Det gjorde det inte. När vi kom på öppna låg lillan i vagnen och sov. Det var nog lika bra det för jag kände mig överkörd av ett tåg. Sjukt trött i hela kroppen och insåg rätt fort att det aldrig skulle gå. Så jag hämtade lillans gipsavgutning och lämnade pekboken som ska lamineras. Jag meddelade mammorna jag brukar träffa där att min kropp och själ höll på att ge upp. Med det sagt efter jag försökt vara social en liten stund (gick nog inte så bra - kommer knappt ihåg vad vi pratade om) packade vi ihop oss och åkte hem. Det kändes surt, lillan har sett fram emot sångstunden hela veckan - tror jag får ha en egen för henne i helgen :P
Jag har nog aldrig längtat så mycket efter soffan som jag gjorde då.
Jag känner mig fortfarande extremt sliten - tur älskling jobbar fm så han kunde ta lillan när vi kom hem. För jag landade i soffan och har inte gjort många försök att ta mig därifrån. Jag tror faktiskt inte lillan kunde fått en bättre pappa. Han är otroligt engagerad.

Just nu håller älskling på att göra ugnspankaka. Jag peppar för att ryggen ska kännas bättre imorgon. Då ska vi baka. Syrran kommer hit och hjälper till. Det kommer bli jättetrevligt. Då kommer även lönen. Vi ska fira det med pizza. Äntligen - det är inte kul att behöva vrida och vända på varje öre. Men det är så verkligheten ser ut nu för att vi ska spara så många dagar som möjligt. I slutändan kommer det vara guld värt så det är bara att bita ihop och fortsätta kämpa :D

Tävling

Jag tävlar om ett par valfria jeans från Yorrik hos Bambi.


Trötta muskler

När vi klev upp idag kändes ryggen faktiskt lite bättre. Så pass att jag började överväga att avboka min tid hos naprapaten. Efter moget övervägande kom jag fram till att det nog var lika bra att fara ändå eftersom det mest troligast var pronaxen tabletten jag tog för natten igår som fortfarande satt i. Jag säkrade upp med ännu en tablett efter frukost och drog sedan ut vagn och hundar på en promenad. Jag vet att man ska vila sig i form vid ryggproblem, men samtidigt har jag för mig att min naprapat har har nämnt att det är bra att röra sig med. Eftersom cirkulationen kommer igång och det ska den trötta muskeln må bra av. För det är trötta muskler jag lider av :P Jag lovar att så fort detta blir bra åker mitt hemma tränings kit fram (hantlar, gummiband, hopprep och yogamatta). Jag måste ta tag överkroppen. Det är inte första gången detta händer och förmodligen inte sista men det brukar gå mycket längre mellan gångerna när jag håller mig i form.
Det blev inte så lång promenad eftersom jag var osäker på om det var bra eller inte att röra sig och därför valde en mellan variant. Jag har någonstans i bakhuvudet att gör det inte ont är det ingen fara men ville ändå inte chansa. Dessutom hade jag klätt mig alldeles för varmt vilket också avgjorde saken. Vädret var inte det bästa heller mulet med blåst är ingen favorit i våran familj. Men en halvtimme i rask takt är inte fy skam med tanke på omständigheterna.

Jag tog mig i kragen och for iväg till min naprapat när älskling kommit hem från jobbet. Han insåg rätt fort att min bröstmuskel inte mådde så bra. Det var för akut att massera så han körde värme och knäckte lös ungefär halva ryggen för att sedan köra ström hela högra sidan från nacken ner till och med sätesmuskeln. Jag måste lära mig bära lillan på "fel" arm för att avlasta höger sidan annars kommer jag få köpa klippkort hos knäckarn. Dessutom måste jag börja träna! 20 min hemma har jag tid med någon gång under dagen och det räcker så nu jävlar.
Blev det bättre? Nja.. det kändes lite bättre när jag gick därifrån men det tar alltid ett tag för muskeln att kurera upp sig efter allt trauma så jag återkommer om några dagar. Då ska det vara betydligt bättre än det är nu.

Fyi - det är inte fel att röra på sig när man har ont om det inte gör ont när man rör sig. jag var tvunen att fråga när jag var där.

Kvällen i övrigt har vi roat oss med att bränna paj och spräcka en tallrik. Så det luktar sådär mysigt bränt i hela lägenheten nu :( annars har det varit lugnt, både lillan och älskling ligger i sängen nu. Jag är på god väg med. Imorgon blir en tidig morgon har jag tänkt. Trots ryggvärk kommer vi nog ändå åka till öppna. Så mycket som jag kämpade med pekboken i tisdags ska mycket hända för att vi ska stanna hemma. Men för att skona ryggen så mycket som möjligt funderar jag på att ta med barnvagnen och gå med Jennie dit som vi gjorde förra veckan. Då får lillan sin sömn och jag lite motion på köpet. Dessutom behöver jag inte ut och styra barnvagn när vi kommer hem, så det är bara fördelar.

Ryggproblem

Dagen startade med telefonmöte. Min chef ringde mig förra veckan och meddelade att det kommer bli en del ändringar. Han bjöd då in mig till ett telefonmöte i morse eftersom han tyckte det var viktigt att jag fick veta vad som var på gång. Så jag ställde klockan på 20 över 9. Mötet började halv. Det är en hel del som kommer vara annorlunda när jag kommer tillbaka. Det känns riktigt kul, då får jag något att bita i på en gång :)
Lillan vaknade strax efter mötet var slut. Eller när jag började domdera i köket rättare sagt. I vårat kök är det omöjligt att smyga. Alla skåpluckor är väldigt tröga så det är helt omöjligt att stänga en lucka utan att det låter. Micron låter med oavsett om man öppnar och trycker på stop innan tiden är ute.


Ryggen däremot håller på att ta knäcken på mig. Jag har vaknat flera gånger i natt för att jag haft så ont. När jag klev upp efter en hel natt stilla i sängen var det värre än någonsin. Efter en ipren och två alvedon och lite vetepåse kändes det ändå ganska okej. Så jag packade ihop mig och lillan och for till Carlshem som bestämt. Alla mammor och bebisar kom och vi hade verkligen jättetrevligt. Först fika i dryga timmen sen pyssel inför öppna på torsdag. Vi ska nämligen göra pekböcker då. För att slippa sitta där och klippa och klistra (och förbereda med bilder osv) så gjorde vi sidorna klara idag istället. Jennie som har en äldre dotter med har pyssel så det räcker och blir över. Det som vi däremot måste göra på öppna är att sätta fast en spiralram och plasta in sidorna. Jag känner att jag faktiskt blev rätt nöjd över det jag ändå lyckades åstakomma. Jag fick i panik sitta och välja ut bilderna jag ville ha med medans jag ammade lillan just innan vi skulle åka. Typiskt mig att göra allt i sista sekund. Vi har ju även hand och fot avtrycket vi gjorde senaste gången vi var där att hämta. Så jag hoppas verkligen jag är så pass bra i ryggen att jag kan åka dit på torsdag. När vi pysslat klart hade tiden verkligen bara försvunnit och det var mer än dags för mig och lillan att börja röra oss hemmåt. På väg till bilen började korsryggen jävlas med mig också. Allt verkar komma på en gång nu!
På grund av den molande värk jag haft hela dagen har jag ett svagt illamående och yrsel. Det känns inte alls bra. När vi kom hem tog vi en promenad till apoteket för att lagra upp med pronaxen. Mycket eftersom varken alvedon eller ipren verkar bita på den här värken. Då märkte jag också hur ont jag faktiskt har i korsryggen med. Fan, fan, fan. Jag har verkligen inte råd att gå till knäckaren nu. Men samtidigt känner jag inte att jag vill stå som Quasimodo i kyrkan på lördag heller. Jag har definitivt inte lust att chansa så jag ringde och bokade tid direkt vi kom hem. Som tur var kunde han klämma in mig imorgon. Han brukar göra under med ryggen och min underbara mamma skulle betala det åt mig :) Det och en kur pronaxen ska nog råda bot på det här.
Imorgon var det egentligen meningen att vi skulle ut till Haddingen på 1:års kalas. Men jag har blivit tvungen att inse att ge sig ut och köra 2 mil enkelväg inte är att tänka på nu så vi fick avboka.
Det var även meningen att vi skulle på studiebesök på lilla visionen. Självklart fick jag tid exakt samtidigt hos knäckaren så det måste avbokas. Som tur var (om man nu ska kalla det tur) ringde hon som skulle visa oss just och avbokade eftersom hon inte kunde. Jag begriper fortfarande inte vad dom är så upptagen med att dom inte bara snabbt kan peka oss runt lokalen. Som det känns nu tror jag vi skiter i det helt.

Eftersom jag för ovanlighetens skull inte hade kameran med (verkar som jag glömde halva livet idag), var Jennie vänlig och mailade mig bilderna hon tagit under dagen. Här är ett litet urplock av dom.



Grannar

Är det inte grannarna som väcker oss är det grannarnas djur. Idag blev vi först väckta av min telefon. Jag måste börja lära mig stänga av den på nätterna. Det räcker inte med att jag sätter den på ljudlöst, jag vaknar av vibratorn med. Nu hade jag glömt det med och min ringsignal hör till den typ man får hjärtsnörp av. Jag var väldigt snabb att stänga av ljudet och lillan somnade tacksamt om. Det här var just efter 9. Bara en liten stund efter det sätter en hund igång att skälla och yla om vartannat i ungefär en halvtimme. Det vaknade lillan av däremot. Så det var lika bra att gå upp.

Dagen i övrigt har varit väldigt slö. Jag vaknade med tandvärk. En av mina visdomständer som tycker det är så ypperligt trevligt att jävlas med mig. Som om det inte skulle räcka så hade jag näckspärr med. Dom bästa värktabletterna jag har hemma just nu är ipren. Jag ska mellanlanda på apoteket imorgon för att kolla om det är okej att äta pronaxen fast jag ammar. Isf byter jag till dom istället. Jag tror inte dom är så mycket bättre än ipren för värken men jag tror att dom kan lugna min irriterade muskel som är orsaken till detta. Man tappar som lusten till det mesta när man har ont.

För att inte sitta inne exakt hela dagen och för att lillan behövde sova och hundarna behövde ut. Så klädde jag på alla och tog en runda runt böle. Det var jätteskönt hela 5 plusgrader. Men otroligt blött. Jag som skulle vara lite duktig och hade snört på mig mina easytone skor. Dom är inte vattentäta, det konstaterade jag rätt fort. Jag klagar absolut inte på värmen den är jag bara tacksam för. Däremot är det synd att jag inte har några riktigt bra skor att gå i slask. Gummistövlarna är inte bra eftersom dom är rätt osköna att gå i längre sträckor och väldigt kalla. Det borde finnas gummi walking skor. I värsta fall får jag trä fryspåsar runt fötterna innan jag stoppar ner dom i skorna. då slipper jag bli blöt om fötterna iaf.

Morgondagen ser vi verkligen fram emot efter en vecka hemma. Då ska vi till brudarna bus på fika. Jag tror vi blir 6 mammor med bebisar sammanlagt. Kommer bli jättekul. Veckan i övrigt är fullplanerad och vi är riktigt laddade så jag hoppas verkligen att nackspärren ger med sig fort.

Kakbak

I morse gick jag upp och ammade lillan 10 över 8. Redan då förstod jag att det skulle bli lika bra om inte bättre väder idag.

Igår blev vi väckta lite brutalt av älsklings telefon strax efter 9. Han har en ringsignal man får hjärtsnörp av (det har nog dom flesta när det är knäpptyst och man sover). Vilket gjorde det i stort sett omöjligt att somna om. Dessutom vaknade lillan och då är det bara att gilla läget och gå upp. Den största skillnaden märktes i att vi faktiskt fick oss utanför dörren i hyfsat rimlig tid. Därför ställde jag klockan på 10 först, men ändrade till halv 10 när jag såg det fina vädret. Lillan var pigg och glad efter maten och inte alls sugen på att somna om så vi låg vakna tills klockan ringde. Det är hemskt vilken otrolig tid det tar för oss på morgonen. Även fast vi är båda och hundarna inte behövde rastas. Jag tror vi ska införa data förbud på morgon kvisten. Jag har på känn att vi skulle spara iaf en timme på det. Nu vet jag att allt tar sin tid och ska jag äta lillan äta och sen äta igen så går det inte jättefort. Men det ska banne mig räcka med 1,5 timme. Det är mitt nya projekt för veckan. Fit for fight på 1,5 timme.

För att ta vara på vädret och se en annan del av stan packade vi ihop famlijen i passaten, plockade upp P och styrde kosan mot Tomtebo. Istället för att göra som alla andra och traska efter sjön gick vi in bland husen. Jag har inte tänkt så mycket på hur nytt allt där känns förrän nu. Jag har förvisso inte vandrat där särskilt mycket innan men det har ju hänt då och då. Det märks verkligen att det är en ny stadsdel även när man går i det "gamla" området. Alla hus ser så prydliga ut. Jag hann drömma mig bort bland nya parhus och fina bilar. Jag kan absolut tänka mig att bo i ett av dom nybyggda radhusen närmare sjön. Någon gång i framtiden kanske...

Det blev inte så lång promenad som jag hoppats på men en timme är inte fy skam. Vi hade lite andra ärenden som behövde utföras innan hockeyn börjde. Nu står balkongmöblerna på plats och väntar på sommaren. Det känns underbart. Vi har en riktig stekar balkong. Det blir väldigt varmt och är helt vindstilla. Så även fast det är rätt kallt ute brukar det vara riktigt skönt där. Det kommer bli mitt nya hak för morgonkaffet. Det är även hundarnas favoritplats.

Annat än det har jaq bakat knäckflarn (efter inspiration från A). Jag kommer lägga ihop 2 och 2 med smörkräm i mitten. Kanske inte min briljantaste idé att baka något jag aldrig gjort förut till dopet. Den största utmaningen var att jag endast hade 2 bakplåtspapper kvar som jag fick växla mellan. Men goda blev dom, smörkrämen kommer jag inte tillsätta förrän dagen d för att den ska vara så fräsch som möjligt. Jag ska även baka marängtårta - det har jag aldrig heller gjort förut. Den saknar jag dock lite ingredienser till som jag inte har råd att köpa förrän fredag. Kommer bli spännande det här.




Igår städade jag toaletten. Jag har på slutet andvänt cilit bang. Mycket eftersom dom går att köpa rätt billigt i 2 pack på rusta. När vi senast var och storhandlade hittade vi vim på sprayflaska i 2 pack, för att slippa åka ända bort till Rusta för att köpa rengöringsmedel fick den följa med hem. Älskling har förespråkat vim (eller jif och man föredrar det) sen vi träffades. Jag har i mitt stilla sinne tänkt - hur bra kan den va? Alla rengöringsmedel är ju mer eller mindre lika. Så han har använt vim och jag cilit bang. Nu tog min badrums spray med cilit bang slut medan jag städade toan och jag blev därför tvungen att hämta vim flaskan för att fortsätta och det var faktiskt stor skillnad. Fotsättningsvis kommer jag inte köpa något annat än vim. Det är något extra med vim. Eller bara extra mycket kemikalier...

Spagetti med baconsås

Idag var planen grillning på Nydala. Men vädret såg inte så lovande och vi började så smått inse att grillning kräver både briketter / kol och tändvätska vilket vi inte har, då är det mycket billigare att köpa en bulle. Dessutom var vi väldigt tveksamma till hur plogat det var fram till grillplatserna eftersom både jag och syster behövde ha med barnvagn. När det efter frukost började klarna upp beslutade vi att en promenad ner till Bölesholmarna fick duga. Vi tog med en termos kaffe och handlade en påse muffins på ica. Syrran och hennes barn och en kompis till älskling följde med. Det var givetvis inte plogat fram till någon grillplats, så vi bosatte oss i en snödriva vid en av broarna istället. Det fungerade bara fint.
Vi är nog så långt ifrån friluftsmänniskor man kan komma och äger inte ens nått i närheten av sittunderlag. Något jag tror vi skulle ha köpt eftersom det är en bra att ha grej. Istället bredde vi ut lillans mini lilla ull filt, reflexöverdraget till vagnen och en påse och ett par vantar att sitta på. Absolut inte en ultimat lösning men det dög. Lillan vaknade till rätt fort och ville vara med i festligheterna. Trevligt hade vi och det är ju huvudsaken. Härliga sol, den vill vi se mera av. Kameran hade jag med till allas förtret.


 

Väl hemma igen hade vi ångan uppe efter några timmar i det härliga vädret. Det har varit väldigt dammigt här ett tag men vi har valt att ignorera det i hopp om att det skulle försvinna av sig självt. Det gör det givetvis inte. Så först åkte damvippan fram, sen damsugaren och när vi ändå var igång fick toan sig en omgång med. Jag känner att vi varit väldigt produktiva idag och förtjänar en riktigt god middag. Dessvärre har vi inget kul i frys eller kyl så det får bli spagetti med baconsås. Tur att vi åtminstonde har två muffins kvar som vi kan äta till efterrätt.


Studiebesök

Idag ställde jag klockan på 10. Ska börja göra det varje dag. Mycket lämplig tid att gå upp. Då hinner jag få lite egentid på morgonen medan älskling och lillan sover. En hel timme blev det idag.

Fredagar är tvättdagar i det här hushållet (om någon missat det). Vi hade slut tvättmedel vilket gör det väldigt svårt att tvätta. Tur att barnbidraget kom idag (och försvann lika fort igen). Därför hade jag planerat in en tripp till Maxi - det var en del annat som behövde handlas med - med ett stopp hos förskolan Matrisen på vägen dit.

Jag har nämligen mer och mer snöat in på idén att få in lillan på samma förskola som kusinerna (båda mest troligtvis). Syrran är supernöjd med det och bättre omdömme än så kan jag inte hitta. Jag har följt med henne och hämtat flera gånger tidigare och tyckt att det är en mycket trivsam förskola.
Matrisen är ett slussdagis. Inte bara, men det verkar som dom flesta använder det som det. Jag tyckte det var jättemysigt med, men inte alls lika bra förutsättningar som min favorit. Däremot skulle jag kunna tänka mig att ha lillan där tills hon kommer in på det vi valt i första hand. Den förskolan var det inte heller några problem att som snabbast komma förbi för att titta på lokalerna. Jag har ju varit där innan men älskling ville se hur det såg ut. Självklart ska han göra det så jag ringde syrran och fick numret dit när vi var på Maxi. Det var inga som helst problem för oss att titta förbi på vägen tillbaka. Efter otroligt bra bemötande och rundtur tror jag han blev övertygad att det är där hon ska gå. Det är vad jag hoppas iaf.
Han tyckte inte det var lönt att jag försökte få tag på rektorn på stora visionen och på lilla visionen har vi ju redan bokad tid så det är lika bra att åka dit och kika. Men jag misstänker att endast en super förskola skulle få mig på andra tankar och så höga tankar har jag inte om visionen.

Annars idag har det inte varit särskilt mycket action. Jag håller på att tvätta för fullt (behöver jag nämna att den som tvättat innan inte bemödat sig att hämta sin jävla tvätt?). Lillan vilar lite. Den tappra lilla själen har bara sovit en liten snutt i bilen på väg till Maxi på hela dagen så förstår att hon är utslut. Resten av kvällen kommer spenderas i soffan i vanlig ordning (och lite nere i tvättstugan bara för att det måste göras). Det enda som avslöjar en glimt av fredagsmys här hemma är godisskålen på vardagsrumsbordet :P

Vi håller tummarna för underbart grillväder imorgon.

Lilla mirakel

Idag hade vi bestämt att prästen skulle komma hit och planera dopet. Eftersom det kommer bli ett dubbeldop då kusinen ska döpas samtidigt så hade även syster och systerson tagit sig hit. Jag tror vi blev tilldelade den yngsta prästen i församlingen. Vilket vi bara ser som ett stort plus eftersom ingen i familjen är särskilt kyrkliga. Detta sa jag till prästen redan första gången vi pratade så han kom väl förberedd. Efter lite mer än en timme var vi nöjda. Jag tror det kommer bli ett väldigt bra, litet, familjärt dop precis som vi ville. Efter det avklarat är det bara bak kvar.

Syrran stannade kvar till strax före 2. Lilleman hann vakna till och surra lite med lillan som ivirgt sprattalade av gländje för att det var en liten på besök. Så söta. Det har ju inte blivit någon babysång och vi valde även att skippa öpnna idag. Mest eftersom jag inte tyckte det kändes bra att ta ett snorigt barn med hosta till en lokal med så många mycket yngre barn. Lillan är ju ändå så pass gammal att det inte känns super jobbigt att hon är lite förkyld. Det hade känts betydligt värre om hon var några månader yngre. Så lillan har inte fått träffa så många små den här veckan. Vi får ladda för nästa istället.

Istället passade vi på att åka förbi Lilla mirakels web shop. Eller lagerbutiken hon har på Västerslätt rättare sagt. Hon hade 30% på utvalda produkter förra veckan, 40% denna vecka och kommer ha 50% på det som är kvar nästa vecka. Tror bestämt vi måste dit då med. Hon har nämligen bara öppet på torsdagar. Dregglisar och mössor kan man aldrig få för mycket av och det var det som fick följa med hem idag efter lite länsning från sparkontot. En lundmyr mössa som det står gullunge på (love it), en rosa kammo mössa á Linda Jonsson design (love it), 2 dregglisar från name it och lumdmyrs tuttar som jag nämnt i tidigare inlägg. Desvärre upptäckte jag att tuttarna var i silikon (jag som har latex till lillan) och det gjorde jag efter jag öppnat förpackningen. Så det återstår att se om lillan accepterar dom eller om dom får hänga som prynad i min fina nappburk jag köpt från mias lustgård. Dom är ju super söta så det skulle inte vara hela världen och nu blev dom ju inte särskillt dyra heller.

 

Resten av kvällen kommer spenderas i soffan. Med undantag av middag (som idag består av radhusbiffar). Känns inte allt för stimulerande fundarar på att kanske äta en banan istället. Men vet att ja då kommer gå hungrig hela kvällen istället. Som att välja mellan pest eller kolera.

Imorgon har älskling helg. Det ser vi verkligen fram emot. Dessutom kommer barnbidraget då - det kanske vi ser fram emot lite mer. Bilen måste tankas och tvättmedel måste handlas. Dessutom ska vi på studiebesök på matrisen. Det var det enda dagis som hade tid för oss på fredag - vi fick tom komma när vi ville. Begriper inte vad dom andra ska vara så upptagna med att dom inte har tid att snabbt peka oss runt lokalen...
På stora visionen blev jag hänvisad att ringa och prata med deras rektor - för hon hade hand om såna där saker. Hon var inte på plats förrän imorgon. Lilla visionen hade fullt upp tills nästa onsdag, då gick det bra att vi kom på bokad tid. Man blir ju lite mörkrädd. Kanske satsar på matrisen ändå....

Solglasögon

Vad händer med alla solglasögon när sommaren är över? Solen i kombination med snö gör att det blir väldigt ljust ute. Det kan då vara skönt att vila ögonen med solglasögon. Eftersom jag och hundarna behöver röra på oss och tycker det är så fantastiskt trevligt att vara ute och gå när det är fint väder är solglasögon ett måste. Dessvärre hittar jag inga av mina "snyggare" solglasögon. Favoriter har jag varje år, såna jag använder i stort sett jämt. Sen har jag dom där som inte är just så fina. Där jag funderar lite hur jag tänkte när jag köpte dom. Dom glasögonen hittar jag alltid. Det är nog inte så konstigt eftersom jag aldrig använder dom blir dom kvar där jag lämnat dom sist. Oftast i bilen. Mina senaste favoriter var från HM men dom gick sönder förra sommaren. Jag försökte desperat hitta ett par nya då men det gick sådär. Jag köpte 3 par som jag växlade mellan. Jag har nu hittat ett av dom tre paren - dom fulaste bör tilläggas. Jag tycker dessutom att det är ganska tråkigt att handla solbrillor så det känns drygt att måsta ge sig ut på jakt efter nya i år igen. Jag är ganska petig och passar i väldigt få modeller så beställa från nätet känns inte som ett alternativ heller. Typiskt...

Den super mysiga babyfilen man fick från libero om man köpte 2 paket blöjor och 2 valfria babyvård produkter kom idag. Jag har inte riktigt bestämt mig vad den ska användas till. Men det kommer nog i sinnom tid. Jag är riktigt nöjd över den. Det är lillan med.

Idag vaknade vi lika sent som vanligt. När lillan tyckt att vi sovit tillräckligt var klockan 20 över 11. Det måste bli ändring på detta. På försök ska jag banne mig lägga mig samtidigt som lillan idag. Om jag så ska måsta läsa i 2 timmar för att bli trött. Men i säng ska jag. Då kanske jag har orken att faktiskt gå upp med henne efter amningen. Tänkt vad mycket längre dagarna skulle bli då.

Vi gick upp med planen - promenad. Vi hade tänkt ta bilen och åka till Tomtebo och gå där för att få lite miljöombyte. När vi var klar med allt och jag just ammat lillan fick jag ett sms av mammas resepektive. Han hade vägarna förbi och tänkte kika in för att se hur stor lillan blivit. Så det fick bli så istället. Han hade inte sett henne sen jul och tyckte hon blivit jätte stor. Det kan jag förstå - mycket händer på 2,5 månader när dom är såhär små. Alltid lika trevligt.

Efter han tackat för sig insåg vi att det skulle bli för stressigt att åka iväg någonstans och tog en promenad runt böle istället. Det var mysigt det med. Det är skönt att bara få komma ut var det än är. Även om det börjar bli lite tröttsamt att vandra runt här.

När vi kom in tog jag tag i gamfarbron. Han är tacksam eftersom han har så lite hår och klorna växer väldigt långsamt. Han tycker att det är väldigt jobbigt med allt vad hygien och kroppsvård heter. Därför tog jag tag i allt på en gång istället för att dra ut på lidandet. Nu är han rakad, badad och kloklippt. Tog en före och efter bild på honom även fast det inte alls är lika stor skillnad som på divan.





När jag ändå hade kameran i högsta hugg passade jag på att ta lite bilder på lillan med. Bara för att hon är så söt.

 


Jag ringde för säkerhets skull våran bvc sköterska för att höra med henne om hon tyckte det var okej att åka till öppna imorgon. Lillan är ju fortfarande snorig och har lite hosta. Men eftersom hon aldrig haft feber och hennes allmäntillstånd är bra så tyckte hon att det var helt okej att åka dit. Ska bli kul att träffa alla igen. Före det kommer prästen för att planera lillans dop så det kommer nog bli en händelserik dag imorgon. Känns kul efter alla "lugna" dagar vi haft denna vecka.

The face

När jag vaknade hade jag två sms i telefonen. Det första var från Anna - instruktören på babysången. Hon ställde in dagens sång pga sjukdom. Jag måste säga att hon tajmat sina sjukdomar väldigt bra med våra. När vi var magsjuka och inte kunde komma var hon hemma med sjukt barn och nu när lillan är förkyld har hon gått och blivit sjuk själv. Då kändes det inte fullt lika jobbigt att vi inte kunde fara trots allt.

Det andra var från min mamma, hon hade ledigt idag och tänkte kika förbi en snabbis. Jag ock lillan tassade upp just före 10 (jag måste börja gå upp lite tidigare på morgonen så jag blir trött på kvällen och får mig i säng i rimlig tid). Älskling vill att vi ska ta en promenad varje dag (när det är bra väder) och han jobbar eftermiddag. Det tycker vi låter som en ypperlig idé. Därför tänkte jag (som inte är snabbast i stan på mornarna) att det nog var smart om jag var i stort sett klar med mitt när han vaknade. För att vi snabbare skulle komma ut. Nu gick det inte fullt så snabbt som jag tänkt mig ändå - men det gör det aldrig. Jag har insett alldeles för sent att det är dumt att stressa i onödan. Stressa på morgonen är dessutom det värsta jag vet. Hela dagen blir förstörd. Allt tar sin tid. Punkt.

Mamma kom just när vi var på väg ut genom dörren. Vi hade planerat en lagom promenad broarna runt. Hon följde med halvvägs. Vet inte exakt hur långt det är men det gick betydligt fortare än jag trott. Det var jätteskönt ute om än lite kallt och bitvis rätt blåsigt. Enligt SMHI är det vår när det varit plusgrader i en vecka i sträck. Det kan ju inte vara allt för långt borta nu. Halva mars har passerat och april är en vårmånad enligt mig.

Jag packade med mig stora kameran i hopp om att fånga lite fina bilder nere vid snöborgen på kajen. Men den har tinat sönder och såg numera förfallen ut. Inte alls som när vi var där sist. Istället peppar jag inför helgen då vi tänkt åka till Nydala och grilla - förutsatt bra väder (hoppas inte resten av stan har samma planer) så är någon sugen på att hänga med hör av er det är bara kul om vi blir fler. Jag skulle nog kunna tänkta mig en runda runt Nydalasjön med men det återstår att se hur det blir med den saken.

Lillan har lagt sig till med en ny look. Jag kallar den "the face". Hon suger in underläppen och ser bara för rolig ut. Idag efter promenaden lyckades jag fånga den på bild. Enjoy.


Jag har skrivit ner telefonnumren till dom tre dagis vi funderar på som andra hands val till lillan. Vi har tänkt åka dit på studiebesök för att avgöra själva vilket vi tycker känns bäst. Men längre än så har vi inte kommit. Fredag känns som en bra dag att göra det. Ska nog ringa dom imorgon och förvarna.


Funderar starkt på om det är dax att raka gamfarbron, eventuellt projekt för morgondagen. Känner att det verkligen händer grejer i veckan :P Tur älskling jobbar eftermiddag så han kan underhålla oss halva dagen iaf.

 


Mango choklad?

Idag vaknade vi 20 över 11. Det finns faktiskt en nackdel med att vakna så sent när det är bra väder (eller egentligen i allmänhet) - man tappar ju halva dagen. På kvällarna gör jag ju aldrig något jag inte kan göra morgonen efter så det spelar mindre roll om jag skulle lägga mig 2 timmar tidigare. Tror vi ska ta och se över våra rutiner och försiktigt börja ändra om dygnsrytmen. Till sommaren har jag ju ingen lust att ligga i sängen till 11.
När vi går upp har dom flesta vi känner med småbarn redan varit uppe i timmar. Tänk vad dom får en massa saker gjort när vi ligger och sover. Sen kommer ju dagen då jag ska börja jobba igen. Om jag då är van att vakna 11 kommer det bli en väldigt jobbig omställning när jag helt plötsligt måste gå upp klockan 6.

Blå himmel och värmande sol idag igen. Skillnaden idag från igår var blåsten. Det hörs ganska tydligt om det blåser mycket ute i vårat hus. Att träden vaggade fram och tillbaka var ett annat bra tecken. Både jag och älskling kände att vi ville ta vara på solen och behövde dessutom gå förbi apoteket för att införskaffa en nässug till lillan - passade även på att köpa vätskeersättning ifall hon skulle få feber. Jag övertalade älskling att det trots blåst ändå skulle vara mysigt att gå ner till bölesholmarna idag igen. Jag hade packat med stora kameran för att variera med lite bilder på oss och hundarna. Kameraväskan gick att hänga som en skötväska på barnvagnens handtag (jag använder min handväska som skötväska och den ligger alltid under vagnen). Det var en väldigt trevlig överraskning och kommer att innebära att jag kan ta med kameran mycket oftare på mina äventyr med vagn. Lillan bäddade vi ner ordentligt i vagnen eftersom hon varit små förkyld i några dagar nu. Bitvis blåste det riktigt mycket men det var ändå väldigt skönt ute.

På väg till bölesholmarna blev vi nästan överklörda av en taxi. På riktigt. Vi gick mitt i vägen eller mer åt den högra sidan. Det var en väldigt smalt plogad väg. Ett möte mellan två bilar skulle aldrig gå. Taxin kom smygandes bakom oss. Jag upptäckte den inte förrän den var ca 2 meter bakom. Den måste ha gått väldigt tyst då älskling inte heller märkte den förrän jag vände mig om. Inte saktade han ner eller körde om oss på vänster sida där det var en stor parkering och gott om plats utan han gasade bara på och tog för givet att vi skulle flytta på oss (eller köra över oss om vi inte gjorde det)! Hade jag varit lite mer snabbtänkt hade jag daskat till huven hårt (förhoppningsvis så hårt att gubbjävlen hoppat ut så jag kunde daska till honom med) men vi fick i panik springa / hoppa åt sidan för att inte bli överkörda så i allt tumult låg egen säkerhet först på prioriterings listan. Såna idioter ska till att börja med inte köra bil alls och framför allt inte jobba med det! Dagens usch går till gubbjäveln i taxin. Fy, fy, fy på dig, hoppas du blir av med körkortet för allas säkerhet (och gärna får en riktigt jävligt magsjuka på det).

Kameran använde jag flitigt när vi äntligen kom dit (tror det blev över 100 bilder). Hade gärna delat med mig av många, många fler men jag måste stoppa någon stans så det här är ett utplock av dagens guldkorn.


 

Mössan och vantarna är inköpta på Åhlens rätt nyligt. Vantarna såldes i två pack och är lika tunna som fingervantar och utan tumme. Jag rekomenderar dom starkt. Mössan med bara för att den är så fin :)

Jag är på jakt efter ett fleece set (som är snyggare än det hon har på sig som hon håller på att växa ur) men dom verkar vara slutsålda. Någon som har tips på var jag kan hitta ett till lämpligt pris?

Jag behövde stödhandla lite inför veckan och för att göra prommenaden lagom lång gjorde vi det på fyrklövern. Jag sprang in och plockade på mig det vi skulle ha och på väg till kassan stod en monter med marabous nya choklad med mango. Eller nya och nya - jag har sett den flera gånger och tänkt att den där måste ju smaka skit. Men efter att två oberonde källor rekomnderat den så tänkte jag. Varför inte och plockade med en. Väldigt onödigt eftersom jag försöker låta bli att äta godsaker på vardagar. För att komma till saken kan jag inte annat än att hålla med. Det är inte den godaste choklad jag ätit men helt klart vart pengarna den kostade. Jag kommer gladeligen snaska i mig det som är kvar under kvällen. Älskling gav den väl godkännd och han är en riktig choklad älskare. Inte så illa pinkat marabou.

 

Där passade jag även på att ta senaste billiga veckan magasinet. Den här månaden ska jag faktiskt göra nästan alla recept från den. Med undantag för ett varje vecka. Kommer bli jätte smidigt när vi ska handla eftersom det finns med förtryckta inköpslistor vecka för vecka. Det ska bli kul med varierad mat. Dessutom riktigt skönt att slippa sitta och spåna lämpliga maträtter. Återkommer med utlåtande i slutet på nästa månad.


Eftersom lillan är ganska krasslig måste jag motvilligt inse att babysången imorgon måste ställas in. Det känns jättetråkigt eftersom det är sista gången. Men det är elakt både mot lillan och dom andra barnen att ta dit henne så det får bli så. Jag håller tummarna att hon är bättre tills torsdag så vi kan åka till öppna iaf men det återstår att se. Med den utveckling detta haft hittills misstänker jag att det här får bli en väldigt lugn vecka.

Bölesholmarna

Lika underbart väder idag igen. Man blir ju bortskämd. Inte fullt lika varmt som innan men 2 plus och vindstilla duger alldeles utmärkt för mig. Älskling jobbar eftermiddag och valde därför att åka och jobba tidigt idag för att vi skulle få kvällen tillsammans. Jag och lillan vaknade strax efter 11 vanan trogen. Vi hade först tänkt åka och hälsa på brudarna bus på Carlshem. Men eftersom lillan fortfarande är snorig och dessutom dragit på sig hosta på det kändes det bättre att stanna hemma. Jag tror bestämt att lill stackarn är lite hes också. Istället packade jag ner henne i vagnen och tog hundarna med mig på en långpromenad. Jag är så imponerad över gamfarbrorn, han fyller 10 i november och är ändå så pigg. Han hade inga problem att hänga med i mitt tempo på våran 2 timmars promenad. För första gången i år styrde jag ekipaget mot Bölesholmarna. Om det inte skulle var plogat är det ju bara och vända och gå någon annan stans. Jag tycker det finns rätt dåligt med mysiga promenad stråk här (i jämförelse med alla som fanns på Mariehem / Marieberg). Bölesholmarna är nog det enda jag kan komma på om någon vet något annat bra ställe hojta till. Det var plogat och underbart fint där. Hundarna fick lyxen att springa lösa ett tag och lillan sov så gott i vagnen hela turen. Jag fick dessutom tid att rensa huvudet i lugn och ro.
Om vädret håller i sig tar jag med hela familjen dit (och systemkameran) imorgon.





Det hundarna tycker är jobbigast med att det är så blött ute är att dom varje gång dom kommer in efter en långprommenad måste badas. Eller åtminstånde tvätta tassarna. Vilket dom hatar.
Efter det var gjort fick lillan jobba bort lite energi i babygymmet. Förkyld till trots är hon ändå pigg och behöver aktiveras. Fram åkte även kameran. Jag har legat lite på latsidan vad gäller min största hobby (ta närbilder på mitt barn) och kände att det var hög tid att ta upp den igen. Ett urplock av dagens skörd.
Dregglisar är numera ett måste då lillan har väldigt svårt att hålla dregglet kvar i munnen.


När vi var och storhandlade sist hade Maxi väldigt bra pris på deras (icas egna) våtservetter. Givetvis köpte vi om det var fyra eller fem förpackningar. Vi har köpt dom förut och jag minns att vi var missnöjda med dom, men inte exakt varför. Därför idiotiskt att köpa dom igen - men dom kanske inte var fullt så dåliga som jag ville minnas. Rätt snabbt insåg vi vad det berodde på. Det är i princip omöjligt att få upp bara en ur förpackningen. Det följer minst med 3 varenda gång. Det är fruktansvärt irriterande. Sen är dom rätt svåra att få lös från varandra. Vilket inte är att föredra när man har ett sprattlande barn på skötbordet. Det spelar faktiskt inte så stor roll att dom är så mycket billigare när dom även är så mycket sämre. Dom kommer vi inte köpa igen och vi avråder alla som överhuvudtaget tänkt tanken att köpa dom med.

Igårkväll kom lillans farmor på besök. Det gick oväntat bra. Lillan har varit grinig mot väldigt många ett tag. Jag hade inte så höga förväntningar denna gång heller. Lillan lite småsjuk och rätt trött är inte dom bästa förutsättningarna. Hon blev lite lessen just i början när dom kom. Men sen var hon glad resten av tiden. Riktigt skönt.

Reebok easytone

Idag blev det vår igen. Det känns riktigt bra. När vi äntligen klev upp strax före 11 idag kastade solen värmande strålar in i vardagsrummet. Termometern visade 0 grader och snön hade redan börjat smälta bort. Det är svårt att inte bli på bra humör av detta. Egentligen var det tänkt att vi skulle ta en promenad till böle och hälsa på vänner. Men deras dotter är lite krasslig och lillan vaknade ganska snorig idag (håller tummarna för att det inte blir värre än så). Så vi kände att det nog var dumt att utmana ödet och planerade in en tur till stan istället.
Min syster invigde sina easytone skor igår vilket fick mig att gräva fram mina. Jag köpte ett par just när dom kom som har legat oanvända sen dess. Mina beställde jag från brandos och kan inget annat än att rekommendera den sidan. Gick väldigt snabbt och smidigt. Dessutom fick jag den färg jag ville, vilket inte fanns i butik.
Kanske inte mitt smartaste drag att ta på mig aldrig använda skor på en långpromenad, men det kom jag inte på förrän vi var halvvägs till stan. Skorna är nämligen lite för stora (bättre det än för små). Men gick otroligt nog bra ändå. Det kändes i början som att jag skulle få årets största skavsår, men efter jag knutit fast dom lite hårdare gick det bara fint. Vi var ute i 3 timmar, även om vi större delen av den tiden gick i affärer (det enda vi köpte var solbrillor till älskling) men oj så mycket fint jag hittade till lillan. Så får jag inte lite träningsvärk imorgon kommer jag bli missnöjd.

 

Jag passade även på att smita in på hm för att prova jack-kavajen igen. Jag tänkte att om jag utnyttjar 20% rabatten och min presentcheck på 150 kr så blir det ju inte så dyrt. Men efter jag provat den igen (denna gång rätt säker på att köpa den) insåg jag att den inte var så fin som jag först tyckte. Vilket kommer resultera i att den bara kommer hänga i garderoben. Nä då finns det bättre saker jag kan lägga den där hundringen på (väldigt vuxet tänkt av mig tycker jag).

 

Idag har jag och älskling tänkt fira vår 2 års dag. Med kreolsk gryta (han fick välja mellan det och plankstek) och vit kladdkaka med blåbär. Kladdkakan är bakad och klar och grytan tänkte jag börja med rätt snart. Kanske inte låter så mycket för världen men det är vad eknomin tillåter och det duger gott till oss.

 

Ikväll har vi tänkt försöka se melodifestivalen (andra chansen orkade vi aldrig se eftersom dom flesta bidragen var så dåliga). Vi vill ju ändå veta vem som vinner. I värsta fall om det är så dåligt får vi se något annat och bara växla över just när det avgörs.


Vinter igen :(

Jag reflekterade inte så mycket över att det börjat snöa innan jag äntligen fick mig i säng igår. När det fortfarande snöade då jag var upp kl 7 och ammade lillan blev jag smått irriterad. När jag sedan gick upp halv 11 och det fortfarande snöade kände jag att jag började bli riktigt sur. Att det dessutom verkar vara omöjligt för Umeå kommun att ploga gör ju inte saken bättre. Jag förstod ju att det skulle snöa mer och att vintern inte var över ännu. Men inte hade jag tänkt att det skulle komma såhär mycket. På en dag har det kommit mer en dubbelt så mycket som faktiskt smällt bort dom dagar vi haft vårväder. Dessutom är det tung klibbsnö.
Allt till trots tänkte jag ändå försöka mig på en långpromenad med barnvagn och hundar (det kan ju vara plogat överallt annars även om det inte är det här). Hundarna uppskattade inte vädret och följde motvilligt med. Barnvagnen fick jag använda som plog eftersom Umeå kommun verkar tycka att det inte behöver ploga gångvägar. Behöver jag konstatera att det inte blev någon långprommis. Jävla snö!


 

Jag har fått med "pyjamaser" med korta ben och armar i olika klädpaket jag vunnit på tradera. Egentligen tror jag att dom ska användas som sommar dressar och det därför är kort arm och ben. Men vi använder dom som pyjamaser istället. Dom är ju ändå lite för kalla att änvända utomhus nu :P Hon håller värmen bra när hon sover och behöver inte ha lång arm och ben på pyjamaserna. Jag är inte så stort fan av delade pyjamaser så i brist på annat tog jag fram dessa. Hon är bara för söt i dom.

 


Ikväll ska jag smita iväg till syster med en gemensam vän. Dom ska dricka vin och jag ska äta tacos. Jag har medan jag ammar 0 alkohol policy. Känns lika bra. har jag hållit upp såhär länge kan jag hålla upp ett tag till. Men snacka skit kan jag ändå. Kommer bli mycket trevligt känner jag på mig. Då slipper jag dessutom se lövenmatchen ikväll. Jag misstänker att det kommer vara lite halvdålig stämning här hemma med tanke på hur matchen i onsdag slutade. Så det är nog lika bra att jag håller mig undan.

En ny jacka?

Då blev det tyst i huset. Tänkte bespara älskling nöjet att sitta och titta på när jag luftar mina tankar här (det kan ta ett tag ibland) och vänta tills han gått och lagt sig. Nu ligger hundar, älskling, lillan och sover. Så jag har lyxen med lite egentid. Väl spenderad på diverse sidor på nätet.

Idag fick jag ett rabatt erbjudande från HM. Helt plötsligt har dom börjat skicka bra rabatter både till höger och vänster. Jag som är van att hugga på deras 10% erbjudanden dom brukar ha ca 2 ggr per år. Igår kom en 25% på valfri vara på webshopen och idag 20% på valfri vara i butik (dom är givetvis tidsbegränsade och gäller inte tills barnbidraget kommer). När jag var på stan igår hittade jag en jätte söt kavaj / jacka där som jag verkligen kände att jag var värd. Men med tanke på hur länge det är kvar till barnbidraget kommer och hur mycket vi förmodligen kommer behöva handla i mat / bensin innan dess insåg jag rätt snabbt att jag får vara värd den nästa månad istället. Än så länge kan jag bara låtsas att den bor i min garderob. Hur som helst, den finns i fyra färger varav två är av intresse för mig. Grå eller marinblå? Vad tycker ni, vilken färg skulle passa mig bäst? Just nu lutar det mest mot den grå.


 

Idag är det torsdag (om någon missat det). På torsdagar brukar vi åka till öppna på Ålidhem. Därför bestämde sig lillan för att vakna 10 i 9 idag. Det är absolut inget fel på det egentligen. Vi låg kvar till 10 ändå, jag hade små förhoppningar att hon trots allt skulle somna om en liiiiten stund. Icket. Så vi gick upp. Jag som hade tänkt duscha och rasta hundar innan hon vaknade. Det var ju bara att glömma. Så istället för att få sin vanliga sömn till 11 låg hon nu alltså 2 timmar back. Därför insåg jag att om det skulle bli någon öppna alls idag var det nog läge att packa ner lilla fröken i vagnen och ta en promenad dit. Jag är lat - väldigt lat. Att gå härifrån till Ålidhem är absolut inget alternativ. Så jag bestämde istället träff med brudana bus och tog en promenad med dom ifrån Calshem. Tog lämpliga 30 minuter enkelväg. Lillan sov nästan hela vägen. Hon höll humöret nästan hela tiden vi var där fast hon forftarande var vädligt trött och nog hade behövt minst en timmes ihållande sömn till. Vi fick göra om fot och handavtryck till gipsavgutning eftersom den förra blev rätt dålig på hennes fot. Jag tror att den blev riktigt bra, det såg ut så iaf. Om inte annat blir vi stolt ägare till två dåliga gipsavgutningar. Jag och Jennie har alltid så mycket att prata om när vi ses så vi bokade ny date på söndag för att få ventilera lite mer.

 

 

Jo just det har tänkt nämna det tidigare men det har fallit bort varenda gång. Sminket jag provade förra söndagen och blev väldigt imponerad av var alltså Mary Kay smink (om någon nu undrat det)...

Sen tror jag att jag riktar om mitt dagens usch till barnfamiljen som jag numera tror bor ovanför oss. Inte den stackars lomhörda tanten som jag först trott. Detta har jag dels kommit fram till eftersom väckarklockan brukar byta signal med jämna mellanrum. Det tror jag inte är något som den lomhörda tanten bemödat lära sig. Sen är det vibrator på väckarklockan. Nu är jag osäker på hur moderna väckarklockor är utrustade men för mig verkar det mycket mer rimligt att denna väckarklocka är en mobiltelefon. Eftersom tanten är lomhörd (och väldigt gammal) misstänker jag starkt att hon inte äger en mobiltelefon. Att det dessutom i tid och otid är någon som springer fram och tillbaka mellan rummen där uppe är en till ledtråd. Jag har väldigt svårt att tänka mig att tanten skulle finna något nöje i att springa runt mellan rummen i sin egen lägenhet eller någon annans för den delen. Så förlåt tanten och fy på barnfamiljen. Det är säkert dom dom brukar lämna alla kläder i tvättstugan före vi ska tvätta med.

5 månader och 2 år

Idag blev lillan 5 månader gammal. Det låter inte så mycket men oj så stor jag tycker att hon är nu. Tiden har gått fort. Det var ju nyss vi kom hem med det lilla knytet från bb. Det har hänt så otroligt mycket bara sen dess. Jag som hade tänkt njuta fullt ut av minsting tiden och verkligen ta vara på den. Istället har vi ränt runt och hittat på diverse aktiviteter varje dag. Det är iofs inget fel på det och riktigt kul har vi (jag) haft. Nu känns det som att den tiden är förbi och jag missade hälften och lite till. Jag får skylla mig själv eftersom jag har så svårt att "bara vara hemma". Så det är ingen vits att gräma mig allt för mycket över det. Livet går vidare i rasande fart ändå.





Vi hade bestämt date med en arbetskamrat och hennes dotter på stan. Det har verkligen varit perfekt gå på stan väder idag. Grått och mulet med snålblåst är en dålig kombination om man vill vistas utomhus. Det är svårt att klä sig dessutom. Jag har haft nog svårt att få på mig rätt mängd kläder som det är. Det brukar altid sluta med att jag har minst två lager för mycket och när jag väl är hemma igen är det bara att kliva rakt in i duschen och slänga alla kläder i tvätten. När jag dessutom valde att köra bil till stan där vi kommer springa ut och in i affärer gör saken ännu svårare. Nu lyckades jag faktiskt - kors i taket - ta på mig lagom mycket kläder idag. Vi köpte inget (väldigt sällsynt) heller och det är jag mycket stolt över. Sen hade vi väldigt trevligt också.

Tänkte inviga lillans kiss body dagen till ära. Men upptäckte till mitt förtret att den nästan är för liten. Fast den är helt ny och oanvänd storlek 74. Jävla Ellos är det enda jag har att säga om den saken. Jag har beställt 4 hello kitty bodysar därifrån. 2 i strl 62 och dom var nästan för små när dom kom. Jag hann använda dom ungefär 2 veckor och beställde därför 2 nya i annan färg och strl 74. Dom har hon använt som 68 och det har fungerat bra. Kiss bodyn såg däremot längre ut och därför hade jag lagt den med 74 kläderna. Men upptäcker nu att den med är väldigt liten i storleken. Dessutom är det väldigt lite stretch i tyget vilket gör den ännu svårare att få på och av (jag misstänker att det är därför den känns så liten). Så nu står jag i valet och kvalet (eftersom den fortfarande finns med på rean) om jag ska beställa den i större storlek. Det står "kiss hard rock baby" på den, lite svårt att se när dregglisen hänger för och jag tycker den är super tuff...





Hon har ju som nämt innan börjat vrida på tutten åt alla möjliga håll i munnen. Dom första tuttarna ska vara från 0 - 6 månader men eftersom det näsan ser ut som hon får in hela tutten (med plastring och allt) i munnen bytte vi till den större varianten idag. För er som känner att ni gärna vill spendera lite mer pengar på tuttar kan jag varmt rekomendera namnnappen. Vi gjorde en beställning därifrån för rätt länge sen och skrev lillans namn på tuttarna. Det är inte jättedyrt, men jämför man med dom man köper på ica är det lite mer än dubbla priset (tror det beror på hur mycket man skriver och vilken tutte man väljer).

Det är även min och älsklings 2 års dag idag. Eller det fick bli så. Varken jag eller han har koll på vilken dag det egentligen är. Vi vet att vi träffades i början på mars 09. Men vilken dag det var har vi ingen aning om. Dörför kom vi fram till att den 9:e blev en bra dag. När jag i efterhand har googlat fram en almenacka för 2009 misstänker jag starkt att det nog var den 11:e istället. Men det väljer jag att ignorera.


 

 

Jag kollade just ut genom fönstret och insåg till min fasa att det SNÖAR ute. Jag vill inte ha mer vinter, det räcker med snö. Jag hade ju bokat sol och vår, vad hände?


Fettisdag

Idag är det fettisdag. Eftersom jag inte är något större fan av semlor brukar vi äta våfflor då. Jag vet att det finns en speciell våffeldag med men jag håller aldrig koll på när den är och har helt enkelt bytt ut den till fettisdag istället. Så idag blir det våfflor till middag.

Lillan sitter och pratar (skriker) som bäst just nu och slänger sin leksak lite sporadiskt hit och dit. Hon ser riktigt nöjd ut och jag börjar bli lite smått trött i huvudet. Det är tur att det går att korka igen med tutten när jag (vi) behöver lite vila emellanåt.

Det är så underbart med vårväder (jag vet att jag tjatar om det varje dag) men jag tycker att det är sååååå skönt. En bukett tulpaner på köksbordet förhöjer bara den känslan. Jag undrar om vi inte ska ta och lyxa till det och försöka ha en fräsch bukett på bordet hela våren. Så länge eknomin tillåter det. Jag har sällan blommor hemma annars. Ingen av mina krukväxter blommar (förutom orkidéerna jag har, men dom blommade ut i höst och står tomma och taniga nu - borde köpa nya och byta ut dom egentligen). Så därför känns det extra lyxigt med buketten på köksbordet. Det är bara synd att dom blommar ut rätt fort och jag förmodligen skulle behöva köpa en ny bukett varje vecka (minst) för att hålla dom fina och det har vi nog inte råd med. Finns mycket annat jag prioriterar att köpa före. Det skulle nog inte kännas lika lyxigt om man hade blommar hemma jämt heller.

 


Idag har vi varit på babysång, vanan trogen. Syrran och systerson följde med idag igen. Vi var flyttade till ett lite mindre rum pga sportlovsaktiviteter där vi brukar hålla till. Dagen till ära tror jag alla som anmält sig bestämde sig för att komma. Vi var 12 förräldrar med barn (brukar vara 6 - 7) så det blev väldigt trångt (och varmt) i det lilla rum vi blev flyttade till. Lika trevligt som vanligt. Lillan var övertaggad och började prata (skrika) rätt fort och fortsatte med det igenom hela sångstunden. Hon tyckte det var roligt. Det är ju faktiskt huvudsaken. Jenny hade med dopklänningen vi skulle få låna om lillan kunde ha den. Vi provade den aldrig men nog tror jag det ska gå bra. Tack så otroligt mycket för det. Nu har jag nog inga lösa trådar kvar vad gäller dopet och det känns jättebra. Till fikat bjöds det på semlor (som jag inte tycker om) eftersom det var det enda fika som fanns tog jag ändå en liten som jag faktiskt lyckades trycka i mig utan några större problem. Men jag blev inte omfrälst och står fortfarande fast vid att jag inte tycker semlor är särskilt gott. Tack för idag brudar - jag hade jättetrevligt. Hoppas vi ses på torsdag igen :)

Efter lillans show på sången var hon rätt slutkörd. Hon somnade när jag ammade henne just innan vi åkte hem. Därför tyckte vi (älskling jobbar fm och var hemma och redo när vi kom hem) att det var lika bra att bara lyfta över henne till vagnen och ta en promenad när vi kom hem. Även för hundrnas skull. Så vi gick fram och tillbaka till pappa (fick jag äntligen lämna den sista dopinbjudan). Men kan inte direkt påstå att det var en så skön promenad. För huvva vad det blåste kallt. På tillbakavägen gick vi mellan husen för att komma ifrån den värsta blåsten. Det gick bättre. Hemma hann älskling bara slå på kaffekokaren så trillade M in. Han stannade inte särskilt länge.

 

Nu står älskling och blandar våffelsmet (jag fuskade och köpte färdigblandat pulver). Jag är bara tacksam för att jag slippar laga middag.

 

Lillan är för söt nu när hon är lite mer "medveten" om vad hon gör. Tutten är rätt kul att ta ut och stoppa tillbaka på alla möjliga olika sätt. Bak och fram är en favorit. Så kan hon bita på den hårda delen. Annars är upp och ner rätt kul också.

 


Så till den stora frågan. Fick jag någon träningsvärk från gårdagens promenad. - Ja faktiskt, men inte där jag hade tänkt. Idag har jag varit rätt stel i rumpan och misstänker att det kommer hålla i sig imorgon med. Men bättre det än inget alls. Då vet jag ju att det tar någonstans iaf.

Hundmat

Idag sov vi länge, riktigt skönt. Känns dock lite dumt när det var så otroligt fint väder ute. Vi gick upp 10 i 11 och då var det strax över 4 plusgrader och strålande sol. Perfekt väder för en promenad tänkte jag. För omväxlings skulle hade jag absolut inget planerat idag och det tänkte jag njuta av till fullo. Det händer inte allt för ofta nu för tiden. Så vi åt frukost och packade oss ut. Första dilemmat var vart vi skulle gå. Jag hade först tänkt att vi skulle kunna ta en promenad förbi pappa för att lämna sista dopinbjudan till honom - eftersom dom inte fått den ännu (lite smått pinsamt, dom vet datum och tid men ändå). Men insåg att hundmaten höll på att ta slut och var inte helt säker på om den skulle räcka tills imorgon. Det avgjorde valet. Eftersom närmaste djuraffär ligger åt motsatt håll från pappa så fick det bli så istället. Tänkte lite kavat att vi går dit först och köper en 8 kg säck som jag lägger under vagnen. För att sedan ta en lite längre promenad med mer tyngd i vagnen. Blir det ju lite som en träningspass. Jag har insett att det kommer dröja länge innan jag har råd att köpa träningskort så man tager vad man haver. Jag kom även på - just den här promenaden - att det var ju väldigt mycket smidigare att knyta fast kopplen i vagnen istället för att gå och hålla dom i ena handen och styra vagnen med andra. Varför jag inte kommit på detta tidigare? Jag vet inte kan nog bara skylla på min så kallade gravidhjärna. Hädanefter kommer jag inte göra på något annat sätt. Däremot måste jag nog köpa ett längre koppel till divan eftersom hon inte hade så mycket spelrum.

Vi gick i ca 1,5 timme, riktigt skönt och exakt lagom lång promenad. Det har verkligen börja smälta upp riktigt bra. Jag var tacksam att jag tagit på mig mina goretex walking skor för jag vart inte det mista blöt om fötterna. Hundmaten gjorde sitt. Det är ganska mycket upp och ner när man går runt här så jag hoppas på lite träningsvärk imorgon. På den här promenaden mötte vi 3 ägare med hundar. Först en jack russel som lungt passerade - mina hundar reagerade inte alls. Sen en svart lurvig historia som var totalt hystiersk. Den ställde sig i kopplet och skällde och gormade från den stund den såg mina hundar. Vilket resulterade i att mina hundar betedde sig ungefär likadant. Varav kärringen som hade den andra hunden stannar medan vi går förbi. Inte så långt i kanten på andra sidan som möjligt som man kanske kunde tro. Utan mitt i gångbanan. Mina hundar fick jag tränga in mellan vagnen och den lilla kant jag hade att spela på. Hunden var inte så jättestor och hon hade med lätthet kunnat gå förbi med den fast den betedde sig på detta viset. Själv känner jag eftersom mina hundar också kan vara lite luriga att jag vill passera fortast möjligast. Jag kan därför inte begripa varför man stannar när man möter andra hundar och vet att ens egen hund är aggresiv. Sista huden vi mötte var en schäfer. Den blev ganska uppspelt och ägaren tog tag i halsbanden för att tygla hudnen. Den gjorde inga utspel vliket resulterade i att mina hundar inte brydde sig något vidare om den. Vad jag egentligen vill komma fram till med det här vet jag inte riktigt. Ville nog bara dela med mig av hur kass jag tyckte kärringen med den svarta hunden var.

Jag har sagt att när det blir varmare ute - och det håller i sig. Ska jag raka ner divan. Inte hela huden. Det skulle vara rätt taskigt nu eftersom det fortfarande är rätt kallt för dom nakna små. Men ansiktet iaf. Jag tycker att hon inte ser klok ut när hon har päls fulla ansiktet, att hon är mycket sötare rakad. Vad tycker ni? Här är en före och efter bild tagna idag. Det ser nästan ut som två olika hundar :P





Jag gjorde middag från billiga veckan tidningen jag brukar plocka med mig från Maxi när vi storhandlar. Idag blev det spagetti med räkor, chili, purjolök och morot. Jag var inte så imponerad av receptet men hade en påse räkor i frysen som vi behövde äta upp. Jag hatar att slänga mat för att den blivit gammal. Särskilt ifrån frysen - då har man ju verkligen haft tid att äta upp den. Men jag blev väldigt positivt överraskad. Det blev jättegott. Så middagstips om någon har idétorka. Tror inte det är så bra barnmat eftersom chilin gjorde att det blev rätt starkt.

Avslutar med lite bilder på lillan som leker tagna imorse. Älskade unge <3





Soffan

Den här dagen började nog på sämsta tänkbara sätt. Eftersom en full sambo däckat i sängen valde jag och lillan att sova i soffan (kändes inte allt för stimulerande att somna till hans spritångor). Mindre bra val. Alldeles för ljust, oskönt och det var näst intill omöjligt för mig att somna. Jag hade bestämt med Clary att vi skulle ha en make up konsultation idag. Jag hade sett fram emot denna eftersom (även om jag sällan orkar bemöda mig att använda smink) så tycker jag faktiskt att det är riktigt roligt. Klockan 6 väckte lillan mig eftersom hon då var hungrig - eller jag var nog redan vaken. Då hade jag i bästa fall sovit någon timme. Det kändes då som jag absolut inte skulle orka något och funderade länge på om jag skulle avboka detta besök till förmån för sömn. Jag kom fram till att ge det ett försök ändå och fick nog en timmes extra sömn efter amning - när lillan äntligen bestämde sig för att somna om en stund.

Clairy kom lagom till lillans amning efter gröten. Så hon passade på att plocka fram allt medan lillan åt sig mätt. Riktigt kul var det och måste faktiskt erkänna att jag blev sugen att köpa mer än en produkt. Helt gudomlig mascara - har iofs inte så många andra att jämföra med då jag brukar köpa förhållandevis billiga mascaror annars (tror jag har en nivea mascara nu) och flera underbara skuggor. Har även fått upp ögonen för ljusare kajal (då jag bara använt svart innan). Jätte snyggt när man vill lägga en vardags make. Kanske skulle lyxa till med några produkter när jag börjar jobba igen... Om någon är sugen på att vara med på en make up klass med Clairy hojta till så styr jag upp det. Jag hade tänkt ta en före och efter bild, men i allt glömdes det bort och nu har jag hunnit tvätta av mig allt. Men det blev jättefint.

Jag hann dricka en kopp kaffe och slå mig ner i soffan så ringde C, vi hade bestämt date med henne idag med öppen agenda. Eftersom även denna dag bjöd på strålande väder kände vi att en promenad skulle passa utmäkrt. Jag, lilan och dogsen packade oss iväg och mötte upp henne för att ta en runda runt böle - teg. Vi (läs C) avslutade med att köpa med lite fika från ica, eftersom jag legat på latsidan och inte orkat baka något på senaste. Vet inte hur vi kom in på det men hon nämnde att hon agerat fotograf på ett dop dom varit på nyligen. Jag har ingen bestämd fotograf till vårat dop ännu och kände att jag inte kulnde låta detta tillfälle förgås. Så jag bjöd snabbt in henne till vårat dop och frågade om kunde tänka sig att fota. - Självklart! Det bästa med allt är att hon med har en superfin systemkamera som hon med älskar att använda. Så nu förväntar jag mig minst 100 bilder ;)
Vi fikade och pratade och tiden bara försvann. Riktigt trevligt.

Resten av kvällen har jag roat mig med att göra så lite som möjligt, försökt sova en stund men det gick inte. Så nu gjorde jag en sista kraftanstränging. Måste ju uppdatera bloggarna.... haha... snacka om beroende.

Heja löven

Det är vad min kära sambo tycker iaf. Eller jag tycker nog så med i förlängningen. För husfridens skull. Eftersom jag inte har en tillstymmelse till intresse för någon idrott så kan jag sträcka mig till att tycka som han tycker. Löven spelar just nu en mycket avgörande match. Vinner dom är det ny match imorgon. Förlorar dom är dom ute. Dvs inget kvalspel till allsvenskan. Detta betyder en mycket missnöjd sambo. Så jag och lillan hoppas att dom vinner idag... och imorgon.

Jag började morgonen med att bläddra igenom reklamen som legat på bordet i några dagar nu. I ÖB's reklamblad hittade jag duschkrämen vi brukar ha och barnkläder till ett mycket förmånligt pris. Super dit måste vi åka tyckte jag. Det tyckte älskling med. Väl där fanns varken duschkräm eller kläder. WTF!!!! Det var det sämsta jag varit med om. Vi handlade ändå lite smått och gott när vi ändå var där. Men jag tog på mig min mest irriterade min hela besöket. Vi konstaterade kort att vi aldrig skulle åka tillbaka dit igen. Tror även jag hade ett svagt minne långt bak i huvudet att det här inte var förstå gången detta hänt. Nä tacka vet jag Rusta.... dom skulle aldrig göra så! Hädanefter åker vi dit.

Efter det tog vi en snabb tur till strömpilen. Jag har insett att vi har väldigt dåligt med "mysbyxor" i strl 74. Eftersom lillan håller på att växa ur 68 och jag redan nu upplever att många av dom byxorna är ganska korta i benen kändes det rätt akut att införskaffa nya. Åk dit (eller den lindex butik som ligger närmast) dom har nämligen tag 3 betala för 2 på ALLA barnkläder just nu. Fantastiskt bra erbjudande och dom har verkligen jättemycket fint. Hade vi haft det lite bättre ställt ekonomiskt denna månad hade jag shoppat mycket mer. Nu fick hon 3 byxor 3 bodys och 2 pyjamaser för 500 kr. Väldigt överkomligt. Nu vet nog alla som följer denna blogg (eller känner mig) att jag är rätt tankspridd. Jag tror att erbjudandet gällde tom 6/3 men som sagt - ta det med en nypa salt... Bilderna är lånade från lindex hemsida.





Som nämnt ovan är det löven match idag. Vi bor väldigt nära isladan. Så vi beslutade att bjuda två vänner på middag innan matchen. Hemmagjorda hamburare. Det blev mycket gott. Jag är inte så överdrivet förtjust i hamburgare längre. Vet inte om jag förätit mig på det eller bara vuxit ifrån det. Men hemmagjort ligger på en helt annan nivå. Det kommer jag definitivt göra fler gånger. Insåg även att det är riktigt trevligt att ha middagsgäster Även om det blev väldigt stressigt idag. Det kan jag absolut tänka mig att göra om rätt snart. P hade dessutom köpt blommor. En jättefin vårbukett. Tänk så lite som behövs för att sätta guldkant på dagen.


Lillan skrik-pratar för att få uppmärksamhet. Ofta om hon känner att man pratar över henne. För att vända all fokus till henne istället (undrar om detta är en egenskap hon hämtat från mig). Det ser ut som hon tar i från tårna. Även om det kan bli lite jobbigt är det väldigt gulligt. Som tur är har hon inte så ljus ton. Men det kan ändå skära i öronen rätt bra. Besparar er ett ljudklipp (inte för att jag har något - det är inte så mycket att spela in) och bjuder på ett talande bildspel istället.

 

 

Avslutar med en bild på gamfarbrorn tagen imorse. Han är den som längtar mest efter sommaren i denna familj - by far. Bör noteras att denna hund ALDRIG ligger direkt på golvet annars. Mattan går ibland men helst på en av myskuddarna i soffan eller under mysfilten.


Fredagstvätt

Så var vi tillbaka till dom gamla morgon rutinerna igen. Tack för det lillan. Mamma hann bli lite orolig. Imorse somnade hon om - det tog ett tag men hon somnade tillslut. Sen sov hon till strax efter 11. Hon är alltid på sitt allra bästa humör när hon vaknar, sötnosen :) Vem skulle inte smälta till denna syn på morgonkvisten (eller lunchkvisten för våran del).




Idag hade vi bokat date med en barndomskompis från Sävar på stan. Vanan trogen var vi 5 minuter sen. Vi kom fram till att det nog gått 5, 6 år sedan vi sågs sist. Riktigt trevligt. Väl på stan passade jag på att smita förbi Åhlens för att se om dom hade några fina dregellappar till lämpligt pris. Tror ingen har undgått att vi har sämst ekonomi någonsin denna månad så egentligen har vi inte råd med detta. Men eftersom det är nödvändigheter så får vi spara in på något annat istället. Där hittade jag 2 med barbapappa på ( eller den svarta lurviga av dom - kan han heta barbaskön?). Införskaffade även en tunnare mössa och nya vantar. Bäst hade nog varit enfärgade, så blir förmodligen tvungen att åka tillbaka till barnens hus och köpa fler där. Så mycket som hon dreglar nu misstänker jag att vi aldrig kan får för många. Passade på att kolla på kappahl på vägen till bilen och hittade en jeansfärgad där. 3 kommer inte räcka långt men det är ju en början iaf.



Det är pinsamt vilken "gravidhjärna" jag har kvar fortfarande. Älskling ville att jag skulle köpa en flaska vin och några öl åt honom tills imorgon. Det är en viktig löven match då och vi ska bjuda några kompisar på middag innan. Han tänkte därför att det kunde vara trevligt att ha något alkoholhaltigt hemma till det. Visst tyckte jag som ändå skulle till stan. Så vi gick på bolaget, vi betalade och lämnade butiken. När vi kommit ungefär halvägs igenom postgången kommer en kassörska springade efter oss. "Hallå... du med barnvagnen - handlade inte du?" Jag vänder mig om och inser att det är mig hon pratar med. Efter några sekunders betänketid inser jag att jag har glömt varorna på bolaget. Jag har alltså bara betalat och gått. Vi är glada och tacksamma över att den snälla kassörskan påminde oss. För annars hade jag förmodligen inte märkt detta förrän vi kommit hem och påsen då saknades... Dagens ros går till henne.

Ikväll ska vi roa oss med fredagstvätt - bästa nöjet på en fredag.... eller kanske inte.


Morgonstund...

I morse gick jag upp och ammade lillan som vanligt strax efter 7. Hon brukar somna om medan hon äter ibland och ibland inte. Men hon är ändå så trött att när vi lägger oss igen - även om hon är vaken - somnar hon rätt fort. Det tyckte hon var en dålig idé idag. Hon kände att det var mycket trevligare att om vartannat jollra, grina och gnälla istället. I två timmar låg vi (läs älskling) och försökte få henne att somna. Stoppa in tutten, spotta ut tutten, stoppa in tutten, spotta ut tutten osv. Detta hjälpte inte (vanligtvis brukar hon behålla tutten och somna efter typ 3:e försöket). Tillslut gav älskling upp och tog med henne för att värma lite gröt. Så mycket för den sömnen. Egentligen borde det vara jag som går upp med henne eftersom han jobbar kväll och behöver sömnen mer än mig. Jag kan ju alltid ta en powernap någon gång senare på dagen (inte för att jag gör det, men jag kan). Jag är lyckligt lottad :D Eller så orkar han helt enkelt inte vänta på att jag ska ta initiativet och ta henne.
Jag vet att jag tidigare nämnt att jag skulle vilja att hon börjar vakna lite tidigare på morgonen. Då menade jag ju inte att hon skulle vakna 7, 9 känns som en bra tid att vakna. Så därför håller jag mina tummar att detta var en engångsföreteelse och att allt är som vanligt igen imorgon.
Gröten var hon inte särskilt sugen på. Sova var hon inte heller särskilt sugen på. Illa, illa. Vi som skulle på öppna med kanske dom sämsta förutsättningarna ever. I förebyggande syfte fick hon amma just innan vi skulle åka. Hon fick sig även en väldigt kort powernap i bilen på väg till öppna. Hon har en fantastisk förmåga att trots lite sömn lyckas hålla humöret rätt bra. Så vi klarade oss igenom babypölen, sångstunden och hann även göra en haklapp. Sen slocknade hon som en slagen hjälte. Lilla hjärtat.

Väl hemma igen lyfte jag bara över henne i vagnen och tog en promenad i det fina vädret till ica för att införskaffa lite nödvändheter. Passade även på att köpa 2 valfria libero produkter för att få den toksöta babyfilten (inte nödvändigheter). Jag är sämst. Jag hade förmodligen inte köpt liberos 10 kr dyrare (än den vi har) olja eller våtservetterna som även dom är betydligt dyrare än dom vi har ifall man inte fått filten. Så nu ska bara det lilla söta kuvertet (med kvitton) postas och sen väntar vi med iver på att filten ska komma. Lillan kommer älska den. Det har jag bestämt. En annan sak lillan kommer älska är en stickad apa signerad danska Lisbeth Dahl. Jag bara MÅSTE ha den till lillan. Så älskling om du läser detta - doppresent till lillan? Du vet att jag kommer köpa den ändå ;)

En av mina hobbyes är, om någon missat detta att ta närbilder på mitt barn. Ibland kommer det med en hund också. Systemkameran använder jag nog varje dag, mer eller mindre. Av dagens skörd gillar jag dessa mest.






Bill och Bull försöker rymmas på den väldigt lilla strimma sol som sökt sig in i vardagsrummet. Dom tycker också att det är god tid för våren att inträda. På sommaren är favoritplatsen rottingfåtöljerna på balkongen när det är sol. Där kan dom ligga i timmar. Åhhh vad jag längtar till sommaren nu!

Jag har märkt att när älskling jobbar em så "glömmer" jag bort att äta. Jag kommer på mig själv oftast runt 7 eftersom jag börjar bli lite yr och spak. Då är det inte skitkul att ställa sig att göra värsta receptet. Idag hade jag tänkt mig blodpudding (än har jag inte fått i mig middag - frukost åt jag 10.30 efter det en banan efter besöket på ica så har sådär skönt sug i magen nu). Det händer aldrig då älskling jobbar fm eftersom han är duktig på att påminna mig runt 5 eftersom han då är jävligt hungrig. Det brukar räcka för att jag ska få tummen ur och traska till köket. Jag känner att det nog är läge för det nu... eller så fort lillan ätit klart. Ofta har vi saker planerade på dagarna och flänger både hit och dit. Så när jag kommer hem vill jag ta det lite lugnt i soffan ett tag. Detta brukar resultera i att jag fastnar framför datorn i flera timmar istället. Det är iofs lugnt och skönt. Det har dock blivit lite svårare för lillan att acceptera att mamma behöver detta då hon kräver mycket mer uppmärksamhet nu för tiden. Så får se hur länge till jag har denna möjlighet.

Farfar

Igår fyllde älsklings farfar år. Därför bestämde vi att vi skulle åka dit idag (igår hade vi - jag och lillan - en massa annat för oss och skulle inte hunnit innan älskling började jobba). Dagen till ära åkte älskling och klippte sig kl 9 i morse. Själv tassade jag upp strax efter 10 för att hinna kolla datorn och äta frukost innan lillan vaknade. Älskling kom hem ungefär samtidigt som jag gick upp. Inte långt därefter vaknade lillan.
Vi kände att vi inte kunde komma tomhänta dit utan hade planerat att "göra" en present bestående av lillans fot och handavtryck samt en bild. Vi köpte nämligen handfärg när vi storhandlade sist eftersom jag kände att det nog börjar vara dax att sätta in hand och fotavtryck i hennes första år bok. Annars kommer det glömmas bort och inte kommas ihåg förrän hon är på tok för gammal för sånt gulligt. Så efter frukost tog jag fram ett gäng papper, färg och pensel. Vi började med foten. Gick väldigt enkelt och fort. På 5:e försöket fick vi till en riktigt bra. Handen var en helt annan femma. Hon var inte alls införstådd i att hon var tvungen att räta ut handen hålla den så och lyfta den så. Hon tyckte det var en mycket bättre idé att kladda runt med fingrarna, nypa åt papperet på vägen upp (om jag då lyckats få ett bra avtryck förstördes det helt när hon gjorde så). Jag skulle gissa att efter ungefär 15 försök började vi få lite kläm på det och fick några bra tillslut.
På väg till farfar stannade vi på Expo och köpte en lämplig ram (kändes lite torftligt att komma med ett papper - "grattis på födelsedagen i efterskott") och hos T där vi skulle skriva ut bilden vi valt. Detta gick smidigare än väntat. Resultatet blev helt ok och vi kom i tid. Kors i taket. Jag är stans största tidsoptimist och är i regel alltid sen. Presenten blev mycket uppskattad och dom passade på och utnyttja oss "ungdomar" för att ställa in kanalerna på deras nyinköpte video. Vilket vi efter lite mek lyckades rätt bra med. En lyckad visit för alla involverade.






Har försökt ringa kyrkan idag med jämna mellanrum. Men dom verkar ju göra allt förutom att svara i telefon. Ska ta nya tag och fortsätta försöka imorgon.

Nu verkar det som att vi måsta åka tillbaka till älsklings farfar imorgon igen då dom inte lyckas spela in på den nya videon (som förövrigt är exakt likadan som den gamla dom hade). Jag är ju inte direkt tekniskt lagd så vi får se vad jag kan göra åt den saken. Av någon anledning verkar alla (på älskling sida) tro att jag är det. Vet inte riktigt vad jag gjort för ens kunna lura någon att jag kan något om detta. Oftast läser jag bara instruktionsboken och testar tills det fungerar ungefär som jag tänkt mig. Rätt ofta fungerar inte det och jag ringer min akut - min pappa - som löser det mesta och lite till. Kanske skulle skicka dit honom istället :P

Lillan börjar tycka det är rätt kul att sitta i gåstolen (oftast i kombination med en rolig leksak). Hon kan numera förflytta sig i den. Inte med mening. Utan av ren slump och misstag när hon blir lite extra exalterad. Hon ser lika förvånad ut varje gång. Så gulligt. Mest rör hon sig baklänges men har faktiskt lyckats få sig frammåt någon gång då och då. Heja lillan!





Alla "små" bilder är klickbara för att få i lite större format... Om det är någon som missat detta.

Just det vill bara passa på att rekomendera en hemsida med helt underbara barn saker. Tussilago (hittade den via en annan blogg jag följer).

Ny månad

Det är 1:a mars idag, en månad närmare våren. Det är ju tom vårväder och skulle tydligen vara det hela veckan enligt yr.no. Tycker vi låter alldeles ypperligt eftersom vi är fruktansvärt less på snö och vinter nu. Känner att det är på tiden att få plocka fram lite vårkläder och lägga undan vinterkläderna för den här säsongen. Nu tror jag inte att jag kommer få göra det än på ett tag då både mars och april kan vara rätt luriga månader. Men önska kan man ju alltid.
Med varmare väder har jag insett att jag måste köpa en ny mössa till lillan. Vintermössan i fleece är på tok för varm i vårvädret. Funderar på att ta en tur till stan i veckan (om vi hinner) för att se vad dom har att erbjuda till en vettig peng. Ska även inhandla dregellappar eftersom hennes bodys numera är dyngsura från hals till halva magen efter 10 min. Har fått höra att Åhlens har rätt bra pris på dom.

Idag fyller lillans gammel farfar år. Detta resulterar i att vi ska åka dit och gratta imorgon. Egentligen var det tänkt att Jennie och Ebba skulle hälsa på då, men eftersom Ebba ligger hemma med vattkoppor blev det inställt. Verkar som det inte är meningen att dom ska få sig hit. Vi har planerat in minst en date i veckan i säkert en månads tid men det har hela tiden blivit framskjutet då antingen vi eller dom varit sjuka. Krya på er hoppas vi ses nästa vecka ;)

Idag har vi varit på babysång i vanlig ordning. Vi lyckades lura med syrran och systerson, verkade som han tyckte det var ganska roligt. Lillan hade inte sovit något innan och var på ganska lurigt humör när vi började. Men hon kom på rätt fort att hon tyckte det var roligt så hon höll humöret uppe. Som vanligt var vi sist därifrån. Men trevligt var det. Tack för idag brudar.

 

Vi har så smått börjat fundera på vilket dagis vi ska söka in lillan på. Första valet är självklart men sen är vi lite osäkra. Just nu ligger andra valet mellan stora visionen, lilla visionen eller matrisen. Jag har när vi får tid över tänkt åka på studie besök på alla dessa dagis för att undersöka vilket vi känner bäst för. Någon som har hört något bra / dåligt om dessa dagis som kan vara värt för oss att veta?

Vi har en granne som är halvdöv. Vi tror att det är tanten som bor ovanför oss. Hon har en veckarklocka som går igång strax före 7 varenda morgon, även på helgen. Den vibrerar till en mycket enformig fågelsång. Den väcker mig varje morgon. Eftersom jag vanligtvis brukar gå upp då och amma lillan och den vanligtvis är avstängd när vi går och lägger oss igen störs jag inte så hemskt mycket av den. Fattar dock inte hur tanten inte kan höra den, för imorse tog det minst 20 min för henne att stänga av skiten. Skillnaden denna morgon från andra var att älskling också vaknade av den. Han jobbar som nämnt em och går och lägger sig rätt sent. Han uppskattar alltså inte att bli väckt 7 på morgonen. Han blev irriterad till den grad att han gick upp och knackade på hos tanten för att säga några väl valda. Tror dock tanten kände detta på sig då hon vägrade öppna. Han hörde att hon var vid dörren och vaken. Ändå tog det säkert 10 minuter till för henne att upptäcka att larmet gick och stänga av det. Jag förstår inte varför en gammal tant behöver ha ett larm ställt varje morgon. Är inte alla gamlingar uppe med tuppen? Alla jag känner är då det iaf. Dagens (och alla andra dagar då jag inte har någon annan att banna) usch går till henne.


RSS 2.0