Vårväder :)

Jag ställde mig på vågen igår för första gången sen vi kom hem från bb (var mest intresserad av hur mycket jag tappat efter förlossningen då). Nu är jag nere på min matchvikt igen. Skönt att veta. Jag har iofs misstänkt det eftersom jag numera kommer i alla mina gamla kläder. Beach 2011 here i come. Även om jag förmodligen kommer stå fullt påklädd i skuggan och vagga barnvagn. Men det kommer kännas jävligt bra.

Idag har det ju varit helt fantastiskt väder. Det tar verkligen fram vårkänslorna. Älskling jobbar em i veckan och då börjar han 4. Så vi packade ihop hela familjen och tog en promenad ner till stan. Vid Hamnmagasinet har dom bygt en snöborg / slott och en drakrutschkana. Supermysigt. Jag funderade innan vi gick om jag skulle ta med mig min systemkamera. Men bestämde mig för att det blev för klupmigt. Det ångrade jag direkt vi kom dit. Lilla kompakt kameran gör det inte alls rättvisa. Men den fick duga (var ju det enda jag hade med mig). Älskling åkte båda rutchkanorna medan lillan sov i vagnen. Tom hundarna tyckte det var härligt ute - då är det bra väder. Dit kommer vi definitivt gå igen om vädret håller i sig.






Ikväll väntar vi besök av L. När älskling jobbar em blir kvällarna rätt ensamma så superkul med sällkap. Om än bara en liten stund. Därför har jag bakat en kladdkaka kvällen till ära. Hon ska inte behöva komma utan att jag har något gott att bjuda på - bullmamma som jag låtsas att jag är. Måste åter igen påpeka hur nöjd jag är över min kamera. Kakan ser ju bara såååå god ut. Får hoppas att den är det med...

 

Lillan vägrar fortfarande äta burkmat. Av alla dess slag. Jag har provat nästan allt nu. Potatis/majs och potatis/morot åt hon förut. Det går inte alls nu. Jag har provat bara majs och bara morot det går inte heller. Jag har en burk morot/palsternacka i kylen som är oöppnad. Men jag misstänker att den åker ut med. Inte ens aprikos/päron gick. I gröten går fruktpuréerna jättebra. Hon äter både mango, katrinplommon och imorse aprikos/päron blandat med gröten. Blåbär gick inte, hon åt inte ens gröten med det inblandat (kanske lika bra, blir rätt dryga fläckar av blåbär). Jag som har planer att sluta amma när hon är dryga halvåret. Kan bli rätt svårt om hon vägrar äta burkmat. Någon som har något bra tips på hur jag kan få henne att äta. Det går inte att muta henne med fruktpuré efter, hon tycker ju inte det är gott heller.... Jag håller tummar och tår att 6 mån maten faller henne i smaken...

 


Tävling

DIana har just nu en tävling där man kan vinna 300 kr hos babyfilt. Dom har jättefina personliga filtar. Hon har just nu temavecka barn. Var med och tävla du med.

Tävlingen avslutas 6 mars.


Kläder till mig

Idag (sista dagen kupongen på HM gällde) lyckade vi faktiskt ta oss dit. Jag ställde klockan på 10 för att säkert veta att vi skulle få oss iväg i rimlig tid. Lillan är som jag nattuggla och har varit det sen hon var en månad gammal ungefär. Jag har börjat försöka styra om det lite för att underlätta sen när hon måste börja gå upp tidigt. Kan bli svårt att vänja om henne från att gå upp kl 11 till att gå upp 6 på morgonen när hon ska på dagis. Tänkte därför lite försiktigt börja ändra om hennes vanor redan nu. Det skadar ju inte om jag börjar få mig isäng lite tidigare på kvällarna så jag kan vakna och hinna med dagen istället för att sova bort hela förmiddagen. Detta har gått ganska bra. Hela förra veckan fick vi isäng hene runt 22. Hon accepterade detta och somnade så sött. Tills igår. Då hon kände att det var läge att vara vaken till halv 1. Suck.... men skam den som ger sig. Däremot funderar jag på om jag ska börja väcka henne tidigare. Eller om det resulterar i att hon bli super grinig eller sover mer på dagen och ändå somnar samma tid på kvällen. Vad tror ni?

 

På HM hittade jag faktiskt kläder så jag fick utnyttja rabatt kupongen. Eftersom man så sällan får bra rabatter från HM så vill jag ju självklart passa på när jag väl fått en. Det är riktigt skumt mode nu. Jag for dit ensam med lillan i vagn för att i lugn och ro gå igenom alla kläder. Efter 3 varv lyckades jag plocka ihop kläder för 600 kr. Det blev 2 oversize skjortor (en i jeans) en tröja (rekomenderad av Elin Kling) en sjal och ett 2 pack med baslinnen (mitt linne är inte randigt utan mörkgrått). Jag känner mig nöjd och har tom 150 kr kvar i present chek som jag kan köpa något fint till lillan för. Bilderna lånade jag från HM.

 

 

Smet in en sväng på Elgiganten för att köpa en högtagarkabel till subben. Den vi inte köpte på Media Markt igår för att jag trodde det skulle gå att koppla med vanliga högtalarkablar. Det gjorde jag till min väldigt gamla förstärkare jag köpte subben till. Det går inte till den nya fina förstärkaren vi har nu. Till den måste man ha en kabel med plugin kontakter. Som säljaren även sa till mig igår men jag valde att ignorera. Men det visade sig att dom inte hade den kabel jag behövde - jag chansade på att Expert kanske kunde ha, men han som hjälpte mig där visste inte vad han pratade om. Då han försökte sälja på mig fel kabel. Det hela slutade med att vi lik förbannat fick åka tillbaka till Media Markt idag igen för att inhandla rätt kabel. Jag har glömt bort hur härligt det är med en ordentlig baslåda. Riktigt värt. Glad är jag att alla mina gamla högtalare fortfarande fungerar också. Nu saknas bara centern och den har vi tänkt beställa på nätet när vi känner att eknomin finns för det. Vi har spanat ut en som kommer passa perfekt.


Vi vann

Jag vet inte om det är riktigt rätt uttryck. Men vi fick faktiskt reklamera sorround systemet och byta det mot en sorrund förstärkare istället. Kors i taket. Som jag har bråkat med Media Markt om detta. Idag kände både jag och älskling att det fick vara nog. Vi hade faktiskt sparat kartongen eftersom vi hela tiden varit så missnöjda och tanken att lämna tillbaka skiten har legat rätt nära. Men det har hela tiden kommit annat i vägen så det har inte blivit av. Efter samtalet dit igår blev jag rekommenderad av tjejen jag fick prata med då att helt enkelt åka dit med det. Så i morse packade älskling ner allt och vi tog en tur dit. Föga förvånad blev jag att dom faktiskt tog tillbaka det 3 månader gamla systemet utan att vi faktiskt behövde bråka särskilt mycket. Jag körde min vanliga surkärring stil och det fungerade :D Så nu är vi stolta ägare till en yamaha surround förstärkare istället. Det enda som saknas är en center och högtalarkabel till subben. Sen kommer vi har bäst ljud i det här huset - kanske tom hela kvarteret. Så nu är vi kompis med Media Markt igen och kan glatt rekomendera dom till den som bryr sig.

Annars idag har lillans farfar hälsat på. Dom bjöd på semlor. Nu är det så att jag inte tycker om semlor. Men tanken var ju god iaf. Tur jag hade köpt delicatos latterullar (eftersom ica har bra pris på dom nu) så jag kunde äta det istället. Vi har även hunnit förbi klädhuset och införskaffat nya kläder till lillan. Jag är så köptorsk att hälften vore nog. Det räckte med att jag bläddrat igenom deras reklamblad till frukosten i morse så kände jag att jag tvunget måste dit. Dom hade nämligen halva priset på utvalda Milla (Alfons Åberg för er som inte visste det) kläder. Hon fick även en pyjamas. Allt i strl 80. Jag räknar med att hon kommer kunna ha det till sommaren. Skulle inte förvåna mig om hon stannar helt i växten och alla fina sommarkläder jag köpt i strl 80 kommer passa lagom till nästa vinter....



Igår kom T och hälsade på med Änzi. Lillan har aldrig träffan en så stor hund innan så vi var lite osäker på hur hon skulle reagera. Det gick jättebra. Jag tror Änzi var minstl lika nyfiken på lillan som lillan var på henne.


Som vanligt åkte karmean fram (min äskade kamera - ju mer jag använder den dersto mer inser jag att jag vill ha en värre). Love it, love it, love it.





Storhandling lönefredag

Idag tog jag och lillan sovmorgon och vaknade kvart över 11. Mycket skönt. Jag vet att jag egentligen borde ställa klockan och gå upp tidigare. Men det är så skönt att ligga kvar och dra sig. Särskilt när jag har lillan med mig i sängen. Jag söver alltid henne i hennes säng. Sen brukar hon vakna runt 7 för att hon är hungrig. Efter amning lägger jag henne i våran säng. Inte för att jag måste utan för att vi (jag och älskling) tycker att det är så sjukt mysigt. Sen kommer det säkert tillbaka och biter oss i röven en vacker dag. Men då får det bli så. Nu vill jag inte ha det på något annat vis. Jag bestämde mig redan igår kväll att ställa in turen till HM idag eftersom vi ändå skulle till Maxi och storhandla. Kändes bortkastat att först köra till Strömpilen för att sedan köra hem och hämta älskling och sedan åka tillbaka dit. Det skulle dessutom bli alldeles för stressigt. Det är nog tight planerat som det är idag.

Älskling slutade 2 och då skulle vi packa oss iväg till Maxi för att storhandla för att sedan åka förbi stan och plocka upp 2 pizzor på vägen hem och vara hemma till 17. Då våran tvättid började. En dag som denna när alla fått lön. En tid då många slutat jobba. Jag tror aldrig jag varit på Maxi då det varit så mycket folk. Jag är evigt tacksam för självscannings systemet som dom har eftersom det ändå gick sjukt smidigt och relativt fort. Även om det var bökigt att ta sig fram med barnvagn och kundvagn. När det är så mycket folk verkar vettet gå ur. Folk lämnar vagnarna i vägen och ställer sig i bredd och pratar på extremt idiotiska ställen och vägrar flytta sig. Pizzan beställde vi på väg från Maxi så den var klar när vi kom dit. Jag gissar på att den varit klar ett tag då den var närmare ljummen då vi kom  hem. Jävla trafik. Det är ingen hit att ta sig någon stans med bil i den här staden en lönefredag runt 17. Sjukt mycket trafik. Alla är stressade och vill hem. Det är snorhalt. Ibland önskar jag att jag var polis så jag kunde sätta dit alla jävla nötter som sitter bakom rattarna!

Förmiddagen spenderade jag och lillan med att ringa platsansvarig för dagisplatser och reda ut hur det fungerar. Vi ringde även Media Markt som fortfarande inte återkommit om vårat skit surround system. Det var 2 veckor sedan jag pratade med säljaren och han lovade att återkomma på mådagen veckan efter. Jag har inte hört något än. Min telefon är på dygnet runt så han skulle inte ens kunna ljuga och säga att han ringt fast han inte gjort det. Riktigt dålig service. Jag har tappat lusten att köpa något mer där.

Efter det passade jag på att knäppa lite bilder på lillan. Hon är så söt när tungan åker ut då hon är riktigt koncentrerad.



Ikväll ska vi roa oss med att betala räkningar (alltid lika kul). Denna månad kommer vi vara extra fattiga. Det känns sådär. Sen lät det som att T skulle komma förbi. Jag håller dessutom på att tvätta nu och det kommer jag roa mig med större delen av kvällen. Vad hände med fredagsmys?

Stora tjejen

Lillan bara växer och växer (det är väll tur det iofs). Igår började vi med storlek fyra på blöjorna. Det är förvisso liberos och deras fyror är ju från 7 kilo. Lillan vägde strax över 7 (7,3 nånting) på fyra månaders kontrollen och jag tror inte magsjukan tog så mycket av det - gjorde den det har hon garanterat ätit upp sig igen vid det här laget. Med tanke på den aptit hon har.

Lustigt hur tidsbegreppet förändras när man har barn. Även fast vi gör just inget en dag är det som att den ändå bara försvinner. Som att tiden går nästan dubbelt så fort som innan vi fick barn. Har vi projekt planerade då går tiden ännu fortare. Vi har projekt planerade väldigt ofta. Det kommer ju bara smälla till så ska jag tillbaka till jobbet.

Hon kan stå själv med lite stöd numera (eller det har hon kunnat rätt länge men nu har vi bildbevis). Observera den extra fina drägel fläcken på bodyn. Kanske börjar vara dax att inhandla sånadär fräsiga scarves / drägeluppsamlare som jag sett så många barn ha. Tror det finns rätt fräna på barnens hus.


Jag har märkt att jag väldigt ofta ligger och funderar och filisoferar när jag ska (borde) sova. Kanske för att jag inte är helt trött när jag går och lägger mig men ändå känner att det inte är värt att sitta uppe i min ensamhet. Nu när älskling jobbar fm så går han och lägger sig runt 10. Lillan lägger jag strax efter det. Sen brukar jag sitta uppe själv till halv 12 ungefär. När jag då väl lägger mig så vandrar tankarna rätt fort. Irriterande ovana. Jag har vant mig vid att somna så fort jag lägger huvudet på kudden. Så var det när jag var gravid (då var jag trött jämt och kunde sova i tid och otid). Även i början när lillan var nyfödd och jag ammade henne var 3 - 4 timme dygnet runt. Nu sover hon ju i stort sett hela nätter. Så sömn är ingen bristvara i dethär hushållet. Vilket resulterar i att jag inte blir lika trött heller. Väldigt ofta ligger jag och funderar på vad jag ska skriva här. Tror jag måste börja ställa klockan för att gå upp tidigare så jag blir tröttare på kvällarna.

Imorse hade jag ställt klockan på nio. Vi var som nämnt innan utan bil idag med. Jag övergav idén med öppna rätt fort eftersom det skulle bli för stort projekt att ta sig härfrån till Ålidhem. Det är för långt att gå. Skulle vi åka buss skulle vi bli tvungen att byta buss i stan osv. Istället bestämde vi date med Elise och Wille på stan. Hon erbjöd sig tom att hämta oss. Tack snälla snälla Elise.
Jag (som är shopaholic) har fått tillbaka lite pengar i form av bonuscheckar från HM för att jag är en av deras bästa kunder. Tillsammans med dessa checkar skickade dom med en kupong - om jag handlade damkläder för 300 kr får jag 50 kr rabatt, 600 kr får jag 100 kr rabatt osv. Den kupongen går ut den 27:e. Måste vara smartast att åka ner idag då eftersom lönen kommer imorgon tänkte jag. Väl där hittar jag inget.. En annan ful ovana jag har. När jag väl ska och vill köpa kläder (till mig) då hittar jag aldrig något. När jag inte har några pengar och inte är ute efter något. Då hittar jag hur mycket som helst. Sist jag och Elise var på stan hittade jag jätte mycket fint på HM och idag hittade jag inget :( Jag överväger starkt att ta med mig lillan till Hm på Strömpilen imorgon för att i lugn och ro gå och rota igenom varje klädställning för att se om jag ändå inte kan hitta något fint. Annars får jag väll handla barnkläder för alla pengar. Jag fick iaf byta den fina t-shirten lillan fick av farmor i tisdags till en större storlek. Min älskade farfar hade dessutom skickat lillan 250 kr att förgylla hennes dag med. Det gjorde vi på lindex. Hon fick två set med klänningar. Hon är mycket nöjd över dessa kläder och kommer med nöje bära dom när hon vuxit i dom.



Jag har även hunnit med att besöka min mamma. Tog en sväng dit själv. Känns väldigt märkligt att åka iväg utan lillan. Jag är ju van att ha henne med alltjämt. Det känns som jag glömt något när jag lämnar henne hemma. Eftersom vi försöker snåla in på det mesta nu (även frimärken - fast det är dyrare att faktiskt köra dit, men fick ju bonusen att träffa henne istället). Det här handlar alltså om dopinbjudningarna. När jag ändå skulle upp till Mariehem passade jag på att lämna en till lillans farfar med. Så nu har jag bara fyra kvar.

Imorgon står storhandling på schemat (vi och resten av stan tänkte trängas på Maxi).

Punka

Idag väckte jag lillan 10 i 12. Kan en bebis sova för mycket? Nu klagar jag absolut inte. Det är ju underbart att få sova så mycket. Men en liten oro ligger allt och gnager ändå. Iofs sover hon ju nästan inget resten av dagen istället. Jag försöker intala mig att det är därför hon sover så bra på natten.

Jag fick mail på bilder som Jennie tog på babysången igår. Extra nöjd blev jag över den här bilden på lillan. Tyckte den var super fin ;)



Inatt trodde jag att jag fått tillbaka magsjukan. Blev tvärdålig när jag skulle gå och lägga mig och låg och vred och vände mig i närmare 3 timmar innan jag tillslut var tvungen att springa upp på toa. Sen var det bra och jag fick äntligen somna. Så jag var rätt orolig när jag satt och slevade i mig frukost i vanlig ordning imorse. Jag tänkte - det får bära eller brista. Det lär ju mäkas rätt fort om jag är magsjuk igen eller om jag bara ätit något dåligt. Jag har nu konstaterat att jag förmodligen bara ätit något dåligt och därför blev dålig i magen. Eftersom den inte krånglat något mer under dagen. Dock höll jag mig hemma halva dagen i förebyggande syfte eftersom jag då inte var säker på vad jag hade. Jag har dessutom varit utan bil idag då älskling tog passaten till jobbet eftersom det är punka på saaben.

När han kom hem från jobbet, duktigt trött och utarbetad. Hade jag redan bestämt att vi skulle åka och kika på ett hus i Obbola. Det var en öppen visning men man var tvungen att meddela att man skulle komma till mäklaren. Detta visst iofs älskling om då han var med när jag anmälde oss. Men han var inte alls lika peppad idag som när vi anmälde intresse. Antagligen för att han jobbat hela veckan och förmodligen är utslut. Medan jag suttit hemma och gjort inget hela förmiddagen och mer eller mindre klättrar efter väggarna när han kommer hem. Så vi packade oss iväg till Obbola. Huset var inget för oss men jag måste säga att det är rätt kul att fara och bara kolla. Vi har fått upp suget nu... det kan bara sluta illa....

Efter vi varit där skulle älskling ta lös det punkterade däcket så vi kunde lämna det till bildoktorn. Så han kan trolla fram ett helt däck. Så vi får två bilar igen. Enkel mattematik. Tyvärr är inte snö det bästa underlag man kan ha under dom extremt taniga domkrafter som finns i alla bilar. Efter 4 försök lyckades han äntligen få lös däcket. Då extremt irriterad  - ni vet hur det är med gubbarna när saker inte fungerar som det ska på en gång (ska jag säga, tror nästan jag är värre). Medan han lämnade däcket passade jag på att smita in hos Schepi för att spåna lämplig tattuering. Det gick sådär. Vi började prata om en massa andra saker istället. Jag och älskling ska åka dit ngn dag i veckan och sätta oss ner med honom så han kan rita upp lite förslag på plats. Idag hade jag inte tid att stanna särskilt länge. Ska bli riktigt kul. Då passar jag på att boka tid för jag tvivlar inte på att han kommer hitta på något riktigt snyggt.

Det här betyder att jag är utan bil imorgon med. Så brudar (Jennie och Jenny) jag kommer inte på öppna imorgon. Tror jag tar en promenad in till stan istället.

Födelsedagsmiddag

Nu när vi är friska och krya kan vi återgå till veckans alla aktiviteter igen. Jättekul tycker jag. På tisdagar har vi babysång på Carlskyrkan. Det tycker vi (läs jag) är super. Särskilt fikat efter då vi i mammagänget (som även träffas på öppna på torsdagar) får surra av oss lite. Den här dagen började extra bra med att lillan inte fått sova något innan. Det gick faktiskt förvånansvärt bra trotts detta. Hon tog en snabb lur när jag ammade henne innan vi for därifrån. Vanan trogen blev vi utsparkade eftersom scouterna var på ingång. Vi är alltid sist av alla av någon anledning. Kanske för att vi alltid har så mycket att prata om när vi ses.

Idag fyller svärmor år. Hipp hipp hurra på din födelsedag. Vi var bjuden på middag. Jätteskönt att slippa laga mat emellanåt. Eftersom lillan bara sovit en kvart på kyrkan innan vi for därifrån insåg jag rätt snabbt att det var lika bra att gå dit. Så lillan kunde sussa lite i vagnen. Eftersom hon blivit känslig mot människor hon inte träffar så ofta och inte sovit något på dagen kändes det som dom sämsta förutsättningarna för ett lyckat besök. Vanan trogen somnade hon i vagnen. Dessvärre sov hon inte alls så länge som hon behövde. Förmodligen för att hon höll på att svettas ihjäl. När jag klädde av henne efter hon vaknat var hon alldeles blöt i håret stackaren. Det började jättebra med att hon skrattade så fint åt alla och det höll ganska precis en kvart. Tills hon kom på att hon numera är rädd för alla och började grina så fort någon annan än jag och älskling gjorde närmanden. Så jag hoppas att svärmor inte tog allt för illa upp. Hon är ju så mot alla mer eller mindre numera. Det ger ju med sig så småningom. Fina presenter fick hon med. En jätte söt t-shirt från hm av farmor och lambi mjukdjur av gammelfarmor.




Väl hemma skulle älskling iväg en sväng med min bil (saaben). Eftersom han är så snäll och låter mig ha passaten. Men tyckte att bilen började beté sig konstigt. Så han gick ut och kollade. Ena framdäcket är helt platt. Det är bortom punka. Han for förbi statoil och försökte pumpa upp det igen, men det hände inget. Så nu har vi bara en bil. Imorgon har jag inget särskilt planerat före älskling slutar, men på torsdag är det ju öppna som jag verkligen vill fara till. Som det ser ut nu verkar det inte som att det blir så :( Men jag håller mina (och lillans) tummar att bildocktorn fixar detta. Har han rätt däck hemma så tror jag det finns en liten chans.

Sötaste lillan har kommit på att hon tycker att Gizmo (inte Divan) är jätterolig och skrattar åt honom så fort hon ser honom. Det är ju hur gulligt som helst. Man vill bara äta upp henne.


Sova middag

Idag hade jag inte planerat något. Det är väldigt skönt att ha några dagar i veckan som man kan ta exakt som man vill. Att inte behöva anpassa sig efter tider eller personer. Idag är en sådan dag. Jag kände förra veckan - när vi var tvungen att vara hemma. Hur lite jag uppskattar att faktiskt bara vara hemma och göra så lite som möjligt. Jag ska bli duktigare på det. Jag tror att det är  bra för själen och för lillan med. Det resulterar ju i att hon får 100 % uppmärksamhet hela tiden och det älskar hon.

Vi tog en promenad till banken för att få komma ut och få lite luft. Tyckte det var lika bra när hon ändå låg så mysigt nerbäddad i vagnen efter hundarna varit ute. På hemvägen passade vi på att gå förbi ica och handla middag för resten av veckan. Jag vill ju vara duktig och försöker laga åtminstone en fiskrätt i veckan. Jag tycker det är jättegott och så är det ju rätt nyttigt med. Det går ganska bra. Det händer emellanåt att fiskrätten består av fiskpinnar eller fiskbullar (kan anses som fusk av vissa). Dom hade extra bra pris på polloc filéer så jag köpte två förpackningar.

Jag har pratat med prästen som ska döpa lillan idag. Han ringde lägligt nog just när vi kommit hem. Tydligen gör dom hembesök för att gå igenom dopet. Vilken service. Jag märker ju nu hur lost jag är i barnvärlden. Jag vet ju inget. Tur han kommer ha med sig förslag på böner och sånger så vi kan ha med annars vet jag inte hur det skulle gå. Just nu är nog dopklänningen största dilemmat. Men jag har ju en månad på mig så innan dess ska vi nog ha löst det.

Älskling kom hem från jobbet vanlig tid. Han hinner bara kliva ur duschen så ringer M. Hon skulle tydligen komma förbi på en kaffe idag. Åååå va bra - tänkte jag som inget visste. Jag som har extra skitigt hår och säkert luktar svett både här och där. Ingen tid fanns det för att snabbt ta en dusch heller eftersom jag just satt mig ner för att amma lillan. Så det var bara för mig att gilla läget och lite diskret smita in på toan och dra på ett extra lager deo i hopp om att jag inte luktade allt för illa.
Lillan tyckte hon var jätterolig. Kul eftersom hon börjat bli misstänksam mot människor hon inte träffar så ofta. Dock nämnde syrran när hon var här igår och vi började prata om detta. Att hon upplever att yngre tjejer (eller kvinnor) oftast brukar gå bra även om barnen inte träffat dom innan. Nu är det ju olika från barn till barn, men är det något ni skulle säga stämmer in på era barn med?



Just nu ligger både lillan och älskling och sover middag. Som vanligt passar jag inte på och gör bort saker jag behöver (duscha exempelvis) utan fastnar här iställlet. Visst är jag för duktig.

Kusinbesök

Idag känner jag mig lite uppgiven. Jag tyckte det var så underbart dom dagar det var lite plusgrader eller iaf nollgradigt. Men så igår kväll (även inatt och idag) börade det snöa. Är det inte nog? Februari är ju snart slut det räcker med snö nu. Det kommer ta nog så lång tid för den snön som ligger att smälta bort. Det sista som behövs är mer snö! Vad sägs om att dra ihop halva staden till en riktig soldans och välkomna våren?

Idag var det egentligen meningen att lillans farfar skulle komma och hälsa på. Tyvärr är L sjuk igen. Så det blev inget med det. Istället ringde syrran och hade planer på att ta med sig sönerna och titta förbi. Sagt och gjort ramlade dom in här en timme senare. Bland det första W frågade när dom kom var om jag hade fika att bjuda på. Måste erkänna att jag (bullmamma som jag låtsas att jag är) faktiskt inte har bakat på rätt länge. Inget hade jag i frysen heller. Så jag bjöd på varmkorvs fika och saft. Det tyckte W var jättebra fika. Vilken tur för mig.





När dom gått hem tog jag fram lillans första år bok. Tänkte att jag skulle börja ta fram lite bilder som ska sickas på framkallning och monteras i boken lite fint. Än så länge sitter bara en ultraljudsbild där och det känns rätt fattigt. Jag har tänkt vara duktig och fylla i boken eftersom och även uppdatera med bilder eftersom. Kommer vara jättekul för lillan när hon blir stor - jag har nämligen tänkt lägga undan den när den är klar (när hon är runt 5 tror jag) för att sedan ge den till henne när hon fyller 25. Om hon inte väljer att skaffa barn tidigt då får hon den i samband med det.

Igår kväll satt vi och kollade runt efter en lämplig Thailandsresa och insåg till vår besvikelse att det är svindyrt att åka dit (nu misstänkte jag att det skulle vara så men hade ändå hoppats att det inte skulle vara fullt så dyrt). När man åker med barn vill man inte åka ospecat och det ställs även vissa krav på hotellet. Jag har ju dessutom varit i Thailand 2 gånger och är inte allt för sugen på att åka tillbaka dit jag redan varit. Efter alla dessa krav var uppfyllda låg bara resan (och då är inte flyg t o r till Stockholm medräknat) på 27 000 - 32 000 för 2 veckor. Minimum fickpengar vi skulle behöva ha med skulle nog vara runt 10 000. Som jag nämnt flertalet gånger har vi rätt ansträngd ekonomi nu. Att vi ska hinna spara ihop 40 000 till en resa på ett år är en omöjlighet hur vi än vrider och vänder på det. Ett lån för att resa är inte heller aktuellt. Så vi får nog lägga våra reseplaner på hyllan ett par år och drömma om vita stränder och turkosa vatten istället...


Bild lånad från fritidsresors hemsida


Moas dop

Idag fick jag ställa klockan på 9 för att säkert veta att vi skulle hinna med dagens projekt. Började morgonen med att fastna framför datorn i 45 min (inte planerat och inte bra för min tidsplanering). Det tar ju som bekant ungefär 2,5 timmar för mig att göra mig klar innan vi kommer oss iväg. Begriper det fortfarande inte men så är det. Idag skulle jag dessutom hinna sminka mig lite snyggt och hitta rätt kläder till dopet. Barnlek tänkte jag. Sådär lagom runt 11 skulle jag börja sätta på ansiktet och då hade varken hundar varit ute eller lillan ätit sin gröt (den tycker hon fortfarande är jättegod). Så mycket för min tidsplanering. Jag hade bestämt med pappa att vi skulle komma 12. Halv 12 stod både jag och älskling och grävde febrilt i våra garderober lite halvt panikslagna. Jag tror båda bytte om minst 3 gånger innan vi faktiskt hittade något att ha. Det är så trist nu när jag ammar att jag inte kan ha dom kläder jag vill. Särskilt när vi ska iväg, det ska vara enkelt att dra av så man kan amma och gärna varmt så jag slipper mjölkstockning. Gissa hur många kläder jag har som passar detta? Ja inte är det många, går mest i samma kläder jämt. Skit tråkigt. Nu lyckades jag faktiskt hitta rätt fina kläder som funkade, men det känns ändå trist att alltid måsta ha en varm kofta över allt (så man ändå inte ser mina fina kläder).

Jag har suttit och sett rätt mycket av säsong 3 av la ink. Det är lite farligt, man blir ju tok sugen. Jag har ändå tänkt föreviga lillan på min underarm - vet bara inte riktigt hur jag vill ha den. Den måste vara väldigt stilren, enkel och feminin eftersom den kommer sitta på ett ställe som syns väldigt ofta. Någon som har ett bra förslag? Tror jag och lillan ska ta en tur förbi Schepi i veckan och be honom rita upp några förslag. Även om jag inte har råd nu skulle det vara kul att se vad han kan hitta på. Älskling är också sugen, han är inne på att sätta en svala på vardera hand. Tror det kan bli riktigt bra.

Passade på att knäppa några bilder på lillan innan vi åkte iväg till pappa ungefär 25 minuter sena. Helt otroligt att det ska ta nästan 40 minuter att bestämma kläder??!! Vaddå beslutsångest?



Väl där visade hon sig från sin absolut bästa sida. Det första hon gjorde när Rosie skulle hälsa var att börja grina. Det är inte lätt när det är svårt. Efter en powernap på en halvtimme kunde hon faktiskt dra på smilbanden lite. Hon höll humöret rätt bra tills hungern tog över. Tydligen är 4 månader en halvkänslig ålder när det gäller människor barnen inte träffar så ofta. Lillan visar detta rätt tydligt och det tar ett tag innan hon tycker att dessa människor är ok och eventuellt roliga. Männskor hon aldrig träffat innan går ibland inte alls. Jag antar att det bara är att gilla läget. Det går säkert över så småning om.

Vi har även börjat spåna på en eventuell Thailandsresa nästa år ungefär vid den här tiden. Det beror lite på, funderar på hur en 12 timmars flygresa med en 1,5 åring kommer spela ut.

Vi var bjudna till Moas dop idag, där jag även skulle agera fotograf enligt önskemål från Sandra. Inte för att jag är så otroligt duktig fotograf misstänker jag. Utan mest för att jag har en bättre kamera. Bilderna blev ändå rätt bra måste jag få skryta lite med, så hoppas Sandra blir nöjd. Allt var otroligt uppstyrt. Det var rätt mycket folk där (vi kände ingen av gästerna) och det bjöds på smörgåstårta (även vanlig tårta, men den hoppade vi) och bordet var dekorerat med bilder av Moa samt ett jättefint litet häfte där det stod lite information om Moa. Shit tänkte jag direkt - vårat dop kommer kännas som värsta lodis dopet för Sandra. Tur ingen av våra gäster var där (varför skulle dom, ingen av dom känner ju Sandra). Då har dom inget "bättre" att jämföra med.

Ikväll väntar vi finbesök av Sussi och Jimmy. Dom har barnvakt och skulle ut och äta sen titta förbi en sväng. Kommer bli mycket trevligt. Tror inte detta har hänt sen dom fick barn för över 5 år sen ;)


Lundmyrs napphållare <3

Ibland undrar jag hur det är ställt inne i huvudet egentligen. Igår natt drömde jag att jag var en vampyr som jagade andra "onda" vampyrer och inatt drömde jag att jag gjorde inbrott på jobbet (som var en skola) för att jag glömt mina vantar där. Sen blev jag överraskad av "onda, elaka" inbrottstjuar som försökte ta livet av mig och min kumpan (en jobbarkompis som inte existerar - inte på mitt jobb iaf). Jag undrar hur en drömtydare skulle tolka detta - jag kanske helt enkelt sett för mycket film ;)

Våran sötaste lilla fröken tyckte det var dax att sätta Tin-Tin frillan på kartan igen. Måste säga att det är fruktansvärt gulligt (och i smyg hoppar jag av glädje för att håret faktiskt växer - om än bara luggen).



Idag har vi tvättdag - har fått byta min onsdag mot fredag. Det känns ok nu när det är andra fredagen vi tvättar. Fortfarande lika förbannad på alla idioter i det här huset som inte kan hämta sin torkade tvätt. Både tumlare och skåp var fulla med kläder när jag tvättat klart första maskinerna - jag blir vansinnig!
Undertiden första maskinerna gick passade hela famlijen på att ta en tur till ersboda - mariedal - marieberg (eller obs, babyproffsen och barnens hus om man föredrar det). Babyproffsen för att se om det går att få tag på leksaken (bitringen) jag verkligen vill ha till lillan, den skulle tydligen vara köpt där. Jag hade tom tagit ett foto på den för att personalen lättare skulle förstå vad jag menar. Men med min vanliga tur hade den såklart utgått ur sortimentet. Så om någon har en (eller känner någon som har en) och känner att dom vill skänka / sälja den till mig skulle jag bli överlycklig :)



För att skona mina stackars händer köpte vi 2 andra bitringar till henne istället. Det verkar som dom gick hem hyffsat hos lilla fröken. Dock misstänker jag att hon lika gärna skulle kunna tugga på en pinne från skogen så vet inte hur värt det är att lägga allt för mycket pengar på "leksaker" till henne nu.



På barnens hus köpte jag min efterlängtade napphållare från lundmyr. Det står älskling på den och den är jätte fin ;) Jag har varit på jakt efter denna i säkert 3 månader nu. Det var riktigt nära att jag beställde den ifrån lundmyrs hemsida. Men dom har mage att ta 50 kr i frakt och det var det som fick mig att tillslut tveka. Till min stora glädje visade det sig att barnens hus skulle få in hela lundmyr sortimentet. Desverre har det tagit ungefär 3 månader för dom att faktiskt få varorna på lager (enligt butiksbiträdet som berättade detta för mig för 3 månader sen skulle det ta ungefär 2 veckor). Jag har varit förbi där ungefär 4 gånger och frågat om detta och hela tiden fått svaret - I slutet på veckan. Idag hade dom den äntligen (även om hon fick springa ut på lagret och leta i kartonger). Så nästa projekt får nog bli napparna - dom är nog inte fullt lika svåra att få tag på då jag är rätt säker på att babyproffsen har dom ;) Lånade bilderna från lundmyrs hemsida, på min står det älskling - inte pytteliten....



Lillan har bestämt sig för att burkmat är äckligt. Oavsett vilken smak jag väljer. Kanske borde prova med palsternackan igen den gillade hon ju inte från början. Hon dissar både potatis och morot och potatis och majs. Hon åt detta gladeligen före magsjukan. Jag vet inte om det är lönt att truga så mycket heller, får ju kasta bort hela burkar. Hon spottar bara ut allt igen... Någon som har tips på bra knep för att få henne att äta det igen?

På obs inhandlade jag bara blöjor (eller en töntig namnregskylt med hennes namn också bara för att den hängde just vid ingången och den var på halva priset - den kommer inte hängas på vagnen) och här kommer dagens fråga. Jag passade på att köpa ett paket libero nu när jag inte har några rabattkuponger kvar. Jag har alltid kört på pampers och tycker dom är riktigt bra, köpte libero nu för att testa om det är så stor skillnad. Det verkar vara antingen eller (antingen kör man uteslutande på pampers eller libero). Vad tycker du, vilken blöja är bäst pampers eller libero och varför?

Lekte runt med dom manuella programmen på min kamera igår och fick den här härliga bilden på divan.


Ny dörr

Jag fick ett il igår och tänkte jag skulle snygga till bloggarna lite. Jag är ju rätt ny på hela den här blogg grejen och kan ju egentligen inget om CSS eller HTML Så jag satte mig och googlade hur man bytte bild. Den bästa instruktionen hittade jag faktiskt på youtube av alla ställen. Den tjejen tipsade även om 2 andra bra saker - hur man ändrade bakgrundsfärg och hur man tog bort bloggnamnet. Så jag följde hennes råd och voilà. Jag vet inte om det blev så "snyggt" men bra mycket mer personligt :D Jag är nöjd och det är ju huvudsaken. Lillans blogg ändrade jag bara tema på. Var mycket bökigare att få in en bild där så la ner det rätt fort.

Kl 8.00 kom en hantverkare och ringde på våran dörr. Hela huset ska få nya mycket bättre ytterdörrar och det var våran tur idag. Kändes väldigt tidigt för mig som är van att smyga upp runt 11. Nu gick det ändå inte att sova medan han höll på att skruva - borra - spika så det hade inte spelat någon roll om jag lagt mig igen. Den nya dörren är nog närmare dubbelt så tjock som den gamla och släpper inte igenom fullt lika mycket ljud från trapphuset. Vi har numera en postlåda utanför dörren vilket är till fördel när man har hundar (läs Gizmo) som skäller varje gång posten kommer. Bra initiativ av hyresvärden.

Annars idag har vi gjort - inget. Det är fascinerande hur jobbigt det kan vara att måsta vara hemma när man är sjuk. Vi har ju varit hemma hela veckan och jag har i stort sett klättrat efter väggarna varje dag. Så det logiska vore ju att vi idag som är första dagen vi "får" röra oss bland folk utan att riskera att föra med oss magsjukebaciller - skulle flänga både hit och dit. Men icket. 20 minus är inte en behaglig temperatur. Med tanke på att jag har typ 5 lager kläder på överkroppen när jag ska ut i 10 minus, hur mycket skulle inte behövas om jag ska ut i 20 då? Lika bra att vila upp sig några extra dagar. På lördag är vi bjuden på dop - där jag även ska agera fotograf det får räcka som action denna vecka. Tror även att jag i ett svagt ögonblick meddelade pappa att vi skulle hälsa på där på lördagen med, det var innan jag isåg att dopet var på lördag inte söndag som jag av någon anledning fått för mig. Fördelen är att vi får dubbelt så mycket fika och det är inte så bara ;)

Sen vill jag sända dagens usch (kolla jag kan stava det rätt med) till bredbandsbolaget som har driftstörningar hela tiden. Idag mellan 15 - 18, sjukt irriterande när man är mammaledig och hemma. Det är ju datorn jag roar mig med den tid lillan inte kräver. Det här är nog kanske 7,8,9:e gången detta hänt sen vi flyttade hit förra sommaren. Har inte varit med om ett bredband med mer driftstörningar. Tom com hem var bättre när jag hade dom och dom är fullständigt värdelösa. Fy, fy, fy på bredbandsbolaget. SKÄRPNING!

Fick nya kläder till lillan idag. Eller nya är dom inte, bättre begagnade me and i kläder som jag införskaffat från tradera. Några storlekar större än hon har nu men ack så fina. Dom kommer bli välanvända.


Sista dagen



Idag är sista dagen vi måste hålla oss hemma. Det känns skönt att veta att imorgon kan jag göra vad jag vill :P Nu är det ju så förbannat kallt ute så det kan lika gärna bli så att vi sitter hemma hela dagen ändå. Men vi måste inte.
Älskling är tillbaka på jobbet idag, han for tom dit lite tidigare för att det var så mycket att göra. Så jag och lillan är själva hemma. Vi har roat oss med att se Cats and dogs - the revenge of kitty galore (lillan tyckte inte alls det var något, så måste nog erkänna att det var jag som såg den). Hon sov igenom ungefär hela filmen. Jag tror faktiskt hon har börjat komma på grejen med snutten. När hon vaknade fick hon gymnastisera lite på en filt på mattan, skitkul i typ 10 minuter. Fotofantast som jag är åkte kameran fram, bjuder på lite bilder av spektaklet. Nu tror jag att hon börjar bli lite hungrig men tänkte att jag hinner nog skriva av mig lite här först.


Jag känner mig verkligen super miljö medveten - igår körde vi diskmaskinen 3 ggr varav 2 ggr inte ens halv full. För att toppa det körde jag även tvättmaskinen tom ;) Men nu luktar den (tvättmaskinen) å så mycket godare. Eller trumman gör det iaf. Det förbannade doseringsfacket går ju inte att diska. Var tvungen att googla fram en instruktionsbok för att se om fanskapet går att plocka isär och nej det gör det inte. Hur fan är det möjligt????!!! Utan där står det att man ska använda sig av en tandborste för att diska ur det. Så antar att jag får köpa euroshoppers billigaste tandborste (om dom har någon) så jag kan rengöra skiten ordentligt. För den luktar fortfarande typ mögel :( Betydligt bättre än innan men ändå inte bra. Skam den som ger sig.

Jag tror min dotter slår alla sömnrekord. Det beror inte på för lite mat heller. Det syns på henne. Hon är ju pigg och alert när hon är vaken. Igår började jag amma henne vid 22 och la henne ganska preicis 23 i hennes säng. Sen väckte hon mig ungefär 6.30 gick vi upp så hon fick käka lite sen tillbaka till sängen - våran säng då. Älskling gick upp runt 10, jag gick upp halv 11 och lillan fick jag väcka 10 i 12! Sen åt hon lite och lekte lite för att sova en timme till runt 13.30 och nu sitter hon och gnuggar ögonen igen. Vanan trogen misstänker jag att hon kommer ta minst 2 powernaps till innan vi ska gå och sova igen inatt. Kanske därför hon är så stor - dom växer väll när dom sover ;) Hon brukar iofs sova mellan 13 - 15 normalt på dagarna. Men nu när det är så förbannat kallt är inte jag så sugen på att gå ut och söva henne i vagnen. När hon dessutom sovit så länge på förmiddagen misstänker jag att den sömnen inte är lika viktig. Det får kvällen utvisa helt enkelt.

Ombesiktningen på passaten gick inte alls som vi tänkt. Vi fick ombesiktning igen, pga den förbannade löstagbara kulan. Den där bilen kommer ruinera oss. Nästa är Saaben som också ska besiktas snart. Jag gissar på 7 punkter denna gång. Återkommer med resultat.

Kastar in en bild på min gamfarbror som avslutning - och där somnade lillan. Härliga tider.



Städdag



Efter en helvetes helg så mår vi alla förhållandevis bra idag. Lite uttömd på kraft eftersom vi knappt ätit något på hela helgen men annat än det mår vi bara fint. Jag tycker det är små jobbigt när man är "frisk" men kan smitta. Helst ska man inte röra sig utanför hemmets väggar. Igår gick det bara fint eftersom vi var så slutkörda. Det var tom skönt att bara få vara hemma och göra så lite som möjligt. Idag är det lite tvärt om. Jag börjar klättra efter väggarna snart. Så för att säkerställa att alla bakterier försvunnit (och dränera lite överskottsenergi) tog vi en städdag. Älskling började när han klev upp (säkert 2 timmar före mig) med att diska och göra fint i köket. Så det var bara för mig att dra fram diskborsten (jag använder för att rengöra toan - tycker det är såååå äckligt) och trasan och gå lös på toaletten. Nu hoppas jag att jag har så pass starka rengörings medel att det tog död på dom bakterier som huserat där. För vi vill inte bli sjuka igen. Älskling tog damsugaren och jag damvippan (mycket rättvis fördelning) så nu är det nog så rent det kan bli här.
Jag satte mig tom ner och googlade sätt att råda bot på tvättmaskinen en gång för alla. Det vanligaste tipsen verkar vara ättiksprit. Så jag försökte handdiska ur tvättmedelfacket, den som tillverkat det måste ha slagit huvudet i något väldigt hårt innan, eftersom skiten inte går att plocka isär. Det gick alltså inte att handdiska särskilt bra. Den ligger därför i diskmaskinen just nu i hopp om att den kanske kommer åt bättre där jag inte gjorde det. Sen ska jag köra en tom maskin på det varmaste som går med ättiksprit så får vi se om det blir bättre.

Eftersom vi legat hemma hela helgen - vi har iofs inte ätit annat än blåbärssoppa och druckigt vatten. Men kylskåpet ekade rätt tomt redan innan vi blev sjuka. Så var vi tvugen att ta en snabb promenad till ica. Jag försökte att inte kladda på något i onödan för att undvika att smitta någon annan. Passade på att införskaffa ättiksprit då med (inget jag normalt har i skafferiet). Kollade även om dom hade galltvål då jag hört att det ska vara bästa fläckborttagaren. Det hade dom inte - kanske finns på maxi, annars vet jag att dom har på barnens hus.

Efter alllt detta pyssel känner jag mig fortfarande lite rastlös. Men jag tror det mer beror på att jag inte varit hemifrån (annat än ica) sedan i torsdags - eller jo en promenad med syster på lördagen innan jag blev dålig. Som vanan är nu brukar vi ha fullt upp på vardagarna. Nu är vi beordrade att stanna hemma till torsdag (om vi inte blir sjuka igen) för att säkert inte smitta. Jag var tvungen att ringa våran bvc sköterska för att säkerställa.

Babysången vart ändå inställd idag eftersom instruktören var hemma med sjukt barn och på förräldragruppen är det sjukt dålig uppslutning på hur som helst. Förstår inte hur man kan skapa en föräldragrupp som träffas en gång i månaden. Enda anledningen jag kommer ihåg är för att jag lagt in alla träffar i kalendern jag har i mobilen. Jag har ingen annan så går mobilen sönder har jag inget liv. Hade förövrigt glömt bort att det var idag tills min mobil påminde en timme innan det skulle börja.
Nu återstår det att se om det blir någon öppna förskola på torsdag, vi håller tummar och tår.

Avslutar med lite bilder på mina älslingar <3




Back in business - nästan



Även om vi alla känner oss mer eller mindre överkörda av tåg så börjar vi iaf bli bättre. Det är ingen tvekan om det var magsjuka längre. Lillan fick feber på lördag kväll. Nojjig som jag är blev jag tvungen att ringa sjukvårdsupplysningen för att kunna gå och lägga mig (annars skulle jag fantisera ihop värsta sjukdommen det annars skulle kunna vara). Tydligen inte alls ovanligt i samband med magsjuka. Men hon hade ju bara spytt en gång på dagen så jag var fortfarande lite osäker. Men sen blev jag dålig lördag natt. Så fick ringa hem älskling från jobbet eftersom jag inte ens tog mig upp ur sängen på söndagen. Sen tog det nog bara halva dagen så var han dålig med. Vi spenderade halva eftermiddagen och hela kvällen nerbäddade i sängen.
Det är en väldigt fysiskt krävande sjukdom att ha magsjuka. Jag ska i förberedande syfte införskaffa en pump handsprit och vätskeersättning till nästa gång. Det skadar inte att ha hemma.

Underligt att barnsjukdommarna ska vara så mycket värre. Jag är i stort sett aldrig sjuk. Kan nog räkna på en hand dom gånger jag haft magsjuka i mitt vuxna liv. Lillan har iofs inte byggt upp något eget imunförsvar så jag kan ju förstå varför hon blir sjuk. Nu vet jag att det smittar extremt lätt och att man ska hålla sig hemma minst 72 timmar efter man blivit frisk, så kanske inte så konstigt att vi blev sjuka med. Ska bli spännande att se vad man får dras med när hon börjar på dagis. Jag tror inte vi kommer så lindrigt undan då.

Så nu när vi är på benen måste vi ta tag i allt det jobbiga som hör magsjuka till. Diska bort allt man ätit / druckigt ur (det lilla man nu fått i sig), tvätta alla sängkläder som blivit nerkladdade av diverse äckliga saker och städa toaletten som säkert är hem till väldigt många otrevliga bakterier för tillfället. Det är ju inte det roligaste man kan sysselsätta sig med men det måste ju göras.


Våran lilla sjukling

Magsjuka?



Jag misstänker starkt att magsjukan har hittat hem till oss. Igår när jag skulle amma lillan sista svängen innan sängen så kräktes hon upp i stort sett allt när hon var klar. Jag reflekterade inte så mycket på det då eftersom hon ätit gröt för inte allt för länge sedan så jag tänkte att hon nog bara fått i sig lite för mycket.
Men sen vaknade jag runt 3 inatt, då hade hon spytt ner halva hennes säng, stackarn, så älsklig fick gå upp och ta av henne pyjamasen och försöka tvätta bort det värsta med våtservetter (inte läge att ta ett bad mitt i natten). Så preppade jag våran säng ifall hon skulle få för sig att kräkas lite till. Runt 5 gick jag upp och ammade henne, men var noga med att hon inte snaskade i sig allt för mycket eftersom jag då var tvärsäker på att hon åkt på magsjuka och allt skulle komma upp igen. Men det fick hon behålla - vilket började få mig att undra om det verkligen var magsjuka eller om hon fått i sig något konstigt som magen reagerat på. Så vi gick upp som vanligt. Värmde gröt som vanligt. Som hon åt som vanligt. Sen ringde syrran och ville ta en promenad i det fina vädret. Tyckte jag lät som en ypperlig idé och gjorde oss klara för avfärd. För att lillan skulle sova lite längre och bättre i vagnen tänkte jag att det var lika bra hon fick amma lite till innan vi gick (ingen ovanlighet). Men vi hann bara utanför dörren så kom allt upp igen :( Så nu vet jag inte vad jag ska tro har hon magsjuka eller inte? Hon är ju rätt lös i magen med så lutar lite mer mot magsjuka.
Jag har just ammat henne nu efter ett par timmars sömn i vagnen så ska bli spännande och se om hon får behålla detta. Gör hon det lägger vi all annan mat på hyllan ett tag för att inte irritera magen i onödan.

Mitt halsont har börjat ge med sig så jag slipper nog bli förkyld, får se om vi klarar oss från magsjuka. Om det nu är det hon har fått??... Tydligen har den extremt många olika symptom och smittar ju väldigt lätt. Jag hade ju planerat att hon skulle låta bli att bli sjuk första året - tror våran kommunikation brister lite...

Som tur är har vi väldigt förstående grannar och fick inkräkta på deras bokade tvättid (efter att vi frågat om lov givetvis). Det är ju typiskt att sånt här händer när man just har tvättat. I värsta fall har vi en tvättmaskin inne på toan, men jag undviker att använda den om jag inte måste. Tvätten luktar surt efter man tvättat i den maskinen om man inte använder tvättmedel med parfym - och det gör inte jag. Fick tipset att tvätta 2 tomma maskiner på 95 grader, så ska lukten försvinna. Kanske skulle roa mig med det nu.... eller så bäddar jag ner mig i soffan och sätter igång en film.

Dagens usch



Idag går dagens usch till Media markt (eller egentligen Samsung) som har skit surround system. Det ska fan inte vara tänkt att man måste vara utbildad kärnfysiker för att få det att fungera. Enligt säljaren på Media markt skulle det vara det enklaste och mest prisvärda systemet. Jag har lust att kasta ut skiten från balkongen. Nu hjälper ju inte det mig att få det att fungera. Så får se vad dom har för besked på måndag då säljaren skulle återkomma (efter han pratat med samsungs support).Tyvärr blir vi nog inte av med skiten - är det något fel går det till service istället. Detta för att jag varit för seg med att lämna tillbaka det. Jag begriper ju att dom inte kan ta tillbaka ett 3 månader gammalt och använt system. Usch, usch, usch!!

Jag hade faktiskt ett till usch för dagen men har glömt vad det var. Det tog för mycket energi att ringa till Media markt. Men håll tillgodo, det kommer nog tillbaka i sinnom tid.

Min hals har börjat göra sig tillkänna - illa, jag har inte tid att bli sjuk. Inte nu. Så idag har jag försökt göra så lite som möjligt för att kurera upp mig. Vi hade faktiskt en hel förpackning med bra halstabletter i medicinlådan. Ibumetin kom även väl till hands. Så därför har jag "bara" tvättat (blev 3 maskiner mer än vad det brukar eftersom någon här har stulit min ordinarie tvättdag - onsdag) Där kom det, dagens andra usch går till alla nötter som bor i det här huset som inte vet hur en tvättstuga fungerar. Det är ALLTID någon du jävel (oftast inte samma person) som har varit ner och slängt in en snabb maskin innan man ska tvätta. Så när jag då ska hänga min tvätt på tork hänger deras skit där redan!!! Jag blir vansinnig. Även om det är tvättat och tort tycker jag ändå det är äckligt att gräva i andras kläder - framför allt underkläder. Dom har ju uppenbarligen haft tid att springa ner i stugan för att tvätta skiten och en gång till för att hänga upp den, ska det var så förbannat svårt att springa ner en tredje gång och hämta den när dom ser att någon har bokat tid. Det värsta jag hittils varit med om var en nöt som tyckte det var helt ok att sätta igång 2 maskiner PÅ MIN TVÄTTID! Hur tänker man då? Tur för denna människa att jag faktiskt hade tvättat klart. Hade jag inte det hade jag gått ner och satt mig i tvättstugan och väntat ut den här idiot till individ. När hon / han väl kommit skällt ut henne / honom efter noter. Nu behövde jag inte gå till så extrema metoder, men det börjar bli fruktansvärt irriterande när det händer var och varannan gång. Inte att dom inkräcktar på min tid, men att dom skiter i att plocka bort deras äckliga kläder när jag har bokad tvättid. Oftast är det barnfamiljer - det ser man lätt på kläderna. Jag har barn och lyckas ändå hålla min tid så köper inte att dom inte har tid. Köp en egen jävla tvättmakin då så kan ni tvätta när ni vill!!!!! Dagens andra usch går till er!

Pappa kom hit med all mp3 musik vi tappade från disken som kraschade :D Samtidigt försökte han klura ut varför vårat surrround system inte fungerar som det ska. Verkar som vi inte är helt dumma i huvudet - han fick det inte heller att fungera. Det var då jag ringde Media markt.



Vi har även hunnit med att ta en promenad till ica. Jag skulle köpa burkmat till lillan. Sagt och gjort har hon numera bestämmt sig för att potatis och morotspurén är äcklig. Hon åt den utan problem förra veckan, så vet inte riktigt vad som hänt där. Kanske är den god igen imorgon?

Nu är det hög tid att börja med middag någon som har ett bra filmtips för kvällen?

Första hjälpen del 2



Idag vaknade jag med en barnsång på hjärnan. Det känns väldigt underligt. Jag har nog inte gjort det sen jag var ett barn själv. Undrar om jag börjat överdosera sångstunderna med lillan? Det är ju mysigt och hon verkar ju uppskatta det. Kanske bara att gilla läget och vänja sig vid tanken. Jag misstänker starkt att det här inte kommer vara sista gången.



Hade ställt klockan på halv 11, men lillan tyckte det var mycket mer lämpligt att vakna 20 över 10 så det fick bli så istället. Vi skulle vara på öf på Ålidhem kl 13.30. Alltså hade vi väldigt gott om tid på oss även fast jag var tvungen att hinna med bajsrundan med hundarna innan vi skulle fara. Glad i hågen satte jag mig med kaffekoppen framför datorn - det skulle jag inte ha gjort. Helt plötsligt var klockan tio i ett och jag satt i myskläder och lillan låg och sov. Så jag fick lagom varsamt försöka väcka upp lilla fröken eftersom jag hade tänkt att hon skulle äta lite innan vi for så jag skulle slippa sätta mig och amma där, det första vi gör när vi kommer. En turboamning senare var vi på våg. Nu kan man nog inte säga att man kommer i tid eller inte eftersom man kan ju komma och gå som man vill. Men vi var där 13.35. Tycker jag själv var en väldig bedrift - största tidsoptimisten som jag är.
Väl där mötte vi upp Jennie, Ebba, Jenny och Malte och hade en mycket trevlig eftermiddag - tack för det brudar. Det känns jätte kul att vi fått så bra kontakt så snabbt :)



Vi hann prata om matfrågan ännu en gång (burkmat eller inte). Måste säga att det inte är lätt det där. Jag skulle vara duktig (läs snål) mamma och göra egen mat till lillan. Men det visade sig att hon tyckte att min potatis och morotspuré smakar skit. Hon sväljer inte ens. Palsternackan åkte ju ner även om jag fick världens minspel. Min mat åker bara ut. Hur jag än trugar. Jag har provat mixa ner vatten för att den ska bli lite luftigare. Men det hjälper inte. Det duger helt enkelt inte. Så imorgon packar jag ner fröken i vagnen och går på ica och köper burkmat. Det äter hon ju iaf och i slutändan är ju ändå det viktigast.

Hemma hann jag bara laga och äta middag. Jag är kompis med billiga veckan igen. Provade Spagetti med tomat och bacon röra och det blev gott. Sen bar det iväg till tegs öf för den andra delen av första hjälpen kursen. Jag rekommenderar alla att gå den. Instruktören var super och vi fick öva på allt hon gick igenom. Kursen är inriktad på första hjälpen för barn och det känns viktigt för mig att hört allt en gång iaf. Sen fick vi en jätte bra handbok, så skulle jag glömma något är det bara att bläddra fram det i den. Dokumenterade min arm efter en övning - rätt äckligt.



Hur många av er har hört att man ska spola ett brännsår under kallt vatten? Det var vad jag trodde iaf. Spola länge (15 min) under kallt rinnande vätten. Men så är inte fallet, vattnet ska vara ljummet. Strax under 37 grader. Så jag har stått och plågat mig själv helt i onödan när jag bränt mig i ugnen eller dyrligt.

Älskling och lillan ligger och sover. Känner att det är mer än dags för mig att göra dom sällskap. Den här dagen har verkligen varit fullt upp. Imorgon ska jag göra så lite som möjligt. Tvätta måste göras men annat än det blir det nog bara soffmys med mina älsklingar.

Äntligen



Lyckades jag få ihop hyfsat fina dopinbjudningar. Nu återstår bara att se om dom är lika fina på papper som i datorn. Det fick bli utan bild eftersom jag inte kunde hitta någon fin mall (till rimligt pris) med. Men det duger, dom är beställda och betalda nu så det är inte lönt att ångra sig. Skulle inte förvåna mig om jag lyckats stava något fel och får skämmas när jag skickar ut dom ändå. Att det ska vara så viktigt hur dom ser ut. Ibland blir jag galen på mig själv. Satte mig tom och försökte knåpa ihop egna i photoshop, men la ner eftersom det tog extremt lång tid. Jag har dessutom mest beslutsångest av alla i den här staden. Så bara bestämma bakgrund tog typ 1,5 timmar. Insåg då att det nog inte var lönt att fortsätta om jag vill få ut korten i tid.

Idag har vi varit på jobbet och hälsat på. Hade tänkt mig en snabbis för att kolla läget mest och få äran att träffa lilla Doris. Vi blev kvar lite drygt 2 timmar och lillan visade sig från sin bästa sida. Lyckat besök, tack Anna för att du lurade dit mig. Jag har faktiskt inte haft en tanke på jobbet sen lillan föddes. Blir ju så med andra prioriteringar. Men har hört att det är lite halv struligt. Det fick jag bekräftat rätt fort eftersom grabbarna jobbat övertid i stort sett varje dag sen jag slutade till ganska nyligt när det blivit tvär lugnt. Jag smet i helt rätt tid, tack för det lillan :D Jag hoppas att allt löst sig till det bättre när jag ska börja jobba igen. Nu är det ju rätt länge kvar även om tiden går otroligt fort. Jag får nog åka förbi där med jämna mellanrum för att kolla av läget hädan efter.

Idag tycker jag inte om billiga veckan. Provade ett recept på majsplättar med keso och feta röra och spenat sallad (jag vet, men tyckte det lät gott)... nyttigare värre. Men fy vad äckligt det var. 2, 3 tuggor gick hyffsat sen blev det bara dåligare och dåligare. Det hela slutade med att älskling stekte upp blodpudding och jag värmde den sista matlådan med fisken från i måndags. Majsplättarna åkte i soporna.

Jag har fått min takkrona nu, eller jag hämtade ut den i måndags efter första hjälpen kursen. Jag började sätta ihop den då, eftersom den kom i 2 delar med kristallerna i en påse. Nu är den ihopskruvad och alla kristaller hänger på plats. Ska berabeta älskling för att se om jag kan få upp den (helst igår) men så snart som möjligt går också bra.

Vips så var den på plats. Mycket nöjd :)




Dopplaner



Nu har jag äntligen fått tummen ur och ringt Tegskyrkan och bokat dag och tid för Tuvas dop. Antar att det är nu allt "jobb" börjar. För jag måste knåpa ihop inbjudningar rätt omgående så vi hinner skicka ut dom till alla och få svar i tid. Så dom som inte bor i stan men ändå vill komma har en chans att planera ihop det så det fungerar. Fikat har jag inte tänkt börja fundera på än, men om någon känner sig manad att hjälpa till med det så är ni mer än välkomna ;) Saknar även en dopklänning, visst går dom att hyra?

Det blev inte så full dag som jag först trodde. Vi har varit på babysång idag igen. Lillan var lite mer vaken denna gång. Tror faktiskt hon tyckte det var ganska roligt. Hon små skrattade rätt mycket medans vi sjöng. Det är mindre pinsamt nu. Det beror nog till viss det på att det är samma människor och då känns det inte lika dumt (dom vet ju redan att jag inte kan sjunga). Men även att vi var färre än förra gången. Ungefär hälfen så många som sist. Jag börjar kunna lite fler sånger med och det hjälper nog också. Sista gången kanske vi sjunger högst ;)

Lillans farfar fyller år idag - stort grattis - och det var egentligen tänkt att vi skulle dit på middag. Men hans sambo har fått feber så det blev inställt. Jag som hade planerat att åka förbi både Jula och barnens hus när vi ändå skulle till mariehem. Det hade blivit tok stressigt (vi skulle vara där 16.30) men jag tänkte att det hinner vi galant. Största tidsoptimisten som jag är. Nu var det nog lika bra att det inte blev så. Lillan och älskling ligger just nu och vilar i våran säng. Hon har ju inte fått den sömn hon behöver på dagen som vanligt och han är helt färdig efter jobbet. Jag har ju glömt bort hur trött jag brukar vara efter jobbet och sliter ut honom på diverse äventyr utan en tanke på att han säkert är helt färdig. Han har ju ett väldigt fysiskt jobb dessutom. Fy på mig. Skärpning.

Nu har jag ju inte tinat något eftersom jag trodde att jag skulle slippa laga middag idag. Känner att jag inte är överdrivet sugen på blodpuddingen vi har i kylen. Så måste nog ta en sväng till ica och införskaffa något bättre.

Imorgon ska vi hälsa på på jobbet för första gången sen lillan föddes. Jag är väldigt nyfiken på hur det går för grabbarna där. Lite orolig med. Vill ju inte komma tillbaka till kaos...

Första hjälpen



Den här dagen har vi verkligen haft fullt upp exakt hela dagen. Jag började med att kliva upp kl 10 för att vi skulle hinna till sjukhuset till 13 :P Min plan var även att hinna förbi elgiganten och lämna tillbaka stavmixern före. Vi hann, men det var nätt och jämt :D Vi har varit på 4 månaders kontrollen för tummen projektet. Nästa gång blir när hon är 6 månader och då kommer dom även göra ett ultraljud på en blodåder i halsen. Denna gång fick vi väga, mäta, kolla blodtryck, kolla fettprocent, hon tog salivprov, blodprov och prov på min mjölk (jag kan glömt något). Allt detta på lillans bästa sovtid. Men hon sköte sig galant med tanke på omständigheterna. För besväret fick vi 2 kartor med mangopuré och en ullfilt med tummen på, det tackar vi för.

Efter vi varit där stressade vi iväg till media markt för att inhandla en ny mixer, givetvis hade erbjudandet på den jag hade tänkt köpa - den bättre - gått ut igår. Så jag fick nöja mig med en lite bättre (än den jag först köpte) som var en hundring billigare istället. Det följde tom med en lite skål. Jag tror ändå inte att jag kommer använda den överdrivet mycket, eftersom jag inte behövt någon tifdigare. Jag insåg dessutom efter jag stressat iväg och köpt den när jag stog och kokade potatis och morötter för att puréa att jag kan ju lika gärna använda potatispressen (längsta meningen ever)... Den kommer nog mer till användning om jag orkar göra mer avancerad mat när hon är lite större.

Så vi kommer hem lagom till 16 och jag ska vara på bvc kl 18 för en första hjälpen kurs jag anmält mig till. Jag har ju gått flera gånger innan - 3 om jag inte missminner mig helt, men aldrig för barn. Så kännde att det ändå var viktigt att fått höra det en gång iaf. Eftersom jag först inte tänkt åka förbi Umedalen så trodde ju jag att jag hade all tid i världen att laga middag. Men det var på håret att jag hann äta. För givetvis skulle jag göra ett nytt recept på en fiskgryta jag hittat på billiga veckan från ica (ovanligt va). Jag är mycket nöjd med deras recept, dom är lätta att laga och det blir gott. Men denna tog längre tid än jag räknat med. Jag fick slänga i mig maten och lämna en halvgrinig dotter (som inte alls sovit som hon ska på dagen) med älskling för att hinna i tid.
Den här kursen är verkligen jätte bra. Har ni möjlighet gå den! Det är röda korset som håller den. Här på Teg i samarbete med öppna förskolan. Instruktören vi hade var jätte bra och vi fick öva mycket på varandra. Väldigt givande. Jag är inte klar än utan vi ska tillbaka på torsdag kväll för att fullfölja. Jag är spänd av förväntan :)

Detta gås igenom:
http://www.redcross.se/detta-gor-vi/kurser/kurser-i-forsta-hjalpen/kurs-i-forsta-hjalpen-och-hjart-lungraddning-barn/

Nu hägrar sängen - larmet är ställt på kl 10, vi har en fullbokad dag imorgon med.

Mary Kay



Nu snöar det igen... tar den här vintern aldrig slut :(

Så mycket för vårat fredagsmys igår, älskling med sällskap såg löven matchen på nätet - den började 3. Till det drack dom lite öl och lite sprit. Sällskapet åkte hem runt 19 och älskling slutade dricka ungefär då. Det hela resulterade i att han somnade ungefär 20 minuter in på melodifestivalen och sen sov han tills jag nattat lillan runt halv 12 snåret. Då han bara mumlade lite och kravlade ner i sängen istället :P Men söta var dom ;)



Köttermometern var ett mycket bra köp, maten blev jättegod :D Den kommer jag definitivt använda fler gånger. Väl spenderade 20 kr.
Stavmixer å andra sidan åker tillbaka till elgiganten. När jag i godan ro satt och åt frukost i morse såg jag i media markts reklamblad att dom sålde en stavmixer på 500 w för lika mycket (eller lite beroende på hur man ser på saken) som jag betalade för min på 280 w. Den åker tillbaka och förhoppningsvis har dom samma som den från media markt (eftersom dom har lägsta pris garanti blir dom tvungen att prismatcha) så jag kan byta den där och slippa köra ända bort till Klockarbäcken. Ja - jag har klippt ut annonsen för att bevisa vad den kostar där ;) Inte för att jag vet hur mycket jag kommer använda denna mixer (har ju inte behövt någon hitils). Men rätt ska va rätt.

Idag har jag haft en Mary Kay hudklass hemma hos mig. Tack Clairy för väl genomförd klass och tack Elise, mamma, Thereze, Cilla och Sandra för att ni deltog. Jag har haft en jätte trevlig dag.
Fick jag en anledning att baka den vita kladdkakan med blåbär igen, den är riktigt god :D Blev tom lite över - perfekt kvällsfika.
Vi har verkligen haft fullt hus idag, jag tycker att det inte borde vara så krävande när man är hemma. Jag har dessutom inte behövt ta hand om lillan eftersom älskling eller mamma tagit henne. Alla kommer ju hit, det enda jag behöver engagera mig i är att vara trevlig och en bra värdinna. Men se så är det inte. Jag är helt slut i huvudet nu känner jag. Det skulle vara skönt med en powernap för att ladda batterierna inför kvällen lite. Jag har haft en såndär natt i natt. Inte lillans fel utan helt mitt eget. En sån natt när man aldrig kan somna. När man väl somnar vaknar man av allt och inget. Med en liten i samma sovrum som låter då och då även när hon sover och en sambo som gnisslar tänder när han sover blir det nästan aldrig helt tyst. Så summa summarum jag har inte sovit många timmar i natt. Tror jag ska försöka komma i säng lite tidigare idag eftersom vi ska iväg till tummen imorgon. Då vill jag gärna vara utvilad.

Lite smått och gott från dagen.





Melodifestivalen



Från att vara helt ovetande upptäckte jag idag (när jag läste fredagens expressen) att melodifestivalen verkar köra igång ikväll. Jag är inte direkt frälst men kan lyssna igenom låtarna en gång iaf. Jag kommer se delfinalerna så jag får höra alla låtar, sen tycker jag aldrig att dom är så bra att jag vill höra dom igen utan väntar igenom finalerna för att läsa vem som vann. Det är inget jag måste se och jag kommer inte grina blod om jag missar en deltävling. Förra årets Manboy - som måste vara en av 2010 absolut sämsta låtar ringer fortfarande i mitt huvud. Så egentligen borde jag nog lägga ner idén att följa detta helt. För det kommer garanterat minst en sådan låt detta år med. Jag har faktiskt ingen aning om vilka som ska vara med ens. Men misstänker att det är ungefär samma artister som förra året - med undantag av någon helt okänd.

Idag fick vi hämta tillbaka passaten. Älskling ska boka ombesiktning så fort som möjligt så vi får hoppas att den går igenom nu. Vi har verkligen inte haft tur med den bilen. Tror nästan vi lagt lika mycket pengar på den sen vi köpte den som vi betalat för den. Inte ett rätt - egentligen borde vi besikta skiten och sen sälja den. Med våran tur rasar väll motorn som nästa projekt, eller inte. Den som väntar får se.

Jag och lillan tog en promenad till syrran och hälsade på modern, hon satt barnvakt medan syrran och vilding var bio. På väg hem därifrån tog vi en omväg förbi expo och inhandlade en köttermometer. Håller just nu på att göra helstekt ytterfilé och potatisgratäng. För enkelhetens skulle införskaffade jag en termometer för att slippa slita steken ut och in i ugnen för att kolla om den ser ok ut. Förstår inte varför jag inte köpt någon tidigare. Den var inte ens dyr. 20 kr för den billigaste, som hittat. Nu får jag bara hoppas att köttet blir bra så jag inte skryter upp termometern och så blir köttet torrt och äckligt ;)

Fredagsmys



Sitter och försöker söva lillan (hon behöver en liten nap för att orka med kvällen) och lyssnar på Spotify. Det är inte ofta jag orkar starta igång Spotify, men kände nu att det skulle vara trevligt med lite musik. Vad mysigt det kan vara. Särskilt nu när det var så länge sen sist och vilken bra spellista vi har lyckats knåpa ihop. Jag är en frälst rock brud så det är överhängande rock/pop eller pop/rock om man föredrar det. Just nu lyssnar jag på Rise Against - Hero of war. Det är en lugn låt så jag tror även dom som inte är så förtjusta i rock kan gilla den. Texten är riktigt bra (hemsk). Annars är inte rock låtar så talande (jag brukar inte lyssna på texten allt för intensivt - eftersom den många gånger är skriven av en påtänd rockstjärna), alltså fri att tolka exakt hur man själv vill.

Jag köpte 2 spelgar - eller vad man nu ska kalla dom på ikea för väldigt länge sen. Jag tänkte redan då att jag skulle måla ramen runt. Den är jätte tjock så jag köpte dom inte för att använda som speglar. Tror dom är rätt värdelösa till det ändamålet om man inte vill spegla små specifika kroppsdelar typ näsan, munnen eller ett öga kanske. När vi flyttade hit så hittade jag dom när vi gick igenom förrådet och tänkte kavat att nu jävlar ska jag göra slag i saken. Sagt och gjort googlade jag fram en blild på Nalle Puh, Tiger, Nasse och Ior och började rita på figurerna med blyerts. So far so good. Vill hävda att jag är ganska bra på att rita, men där fastnade jag. Jag hade tänkt måla figurerna men visste inte hur jag skulle få kanltlinjerna bra. Dels har jag ingen bra pensel - gick på claes olsson och köpte ett typ 15 pack med penslar för i stort sett inga pengarr och märkte rätt fort att det var ett ganska dåligt köp. Detta eftersom det var i stort sett omöjligt att detalj måla med dessa skit penslar som bara spretade åt alla håll och kanter. Även den minsta bör tilläggas. Så det är en ren bedrift från min sida att lyckas måla både Nalle Puh och Tiger med dom penslarna. När jag idag satte mig ner för att äntligen måla klart den så lyckades jag faktiskt gräva fram en ännu mindre skit pensel jag hade undangömd i ett skåp i köket. Så det gick faktiskt lite bättre att kleta dit Nasse och Ior. Erkänner att jag fuskat med kantlinjer och små svarta detaljer som jag ritat dit med en svart oh penna. Klar blev den, får bara hoppas lillan uppskattar den efter allt slit.Jag har ju dessutom en kvar, får se om det tar 10 år till innan jag får den klar ;)



Idag tog vi en tur förbi olssons tyger på Mariedal eller är det Marieberg? Jag känner att jag behöver byta kuddfodral på kuddarna i vardagsrummet och hemmafru som jag blivit tänkte jag försöka mig på att sy dom själv. Men vi hittade inget bra, någon som har tips på en annan bra tygaffär förutom olssons? Svara inte nätet - för jag har varit ute och kollat men det är ju skit svårt att se hur tygerna ser ut och jag vill gärna klämma och känna lite med.
Annat än det har vi införskaffat en stavmixer (så nu har jag ingen ursäkt till att jag inte kan prova göra lillans mat själv - ibland iaf). Lillan har fått sig 2 nya haklappar och annan burkmat. Idag blev det potatis och morotspuré, vilket var väldigt uppskattat. Skulle nog våga påstå att hon tyckte det var gott. Så nu åker palsternackan i soporna. Bra att jag fick reda på det nu så slipper jag släpa hem en hel karta för att slänga.

Nu blir det soffmys med familjen och en stor godispåse.

Burkmat eller hemlagat?



Snacka om simultanförmåga. Jag sitter och ammar samtidigt som jag skriver. Kom att tänka på en diskussion vi tog på öppna förskolan idag. Jag misstänker att det är ett samtalsämne alla med barn någon gång under barnets första året tar. Om inte har man inte träffat nog många "duktiga" mammor. Det är förmodligen inte färdigpratat om detta än misstänker jag. Hur som helst satt jag i godan ro och tryckte in potatis och palsternackspuré i min smått förtvivlade dotter. Hon äter det men jag har väldigt svårt att tänka mig att hon tycker det särskilt gott. Skulle hon tycka detta var godare om jag gjort det själv??? Kameran ljuger aldrig... för håll med om att hon inte verkar njuta av detta.



Jag smakade tom på maten idag (det gjorde jag inte igår eftersom jag inte tyckte det luktade särskilt gott). Det var inte det godaste jag ätit men smakar betydligt bättre än gröten hon får. Å andra sidan så får jag inte det här underbara minspelet när hon äter gröt så misstänker att jag och lillan tycker väldigt olika ang vad som är gott och inte. Jag ska gud förbjude gå och köpa en burk med morotspuré imorgon för att se om fröken uppskattar det mer.

Dagens fråga lyder- burkmat eller hemlagat? Både och tycker jag. Jag äger inte ens en stavmixer (eller något annat som går att mixa med). Jag kommer ju ändå få burkmat från tummen så än behöver jag inte köpa något (om jag inte får en karta potatis och palsternackspuré, för då tror jag att jag lämnar kvar den där). Duktiga mammor anser att man gör maten själv och fryser in portionsförpackningar. En mamma jag pratade med frös tom in potatis, kött och grönsker för sig så hon kunde blanda lite som hon ville..... Det är ju så lätt och alla har ju tid med det när man ändå lagar mat till sig själv.
Är det så hemskt att ge sitt barn burkmat? Kommer lillan att bli en sämre människa för att hon äter burkmat nu? Visst kommer jag inhandla en stavmixer och försöka tillverka lite smått själv. Men inte allt - förmodligen inte ens en bråkdel. Burkmaten kommer ha sin plats i våran kyl. Dels för att det är väldigt praktiskt när man ska bort (istället för att ta med sig en isklump) men även när man vill göra mat lite snabbt hemma. Som dom flesta säkert har märkt så har tiden en tendens att försvinna när man har liten. Små barn har dessutom inte tålamodet att vänta när dom hungriga.
- Vänta lilla vän mamma ska bara tina din mat först......

Nu menar inte jag att alla mammor som gör all barnmat själv är självbelåtna besserwissers utan jag tycker verkligen att det är en bedrift. Jag kommer inte hinna / orka göra all mat själv. Det jag irriterar mig på är dom mammor som automatiskt tycker att jag är en sämre förälder för att jag ger mitt barn burkmat. Fy på er, jag tror i min lilla bubbla till värld att burkmaten nu är i stort sett lika bra och näringsrik som den hemlagade maten (om inte bättre). Låt mig fortsätta tro det så blir allt bra.

Öppna förskolan



Nu har jag en helt utpumpad liten hjälte i barnvagnen. Jag behövde inte ens ut och styra (i den oplogade nysnön, för er som inte vet är det ett dubbelt träningspass). Utan lyfte bara över henne från bilbarnstolen till barnvagnen utan att hon vaknade.

Dagen började med att hon bestämde sig för att sova hela natten. När hon gör det brukar hon i regel inte vilja somna om efter amningen. Denna morgon var inget undantag. Hon vaknade, väckte mig 8.30, eftersom hon äter rätt länge så gick vi tillbaka till sängen 9.10 (det ör ändå en snabbis för henne) - lillan klarvaken. Så jag förstod att det inte skulle gå att få henne att somna om. Runt 20 över gav älskling upp och gick upp med henne så jag fick fotsätta sova <3 (fast han jobbar em och gick och la sig minst en timme efter mig). När jag väl tyckte det var dags att kliva upp sisådär runt halv 11 så hade båda somnat i soffan <3 Så söta.



Vi fortsatte med gröten idag, jag råkade smaka på den igår när jag skulle känna att den inte var för varm. Måste säga att jag tycker den är rätt dålig. Den smakar lite och konstigt. Jag förstår att hon är misstänksam. Nu får den inte lika stark reaktion som potatis och palsternackspurén. Det var väldigt underhållande att se henne äta den igår. Så fort hon fick en ordentlig tugga och kännde smaken kastade hon bak huvudet i stolen och kollade på mig som jag var helt dum i huvudet som stoppade detta i munnen på henne. Jag vet inte om det var för att maten var äcklig - hon åt ju upp rätt mycket. Eller om det är för att hon är ovan att äta alls. Det blir ett nytt försök till middag idag igen, det kanske är godare idag :)  Eftersom vi kommer få rätt mycket mer så vore ju lite surt om hon inte tycker det är gott.

Vi kommer nog måsta bada henne mer än en gång i veckan from nu. Lilla fröken äter med hela ansiktet. Hon nästan attakerar skeden när hon ser att den kommer. Tok charmigt. Funderar på att filma en liten snutt som man snyggt kan visa när hon är 15 och har första killen hemma ;)



Jag hade bestämt date med brudarna från babysången på öppna förskolan på Ålidhem idag. Dagen kunde inte ha börjat sämre. Lillan vaknat så tidigt, tog bara en power nap på 20 min innan vi for. I vanliga fall brukar hon iaf sova till 11 och ibland en snabbis till innan vi tar oss ut mellan 13 - 14. Så vi ligger alltså sjukt efter i sömnschemat. Jag tänker att det här kommer gå jätte fint ändå, hon får sova en snabbis i bilen så hon orkar med att vara där. Hon brukar alltid somna i bilen... Just det - det tyckte inte hon utan hon var klarvaken när jag hämtade henne bak när vi kom fram. Happ tänker jag, det här kommer ju bli jätte kul. Hon håller ändå god min hela tiden vi är där, men jag ser på henne att hon är ordentligt trött. Det var nog bra att jag inte hade tid att stanna så länge. Vi var med på sångstunden och hör och häpna, jag sjöng faktiskt lite. Det tar sig :O Sen ville jag få en fin gips av gutning av hennes händer och fötter. Så vi gjorde en mall i lera lite snabbt innan jag packade ner henne i stolen och mötte älskling hos bildoktorn Mats. Passaten behöver som tidigare nämnts lite omvårdnad. Så nu har vi bara en bil. Tack tjejer för en jätte trevlig eftermiddag :D (Jennie, Jenny och Frida med barn - och en respektive).

Ser fram emot en myskväll med en förhoppnisvis helt utvilad dotter (hon sover fortfarande så det borde inte vara en omöjlighet).

Bye for now.

Banangröt och gratis kläder



Jag chansar på att jag hinner skriva av mig lite innan lillan vaknar. Hon har sovit så sött i vagnen sen vi rullade ut på en prommis runt 13. Jag misstänker att hon kommer vakna exakt när som helst men ger detta ett försök iaf. Jag har insett att många börjar med smakportioner tidigare än 4 månader. Lillan blir ju 4 månader 9 februari, alltså bara en vecka bort. Vilken skillnad gör det? Ingen kom jag fram till så vi gick till ica igår och köpte banangröt från 4 månader. Elise tipsade om den, hennes son som är 10 månader äter den fortfarande. Tog även en burk med katrinplommonpuré utifall hon skulle bli lite hård i magen. Vi har nämligen fått 5 burkar med potatis och palsternackspuré som jag har tänkt börja med idag med (inte allt på samma gång givetvis). På gröten smakade hon lite misstänksamt ungefär 4 skedar, gissar att 3/4 åkte ut igen men lite fick hon i sig. Lite förvånad sådär. Hur söt som helst. Så nu ska jag truga med gröt varje morgon så borde det inte ta allt för lång tid innan hon äter en hel smakportion :D Tyckte hon skötte sig exemplariskt för att vara första gången hon smakat något annat än bröstmjölk (eller d-droppar och semper med men det räknas inte). Så det ska bli intressant att se vad hon tycker om potatis purén. Särskilt när vi kommer få en hel karta av den från tummen projektet nästa gång vi ska dit (nu på måndag). För 4 månaders kollen.



Medan lillan snaskade banangröt fick hundarna årets bus il. Så jag kunde inte låta bli att knäppa några bilder på min otroligt söta tik. Hon är väll för charmig ;) Orakad och fruktansvärt vinterblek (nästan som mig).
Och där vaknade lillan :P



Jag har lite kläder jag skänker bort till bättre behövande.Det är bara att hojta till om något verkar intressant för någon. Ni som följer den här bloggen kanske känner någon som känner någon som vill ha detta..... :P Jag vill inte det iaf. Så om ingen vill kännas vid detta så åker det till myrornas klädinsamling istället. Jag tycker det tar onödig plats i lillans redan överfulla garderob. Tröjorna är i strl 62, klänningen 80 och pyjamasen 68. Den har knäppning i ryggen, vilket är extremt opraktiskt när man inte har ett barn som sitter. Knapparna är rätt dåliga med. Men det kanske finns någon där ute som känner att dom vill ge den ett försök, den är trots allt gratis ;) och gratis är väll gott :P Eller varför inte som present till någon ni känner ;)



Jag känner att jag behöver reda ut hygien frågan. Så inte alla tror att jag är ett vandrande äckel / slusk. Jag menar då att när jag är hemma och gör inget - eller tar hand om hem och barn så finner jag ingen tid till att duscha förrän jag inser att det nog var rätt länge sen sist. Har jag saker planerat och måste lämna hemmet och vistas bland folk så smiter jag givitvis in i duschen en snabbis innan jag far någonstans. Det är inte alltid håret får sig en tvätt men duschar gör jag iaf.


En smakportion potatis och palsternacks pure till lillan medan hon forfarande är på bra humör (inte allt för hungrig). Sen tänkte jag sträck se LA ink (man blir ju inte lite sugen av att se sånt, tur jag är fattig småbarnsförälder). Men lite längre fram när vi har bättre ekonomi kommer lillan förevigas mest troligast på min ena underarm. Eller det är planen iaf.

Imorgon åker passaten till bildoktorn Mats.... hur ska vi klara oss med bara en bil :P Får hoppas han plåstrar om den fort.

Bye for now.


Babysång



Vi har anmält oss på babysång på Carlskyrkan varje tisdag 6 veckor framöver (denna medräknad). Babymassagen var på Carlskyrkan med och det var via den jag fick reda på att dom hade babysång. Första gången var idag. Jennie, Jenny och Frida som också är med känner vi lite sen innan och det är ju roligt. Själva sången och dansen i sig har jag lite svårt att vänja mig vid. Kan bero på att jag inte är någon skön sångerska och tycker nog att det är lite pinsamt när andra hör hur dålig jag är. Sen beror det nog lite på att jag inte kan sångerna heller. Lite pinsamt är det när den enda sång man hänger med på är imse vimse spindel. Jag menar alla dom här sångerna kunde jag garanterat när jag var 4... Vi hann ju dessutom bara träna en gång på öppna förskolan. Så jag viskade / mimade mig igenom dom låtar jag kunde lite på och det gick det med. Vem vet nästa gång kanske jag vågar mig på att sjunga lite :D Fikat efteråt är ju det jag tycker är roligast. Egoistiska jag åker ju dit för att jag tycker att det är jätte kul med den sociala biten detta för med sig. Tuva var jätte trött igenom hela sången eftersom den lämpligt nog är på hennes bästa sovtid. Hon höll humöret men det märktes att hon var jätte trött. Så jag skulle ljuga om jag sa att jag for dit för hennes skull.
Därför tänkte jag att jag taktiskt skulle söva henne i vagnen när vi kom hem så hon fick sova sina timmar hon behöver på dagen. Tji fick jag - för fröken ville inte alls sova. Jag packade ner henne i vagnen och körde fram och tillbaka till ica och hon sov så gott. Så körde jag in henne på sitt rum och vips var hon vaken.... Jag tänkte att hon kanske somnar om, men nej det hade hon inte tänkt. Så nu kommer jag få en jätte rolig kväll med en fröken som har sovit alldeles för lite på dagen. Just nu ligger hon i babygymet och vevar lite förstrött och pratar / gnäller undertiden. Yes, det här kommer bli bästa kvällen ever :S

Jag har lurat på en takkrona till sovrummet ett tag nu från jotex. Men tycker det är lite mycket att lägga 900 på en taklampa när jag vet att jotex kör rabatter med jämna mellanrum (900 är ju egentligen billigt för en "kristall krona" samma lampa kostar hos ellos 1300 eller kan vara nästan 1500). Fattig småbarnsförrälder som jag är. Nu när jag kom hem och öppnade mailen såg jag att man fick 50% på valfri vara. Så jag slängde snabbt iväg en beställning, jag hoppas bara att den är så fin som jag tror.



Tradera junkie som jag är så kan jag ju inte låta bli att gå in en gång per dag för att se om det finns något fint (jag måste spärra den sidan så det inte går att gå in där för att kunna låta bli). Jag kan ju inte heller låta bli att bjuda om jag ser något jag vill ha. Detta kom på posten idag :D Visst är det för gulligt, strl 80. Kan hon nog ha i vår / sommar. Jag har märkt att tvättade lindex kläder har en tendens att krympa lite. Deras bodysar är alltid mindre än andra märken. Vissa hm kläder har denna egenskap med...



Ska försöka aktivara min väldigt övertrötta jätte pigga dotter.

Bye for now.

RSS 2.0