Återbesök

Idag har jag varit på återbesök hos läkaren. Det gav dessvärre inte allt för mycket då labb missat att ta dom två viktigaste proverna när jag var där förra gången. Jag fick veta att allt annat hon kollat var normalt och bra. Vilket förvisso är bra. Men helst ville jag ju veta om jag var laktos eller glutenintolerant. Så jag fick fint lomma tillbaka till labb och tappas på två rör till med blod. Denna gång behöver jag inte komma tillbaka. Min läkare skulle ringa mig när hon fått resultaten om drygt 10 dagar. Jag väntar med spänning.
 
Lillan har börjat en ny omgång pyttedans. Denna gång med balettakademin. Hon var inte super peppad första gången. Men det borde ta sig om några veckor eller så. Dansläraren verkar väldigt bra och vissa låtar var samma som hon dansat till förra säsongen. Tror det kan bli riktigt bra. 
 
En till sväng magsjuka har jag hunnit med och nu går hela familjen med både snor och halsont. Januari har varit en extrem sjukmånad. Som tur är har det infallit så bra att jag bara behövt vara sjuk en dag och vabbat en. 
 
Jag har även varit på en snabbvisit i huvudstaden. Fast det å andra sidan är inte värt mödan. Det är så otroligt jobbigt att gå upp supertidigt för att hinna med första flyget för att komma hem väldigt sent eftersom allt i regel håller på till 16. Lillan blev nöjd iaf. Hon fick sig en teddykompaniet häst från Bromma flygplats. Alltid nått... Visst är det trevligt med miljöombyte. Men kanske inte under sånna omständigheter.
 
Inget fotande har blivit av heller. Jag hoppas på bra väder i helgen. Så jag får testa mitt teleobjektiv efter nya ordinationer.

Tulpaner

Tror bestämt jag hade lite förutfattade meningar om vår nya granne. Både idag och igår har det varit väldans tyst därifrån. Vilket känns bra. Men jag vågar inte riktigt hoppas än. Rätt vad det är sätter han igång igen nästa helg.
 
Varför får man alltid ett så extremt köpsug då det finns som minst pengar? Just nu skulle jag kunna byta ut halva möblemanget i lägenheten på fläcken. Allt som faktiskt inte alls är särskilt gammalt. Förnya och förbättra. Ändra om lite,. mer kvalité, mer ljus. Många tankar med extremt stram budget och dyra uppgraderingar. Ska bli intressant att se hur detta slutar. Vi har diskuterat möjligheterna till en resa i vår med. Men kommer inte fram till något vettigt. Vara vuxen och  duktig och spara pengarna eller bränna allt på en vecka i värmen. Borde vara ett lätt val kan tyckas- Just nu lever jag på att lönen kommer om en vecka.
 
Köpte mig idag årets första tulpaner. Jag brukar få ett ryck varje vinter / vår. Det är supermysigt med snittblommor. Nackdelen är att dom måste bytas ut så ofta. Därför blir det väldigt sporadiskt. Men fint blev det i köket. 
 

Ny granne

Dom förra grannarna flyttade ut någon vecka före jul. En väldigt lugn och beskedlig barnfamilj. Sedan har lägenheten stått tom tills igår. Jag har nyfiket spanat varje dag för att se om det rört sig eller åtminstone lyst någonstans utan större framgång. Ett ensamt namn har stått på brevlådan sedan årsskiftet. Bara det inte är en ensam singelkille - bara det inte är en ensam singelkille som gillar att festa... Igår flyttade han in med buller och bång. Det hördes tydligt i hela trapphuset. En ensam singelkille som gillar att festa. Så mycket att han slänger ihop en fest FÖRSTA kvällen. Samma förbannade dag han flyttat in. Och inte snålade han på basen heller, snarare tvärt om. Jag tror baske mig hela huset hörde vilken låt han spelade. Den enda fördelen i det hela, om det nu finns någon var att rummet närmast honom står tomt och herrskapet faktiskt fick sig ut och det blev tyst runt 11 snåret. Men då hade redan surtanten i mig vaknat och surt funderat på att knacka på en sådär 10 gånger. Jag lät bli, men blir det fler gånger och tätt då jäklar kommer jag att skälla värre än gamfarbrorn. Här har det alltid varit så lugnt och skönt. Är ju själva fan att just han skulle flytta granne med oss. Störningsjouren nästa!
 
Magsjuka har jag hunnit med. Måste säga att 2013 startar super för mig. Får väll se det från den ljusa sidan. En utrensning av kroppen för det nya året. Magsjuka måste vara det största testet av självbehärskning som finns. När kroppen är så slut. Så törstig och så hungrig. Att den lätt skulle förtära både 2 liter vatten och en familjepizza på samma gång. Men det enda man faktiskt får äta är en tesked vatten. Då vet man att man lever vill jag lova. Dagen efter låg jag med värk i hela kroppen och dånande huvudvärk. Det tog mig en resorb massor av vatten och någon enstaka macka något glas med blåbärssoppa och större delen av dagen att inse att jag faktiskt hade feber. Två alvedon senare kändes det genast bättre. Även om huvudvärken i mildare grad höll i sig även dagen efter. Antar att det är vad kraftig vätskebrist ställer till med. Så idag är första dagen jag vågat dricka kaffe. Idag är även första dagen jag ätit normalt igen. Det känns väldigt bra. Nu jäklar vill jag inte veta av någon mer magsjuka i det här huset i år.
 
Det visade sig att rättstavningsfunktionen var en add-on till webbläsaren. Hade jag ingen aning om. Det gick inte att fixa till firefox eftersom det inte fanns svenska som val. Så numera får jag använda crome som blogg webbläsare istället. Eftersom dom hade svenska. Väldigt enkelt faktiskt. Man högerklickar bara i textfältet och väljer spell-checker options sedan Language settings och för att välja språk trycker man på add, då kommer en rullist med massor av olika alternativ upp.man väljer språk, markerar det och klickar på rutan som väljer språk för rättstavning och vips fungerar det. I firefox var det ännu enklare men som sagt där gick ju inte svenska att välja.
 
Även om det varit ganska kallt i helgen tog vi en liten bob och pulk tur. Oturligt nog glömdes hjälmen kvar på dagis. Så det blev rätt lugnt och försiktigt. Lillan tyckte bobben var superkul. Så fick jag och älskling (läs älskling) lite vardagsmotion på köpet.
 

Nytt år nya tag...

Eller?! Så trött som jag varit dagarna efter årskiftet skvallrar om raka motsatsen. Det kan vara julmaten som gjort sitt eller stressen efter jul och nyår som lagt sig och därför spelar ut nu. Iofs verkar alla vara mer eller mindre trötta. Men jag hoppas ändå attt jag snart får min kallelse till återbesöket på vc. Så jag får veta om det är något fel på min mage. Det skulle vara så förbaskat skönt om jag kunde skylla detta på något. Att det faktiskt går att göra något åt elendet.
 
Med en mer aktiv dotter känns det som att jag behöver all kraft jag kan få. Nu går det ju faktiskt mot ljusare tider. Förhoppningsvis tar solen och ljuset med sig lite energi. För inte sjutton var jag såhär hemskt trött i somras.
 
Jag har idag anmält lillan till ännu en säsong pyttedans. Denna gång på balettakademin. Jag hoppas hon tycker det är lika roligt även denna gång.
 
Den här vintern har varit extra fin. Det är så vackert när träden är helt vita, varje gren och kvist. Jag får ett så enormt fotosug dagar som denna. Nu går det ju hemskt dåligt när det mörknar innan jag ens slutat för dagen och solen nästan gått ner då jag är hemma på lunchen. Jag skulle ändå inte ha tid att springa runt och fota på lunchen om jag har tänkt få i mig någon mat också. Jag hoppas detta håller sig till helgen och att den iaf kan bjuda på en solig dag som inte är svinkall. Då jäklar åker kameran med ut. Lillan har ju inte ens fått prova sin nya fina juklappsbob än. Skulle vara ett lysande fototilfälle.Så jag vill inte veta av någon rysskyla förrän tidigast söndag eftermiddag.
 
Idag fyller min underbara mamma år. Det firar hon i Teneriffa detta år- Jag är inte alls avis.... Hoppas hon haft en fantasktisk dag.
 
Bjussar på lite blandat idag. Är mest mobilkameran som användts därför väldigt spridd kvalité. Ber i förväg om ursäkt för eventuella stavfel. Eftersom rättstavningsfunktionen verkar puts väck??!! Mycket irriterande.
 


 

RSS 2.0