Glad påsk!

Det ska bli så skönt med 4 dagars ledigt nu. Då kanske vi hinner känna att det faktiskt är helg. Annars tycker jag helgerna springer förbi helt obemärkta. Jag kommer hem på fredagkväll och vaknar upp måndag morgon dagen efter. Så känns det åtminstone. Nu ska vi ju även ställa om till sommartid på söndag. Så det blir ljusare kvällar och förhoppningsvis lite mörkare mornar. Jag är inte alls van ljuset och vaknar på tok för tidigt på grund av det. Varje år är det samma sak. Det tar ganska lång tid innan jag vänjer mig. Det bör tilläggas att vi har persienner nere och mörkläggningsgardin, men jag vaknar lik förbannat av ljuset. Nu vaknar jag ju av det mesta iofs. Men att vakna klockan 5 när jag inte ska upp förrän 40 minuter senare och ha grova problem att somna om känns inte riktigt okej.
 
Här har det härjat förkylning sedan onsdag förra veckan. Lillan började med hög feber, snor och hosta och blev hemma halva förra veckan från dagis på grund av det. Denna vecka började med att älskling fick feber och sedan lillan igen. Jag for tom med henne till vc för att se så det inte var öroninflammation igen. Det var det inte. Själv har jag gått och snorat och haft väldigt känsliga bihålor. Nässprayen har varit min bästa vän hela veckan. Jag tycker det får vara nog med sjukdomar på ett bra tag nu. Det känns som vi gjort bort nästan allt på bara tre månader.
 
Därför hoppas jag på en frisk helg. Vi har inget planerat än men blir nog full rulle som vanligt.
 
Slutligen vill jag önska alla en riktigt glad påsk. Jag hoppas solen lyser på er alla.
 

Vårlängtan och shopping

Jag har inte riktigt haft ork att uppdatera här så ofta som jag egentligen vill. Inte för att det är så noga. Just nu längtar jag mest till sängen men känner att det faktiskt är god tid att skriva några rader istället.
 
Jag behöver sol och vår helst sommar, men den kommer ju så småningom. Mest av allt är jag less på snön. För min del får allt gärna smälta bort över en natt. Utan att bilda pooler av vatten här och där. Eftersom vi har en liten som bara äskar vatten. När den tiden kommer tror jag inte det finns ett klädesplagg som kommer hålla henne torr. Så därför håller jag tummarna för att den blir kort. Eller att snön smyg smälter bort på en vecka eller så utan att lämna något vidare till spår. Jag vill att lekparken ska tina fram. Så vi kan gunga och skotta sand och åka rutschkana igen. Så vi slipper alla lager av kläder och att måste komma ihåg att ta med hjälmen från dagis varje fredag (vilket vi sällan gör) men sen också komma ihåg att ta den tillbaka dit på måndag morgon. Nädu vinter nu får du faktiskt släppa taget. Jag vill ha vår och värme.
 
Lillans overall har dom sämsta knapparna. Nu menar jag alltså dom knappar man fäster bandet under foten med. Den sista rackaren försvann i fredags.Dom andra tre har jag bytt innan. Igår hade jag annat för mig så med lite halv ångest tog jag mig en sväng till stan idag. Jag tänkte att det kanske finns knappar att köpa på Åhlens. För inte har väll några andra affärer öppet en söndag på stan. Så jag ställde bilen mitt emot Åhlens och betalade för den timme man får stå där. Sedan knallade jag kavat osminkad och allmänt grå och tråkig in i tron att bara Åhlens var öppet. Men tji fick jag för allt var visst öppet. Ohlssons tyger, förvisso till min stora glädje. Där roade jag mig med att köpa 3 nya knappar, så har jag några på lager till nästa sväng. Lagat overallen har jag däremot inte orkat med men det får jag ta någon dag till veckan istället. Jag hittade även ett roligt tyg som jag tänkt sy vårmössor till lillan och hennes lilla kusin av. Sen råkade jag springa förbi Åkerbloms bokrea. Där hittade jag inget av värde på rean. Men mitt där på reabordet låg en bok om Musse Pigg och Kalle Anka. Självklart var den inte på rea. Det råkar nu vara så att lilla söt bara älskar ankan. Så jag kunde inte låta bli att köpa den. Hur jag sen hamnade på HM vet jag inte riktigt. Men en jäkla tur var det att jag gjorde det. För där hade dom fått in en ny sväng av två packet med Tingeling t-shirtar som jag sökt med ljus och lykta efter i hela stan sedan jag såg dom för första gången. Ännu bättre var att dom hade klubbdagar i helgen så 10% på hela köpet. Hade en väldigt glad tjej när jag kom hem. Som fick en ny bok och två nya tröjor. Lyckan var total. Jag lyckades tom få med mig en liten present till älskling med.
 
Bjussar slutligen på lite blandade bilder från förra helgen och idag.
 

RSS 2.0