Shopping

Nu äntligen har Avion shopping öppnat. Jag kunde inte låta bli utan drog med en mammaledig kompis och trängdes med resten av nyfikna på invigningsdagen. Fördel var att det var en torsdag och många som gärna farit dit säkert jobbade då. Vi lyckades ändå bomma ALLA goodiebags men nöp varsitt presentkort på 100 kr på Lindex. Övrig shoppingupplevelse den dagen var att det var rymligt och lättframkomligt trots barnvagn och invigningsdag. Nackdel att vi inte har några som helst pengar att handla något för. Sammanfattningsvis, ett stort lyft för staden!
 
Då tänker man kanske att det skulle räcka. Men nejdå. Vi for dit på lördagen med. Då hela familjen. Det gjorde nog resten av stan med. Trots att vi var där när dom öppnade var det mycket mer folk än gången innan. Vid lunch, eftersom vi tänkte luncha där. Var det jättemycket folk. Vi valde nog den sämsta restaurangen av dom alla. Det tog en evighet att få maten. När man stått och väntat en halvtimme med bara 2 före i kön var det inte riktigt läge att byta matställe heller. Kan nämna att en evighet med hungriga små barn blir som 7 evigheter i en bergochdalbana i ett dårhus. När maten tillslut var färdig smakade den dessutom skit. Lillan åt lite, lite för att hon var så vansinnigt hungrig, lillasyster åt typ två tuggor, jag åt hälften för att jag var så hungrig och älskling åt allt för att han var ännu hungrigare. Men ingen tyckte det var gott. Kommer ALDRIG äta på det ställe igen. Kändes som att vi kastade bort drygt 300 kr och förstörde halva dagen. Skitrestaurang. I övrigt var barnen nöjda. Lillan fick nya springskor och dom fick varsin liten ponny på toysrus. Så tacksamt att en leksaksbutik har öppnat så nära. En med rimliga priser dessutom. 
 
Jag har långt ifrån hunnit in på alla affärer. Med barn och tidspress har jag inte haft möjlighet. Men någon dag framöver ska jag ta mig en egendag där. Vi har fortfarande inga pengar att handla för. Men att bara få strosa runt i lugn och ro utan stress och trotsiga barn är ju vardagslyx delux.
 
Mini växer fort! Förra veckan var en stor vecka. Då slutade jag amma. Eller egentligen var det hon som gjorde det. Hon lessnade på att suga och suga och suga och suga innan det rann till. Så då gick älskling upp och gjorde välling istället. Japp hon dricker numera välling. Gick från en dag till en annan. Från att konstant vägrat sedan jag börjat truga med flaskan. Till att dricka ungefär en halv dl. Till att helt plötsligt dra i sig en hel flaska. Efter mycket ihärdigt försökande från min sida och mycket senare än både lillan och lillasyster tog flaskan bra.
 
Jag har bytt till sittdel på båda vagnarna. Mini vill sitta upp och se när hon är vaken i vagnen. Dessutom började hon bli för lång för hårdliften.
 
Vi har bytt till spjälsäng eftersom hon helt plötsligt satte sig upp i vaggan. Tur vi har vyssanlull tassar till den så hon fortfarande kan vaggas till sömn. Nu kunde jag dessutom sätta upp musikspelaren hon fick i julklapp. Som både visar en stjärnhimmel i taket i olika färger och spelar en variation av vaggvisor. Tänkte först att den skulle störa henne alldeles för mycket. Men har visat sig att det är precis tvärtom.
 
Bilbarnstolen är inte bytt än. Men eftersom babyskyddet ska lämnas tillbaka senast sista mars så måste den nya stolen monteras i bilen. Det kommer göras i helgen.
 
Det känns både lite sentimentalt att liten blir större. Men också skönt eftersom det mesta fungerar bättre nu än när hon var mindre. Dels är lillasyster lite mer resonabel eftersom hon med blir större. Men mini har blivit gladare och nöjdare nu när hon kan vara med på ett annat sätt. Hon sövs samtidigt som dom andra barnen så jag har fått tillbaka egentiden på kvällen när barnen sover. Dessutom med slutad amning kan jag dricka mer än ett glas vin om jag vill och jag behöver inte tänka på vad jag får och inte får äta längre. Jag har dessutom haft jätteproblem med handeksem denna vinter och nu kan jag behandla ordentligt med min jättestarka kortisonsalva utan att behöva oroa mig över hur mycket mini får i sig. Men samtidigt känns det lite sorgligt att jag snart inte har någon bebis längre.
 
Lillan har tvärvuxit också. Eller så har vi haft så fullt upp med allt att vi inte märkt att alla tröjor numera är magtröjor och alla byxor slutar ovanför fotknölarna. Hade varit praktiskt om vi märkt detta före jul och då kunnat önska en massa kläder åt henne. Hon tycker faktiskt om kläder och blir glad när hon får det i present. Men det gjorde vi självklart inte. Så nu såhär lagomt mittemellan jul och födelsedag har vi insett att hon behöver nya kläder nu. Så därför får vi vrida och vända ännu mer på alla ören för att kunna klämma in en byxa, tröja, pyjamas, trosa eller klänning då och då. Förhoppningsvis har vi en hyfsat komplett garderob tills hon börjar skolan... 
 
Bara en sån sak. Till hösten börjar hon skolan. Jag känner mig inte ett dugg äldre än när jag fick henne så det är lite svårt att få ihop. Blir såklart vardag det med men känns stort med skolan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0