Sommar

Sommaren kom tillslut. Som vi längtat. Snabbt svepte den in och snabbt var den förbi. Med en efterlämnad bitter kyla. Men några dagar fick vi minsann njuta. Med bara ben och armar. Lite solkysst hud och lena kvällar. Varm bris och bara fötter. Den lämnade en stark längtan efter mer! Istället blåser iskalla vindar som påminner om höst. Bara solen värmer, men med mörka moln i vägen kryper kylan in istället. Tappert kämpar jag med tunna kläder och inbillning om varmare tider. Samtidigt som jag tänker att det nog ändå blir en rekordsommar igen. Som den för två år sedan. Så kommer det bli!
 
Annars går allt som det ska här hemma. Sömnlösheten är numera ett faktum. Men på något sätt går det ändå. Dessutom lämnar inte bristen av sömn så hemska spår. Ljuset hjälper. Både en trasig själ och ett trött väsen. Energin fylls på och orken håller längre. Konflikterna avlöser varandra. Lillasyster är väl inne i den berömda treårstrotsen. Allt görs tvärtom. Bak och fram, upp och ner. Hon vill jättemycket, men oftast blir det inte så bra. Hon är duktig. Hon kan om hon vill. Hon vill hjälpa till. Hon klär sig själv. Hon pratar väldigt bra nu. Hon är snäll och underbart envis. Lite som mig som barn och lite som älskling som barn. Alltså ganska intensiv. Fast på ett bra sätt. Denna donna kommer kunna gå exakt hur långt som helst i livet. 
 
Mini kryper. Snabbt. Överallt och ingenstans. Hon springer med gåvagnen. Tar sats över trösklar utan minsta besvär. Men liten vill mer. Hon vill upp. Hon vill gå. Hon vill springa. Riktigt där är hon inte än. Förhoppningsvis väntar hon med det ett bra tag till. Jaga, jaga, jaga är det enda jag gör på dagarna. När hon inte sover. Jag har lyckats taima hennes dagslur med lillasysters nu. Så kanske till och med jag kan få några minuters sömn på dagarna. Hon är snäll och glad med en stark vilja. Hon kramas mycket och tycker att storasystrarna är det roligaste som finns. Hon säger mamma, dä och baba. Men oftast da. Aadaa. Det sa lillan med när hon var bebis. 
 
Lillan ska börja på skolan till hösten. Förskoleklass. Tre dagar kvar på dagis. Hon är förväntansfull. Roligast ska det bli att få mer kompisar. Det blir en stor klass. Tre stora klasser. Tror att skolan är den största av sin sort i hela stan. Känns som att lämna henne till vargarna. Men hon är tuff. Det kommer gå bra! 
Fotboll ska hon få börja med också. Även fast hon bara sparkat lite boll med mig och älskling tidigare är hon riktigt peppad. Det är kul. 
 
Två veckor. Sen har älskling semester i 7. Det är målbilden just nu.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0