Ett efterlängtat köp

Jag började nog efter ett år med min Canon EOS 1000D sukta efter ett lite bättre kamerahus. Närmare bestämt EOS 60D. Den var väldigt dyr då. Vilket gjorde mig (läs älskling) väldigt tveksam. Så jag fick fint vänta och vänta och vänta. Nu äntligen fick jag okej att köpa den utan några som helst omsvep. Jag har dessutom hittat den till ett väldigt bra pris på cdon:s rea, (att jag dessutom får tillbaka 650 kr från Canon gör ju inte saken sämre). På kameran med kitobjektiv. Tyckte det var bäst så eftersom jag då kunde sälja min gamla kamrat. Vilket jag redan gjort. Den nya bör dyka upp på måndag. Förhoppningsvis. Jag har känt mig väldigt naken utan riktig kamera under helgen. Särskilt nu när vädret blivit så mycket bättre och fotosuget tilltagit. Om någon är intresserad hittas info om kameran HÄR. Så i sommar ska jag fota mer än någonsin med denna skönhet. Bilden är lånad från cdon:s hemsida.
 
Förra söndagen lämnade vi lillan med morfar och gjorde en ordentlig, välbehövlig förrådsrensning. Dels för att leta fram alla bebiskläder och lägga dom i en någotsonär ordentlig ordning. Dels för att rymma lillans alla vinter leksaker men även för att försöka sälja bort en hel del och förhoppningsvis få ihop lite mer semesterpengar den vägen. Jag är nämligen värdelös på att göra mig av med saker. Jag sparar det mesta "eftersom det kan vara bra att ha". Det jag insett är att den dagen vi väl köper hus och möjligtvis skulle kunna ha användning för sakerna kommer jag ändå vilja köpa allt nytt. Vilket gör det fullständigt meningslöst att spara. Nu är bara projekt blocket kvar. Men tänker att vi kan ta det lite eftersom. Här är en inblick i kaoset vi råddade i. Vårt förråd är alltså nästan längst ner / bort på bilden. Allt som står framme ska inte säljas. Men det mesta ska det. Så det kommer bli en del annonser...
 
 
I och med förrådsrensningen fick vi äntligen ut vårt oöppnade,omonterade lackbord som stått där nere sedan vi flyttade hit. Därav fick lillan överta det väldigt slitna lackbord vi haft som vardagsrumsbord hittills. Idag köpte vi en jättefin vaxduk från Ohlssons. Hade faktiskt inte räknat med att jag skulle hitta en som passade så bra in i lillans rum. Med lånad häftpistol från pappa omvandlade jag det gamla slitna bordet till ett mycket fint lekrums bord. Tanken är att lillan ska kunna sitta och rita och måla där. Förhoppningsvis ska allt lätt gå att torka bort från duken. Nöjd blev både jag och lillan över mitt lilla projekt.
 
 
Vi fyndade även nya vårskor förra helgen. Jag misstänker nämligen att hon kanske inte kan ha dom till höst om fötterna växer allt för mycket mer. Jag trodde dom var lite mindre än dom faktiskt är. Dessa har iaf ett innermått på 16 cm. Så förhoppningsvis kan hon ha dom i sommar med. Lillan har 15,3 cm stora fötter mätta idag.
 
 
En cykel har vi också investerat i. Till lillan med stödhjul. Om det var en bra idé att köpa en stor cykel direkt istället för att mjukstarta med en trehjuling låter jag bli osagt just nu. Hon får inte riktigt kläm på hela biten med att faktiskt trampa sig fram och ger upp väldigt fort när det inte går som hon vill. Men otroligt glad blev hon över sin cykel iaf. I värsta fall får vi ställa undan den och ta fram den igen nästa år. Men nog sjutton har vi tänkte nöta och nöta halva sommaren igenom innan vi ger upp. Fin är den vilket som. Passade på när Barnens hus hade kampanj så jag fick den till ett riktigt bra pris också.
 
 
Slutligen tänkte jag bjuda på ett litet filmklipp. Var ju ett tag sedan nu. Lillan älskar sin boll. Eftersom hon inte kan låta bli att sparka på den och kasta runt den får hon inte ha den inne längre. Så lyckan blev total då vi tog ut den och hon faktiskt fick sparka på den.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0