Dagis och Abbas citronsås

Lillan ligger ute på balkongen och sussar som bäst. Älskling är ute och ränner och jag sitter här omringad av vovvar i min ensamhet. Väntar på att liten ska vakna så vi kan besöka en vän till oss båda för fika. Sockerboost för min del. Bus och lek för hennes. Det tror jag blir utmärkt avslut på denna helg. Som för övrigt gått lika fort som alltid. Åhhh, jag hinner ju inte med alls.

Snart börjar allvaret. Lillan börjar på dagis imorgon. Stort. Riktigt stort. Det var ju nyss vi kom hem med knytet från BB.... Livet går så väldans fort. Ibland skulle det vara bra att stanna tiden en liten stund. Ta en paus i allt. För att uppskatta det underbara livet bjuder på.

Vi har sprungit runt här som yra höns halva förmiddagen. För att packa lillans dagis väska. Tagit fram blöjor och fyllt i telefonlistan som ska med henne och älskling imorgon. Varför gör man alltid allt i sista stund?
Jag tror hon kommer storm trivas. Jag hoppas det för älsklings skull, eftersom han tar hand om inskolningen. För min del med förvisso då jag ska lämna henne varje morgon. Men självklart mest för hennes skull. Hon som ska vara där hela dagarna.

Jag kommer gå ner lite i tid. Vilket passar mig bra. Jag trivs bra på mitt jobb. Men med dom tider jag jobbar blir det inte så mycket tid med lillan på kvällarna. Detta gör att jag får möjlighet att umgås lite mer med henne. Hur mycket det blir avgörs så fort älskling fått sitt nya jobb schema. Antingen blir det varannan eller var 3:e vecka jag får sluta 14. Jag hoppas  på det första alternativet.

Igår tog jag mig i kragen och googlade lite kamerainställningar. Slutartid, bländartid och iso. Vet inte om jag blev så mycket klokare. Det får jag se när jag har bättre förutsättningar. Här lekte jag med iso och bländaren. Samma motiv utan blixt. Jag har inte riktigt fått ordning på vitbalansen uppenbarligen... Men det kommer nog så småningom.




Till middag igår testade jag ABBAs citronsås för ugnsbakad lax. Man tar en liten ugnsform. Lägger i laxen, saltar lätt och häller över såsen. Sen in i ugn 20-25 min (eller efter temperatur). Det blev riktigt gott. Tips till den late. Lillan gav högt betyg då hon åt upp allt. Det kommer vi definitivt göra igen.

Avslutar med lillan i badet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0