Klätterapan

Jajjemen. Lillan har börjat klättra. Upp i soffan. Helt själv. Detta började hon med idag. Vilket kanske verkar rätt harmlöst. Men för oss förstagångsföräldrar är det inte riktigt så. Detta betyder i förlängning att vi inte kommer kunna lämna fröken till egna företaganden medan man som ensam förälder hemma diskar undan maten eller tömmer magen på toaletten. Utan att samtidigt ha lite smått panik över att lillan ska ramla ur soffan och få hjärnskakning så natten får spenderas på akutmottagningen. Riktigt så tror jag förvisso inte att det blir. Då mattan säkrar upp en del av fallet. Men helt tryggt känns det verkligen inte. Hon är definitivt inget fan av tyghjälmen heller. Så nu får vi nog vaddera alla hårda ytor runt soffan för att vara lugna. Eller på bästa pedagogiska sätt försöka lära henne hur man kravlar ner från soffan utan att trilla på huvudet. Några förslag?

Älskling fick önska vilken middag han ville till farsdag. Gissa vad det blev? Hamburgare från max. Känner mig sådär lagom svullen man bara kan göra efter för mycket skräpmatsintag nu. Nä fy och huva. Det kommer dröja ett tag till nästa gång. Med samma känslor efter senaste pizza köpet kommer det förhoppningsvis dröja rätt länge. Till farsdags present hade lillan beställt en ny kaffemugg till sin kära pappa. Med familjen som motiv. Min käre far besökte sin käre far i Luleå så han får besök av oss imorgon istället. Älsklings kära far fick en blixtvisit av familjen yrväder, och en bukett. Lillan rev ut allt i sin väg. Jag misstänker att dom fick plocka lite efter vi åkt.




Dagen till ära drog vi på loppis. Med bästa farmor som barnvakt. Vi var egentligen inte ute efter något. Men lite snopet är det ändå då man upptäcker att folk i allmänhet säljer mest skräp. En pulka till lillan var det enda vi köpte. Jag får trösta mig med att jag nyligt fyndat en åkpåse till lillan på blocket. Vi väntar även på en tripp trapp stol för en billig peng. Den kommer på tisdag. Även den från blocket. Det slutliga jag lagt på bevakning där är en till bilbarnstol. Då vi insett att en aldrig kommer räcka med hämtning och lämning av olika föräldrar med olika bilar.

Avslutar som vanligt med ett gäng bilder.




Toknöjd efter hon klättrat upp i soffan helt själv. Babblarna is the shit.



Ännu nöjdare när hon får pilla på pappas telefon.


Klätterapan i full action.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Hej Lotta!



Tips på säkrare "nedklättringar" är att visa henne att fötterna/rumpan alltid ska gå först. Hur ni än gör som du säger så kommer hon å ju å klättra å varför inte visa de bästa och tryggaste sättet direkt :) Så har vi gjort me Ebba att alltid benen och rumpan/fötterna först och därför har hon nu inga problem att fara omkring som hon gör. :) Hoppas allt är bra med er å att vi kan ses snart! Kram kram!

2011-11-13 @ 21:08:16
URL: http://frokenstens.blogg.se/
Postat av: Anna

Men visst blir man lycklig....

Vänta tills du får hem tripp-trapp-stolen. Den ultimata klätterplatsen!

Har hittat Doris på köksbordet mer än en gång...



Mitt hem ser numer ut som nån slags plåtburksaffär, eftersom jag ställt ut såna överallt där hon kan klättra - så att man åtminstone HÖR vad som är på gång.....

2011-11-16 @ 20:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0