Middagar och dop

Dom senaste två dagarna har vi haft fullt upp.

Fredag morgon hade jag ställt klockan eftersom jag och syrran kommit överens om att baka inför dopet. Hon har en mycket mer morgonpigg bebis än mig och för att hon skulle hinna hämta sin äldre son på dagis i tid var vi tvungna att börja tidigt. Som vanligt var vi inte klar när hon kom. När vi äntligen fått ordning på allt gick vi på affären - det börjar eka rätt tomt i skåp, kyl och frys. Kolakakor och kalastårta med maräng var planen. Kolakakorna skulle vi försöka färga med karamellfärg så hälften blev blå och hälften röda/rosa.

Marängtårta hade ingen av oss bakat innan - när jag tänker efter är jag osäker på om jag någonsin bakat tårta förut. Kolakakorna var också första gången men det är ju så simpelt recept och inte så mycket som kan bli fel. Så vi började med dom. Färgningen gick sådär. Dom röda blev rätt ok men dom blå blev mer grönaktiga. Dom såg nästan lite osmakliga ut. Så tips från coachen försök inte färga något som har gul grundton med blått om man inte överdoserar den blåa färgen. Det blir grönt. Inte en sån där härlig fin grön färg... mer så det ser lite mögligt ut.
Kalastårtan gjorde vi på eget vis. Vi gräddade botten och maräng var för sig. Det fungerade utmärkt och jag tyckte det kändes enklare än att försöka separera botten och maräng efter gräddning (man ska grädda dom med kaka i botten och maräng ovanpå och separera efteråt). Det fick räcka för fredagen. Fyllning och garnering tänkte jag göra i kyrkan på lördagen. Klockan hade dessutom hunnit blivit rätt mycket.

Mitt i allt bak ringde pappa. Min farfar hade kommit ända från Luleå för att vara med på dopet. För att hinna träffas lite mer ville han att vi skulle komma på kvällen.

När syrran gått för att hämta på dagis och älskling kommit hem från jobbet och duschat och tårtdelarna var klara och inhysta i kylen klädde vi på lillan för att plocka upp varsin pizza. Vi har fått dille på kebabpizzor från happy. Raka vägen därifrån åkte vi till pappa och blev kvar där tills lillan skulle sova. Dom blev allt lite paff när vi hade egen mat med oss. Det var jättekul att träffa farfar igen. Det blir ju så sällan när dom bor så långt härifrån. Lillan hade inte sovit som hon skulle på dagen och somnade helt utpumpad i mina armar just innan vi skulle åka hem <3





Lillan växer så det knakar. Hon har numera storlek 74 på sina kläder. Efter jag ransakat dom kläder hon har i 74 har jag insett att det är en hel del klänningar. Därför har jag nu bestämt att lilla fröken ska ha klänning minst en dag i veckan så vi får användning för alla. Fredagar känns som en bra dag för det. Vi började med att inviga den fina name it klänningen jag köpte på lilla mirakel i torsdags.

 

När vi kom hem på fredag kvällen hade jag mer eller mindre panik över vad jag skulle ha för kläder på dopet. Jag gick igenom garderoben minst 3 gånger och grävde fram något som kanske skulle passa. Efter jag provat allt och insett att jag inte har ett enda plagg som fungerar bestämde jag att ta en tidig tur till maxi på lördagen för att snabbt införkaffa något. Så jag ställde klockan på halv 9 för att säkert vara där till dom öppnade kl 10. Dagen var fullspäckad och egentligen hade jag inte alls tid för detta men i nöd råder ingen lag.

 

Otroligt nog var jag faktiskt på maxi ungefär 5 över 10 och då hade jag hunnit tanka bilen på vägen med. Jag hittade 2 kjolar och fick beslutsångest så jag köpte båda. Jag hittade även ett "hårband" till lillan i rätt färg. På vägen ut såg jag en sjal i förbifarten, jag tänkte att den skulle passa perfekt med en av kjolarna så den köpte jag med. Jag hade inga skor som passade heller så jag smet in lite snabbt på din sko och köpte ett par bruna pumps för en bra peng. Mitt i allt detta isåg jag att jag inte äger ett par hudfärgade strumpbyxor och sprang därför in på lindex för att lösa det. Allt detta gjort och klockan var inte mer än 11. Jag stressade hem, visade kjolarna för älskling, tog på mig den han tyckte var finast (den andra och sjalen åker tillbaka). Efter vi sprungit runt här hemma som yra hönor i en timme ungefär började allt dra ihop sig. Vi skulle hämta mamma och vara i kyrkan kl 13 för att hinna med alla förberedelser innan. Lite smått försenade var vi där strax efter 13. Vi behövde verkligen den tiden. När dopet startade var vi just klara med allt.

 

Såhär i efterhand när man fått landa lite är jag verkligen jättenöjd över dagen. Dopet var supermysigt och väldigt familjärt. Fikat blev väldigt gott och uppskattat. Vi hade den bästa fotografen och jag är extremt nyfiken på bilderna som hon lovat komma med i veckan. Lillan är väldigt nöjd över alla presenter och tackar så hemskt mycket för dom.

 

Efter dopet hann vi bara hem för att öppna presenter och byta om för att sedan fortsätta till mamma på middag. Hon hade bjudit min moster och en av mina kusiner som varit med på dopet. Dom bor i Skellefteå så det är inte särskilt ofta vi träffas. Det blev en jättetrevlig kväll med väldigt god mat. Lillan höll humöret förvånansvärt bra efter allt hon varit med om under dagen.

 

 

Ryggen är fortfarande långt ifrån bra men det börjar kännas lite bättre och då går det ju åt rätt håll iaf. Visst har ni kommit ihåg att ställa fram klockan idag :)

Nu ska jag ta och försöka få något gjort.


Kommentarer
Postat av: Micke

Måste säga att det var en sjukt lyckad dag igår med dopet och allt runt omkring :) alla verkade ha super trevligt!! Måste åxå säga att det är ganska roligt att läsa din lilla blogg :) du är jäkligt bra på skriva och får med allt som gjorts på dagarna :)Ska jobba klart nu sen storhandla...DET BEHÖVS!!!! Ses hemma. PUSS på er mina snyggingar///Pappa..

2011-03-27 @ 13:19:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0