Ensam hemma

Lillan vaknade strax före 9. Hon har gjort det hela veckan. Hon vaknar redan vid 8 men för att försöka få lite extra om än några minuters sömn så lyfter vi över henne till oss. Det fungerar hyfsat. Hon ligger och pratar och sparkar och river och drar. Så det brukar vara lite smått omöjligt att somna om. En micronap på fem minuter lite här och där.

Idag skulle vi på 3-års kalas och hälsa på min mamma.

Kalaset belv vi bjudna till igår, vi ville inte komma tomhänta och jag är lur på att ingen leksaksaffär är öppen på söndagar. Barnens hus kan vara det.... Vi chansade inte utan åkte till maxi. Det fick duga. Coolaste bruden fick inviga sina nya brillor.

 

Hon blev så ivrig att hon somnade.

 

På maxi hittade vi en lastbil med tillhörande helikopter. Alla 3-åriga pojkars dröm, typ. Vi stod faktiskt och kollade på lego först. Men jäklar vad dyrt det är! Bilar brukar ju alltid gå hem så det fick bli det. Dom hade t o m en liten hörna där vi kunde slå in paketet. Kändes lite bättre än att komma med den i en ica kasse. Grattis grabben...

När vi ändå var på strömpilen och jag faktiskt hade 80 kr löst i plånkan kände jag att det var läge att snabbt springa in på Lindex för att köpa pilotbrillorna. Där hade jag hittat ett par utan toning som jag tror jag kommer trivas i. Det var nog tur jag gjorde det för det fanns bara 4, 5 par kvar. Dom hade säkert sålts slut innan jag fått mig dit nästa gång. Vi kan numera kallas familjen pilotbrilla. Alla har varsitt par. Älskling har dom klassiska med spegelglas, lillans röda och till mig blev det guld och svart glas. Men jävlar va snygga vi kommer vara i sommar :P

 

Vi var först till kalaset. Kanske lite väl tidiga. Familjen stod i duschen. Det gick bra ändå. H blev jätteglad för sin present. Han hade fått en likadan av pappa sin veckan före men den hade gått sönder. Så det var ju bra att han fick en ny då. Det bjöds på tårta och kakor. Det var mycket gott. Vi valde att avvika när resten av gästerna var på ingång.

 

 

Mest för att vi skulle till min mamma. Hon har inte träffat lillan på länge och hade påskpresenter till henne. En bamse body jag velat ha till henne länge och en kofta från espirit. Det tackar vi väldans för. Jag tror aldrig man blir för gammal för att uppskatta presenter. Bilden lånade jag från lindex hemsida.

 

 

Älskling hade tidigare i veckan lovat en kompis att han skulle komma förbi idag. Jag kände när vi kom hem att jag var trött och jag vet att det brukar sluta illa om jag flänger runt allt för mycket på en och samma dag. Det behövs inte så mycket för att bägaren ska rinna över. För att undvika detta valde jag att stanna hemma. Älskling gick dit med lillan i vagnen. Det behövdes verkligen eftersom hon inte sovit mer än en halvtimme på dagen dittills. Hon sov igenom hela besöket.

Det känns riktigt skumt att vara hemma själv. Oftast när jag är utan henne brukar jag åka iväg. Det känns så tomt, fast jag har två hundar som ränner runt. Jag vill gå och pilla och plocka i allt ändå. Som jag gör när lillan är hemma. Varför kan man inte sätta sig ner på röven och bara va, och faktiskt uppskatta ensamheten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0