Lite olika

Just nu ligger lillan och sover, älskling är ute och tittar på fotboll (eller damfotboll som hans vän bestämt poängterade, tydligen är det skillnad på fotboll och damfotboll). Jag har just parkerat i soffan med ett glas rosé. Ensamheten varar ungefär en halvtimme till grovt räknat. Så därför passar jag på att smita in här en stund, jag har även tänkt kolla in HM för att eventuellt lägga in en beställning. Dom har fått in fantastiskt mycket fint till dom små inför höst / vinter. Fick jag välja skulle jag vilja ha allt till lillan. Men nu är det ju inte riktigt så.

En annan butik jag gärna skulle tömma på barnkläder är Lindex. Jag bara älskar deras nya sortiment med monster tröjor. Lillan vill ha alla.

Jag har legat på latsidan vad gäller fotografering dom senaste dagarna. Vi har faktiskt inte bara suttit hemma och drönat, därav bristen på motivation, utan flängt lite hit dit.
Tidigare i veckan lunchade vi på café Göteborg. Har du inte varit där än. Åk dit för guds skull. Fantastiskt god café mat. Rätt stora portioner och det snålas inte på frukt och grönt. Lite i dyraste laget kan tyckas. Men det är lätt värt med den trevliga personalen, fantastiskt mysiga uteserveringen och som pricken över i:et bjuder dom på tuggummi inne på toaletten. De ni!

Middag hos svärmor har vi också hunnit med.

En förkylning har jag dragit på mig dessutom. Det började med lite halsont. Vilket förvisso har gått över men istället övergått till snor och hosta. Lillan hängde på med snoret, älskling är helt symptomfri. Det känns sådär. Sega förkylningar som aldrig riktigt vill bryta ut såhär mitt i sommaren är sällan att föredra. Jag misstänker att jag nu kommer måsta dras med det här i säkert ett par månader till. Då kyla och torrare luft infunnit sig.

Lillans farfar med sambo är nyss hemkomna från Kreta. En t-shirt hade dom med sig till lillan. Hon blev jätte glad över den. Lite stor för henne är den nu. Men oj så avundsjuka alla barnen kommer bli när hon stoltserar med denna på dagis.




Ute på balkongen har jag anlagt en liten, liten, liten trädgård. Eller närmast liknande iaf. Jag köpte basilika och sallad på kruka sist vi var på ica. Mest för att göra ett tappert försök att hålla liv i dom den tid som är kvar av sommaren. Mysigt värre. Dessvärre var den enda jord jag hade pelargonjord. Jag misstänker att den inte är fullt lika bra som matjord. Den tar förhoppningsvis inte död på dom i vilket fall. Whish me and my not so green fingers good luck.




I brist på andra bilder gick jag lös här i lägenheten innan jag fastnade i soffan. Lite olika bjuds det på idag.








Slutligen vill lillan slänga ut en grattis hälsning till söta E som fyller 1 år imorgon (tror jag). Vi har varit där och firat stora tjejen tidigare idag. Stort grattis och tack för det goda fikat!

Kusar och sånt

Fazer har nyligen lanserat två nya brödsorter i deras sortiment. Frökusar och rågkusar. Jag vet inte vad dom tänkt att man ska associera namnen till. Jag vet faktiskt inte om det finns någon alternativ betydelse av kusar som faktiskt skulle stämma in här. För att komma till saken hade jag tänkt bojkotta dessa bröd endast och bara på det fruktansvärt osmakliga namnet. Aldrig att jag kommer köpa det där tänkte jag när jag såg reklamen för första gången. Det har jag förvisso inte gjort heller förrän vi besökte älsklings syster. Deras familj åt frökusarna till frukost varje dag det var mer eller mindre omöjligt att inte ta en macka. Dessvärre var dom ju väldans goda. Så goda att vi gick och köpte oss en förpackning när vi kom hem. Dinkelmjöl och allt. Summa kardemumma. Döm inte innehållet efter en dålig förpackning. Ut och köp. Jag lovar att dom är goda. Bildkälla.

 

Igår lyxade jag och älskling till med bio. Svärmor satt barnvakt. Transformers 3 3D såg vi och den var riktigt bra. Tips för den action sugne. Det känns bra att ibland får göra vuxna saker. Bara jag och älskling. Det behövs. Barnvakt är bra med. För att vänja lillan att vara med andra människor än oss. Det tror jag underlättar den dag hon börjar på dagis. Nu är vi (läs jag) ändå rätt fega på att lämna bort henne. Men få gånger är ju bättre än ingen.

Lite bilder från gårdagen.









Idag for hela familjen till Brännäset. Första gången för alla. Jag var lite nyfiken på systrarnas sommarfik och mamma sa att dom bara hade öppet juli ut. Därför tänkte jag att det var lika bra att passa på. Juli är ju faktiskt snart slut. Själva stranden var rätt tråkig. Men den ihop packade sanden gjorde det ypperligt att köra barnvagn där. Fiket var super mysigt och dom sålde väldigt gott fika. Om vädret tillåter återvänder vi definitivt dit imorgon. Vattnet var så varmt att tom jag skulle kunna tänka mig att bada. Nu gjorde jag inte det. Större badkruka går nog inte att hitta. Men imorgon kanske jag doppar mer än fötterna.








Smått bakis

Eller egentligen inte allt för mycket längre. Men jag var det tidigare idag. Det hör rakt inte till vanligheterna i mitt liv. Vi var på grillfest hos en vän till älskling som bor i Obbola. För att både jag och älskling skulle kunna dricka valde vi att sova där. Jag trodde i min egenhet att det bara skulle vara vi och dom. Sen hörde jag i förbifarten just innan vi åkte dit att älsklings chef och hans fruga skulle kika förbi med. Jag tänkte inte så mycket på det och drog snabbt på mig lite mascara och brynfärg. Kläderna kunde väll snällast beskrivas som en skön strand outfit.... typ. Väl där visade det sig att även en till familj var bjuden på kalaset. Alla var finklädda utom jag. Härligt tänkte jag och tryckte lite mer vin. Jag som hade tänkt ta det rätt lugn. Nu blev det lugnt men ett par fler glas vin än jag tänkt från början. God mat och trevligt sällskap. Så det var lätt värt det ändå. Även om halva dagen idag gått i slow motion.



När vi blir med hus ska jag lätt ha en lika fin ros som denna på min bakgård.





Den här bilden är rått dålig, mest ville jag uppmärksamma det goda rosé vinet värdinnan bjöd på. DB heter det tror jag.


För att avvika liiiite från vindrickandet köpte jag med en cider till mig. Xide Jungle. Det är en ny smak och den är sjukt god. Hett tips till varma sommardagar. Bilden har jag lånat från systembolagets hemsida.

 

Idag var vi bjudna på middag hos en barndomskompis till mig. Jag tyckte det var en ypperlig idé när vi bestämde det i helgen. Men med tanke på hur jag mådde när jag vaknade började jag känna att det kanske inte var en så bra idé trots allt. Men att ställa in för att jag druckit lite mer än jag tänkt kändes inte heller som ett alternativ.

Vi packade tappert in oss i bilen och begav oss. 3 rätters middag bjöds det på. Såhär i efterhand måste jag säga att det var helt rätt plåster för min smått irriterade lever. Feta och oliver till förrätt, grillat till huvudrätt och glass med hemmagjord varm kolasås kan varken hamburgare eller pizza (läs bakismat) slå. På låga vägar. Väldigt gott och mycket trevligt. Detta är alltså 3:e dagen i rad vi äter middag borta. Hääärligt. Men diskmaskinen ekar ovanligt tomt och alla djuptallrikar är vid det här laget skitiga. Men vad gör det.

Glupsk som jag är fick jag bara en bild på förrätten. Men den duger gott ändå.

 

 


Eget rum

Vad hemsk och tragisk världen kan vara. Jag vet att hemska och tragiska saker händer varje dag hela tiden. Men när det smyger sig på så nära som vårat grannland Norge känns det extra jobbigt. Lite för att det är lättare att relatera, men mest för att det lika gärna kunde hänt här. Mina tankar går till alla anhöriga. Jag hoppas att han som gjort detta aldrig ser utsidan av en cellvägg igen.

För att inte grotta ner mig allt för mycket i det som hänt i Norge väljer jag därför att sätta punkt om det här.

Lillan har flyttat till eget rum idag. Vi har gjort i ordning hennes rum idag. Flyttat över sängen och satt upp lite tavlor och en lampa. Det är fortfarande lite pyssel kvar. Jag vill byta gardiner (men har inte hittat något som passar ännu), en sänghimmel skulle vara supermysigt och ändra om tavelväggen vi satt upp tidigare. Men det får bli senare projekt.

Egentligen hade vi kunnat flytta över henne till eget rum för ganska länge sedan. Hon har ju sovit hela nätter i flera månders tid nu. För hennes del spelar det nog ingen roll i vilket rum hon sover. Det har mest varit för min egen skull. För att slippa springa över till hennes rum mitt i natten bara för att hon har tappat tutten. Då har det varit smidigt att ha henne i fotändan av sängen. Men det är alltså slut med det nu. Jag hoppas att det inte blir allt för många nattliga joggingturer över till henne.
Lite känns det i mamma hjärtat med. Stora tjejen har flyttat till eget rum. Men det kommer bli bra. Sen fick vi helt plötsligt dubbelt så stort sovrum nu när spjälsängen är borta (lite smått överdrivet kanske, men det känns nästan så).

Annars då.... Jo, igår hängde vi på Nydala med syrran och söner. Vi avslutade dagen med grillat hos oss. Super trevligt. Syrran hade extra trevligt på vägen hem då hon dränktes i skyfallet före åskan. Samma skyfall som gjorde ett tappert försök att ta kol på mina pelergoner. Det lyckades.... nästan.


Förutom att vi fixat till lillans rum har vi hälsat på S idag. Hon bjöd på middag. Det är väldans skönt att slippa laga mat själv. Det kommer bli mer sånt i veckan. Det gillas starkt.

Pass upp på bildregn.







Fredagsgodis och förrådsfynd

Bredbandsbolaget ringde faktiskt under våran semestertripp. Jag valde att svara trots allt och tänkte stilla "nu jävlar". Snabbt som tusan presenterade tjejen som ringde sin agenda. Det var inte deras telemarketing företag som ringde och försökte sälja på mig något annat icke fungerande abonnemang. Utan någon lite högre upp, (gissar jag på med tanke på vad hon ville) hon hade fått nys om hur missnöjd jag var och undrade varför. Så jag förklarade för 70 11:e gången varför. När hon väl var införstådd i situationen erbjöd hon oss kompensation. Vad det blir för kompensation vet jag inte än. Hon var tvungen att prata med sin chef först. Så egentligen vet jag inte om hon ringde för att bara smöra lite, kanske för att försöka förbättra våran relation, eller om hon faktiskt var tvungen att prata med sin chef. Hon sa att hon skulle återkomma. Men än har jag inte hört något. Vid det här laget känner jag igen deras numner direkt. Så än väntar jag något irriterat på vad dom har att komma med. Jag hoppas det blir något riktigt bra.

Idag har vi köpt lösgodis för första gången på ganska länge. Det är rätt lustigt hur fort man blir less när man inte ätit godis i några större mängder den senaste tiden. Jag satte i mig 10 i rask takt. Sedan kom illamåendet krypande. Vi har inte allt för bra mathållning och är nog duktigare på att äta onyttigt än nyttigt. Så man kan ju tycka att 10 godisar inte borde åstadkomma så mycket. Men så var inte fallet. Nu tror jag att det kommer slinka ned några fler innan kvällen är över. Men jag tänkte vila magen lite före.

Jag har ganska nyligt blivit medlem i buzzador och har nu fått äran att buzza ut dove express intensivbalsam. Det ska vara ett återuppbyggande balsam som fungerar både som balsam och inpackning. Jag är mycket nyfiken på om det är så bra som det verkar, men har inte hunnit prova ännu. 10 små 50 ml förpackningar har jag fått att dela ut. Vill du ha en. Meddela mig så ordnar vi det. Sen så är ju förpackningen ganska söt. Om inte annat perfekt reseförpackning.


 

Det sägs ju att ett ord säger mer än 1000 ord. Det kanske ligger något i det. Avgör ni. Detta har vi roat oss med på senaste.

 

 

Vi har passat på att fynda lite i mammas förråd idag. Inte så lite heller. Mycket nöjd är jag över dagens skörd.

 


Hemresan

Hemresan var dryg och lång. Men gick faktiskt över förväntan. Lillan skötte sig exemplariskt och sov större delen av resan. Vilket gjorde den mycket smidigare än resan ner. Då vi mellanlandade i Uppsala. Vi hade ju aldrig kört särskilt långt med henne innan och visste inte alls hur hon skulle reagera. Hade vi vetat då vad vi vet nu. Hade vi kört raka vägen ner med och sparat in boendet i Uppsala. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok och jag misstänker att nästa gång vi bestämmer oss för att köra så långt kommer hon inte alls vara lika medgörlig.

Efter att nu bott i hus i en vecka har även älskling förstått fördelarna med hus. Friheten att göra vad man vill när man vill. Eller nästan iaf. Det är nog inte helt omöjligt att vi blir husägare inom en inte allt för avlägsen framtid. Om vi får som vi vill.

Vad härligt det är nu när älskling har semester. Hela familjen tillsammans hela tiden. Det känns riktigt skönt. Särskilt nu när lillan börjat ta sig fram lite mer planerat. Eller hon skjuter sig bakåt. Kanske inte så effektivt men hon tar sig någon stans iaf. Det går dessutom rätt fort nu när hon kommit på hur man gör. Det duger gott för henne. Hon har även börjat gå när man håller i henne stående. Varken smidigt eller planerat men ack så gulligt. Små benen spretar åt alla håll. Sist men inte minst kan hon numera stoltsera med 4 små gaddar. Den 4:e har äntligen spruckit igenom.

Jag hade inte tänkt bli så långrandig. Det är inte allt för kul för älskling att titta på när jag bloggar. Så därför bjuder jag på en sneak peak på det vi kom hem med från IKEA och Ge-Kå's. Mest nöjd är jag nog över uggletavlan för 99kr. Finns på IKEA, åk och köp.












Nya favoritleksaken. By far.

Regn och rusk

In i det sista höll vi tummarna att vädret skulle vara med oss även idag. Det blev inte riktigt så. Vi ville egentligen åka till Borås zoo idag. Men det kändes inte som ett bra alternativ när regnet började falla. Det var inte en tripp till Lysekil heller. Men vi trodde att det skulle vara mindre folk och hade havets värld som alternativ om det var lika dåligt väder där. Det var sämre väder och trots detta ändå rätt mycket folk. Så kön till havets värld bojkottade vi så fort vi såg den. Istället tog vi resans hittils dyraste lunch på bistron.

Det var väldigt fint, men jag kan tänka mig att vi uppskattat det på en helt annan nivå om solen lyst.

Vi blev inte särskilt långvariga men det var ändå kul att se.












Imorgon börjar vi bege oss hemåt. Vi har faktiskt tänkt försöka köra hela vägen hem. För att spara en övernattning. Det skulle vara skönt att komma hem så fort som möjligt. Även om det kommer bli en väldigt slitsam dag. Wish us luck.

Dop

Igår regnade det i stort sett hela dagen. Det var faktiskt ganska skönt. Så vi kunde ta en lugn dag. Nu blev den inte helt lugn ändå då vi åkte ut till samma köpcenter vi hittade dagen innan. Vi fyndade lite både på HM och Name it innan vi insåg att vi faktiskt inte hade så stor semesterkassa kvar.

Eftermiddagen bakade vi mest. För att förbereda inför E's dop som gick av stapeln idag.

Själva cermonin hölls i Vänersborgs kyrka. Fika hade dom hemma i huset. Det har alltså varit full rulle här hela dagen. Då några gäster stannade på middag. Väldigt lyckat och lill tjejen skötte sig ypperligt. Mycket gott fika, jag kan tom skryta med att jag hjälpte till med tårtan. Ett mycket lyckat dop. Även vädergudarna var på våran sida idag och bjöd på sol och blå himmel hela dagen. Underbart. Imorgon ska det bli regn igen. Vilket känns sådär. Vi var nämligen lite sugna att åka till Borås djurpark. Men allt fallerar om det regnar. Det känns inte så värst kul att knalla runt på en djurpark då direkt.
















Göta kanal

Idag har det varit ganska dåligt väder här. Vi har snittat 20 mil varje dag sedan vi kom hit och älskling kände sig rätt less på att köra. Därför blev det en tripp till Trollhättan och göta kanal idag. Eller en av slussarna i göta kanal närmare bestämt.
Det hela började helt fel. Den vägen vi skulle ta var avstängd. Så vi lotsade oss fram på okänd mark. Tillslut kom vi fram till en sluss. Så vi parkerade och gick ut i snålblåsten. Mulet och närmare stormvindar är inte en bra kombination när härskapet inte hade vett att ta med sig jackor. Så det var kallt.
Efter en slussning gav vi upp och traskade upp till slusscafét för att ladda batterierna och fly undan blåsten. Jag tycker om paj, det gör älskling med. Dom sålde paj för 60 kr. Vad bra tyckte jag och beställde två med kaffe och dricka. 212 kr sa hon i kassan. VA?? Jag höll på att sätta i halsen men betalade ändå. Det måste va en sjuhelvetes paj för dom pengarna tänkte jag. Detta är vad servitören kom med. Kalla i mitten var dom till råga på allt. Jag har aldrig sett på make. När jag dessutom gick tillbaka med min för att be dom värma upp den lite till. Så bad dom inte ens om ursäkt. Så besöker ni någonsin ett slusscafé i Trollhättan. Köp INTE paj.

 

Själva slussningen var riktigt läckert iaf. Även om det var kallt och blåsigt. Men jag hade nog uppskattat det mer en varm och solig dag.

 

 

Efter den bedrövligt dyra pajen tappade vi lusten att se något mer. Så isället tog vi en lov igenom Trollhättans shoppings centrum. Det var absolut inget att se och skulle närmast kunna jämföras med vännäs centrum. Så litet var det. Vi gav snabbt upp den idén och begav oss tillbaka. Till vår fördel lyckades vi hitta åt ett större shopping centrum på vägen. Där hittade jag bitleksaken lillan tappade på liseberg och lite kläder på cubus. Som jag verkligen saknar hemma.

 

 

K tycker att det är väldigt roligt att spela fotboll. Helst med älskling. Förmodligen för att älskling tycker det är så kul och alltid är med.

 

 

Just nu regnar det ute och vi ska sätta oss ner och spela med andra ord. Jag håller mest tummarna för att regnet är borta imorgon. Men det är nog att hoppas på för mycket.


Ullared

Ett av delmålen med denna resa har varit Ullared. Ända sedan det började visas på tv har vi haft en önskan att åka dit. Både jag och älskling. Att älskling syster bara bor 20 mil därifrån gjorde saken klar. Men för att slippa en heldag till i bilen. Ringde jag campingen och lyckades boka oss en husvagn i sista sekund. Det var ett mycket smart drag. Vi checkade snabbt in på campingen och begav oss girigt iväg till varuhuset direkt. Det var stort, riktigt stort, men inte fullt lika stort som jag trodde det skulle vara.
Vi rekade mest. Gick snabbt igenom större delen av varuhuset för att effektivt kunna handla dagen efter.


 

Husvagnen var riktigt lyxig med träinredning och tv. Dessvärre fungerade inte vattnet. Vilket innebar att vi var tvugna att kissa i servicehuset. Det hade förvisso inte varit ett problem om inte jag och älskling lyxat till med några cider efter första shoppingrundan. Så jag blev tvungen att smyga upp och kissa mitt i natten.

 

 

Dagen efter tänkte vi stå utanför porten när dom öppnade. Eftersom vi sett dom långa köerna på tv. Då är det nog så jämt tänkte vi. Det hade vi kanske varit om klockan ringt. Det gjorde den inte. Lillan väckte oss halv 8. Dom öppnade 8. Jaha tänkte jag. Nu får vi säkert stå i kö en timme bara för att komma in. Så vi gjorde ingen brådska att ta oss dit. Väl där var det ingen kö alls utan vi traskade rakt in.


Kläderna var inget att ha. Jag hittade knappt något åt lillan. Eller det fanns rätt mycket men inte så mycket billigare än andra billiga klädkjedjor. Vilket gjorde mig snål. Därför blev det mest leksaker till lillan. Det var riktigt billigt. Ett sällskapsspel slog vi till på med. Det var ett fynd. Idag gick vi snabbt in i en leksaksaffär, dels för att köpa en bitleksak lillan slarvat bort på liseberg, men också för att jag var lite nyfiken på vad spelet kostade där. Vi betalade 199 för det på Ullared, där kostade det 419 kr.

 

 

Vi handlade inte alls lika mycket som jag trodde att vi skulle och höll oss tom under utsagd budget för omväxlings skull. Riktigt ovanligt för att vara oss skulle jag vilja påstå.


Även om det inte riktigt levde upp till mina förväntningar skulle jag absolut kunna tänka mig att åka tillbaka. Eller det kommer vi garanterat att göra. Nästa gång vi besöker älsklings syster skulle jag tro.

 

 

Eftersom vi handlade så effektivt och inte allt för mycket var vi tillbaka i Vänersborg redan vid middagstid. Vi lyxade till med vin, ost och kex till damfotbolls fiaskot. Tur för mig att jag är så otroligt ointresserade och istället satt och läste. Så jag slapp skämmas över tragedin. Lite väl överdramatiserat kan tyckas. Men så var det här.

 


På promenad

Det har varit strul med internet här. Därav min ofrivilliga frånvaro. Därför har jag rätt mycket på hjärtat nu. Men för att detta inte ska ta hela kvällen och halva natten väljer jag att ta det i bilder och flera inlägg istället.

Morgonmys med kusinerna. Varje morgon kommer dom nertassande och knackar på dörren följt av en tyst fråga om dom får komma in. Jätte mysigt.

 

På promenad i mysiga Vänersborg

 



Heldag på liseberg

Dagen har bjudit på strålande väder. Eftersom gothia cup står bakom hörnet tänkte vi att det var bäst att besöka liseberg innan hela det etablissemanget drar igång. För att förhoppninsvis missa den värsta folkstormen. Nu var det väldigt, väldigt mycket folk där ändå. Svårt att avgöra om det var Lotta på liseberg eller det fina vädret som bidrog till det. Men mycket folk var det.
Älsklings syster köpte åkband till sig och hennes två större barn. Vi köpte 5 åk biljetter. 3 gick åt. För att jag i sista sekund kom på att jag ville åka stocken. Det var lätt värt den dryga halvtimmens väntan. Jag hade gärna åkt en gång till men kände mig inte allt för manad att ställa mig i den kön igen.
Tom lillan fick åka en karusell. Men med mig i släptåg. Det tyckte hon var jätte kul. Sötnosen.

















Lillan tycker att K är jätterolig. Vad han än gör (det behöver knappt vara något) så skrattar hon tills hon kiknar. Det är underbart att se. Jag tror inte någon annan kan roa henne som han kan. Han tycker om att sitta och visa henne saker. Han tar fram leksaker åt henne och visar hur hon ska göra (även om hon helst slänger dom i golvet det hårdaste hon kan). Fantastiskt gulligt. Charmtrollet till kusin.







Nu sitter jag med ett glas vin vid datorn. Vi ska snart mysa ner oss i soffan framför en film. Imorgon bär det av till Ullared och GeKå:s kamping. Det kommer bli kung.

På resande fot

Efter diverse tekniska problem är vi nu upp and running. Enligt försäljaren som sålde oss våra super telefoner skulle det vara lätt som en plätt att använda dom som mobilt bredband till exempelvis en laptop. Så hade vi mobila bredband var det bara att skrota dom på direkten. Vi har inga mobila bredband men jag hade tänkt låna med ett på resan för enkelhetens skull. Alla sitter ju inte på trådlösa nätverk i sina hem. Guess what. Det var inte alls lätt som en plätt att få telefonen att fungera med datorn. Jag provade med båda telefonerna, flera gåner. Tills jag var beredd att ringa den där jävla försäljaren och fråga exakt hur man skulle gå till väga för att få det att fungera. Datorn ville hela tiden ha åtkomst till internet för att hämta hem nödvändiga drivrutiner. Hur ska det då fungera om man inte har tillgång till internet undrar då jag spontant? Nu löste sig allt till det bästa då älsklings syster som vi nu besöker faktiskt hade trådlöst nätverk. Men tror ändå jag ska prova igen lite senare och se om jag kan få igång det mobila med.

Vi har kört (läs älskling har kört) nästan hundra mil söderut. Just nu befinner vi oss i mysiga Vänersborg. Efter nästan 2 dagars resande. Vi startade igår rätt sent för att lillan då skulle sova hela vägen. Eller det trodde vi i våran egenhet. Hon var mycket mer intresserad av allt annat än att sova. Strax efter Sundsvall ungefär 2,5 timme senare än normalt sov hon äntligen.
Vi stannade i Uppsala för att övernatta. I kanske sveriges minsta rum. Det var nytt och fräscht men extremt litet. Fungerade fint som övernattningsrum men inget annat. Sitta där vaken med stängd dörr gav klaustrofobiska känningar. Billigt var det också. Det lutar mot att vi även kommer stanna där på vägen hem.



Idag mellanlandade vi på IKEA i Örebro. För att slösa lite extra pengar och få en längre bensträckare. Tror det var rätt uppskattat av lillan att få se något annat än ryggstödet på stolen framför henne. Men också för att förhoppningsvis vänta ut regnet som öste ner och få i oss en billig lunch. Lunchen blev inte alls särskilt billig efter vi var klar med handlandet. Men lika nöjd är jag för det. Jag håller både tummar och tår att vi får oss en alldeles egen butik hemma snart. Jag skulle kunna gå där och strosa varje dag bara för att få lite inspiration.







Hoho, det verkar som om rättstavningsfunktionen flugit ut genom fönstret. Jag som inte kan stava. Ni får helt enkelt ha överseende under min semester bloggning.

Ovänner

Jag och bredbandsbolaget är inte kompisar. Jag är helt införstådd i våran hat relation men det är dessvärre inte dom. Som alla andra större bolag använder dom sig av telemarketing bolag för att sälja in nya produkter på befintliga kunder. Jag är en extremt missnöjd kund. Jag har mer eller mindre vänligt förklarat det för varenda stackare som måstat ringa mig. Jag har även vänligt men bestämt förklarat att jag inte vill höra ett pip från dom igen om det inte är något som rör bredbandet vi redan har. Alla har jakat och förstått min och beklagat att jag tycker det fungerar så dåligt. Ändå ringer dom igen och försöker sälja något annat. Förra veckan fick jag nog när dom ringde och förklarade mer bestämt än vänligt att jag avskydde bredbandsbolaget, att jag aldrig någonsin haft så mycket driftstörningar som vi haft hittills och att jag mer än gärna skulle byta om jag kunde. Jag sa även åt dom att spärra mig för framtida samtal eller något liknande. Det skulle dom absolut göra och så ursäktade dom säg ännu en gång och hoppades det skulle fungera bättre i framtiden. Bra tänkte jag. Nu kanske jag slipper dom jävlarna. Men icket. Senast igår fick jag ett missat samtal ifrån dom IGEN. Jag blir vansinnig. Vad ska man göra för att slippa bli uppringd. Jag tycker synd om den stackare som sitter på andra sidan när jag väl hinner svara nästa gång.

På mitt jobb ringer vi till kunder för att boka in tid som tekniker kan komma och felsöka deras utrustning. Vissa är så förbannade att man inte tror det är sant. Just för att det inte går att åtgärda problemet, men ingen bryr sig och dom blir uppringda om och om och om igen. Med allt detta börjar jag förstå deras frustration. Jag känner att jag faktiskt kan relatera.

Jag är expert på att göra illa mig på allt och inget. Jag är en stor klant. Många gånger mäker jag inte ens när jag gör illa mig och på vad. Detta är utmärkta exempel på det. Jag märkte igår att det sved lite på tummen och en knoge. Men jag har inte en aning om vad jag gjort för att åstadkomma detta.


Idag har det varit utlandsvärme. Jag hade mer än gärna flytt staden till havet även idag. Men eftersom vi åker imorgon fanns varken tid eller utrymme för det. Istället har jag suttit inne i stort sett hela dagen. Eller jag har faktiskt inte suttit särskilt mycket alls. Vi har tvättat och storstädat, jag har även hunnit med att bada och trimma hundarna. Så dom kommer rena och fina till sina semester äventyr. Egentligen borde jag börja packa. Men jag tror faktiskt det får vänta till imorgon.


 

Just nu sitter jag som bäst och väntar på T som ska komma och göra mig middagssällskap. Jag börjar bli rätt hungrig så jag hoppas hon kommer rätt snart.


Jordgubbar med glass

Lillans tidiga mornar börjar ta ut sin rätt. Jag känner mig redo för sängen exakt nu (klockan är 21:08). Det kan bero på att vi varit ute i friska luften i flera timmar också. Men jag väljer att tro att det inte är det som är orsaken.

Älskling jobbar sin sista kväll före semester. Med sönderbrända axlar och nacke. En riktig bonnbränna skulle jag vilja påstå. Solskydd är inte så tokigt trots allt. Jag tror han är beredd att hålla med mig när han kommer hem ifrån jobbet.

Vi har alltså besökt Norrmjöle havsbad idag. Därav älsklings brända axlar och mitt tunga huvud. Jätte mysigt har vi haft. Däremot blir allt lite snett när man är ute på liknande äventyr hela dagarna. Jag misstänker att detta bara är en försmak på hur semestern kommer förlöpa. Lillan sover helt fel tider och vi äter knappt något. Min lunch, middag åt jag kring 3, ett jätte nyttigt skrov. Till middag, kvällsfika blev det jordgubbar med glass. Känns inte riktigt okej. Men samtidigt är det rätt tråkigt att äta själv. Nu var jag förvisso inte helt själv. Men hundar och bebis räknas inte som socialt fungerande sällskap. Det är största nackdelen med att älskling jobbar skift. Att jag får äta middag själv varannan vecka. Nu är jag förvisso rätt van. Men det kan vara trist för det.

Bildregn från dagen i kronologisk ordning.













Under kvällen har jag roat mig med att fylla ett USB minne med musik. Musik återskapad ifrån våran kraschade disk. Där allt är oordning och vissa låtar inte ens har namn. Det skulle ta en dag eller närmare en vecka att gå igenom allt låt för låt. Så jag gjorde det enkelt för mig och tog det jag vet att jag tycker är bra. Så får älskling komplettera upp om han tycker att jag har missat något. USB minnet ska sedan bosätta sig i våran nya bilstereo. Där tror jag det kommer trivas utmärkt.

Bästa laxen

Jaha, jag hade tänkt mig en tidig kväll ikväll. Lillan tyckte det var lagom att vakna klockan 6 i morse igen. Det är nog den största nackdelen med solen. Hon förstår inte att det fortfarande är natt. Är det ljust är det morgon. Så de så. Jag fick snällt kravla mig upp och tillgodose frökens behov. Lite tröttare än vanligt. Det kändes som påsarna under ögonen växte ner till mina knän sådär på ett kick. En sovmorgon skulle sitta fint just nu. Men jag har på känn att det kommer bli allt annat än det imorgon om vädret håller i sig. Ändå sitter jag här och lallar. Fast jag egentligen borde ligga i sängen och räkna får. För att väga upp en eventuell övertidig morgon.

Idag har vi hälsat på min pappa. Han var vänlig och hjälpte oss koppla in den nya stereon vi köpt till bilen. Både jag och älskling är förhållandevis otekniska (läs fullständigt okunniga). Min pappa är rätt duktig på det mesta. Så vi kände att det var lika bra att be om hjälp istället för att försöka själva och inte lyckas så bra. För att undvika onödig frustration. Det gick snabbt och smidigt. Vi fick kaffe och bullar på köpet. Inte alls dumt. Han fixade tom så radion numera fungerar. Det gjorde den inte tidigare. Vi är evigt tacksamma. Min pappa kan han :)



För er matintresserade har jag ett kanon recept på philadelphia lax. Jag tog tom en bild på mästerverket för att visa hur gott det ser ut om någon skulle tvivla. Super enkelt och fantastiskt gott.

 

Pass upp här kommer receptet.

4 laxfiler

1 frp philadelphiaost valfri smak

1 frp grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj vald ugnsform. Bred på ett tjockt lager ost på varje filé (ungefär hälften av paketet ska gå åt). Stick in en termometer i den sista. Sätt in i ugnen och vänta tills tempen kommit upp till dryga 50 grader. Blanda det som är över av osten med grädden och häll över det. Ställ sedan in allt i ugnen igen. Vänta tills tempen gått upp till ca 60 grader. Ta ut och njut.

Serveras med fördel tillsammans med potatis och sallad.


Lillan gillar smörgåsrån.  En hel del. Det fungerar som utmärkt distraktion när fröken är lite grinig. Särskilt när hon får sitta och plocka i det själv. Mycket spännande.




Vi har även varit på biltema och en sväng på stan idag. Lillan fick ett strandkit (som hon säkert inte kommer ha någon nytta av alls i år annat än att bita i, men nästa år då jävlar) jag fick mig mina efterlängtade glajjor (nu vill jag ha ett par i varje färg). Älskling fick en mjukglass, men han var lika glad för det.

 

Avslutar med en allvarlig liten och busiga små (som snart ska på sommarkollo) Svårt att tro att gubben snart blir 10.

 

 


Matkladd

Sitter och myser med ett glas rött. Lillan sover och älskling jobbar. Utanför verkar det vara tonårsgrillning. Eller nästan iaf. Dom ser inte allt för gamla ut pojkarna. Ganska mysigt faktiskt. Rätt skönt att uteplatsen inte är utanför sovrumsfönstret. Det hade nog blivit lite jobbigt om dom får för sig att hålla låda halva natten. Det är ju trots allt semester tider. Eller kanske sommarlovs tider för dessa pojkar.

Lilla fröken fick smaka lite radhusbiff idag. Det tyckte hon var mumma. Jag delade upp den i små bitar som hon fick sitta och plocka i själv. Medan jag slängde i mig middagen. Eller slängde är nog fel uttryck. Jag är sjukt less på blodpudding och äter det mest för att det är billigt. Eller mest för att det går så fort att tillaga. Sen innehåller det mycket järn och det är ju rätt bra för oss kvinnofolk har jag hört. Så det kan bero lite på det med. Truga är nog ett mer lämpligt ord. Lillan tyckte det var mycket kul att leka med maten. Hon förstår inte riktigt det här med att släppa maten när hon stoppat in fingrarna i munnen. Utan biter av vid fingertopparna och får med sig mer än hälften ut igen. Kladdigt värre. Bordet såg inte allt för trevligt ut när hon var klar. Inte hennes händer heller. Nu misstänker jag ändå att det var milt i jämförelse med när fröken vill äta själv. Så det är bara att gilla läget. Det blir garanterat värre.

Lillan har aldrig varit särskilt intresserad av att mysa. När hon själv vill på hennes villkor är det okej. Annars är det bara larv tycker hon. Därför är vällingstunden på kvällen den absolut bästa på hela dagen. Då hon ligger lugnt och stilla och bara myser. Detta är alltså en väldigt ovanlig syn i detta hushåll. Hon la sig självmant i mitt knä och grejade. Både i morse och ikväll just innan vällingen. Ibland händer det.





Idag har vi varit på mamma fika hos brudarna bus. Trevligt och välbehövligt.

Slutligen måste jag bara tipsa om en riktigt bra serie. Game of thrones. Mycket välgjord och annorlunda handling. Me like a lot.

Varför

Varför äter jag mig alltid så förbannat mät på stroganoff? Det slår aldrig fel. Jag gör matlådorna på tok för stora och kan banne mig inte sluta äta i tid. Jag känner att jag är mätt och belåten men fortsätter ändå trycka i mig tills tallriken är tom. Rätt korkat. Sen sitter jag och tycker synd om mg själv dom följande timmarna. Med illamående och en mage som närmast liknar en gravidmage i 6:e månaden. Stackars, stackars mig.

Jag slutar aldrig att förvånas över trafikanterna i denna stad. Idag önskade jag väldigt högt att jag var en trafikpolis i tjänst. Då jävlar hade kärringen fått vad hon förtjänade.
Jag och älskling var ute och gick i godan ro. Med barnvagn och hundar i en enda röra. Vi valde att korsa vägen vid ett övergångsställe nära våran bostad. På vägen kommer en buss följt av några bilar. Bussen blinkar in till hållplatsen just innan övergångsstället. Finemang tänker vi och börjar traska över. Då från ingenstans kommer en silvrig bil i väldans fart. Kärringen har så bråttom att hon tydligen tycker det är värt att köra om över ett övergångsställe istället för att vänta ut bussen. Hon var nära att köra in i refugen i mitten av övergångsstället och fick tvärbromsa för att inte köra på oss. Det enda jag kom på att göra var att frenetiskt vifta med armarna och ge henne onda ögat. Såhär i efterhand borde jag stått kvar så hon blivit tvungen att stanna för att säga några väl valda. Vissa borde faktiskt inte få ha körkort. Hade jag varit trafikpolis hade hon blivit av med sitt bums.

Lillan valde att vägra sova em idag. Det tyckte jag var en dålig idé och gjorde mitt bästa för att få henne att somna. Så jag gick och gick och gick och det enda jag möttes av när jag tittade ner i vagnen var detta.



Med en på tok för tidig morgon i bagaget valde jag att ge upp efter en halvtimme. Gissa om kvällen varit lyckad.

Ett illvilligt husdjur har vi fått. Helt ofrivilligt. Fast jag bjuder ut fanskapet med helöppen balkongdörr halva dagarna struntar den blanka fan i det och spatserar nästan hånfullt runt på huvud armar och ben. Den tycker väldigt mycket om att sitta på mina ben och stirra ut mig med sina ögon. Min erfarenhet säger att den borde bli trött efter vistelse inomhus i flera dagar. Men icket. Kvick som få är den fortfarande. Flyger runt här som den ägde stället. Den ser ut ungefär SÅHÄR.. Flyg fula fluga flyg.... långt härifrån.

Hejdå och indianrop - videoklipp

Hela två klipp bjuder jag på idag. Enjoy :)





Lillan har nyligt lärt sig säga hejdå. Inte för att vi på något sätt nött ordet utan för att hon på eget sätt sagt något som låtit lika. Jag tror det började med aaaada. Som lät lite som hejdå. Därför började jag nöta lite mer och nu har hon som ni hör förfinat taktiken lite. Den som lyssnar extra noga hör nog att hon säger hejlotta mitt i allt ;) Duktig kicka.







Lillan kan som ni vet säga hejhej och hejdå. Det gör hon på beställning. Jag tror hon tycker det är roligt att härmas när hon faktiskt kan och säger det varje tillfälle hon får. Något annat hon har upptäckt senaste dagarna är indianropet. Hon försöker lite själv rätt halvhjärtat. Men det går inte så bra. Med lite hjälp på traven kör hon så det ryker.

Problem grädde

et jag inte har i skallen får älskling ha i benen. Min kära sambo önskade korvstroganoff till middag idag. Det hör till en av mina specialiteter och är väldigt lätt att laga. Därför tyckte jag det lät som en ypperlig idé. Så jag satte igång riskokaren, (jag är helt värdelös på att koka ris, jag vet inte hur många kastruller jag förstört eftersom det bränt fast i botten) hackat löken, skärt upp korven, kryddat och hällt i grädde, ungefär där någonstans upptäckte jag till mitt förtret att vi hade slut tomatpuré. Alla som någon gång gjort korvstroganoff vet att det är helt omöjligt att göra det utan tomatpuré. Så älskling fick spurta iväg till affären för att det skulle bli någon middag.

Är det bara jag som tycker plastförslutningen i små tetrapack. Halvlitrarna med grädde exempelvis. Är sjukt irriterande? Det finns en liten, liten klen flärp man ska dra i för att plastförslutningen ska slingras upp. Varannan gång går den förbannade flärpen av och man får helt sonika punktera skiten med en kniv och slita av resterna med grädde fulla fingrarna. Inte att föredra. Jag gillar storleken på förpackningarna och köper dom därför. Jag använder gärna och mycket grädde i min mat. Vilket gör det opraktiskt och dyrt att bara köpa dom små förpackningarna. Typiskt i-lands problem. Irriterande i vilket fall.

Igår hade vi tänkt oss ut på en promenad efter middagen. För att spana på fina bilar. Vi åt tacos till middag. Bad choice. Jag åt mig så mätt att allt annat än soffläge kändes orimligt. Det gjorde inte så mycket. Det var rätt trevligt det med.

Jag har två orkidéer i köket. Dom hade blommor när jag köpte dom. Vita fina. Sen föll dom av och har lyst med sin frånvaro i närmare ett år. Jag har vattnat och påtat. Inga blommor. Jag har funderat på att slänga resterna. Men inte velat lägga pengar på nya. Det ser bättre ut att ha något i fönstret än inget alls. Även om något är är rent bedrövligt. Men så plötsligt dök ett litet skott upp. Det tackar jag för. Mest håller jag tummarna att den ska överleva och faktiskt få blomma en gång till innan sophuset väntar.




Idag har vi både fått besök av lillans farfar och hälsat på hennes farmor. Dubbelt upp. Inte illa. Därför blev det klänning idag igen. Bilderna knäppte jag just efter lilla söt vaknade efter em luren. Solstrålen.





När inga andra leksaker duger får man ta till det tunga kavalleriet. Eller allt som inte betecknas leksak åtminstone.




Det verkar vara strul att lägga upp bilder. Jag väljer att publicera utan, men så fort det fungerar igen uppdaterar jag.

Regn och rödvin

Nu är det faktiskt inte läge kvar alls tills vi far. Egentligen borde jag lärt mig vid det här laget att tiden flyger iväg. Men det kommer ändå som en chock varenda gång. Lillan är snart 9 månader och juni försvann i ett nafs. Vad hände liksom?

Det kommer bli ett äventyr att resa så långt med en liten. Lite nervöst känns det allt. Inte för att något ska gå fel utan för att lillan ska tycka det är jätte tråkigt och grina sig igenom hela resan så vi blir tvungen att stanna en gång i halvtimmen bara för att lugna henne. Worst case scenario, eller nått. Nu handlar det "bara" om 30 mil eftersom vi ska försöka köra så långt som möjligt på kvällen / natten, när hon förhoppningsvis sover sin skönhetssömn. Det känns som att det nog är dax att börja kolla ut resväg och eventuellt hotell för övernattning på vägen rätt snart.
Innan barn kändes det rätt oviktigt och jag tog dagen som den kom. Även om jag gillar att planera och ogillar när planerna inte går riktigt som jag vill. Med barn vill jag inte tumma på mycket, eller låta slumpen avgöra. Det känns opraktiskt. Då menar jag inte att jag kommer planera veckan i punkt och pricka och vägra avvika från planen. Som det känns nu tänker jag inte planera något utan låta allt bli som det blir. Utan mer att jag vill veta vilken väg vi ska köra dit och vilket hotell vi ska övernatta på. Så vi har ett delmål på vägen. Vi har nämligen insett båda två att vi omöjligt kommer orka köra hela långa vägen på en gång. Det kommer ändå bara resultera i att hela dagen efter blir förstörd.

Igår hade jag tänkt ta en promenad till pappa efter lillan fått lunch. För att få lite hjälp med laptopen innan avfärd. Det är som nämnt innan den som följer med på semestern. Egentligen fanns inget val. Den stationära är högst olämplig resedator. Bara telefonerna känns inte riktigt heller som bra alternativ. Framför allt inte om jag vill hålla bloggen vid liv under vårat äventyr. Älskling hade lagt beslag på bilen så jag tänkte gå dit. Det tyckte inte vädergudarna. Eller det tyckte dom nog visst, men jag skulle definitivt inte komma fram torr. Lagom till jag tänkte börja gå öppnade himlen sig. Ah, jag väntar ut regnet tänkte jag kavat och la mig och läste (det åskade och jag stänger ner allt elektroniskt när det åskar). Men det slutade aldrig att regna. Så det hela slutade med att jag väntade in älskling så jag kunde ta bilen dit istället.


Min faster från dalarna hade sms:at mig några dagar innan och nämnt att dom skulle titta förbi samma dag. Hon ville gärna ses. Eftersom dom bor så långt borta och vi väldigt sällan träffas tyckte jag det lät som en bra idé och valde därför att vänta in henne med familj. Pappa skulle bjuda alla på middag och grillade för ett helt fotbollslag. Riktigt gott och väldigt trevlig. Även fast det blev i senaste laget.

Lillan finklädd för dagen i en klänning från HM.





Idag har vi tagit en tur till maxi. Vi har länge sagt att det skulle vara trevligt att ha en dunk vin stående hemma så man kan njuta av ett glas när man känner sig sugen. Jag är lite kräsen på rödviner och gick därför på ett beprövat koncept. Lagom stor tetra (1,5 l) och riktigt gott. Köp det :)

 

Lillan har varit lite extra grinig och börjat dregla så vansinnigt igen. Men maten har ändå gått ner och jag har därför inte reflekterat mer över det. Sist hon hade tandsprickning matvägrade fröken i några dagar. Så förstå min förvåning när jag vände henne upp och ner idag och såg en liten tand uppe. Så nu har lillan hela tre små tänder. Jag misstänker att den 4:e inte är långt borta, eftersom dom verkar komma i par.

 

Avslutar med en bild på dagens lillan. Tunika och leggings från HM. Vilken skräll :P

 


RSS 2.0