Fjällsemester

Jag har nu avklara lilla familjens första fjällsemester. Till det fjäll som ligger längst härifrån. Älskling kunde inte följa med så jag och lillan bokade upp syrran och lille bus på en roadtrip till Sälen och hundfjället ett par dagar. 67 mil + några till eftersom vi givetvis körde fel på vägen ner. Mest skyller vi på google maps. Som vi inte fick att fungera som vi hade tänkt till en början (och då var skadan redan skedd). Sen på dålig skyltning. Minst på den mänskliga faktorn. Dom små skötte sig ypperligt. Även om den sista halvtimmen var blandad mellan gråt och barnsång. Jag tror syrran kom upp till nästan 30 elefanter som balanserade.

Väl där hade vi det bara bra. Fint väder. Lite väl varmt för att åka. Eftersom det blev väldigt blött och moddigt i backen. Extra tungåkt för mig som inte stått på ett par skidor på närmare 5 år. Jag insåg även att mitt underställ inte är det bästa. Möjligtvis när det är kallt och jag gärna vill hålla värmen. Men inte när det är varmt eftersom det inte andades över huvud taget. I helgen ska jag banne mig fynda ett riktigt underställ. För nu har jag minsann fått blodad tand. Lillan trivdes bara fint i pulkan. Nästa år tror jag hon får prova stå på ett par skidor. Så kan lilla familjen börja med fjällsemestrar på vintern.

Hemresan var intensiv och jobbig. Vi körde åtminstone rätt. Men det tog lång tid. Att köra med två ettåringar dagtid 70 mil är egentligen inte att föredra. Vi stannade som snabbast för lunch i Orsa. Efter det raka vägen till Sundsvall och Birsta för middag. Där hann jag shoppa lite kläder till lillan på Cubus och lite leksaker på Ikea. Lillan sprang runt hela Ikea i full fart för att dränera lite energi. Än tycker hon det är väldans kul att röja runt i affärer. Barnen skötte sig över förväntan med tanke på att dom satt fastspända i bilen större delen av dagen. Hemma var vi runt halv elva. Innan jag varvat ner och kom mig i säng var klockan rätt mycket.

Det har lämnat tydliga spår idag. Jag har påsar under ögonen som skiftar i lila och förmodligen hänger ända ner till knäna. Därför ska jag natta mig själv nu. Men först tänkte jag bjuda på lite bilder från Sälen.


I Orsa var det vår.












Sofies mode

Av en ren slump hoppade jag på en prenumeration på Sofies mode (egentligen en bilaga till expressen). Dom lockade med en ögonskuggsborste, en svart ögonskugga och ett läppstift från face som premie. Jag som hoppar på i stort sett allt för en tillräckligt bra prenumerationsgåva var inte sen på att teckna upp mig på även detta. Till min stora förvåning är tidningen riktigt bra. Jag skulle nog vilja påstå att det är den bästa modetidning jag läst på länge. Normalt brukar jag bläddra igenom och mest titta på bilderna. Drömma lite om svindyra märkeskläder och sedan kasta tidningen. Sofies mode har en salig blandning av allt och lite till inom mode och skönhet. Köp den.

Jag gillar att få saker gratis (största anledningen till att jag blev medlem i buzzador). Därför har jag nu även gått med i smartsons testpanel. Mitt första uppdrag är att testa findus nya fräscha grönsaksblandningar. Jag valde den till fisk. Än har vi inte testat återkommer med resultat när vi gjort det.

Kappahl har just nu 3 för 2 på alla överdelar på barnavdelningen. Det tillsammans med en 50 kr rabatt check gjorde att vi fyndade dessa till ett väldigt bra pris idag. Det är extra kul att shoppa då. Det känns inte fullt lika långt till semestern när man handlar sommarkläder.


Nu börjar det vara väldigt, väldigt nära till vi ska köra en väldans massa mil. Jag har faktiskt inte ens börjat packa än. Jag som hade tänkt att jag skulle packat klart idag. Riktigt så blev det inte. Jag hade tänkt skriva en lista. Så jag inte glömmer hälften. Riktigt så blev det inte heller. Så nu får jag efter bästa förmåga rafsa ihop allt imorgon kväll istället. För på tisdag finns ingen tid till det. Hej och hå. Huvudsaken jag får börsen och lillan med mig. Så löser sig allt annat.

Go väder har det varit hela helgen. Även om det blåst en hel del. Utanför vårt hus är det nästan alltid vindstilla. Stekarsida, superskönt. Kameran har jag sprungit runt med nästan all tid vi vistat utomhus dessutom. Lite såhär har vi haft det.











En bra deal :)

Jag vet inte riktigt hur det kom sig att jag började få groupons mail. Troligtvis via någon tävling på facebook. Hittills har jag bara ögnat igenom deras deal för dagen och sedan slängt mailet för att göra om samma procedur dagen efter. Ibland har jag funderat på att slå till men inte gjort det utan fortsatt med mitt liv. Idag kunde jag inte hålla mig längre. 99 kr (+ 49 kr i frakt vid beställning) för en superfin fotobok kunde jag bara inte motstå. Har gått i funderingar på att göra en lillans första år bok och tänkte att nu borde jag banne mig passa på. Det blir den första prestige boken jag kommer beställa och jag är riktigt nyfiken på resultatet. Jag har faktiskt beställt fotoböcker från photobox tidigare men då fotobok lyx. Det är jättefin kvalité på den och dom har ett mycket bra design program så jag får det just som jag vill ha det och flera olika teman att välja mellan. Oooo vad kul att få göra en helt ny.

Annars sitter jag som mest med lite små ångest. Jag och lillan kommer tillsammans med syrran och hennes lille att göra årets resa. Vi ska bila till sälen nästa vecka. Med två 1:åringar. Det kommer bli väldigt intressant. Väl där är jag övertygad om att vi kommer ha super kul. Det är just vägen dit som känns väldigt jobbig just nu. Men det ska nog gå vägen. Med mutor, mutor och mutor håller jag tummarna att barnen är nöjda. För om barnen är nöjda är vi nöjda.


Ofrivillig ledighet

Jag är sällan till aldrig sjuk. Jag är bara hemma ifrån jobbet om jag är döende. Dels för att jag faktiskt har arbetsmoral, men även för att jag är lite dumsnål. Detta blev ett dilemma för mig förra veckan. Jag var nämligen inte dödssjuk. Men ändå hemma från jobbet både måndag och tisdag. Det kändes lite olovligt nästan som jag fuskade för att jag var hemma fast jag inte var döende. Så på onsdagen krälade jag upp ur sängen med ynka 2 timmars sömn att skryta med (direkt resultat av extremt elak rethosta). Jag lyckades lämna lillan på dagis och ta mig själv till jobbet hel. Jag lyckades tom att jobba i några timmar. Tills jag insåg min begränsning. Dels i hur lite sömn jag klarar och dels i hur dålig min röst fortfarande var. Fördelen med allt var att jag fick tummen ur och ringa vc och faktiskt få en riktig hostmedicin utskriven. Nackdelen var att jag valde att jobba alls. För på kvällen kom febern krypandes sakta men säkert. Sen stannade den hela torsdagen och halva fredagen. Jag hade verkligen glömt hur ynklig man känner sig med lite feber i kroppen. Oj vad synd det var om mig dom dagarna. Stackars, stackars...

Med middagsplaner på lördagen började jag bli smått orolig att vi skulle bli tvungna att ställa in allt även denna helg. Detta till total social förtvivlan då jag suttit hemma i över en veckas tid. Jag skickade ett oskyldigt sms till våra gäster och meddelade mitt tillstånd. Som tur var kom dom ändå. Vi hade en väldans trevlig kväll dessutom.

Jag har även hunnit njuta lite av det fina vädret under helgen. Eftersom jag missade hela förra. Vi passade på att inviga lillans fodrade regnoverall ifrån Ellos, hennes nya fodrade regnstövlar, dom fodrade regnvantarna och dom nya solglasögonen. Det har faktiskt börjat smälta bort riktigt bra på våran gård och lillan älskar vatten. En rätt bra kombination. Jag insåg dock att hon inte hade tillräckligt bra skydd för att sitta i en vattenpöl och plaska. Vilket kanske inte var helt oväntat heller. Kameran hade jag med. 50 mm objektivet satt på. Här är ett urplock av resultatet.





I denna familj är det inte bara vi tvåbenta som tycker det är trevligt med sol. Jag skulle nog kunna påstå att hundarna uppskattar den mer än oss. Varenda litet tillfälle dom får tar dom. Särskilt när lillan lägger fram ett så ypperligt.





Här har dom bildat hög på lillans favorit gris och apa. Inte långt efter jag tog denna bild kravlade hon bestämt upp i soffan och tog tillbaka sina snuttisar..


Sjukstuga * 3

Jag börjar förstå det här med sjukdomar och barnets första år på dagis. Aldrig har jag varit sjuk såhär tätt. Vill jag inbilla mig iaf. Jag minns knappt senast jag var förkyld. Lite snorig och hes har väll hänt. Men mer än så har det inte varit.

Det hela började med en liten som var på strålande humör i fredags morse. Äntligen tänkte jag - är förkylningen över. Ögonen såg rena och fina ut för första gången på 1,5 vecka. Inget snor och hon hade sovit hela natten lång utan avbrott av hostattacker. Tom vädret såg underbart lovande ut. Vilken start på dagen och helgen.
Hon var på lika strålande humör vid hämtning.
Till kvällskvisten då hon började bli väldigt, väldigt trött och kramgo. Hon kändes väldans varm så jag hämtade örontermometern illa kvickt. Jovisst sådär lagom 39,5 grad. Suck. Varför inte få vara lite frisk som omväxling? Nejdå. Älskling kände sig lite hängig med och tog tempen lite snabbt. 38 grader hade han. Jag har iofs varit feberfri men fått allt annat istället.

För mig började det redan i onsdags. Då jag vaknade upp med halsont och värk i öron och kropp. Som jag nämnt innan kändes det bättre efter en dag med diverse förkylnings mediciner. Tji fick jag för redan på fredagen blev halsen värre igen. Lagom till lördag kunde jag knappt yttra ett ord, söndagen var det halva ord jag fick fram, resten kom ut som väsljud eller inget ljud alls. När det är så illa misstänker jag att det absolut bästa är att vila rösten. Alltså vara helt tyst. Jag har ju lite svårt för det och har ändå pratat lite trots halsont och hostattacker. Jomenvisst hostan fick jag på köpet. Först slemhostan sen rethostan på nätterna. Fy fasen vad jobbigt det är. Ligga och hosta och hosta tills man blir alldeles svettig och absolut inte kunna sova. Nu äter jag Mollipect på dagen (himla tur lillan fick en stor flaska utskriven senaste ordentliga förkylningen hon hade) och Nipaxon på kvällstid för att försöka råda bot på plågan.

Eftersom jag sitter i telefon mertiden på mitt jobb har jag varit hemma igår och idag. Idag är första dagen jag kunnat säga hela meningar. Så planen är att återgå till jobbet imorgon. Men ska nog ändå försöka minimera telefontiden.

Lillans feber gick över lagom till måndag. Hon fick vara hemma då för säkerhets skull. Även älskling var hemma för att vila upp kroppen ordentligt efter en helg med feber. Lilla familjen sjuk. Vi fick oss tom ut en liten stund. För att rasta lillan. Men mest för att jag skulle få fota lite i det fina vädret. Eftersom vi missade hela helgen. Lite hann jag såklart fota inne med.









Vårvärme

Förra veckan tyckte jag gick extremt långsamt. Allt utom helgen så klart. Denna vecka är raka motsatsen. Den har rent rusat fram. Mest beror det nog på att jag har kortvecka. Jag jobbar en timma mindre vare dag för att få lite mer tid med lillan. Dessutom måste jag hem till hundarna på lunchen, vilket gör att jag får ett välbehövligt avbrott från arbetet. Det känns inte alls som det är fredag imorgon.

Här hemma är nästan alla lite halvrisiga nu. Lillan har samma skit som hon dragits med sedan innan jul. Skillnaden är att hon har klet i ögonen. Vi är väldigt osäkra på vad det egentligen är. Inte tillräckligt irriterat för att vara ögoninflammation. Det är förkylningsrelaterat tror jag. En av hennes dagisfröknar pratade om allergiögon (har svårt att tro det). Därför har jag bestämt att om det inte gått över till nästa vecka åker vi till vårdcentralen och tar reda på vad det verkligen är.
Jag var väldigt dålig igår. Både hals och öron värkte ordentligt på det hade jag febervärk (utan feber) i hela kroppen. I samråd med ett apoteksbiträde köpte jag Alvedon, Sinova (för bihålorna i förlängning öronen) och Zyx. Idag känns det mycket bättre. Inte i toppform men inte döende heller. Jag räknar med att vara frisk till helgen. Älskling har ryggvärk och verkar dessutom tagit över min förkylning idag. Sicken tur att jag redan köpt allt som behövs för att driva ut den. Divan har öroninflammation. Himla tur jag hade kvar örondroppar sedan förra svängen. Så slapp vi ett veterinärbesök på det. Är nog bara gamfarbrorn som mår som han ska idag.

I söndags passade jag på att knäppa lite bilder i det fin fina vädret. Eftersom älskling var småbakis mäktade jag inte med det nya fina objektivet ensam med lilla söt. Så det blev det 50 mm fasta. Det är ett fantastiskt prisvärt objektiv. Jag använder det nästan jämt.









På promenaden innan förevigade jag snömängden med mobilkameran


Såret i pannan är nästan läkt nu. Det är ett litet ärr kvar som jag hoppas kommer försvinna helt. Eller åtminstone blekas. Då kommer det knappt synas. I vilket fall ser det betydligt bättre ut nu än när jag hade knölen där.



Hela den här veckan har ju bjudit på försmak av våren. Idag var det nästan 9 grader när jag var hemma på lunchen. Väldigt skönt. Det negativa när allt börjar smälta är att snöröjningen inte är synkad med vädret. Istället blir det en sörja av snömodd överallt där det tidigare varit packad snö. Alltså i stort sett alla mindre vägar. Modden är en dm eller två vilket gör att det är rätt bökigt att köra där. Lite gasa i panik för att inte köra fast känsla. Blandat med tvära kast på grund av spår. Inte den ultimata körupplevelsen. Ut och hyvla vägarna bums.



Härom kvällen kröp lillan upp och la sig bredvid mig i soffan. Väldigt mysigt. Särskilt med tanke på att hon oftast inte vill gosa eller mysa alls. Det har faktiskt blivit stor skillnad den senaste tiden. Kvällstid kan hon komma och sätta sig bredvid mig eller i knäet med en bok och bläddra. Hon kan klättra lite över mig hit och dig också. Det hoppas jag fortsätter länge länge. Gärna tills hon flyttar hemifrån.

Här låg hon och knaprade på ett smörgåsrån och bläddrade i en pekbok.


RSS 2.0