Tjuvstart med julgardiner

1:a december imorgon och 1:a advent på söndag. Den här månaden har då bara försvunnit. Nyss fyllde lillan två och nu är det snart jul. Känns ju super att jag inte hänger med alls. Sen tror jag faktiskt att tiden gått lite extra fort här på slutet. Vilket iofs borde ses som en bra sak då hösten kan vara rätt deprimerande i sig. Men vore ju förträffligt om jag åtminstone greppade delar av månaderna som springer förbi. Jag röstar för lite långsammare dagar från och med nu.
 
Jag tjuvstartade lite förra helgen. Bytte till julgardiner i varje rum. Hade gärna dragit fram stora jullådan och slängt upp alltihop när jag ändå var i farten. Men hejdade mig. Det får bli helgens nöje. Vi ska köpa en mysig balkongbelysning och klä granen i gladan ro. Till ljudet av julmusik och lukten av julbak. Det är min förhoppning iaf. Det återstår att se om lillan har tålamodet till det.
 
 
I ett försök att få till decemberbilden för vår kalender inför nästa år satte jag en dagis trött liten i hennes säng med en tomteluva som rekvisita. Jag gör nämligen en egen kalender varje år med bilder från det gångna. Jag vill passa på att rekommendera Photobox till det. Dels har deras kalendrar ett matt lite grövre material (alltså inte så sladdrig som dom annars kan vara) men sen finns det flera olika teman att välja mellan och den enda kalender som jag hittills hittat som tillåter flera bilder på samma månad. Värd varendaste krona. Lillan var med på min lilla fotosession i ungefär 5 minuter. Sedan var det mer flams och slams.. Kan inte direkt påstå att resultatet blev så väldigt bra. Men bra mycket bättre än många av dom andra iaf.
 
 
Härom veckan, den där kvällen då det var så väldigt dimmigt. Dammade jag av kameran och stativet och lekte lite med långa slutartider. Faktiskt riktigt läckert. Dom upplysta sträcken är alltså bilar som kör förbi. På just den här bilden var det flera som körde åt båda hållen. Jag blir bara mer och mer sugen på ett bättre kamerahus. Känner mig lite begränsad med det jag har nu....
 
 
Förra helgen var vi på middag hos en vän som bor utanför stan. Jag insåg snabbt att det var väldigt länge sedan vi var där sist. Dom har hunnit skaffa två katter sedan dess. Varav den ena nästan blivit ett år.. Ett år. Visst dom bor utanför stan men så långt är det ju faktiskt inte. Nästan lite pinsamt. Ska bestämt se till att det inte går så lång tid till nästa gång vi hälsar på.
Den yngre av katterna hade en väldigt läcker färg. Jag är ingen kattmänniska och har inte träffat så ofantligt många katter i mitt liv. Men denna färg har jag då aldrig sett på en katt förut. Bilden gör den inte rätta alls. Blixten gör att det beiga ser gult ut. Hon var beige, med en ton av blå/grått.
 
 
Laddar som mest nu för julklappsrond 1 imorgon. Ska försöka göra bort så mycket som möjligt då, för att slippa sista minuten stressen som annars är ett vanligt inslag runt jul. Men misstänker att fantasin kommer tryta i vanlig ordning. Tur allt det mesta går att beställa på nätet nu för tiden.
Jag håller tummarna för att blåsten lugnat sig lite till dess. För den kalla snålblåst denna dag bjudit på vet jag inte om jag vill veta av så mycket längre.
 
Bjuder slutligen på en grimagerande lillan. Trevlig helg gott folk!
 

Känner mig smått bitter....

Igår ändrade jag om lite här på bloggen. Ny header och presentationsbild. Ser du den inte? Uppdatera fönstret så ska det dyka upp. Det kändes mer passande i den mörka snölösa vintern.
För mig får gärna snön komma för att stanna redan nu. Men verkar vara lite önsketänkande eftersom det knappt varit minusgrader än.
 
Verkar vara mer regel än undantag att helgerna serverar rent skitväder. Två helger i rad har det varit så. Bjuder inte direkt till härliga promenader i skog och mark. Eller lekplatsbus. Snarare till en överenergisk liten som si sådär lagom efter lunch är så överspeedad att inget liksom hjälper. Annat än gå ut. Som man inte vill. Ond spiral för den trötta föräldern. För tröttare än tröttast är jag. Lite som att gå i sömnen jämnt. Det mesta går på vana. Jäkla mörker. Jag skyller allt på det. Lite tur att en kallelse till vc bör dimpa ner när som också. Förhoppningsvis är det något som går att behandla bort.
 
Blev väldigt gnälligt det här känner jag. Även det skyller jag på mörkret och tröttheten. Tur det är jul snart. Då brukar jag vakna till lite. Så otroligt mysigt med all julbelysning och pynt och bak och sång. Sen tycker jag faktiskt det är väldans mysigt att strosa runt på stan och handla julklappar. Jag ska baske mig tjuvstarta redan nästa helg och sätta upp julgardinerna. Väntar nog till första advent med ljusstakar och gran. Men sen jäklar ska här julpyntas så det står härliga till.
 
I år har jag slagit till på en julkalender till lillan också. Det tog mig ett tag att hitta en som inte hade 90% ytte pytte mini saker i varje lucka. Det blev Ecoiffier Adventskalender Ridskola 2012. Jag köpte den från Jollyroom. Vill du också köpa en finns den HÄR. Bilden är lånad från samma sida. Än vet jag inget om kvalité eller storlek. Men med tanke på hur stor lådan är. Så misstänker jag att det inte finns några smådelar där. På kartongen står det att den är  från 1,5 - 5 år. Jag tror inte lillan kommer bli besviken.
 
Har testat min nya bb-cream en vecka nu. Huden reagerar ungefär som jag trodde på en ny produkt. Blir lite sämre en tid. Jag tänker fortsätta till cremen är slut innan jag ger ett slutgiltigt betyg. Annat än smått försämrad hud tycker jag att den fungerar bra. Den jämnar ut hud tonen även om jag ser förbaskat blek ut eftersom jag inte orkar dutta på något rouge till vardags. Med mattifying pudret på det täcks det mesta. Även fast varken cremen eller pudret är täckande. En dutt rouge på det så är jag duglig för en stadsrunda. Det bästa av allt är att det inte känns som jag har 3 lager smink i ansiktet. Som det annars brukar göra. Så hittills tummen upp.
Nu syns det riktigt dåligt på bilden. Vet inte riktigt vad som hände, det var mycket tydligare på bilderna i mobilen. Men strunt samma. På bild 1 har jag just tvättat ansiktet. Helt utan smink. På bild 2 har jag smort på bb-cremen och på bild 3 har jag lagt till pudret.
 
 
Avslutar med bilder från lillans pyttedans i söndags. Hon tycker att det är jättekul. Vilket känns väldigt bra. Även om söndag morgon kanske inte är den absolut bästa tiden på helgen för hopp och skutt
 

Supergod lax

Bara för att jag struntade i att ta hem regnoverallen och dom fodrade gummistövlarna när jag hämtade lillan från dagis i fredags. Bara därför regnar det hela helgen. Extra retsamt när det varit så väldigt fint hela veckan. Då jag bara fått beundra solens strålar ifrån lunchsalen. Nu hade det förvisso kommit lite väl mycket om regnet kommit som snö istället. Men den lilla snö som låg hade gott fått ligga kvar. Så det blir lite ljusare nu när det mest är mörkt för jämnan.
 
I veckan har jag då äntligen fått tummen ur och ringt vc för att boka tid. V 49 får jag en kallelse. Jippi, eller? Ska bli skönt att äntligen få reda ut det en gång för alla. Samtidigt som det känns oändligt långt bort. Jag vet att veckorna bara springer förbi men ändå.
 
Farsdag imorgon. Väl förberedd som vanligt lurade jag med älskling på stan, tidigt. Vi fick faktiskt vänta 5 minuter på att affärerna skulle öppna. Det ni, har nog aldrig hänt förut.Eftersom jag i allt glömt bort present till min egen far.
 
Inte helt lätt. Eftersom en slips inte riktigt kändes rätt. Jag hoppas han blir glad för det jag till slut köpte.
Det blir aldrig billigt när familjen slösa vandrar på stan. Inte denna gång heller. Fördelen är att vi väntat en bit in i månaden och därför visste hur mycket vi hade råd att spendera. Jag fick mig två nya tröjor, Isadoras BB cream och puder, lillan två pyjamaser som jag nog ändå tror blev i minsta laget (nu får dom duga ändå eftersom jag var så rackarns snabb att klippa bort lappar och lull) en förlägningssladd till svamp lampan och älskling ett till par mys shorts. Kort och gott en väldigt bra dag på stan.
 
 
Älskling skulle på jobbfest och hockey och övergav oss redan två. Och jag orkade inte lägga allt för mycket krut på middagen. Jag hade tinat lax som jag tänkte ugnssteka och bara vispa ihop en hollandaise till. Men ångrade mig mitt i. Jag saltade och pepprade fisken. Hackade upp ett gäng gröna oliver och strödde över.. Sedan mosade jag ihop en förpackning creme fraiche med en förpackning fetaost och hällde över. För att fisken skulle bli ordentligt täckt hade jag valt den minsta ugnsformen jag har. 225 g i ungefär 25 minuter. Till det kokade jag potatis och haricots verts. Det blev supergott. Även lillan åt med glädje och det anser jag som en väldigt bra betyg.
 
 
Jag upptäckte en solig dag att jag har en glittrig orkidé. Det var inte tvärlätt att fånga på bild utan makroobjektiv men jag gjorde så gott jag kunde med dom förutsättningarna jag har. Kolla riktigt noga så syns glittret.
 
 
Till sist bjuder jag på lite godingar från superduktiga C. Tack än en gång! Det är så otroligt kul att du vill fota oss.
 

Födelsedagsfirande och fotografering

Nu är sista kalaset i familjen avklarat för i år då älskling firat sin idag. Eller födelsedagsfika kanske är en bättre benämning. Inte lika ambitiöst som lillans. Älskling köpte tårta. Jag tinade lite bullar som blev kvar sedan lillans kalas och slängde ihop en kladdkaka på förmiddagen. Det blev väldigt trevligt ändå. Trots lite fattigt fika.
Eftersom jag inte tog några bilder bjuder jag på en favorit ifrån lillans kalas istället.
 
 
Vi försökte ta så lång sovmorgon som möjligt eftersom pyttedansen var inställd. Det gick sådär. Men inget tycks hjälpa, jag är lika trött som vanligt ändå. Vet inte om det är vädret eller om jag har brist på något. Men tror jag måste ta tag i det och faktiskt ringa och boka en tid på vc för en ordentlig genomgång. Nått är det som inte stämmer.
 
Igår var vi i Klabböle och tog lite nya familjebilder med bästa C. Riktigt kul. Även om vädret inte var det bästa. Å andra sidan fick vi vara helt ifred istället. Vilket inte var så tokigt eftersom jag hade med dom små monstren. Tror som vanligt det kommer bli ett super resultat. Väntar nu med spänning.
Eftersom jag aldrig hade varit där innan och det var länge sedan älskling hade det.Körde vi dit med hjälp av gps:en. Eller google maps som jag använder som gps. Vilket inte var helt genomtänkt. Den visade oss helt rätt men på den minsta och knappt körbara väg den kunde hitta. Vi svängde upp just vid Klabböleskylten in mot Klabböle. Sen in på en grusväg. Som bara blev mindre och stenigare ju längre vi kom efter den. Till slut kom ett stup. Ja det var faktiskt ett stup. Rakt ner som inte såg ut som något som överhuvudtaget liknade en bilväg. Efter lite velande och påtryckningar från älskling gav jag mig hän. Och körde ut i stupet. Pang sa det under bilen. Får hoppas det inte var något viktigt som small. Men ner kom vi iaf. Rätt kom vi också. Men från helt fel håll. Tillbaka valde vi att följa C. Den vägen var som en dröm i jämförelse.
Ångrade så fort jag kom dit att jag inte tog med min egen kamera. Omgivningen var ju magisk. Nästa sommar ska jag definitivt åka dit och fota. Tror lillan skulle tycka det var väldans roligt att röja runt på lekplatsen också. Nu var det mest blött och geggigt.
 
 
Jag vill passa på att rekommendera en jättebra sminkborttagning också. Jag köpte min för ganska länge sedan. Den är rätt dyr men värd varenda öre. Vichy Pureté Thermale. Enda nackdelen är att jag känner mig fet i ansiktet efter. Men då brukar jag tvätta med den vanliga rengöringen jag använder både morgon och kväll så går det till sig. Den tvättar bort sminket väldigt enkelt och snabbt. Går tom att använda utan vatten om tillgången inte finns. Köp den på närmsta apotek. Bildkälla,
 

RSS 2.0