En bit på väg

Igår fick jag faktiskt ett il och satte igång och måla ljusstaken vi tog från älsklings mormor som förstaförsöks objekt. Eftersom jag förmodligen kan räkna på en hand hur många saker jag målat om under mitt liv kändes det som rätt väg att gå. Jag tänker inte alltid längre än näsan räcker. Särskilt nu när jag är virrig småbarnsmamma som dessutom ammar (jag skyller det mesta på amningen). Så jag slängde ut tidningspapper i lillasysters rum, som nu agerar som extra förrådsutrymme, och satte igång. Jag har köpt sprayfärg på konstnärsshoppen. När jag insåg att det var stört omöjligt att måla sidorna utan att oroa sig över färg på golv och allt annat runtomkring förstod jag att det kanske inte var den bästa idé jag fått. Att det sedan började lukta sprayfärg i hela lägenheten var nästa tecken på att det absolut inte var den bästa idéen. Så jag la ner rätt fort, och kom på att jag skulle fortsätta ute. Men då med lamporna (jag är inte så mycket för det här med att testa sig fram). Tänkte att vad fasen dom ska ju ändå se hemmagjorda ut. Det är ju lite poängen. 
 
Ute blåste det storm igår. Eller nära på iaf. Så för att undvika tidningspapper över lamporna sökte jag mig tillslut till det relativt tomma cykelförrådet. Där fanns både plats och vädringsmöjligheter. Det gick dessutom att låsa efter sig så bara boende hade tillgång och väldigt mycket bättre lukt än soprummet som var nästa alternativ.
Så jag satte igång att spraya. Eftersom det inte gick att hänga upp lamporna så gick jag på dom liggandes på marken, det var alltså omöjligt att komma åt överallt. Sprayflaskor fungerar inte jättebra när man vänder dom uppochner. Så jag måste ta dom ett varv till, där jag missat första gången. Men blev faktiskt överraskad över resultatet. Älskling med, - Dom blev ju faktiskt riktigt bra, utbrast han med förvåning i rösten. Jo man tackar. 
 
 
Nu när jag kommit på så god väg med lamparmarna vill jag ju bli klar med skärmarna med. Så vi kan få upp en i lillans rum till att börja med. Största problemet är att jag inte har hittat servetter som passar än. Jag skulle ju kunna sätta dit skärmen utan att göra något med den också. Det är inget större fel på den. Men nu när jag fått idéen med decupage. Kan jag inte släppa den. Så om jag orkar blir det servettjakt på stan imorgon. Tänkte även gå en sväng förbi glashuset och säga hej , där Norrlandsmammor huserar under dagen imorgon. Håller tummar för sol så engergin spirar (men misstänker mulet om meteorologerna har rätt).
 
Jag gav även decupaget ett första försök igår. På konservburkarna älskling lackat. Förvisso med ducupagepapper som är rätt mycket tjockare än servetter. Jag tror nämligen det är lättare ju tunnare papperet är. Man måste nog vara mer försiktig men tror det underlättar mycket när underlaget inte är plant. Blev helt okej resultat för ett första försök. Dom är heller inte helt klara. Det ska på spets och etiketter. Men en bra början iaf.
 
 
En sista lilla notice. Lillan är äntligen helt torr. Det gick verkligen från en dag till den andra när jag satte lite press på henne. Så skönt. Hon har fortfarande blöja på natten. Men det är för min egen skull. Hittills har den varit torr varje morgon. Men vågar inte riktigt chansa på att det fortsätter så riktigt än.
 
Familjebilderna vi tog hos Edel kom i brevlådan idag. Som ni ser har headern fått sig en uppdatering. Bjuder på resten här.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0