Begränsningar

Jag är van att leva med en viss del begränsningar. Detta eftersom jag gick in i väggen för rätt många år sedan och fortfarande har problem med ångest till och från. Numera rätt sällan eftersom jag ofta känner igen symptomen väldigt tidigt och redan då kan bromsa. Så slipper det gå utför helt. Eller bli något alls för den delen. Bättre blir det alltid på sommaren med värmen och framför allt ljuset.
 
Något jag inte alls räknat med var begränsningarna med denna graviditet. Mycket för att förra graviditeten var en dans på rosor i jämförelse med denna men också för att jag inte hade något barn förra gången. Numera känner jag mig konstant trött. Jag har ont överallt och kan knappt gå. Jag tappar andan till och från och har väldigt mycket sammandragningar redan nu. Särskilt om jag anstränger mer än jag borde och alla förbannade kramper på det. Så kära lilla söta sparv. KOM UT NU! Om jag skulle få om 3 dagar skulle den inte ens räknas som prematur.
 
Hur som helst är det extremt frustrerande när jag inte orkar det jag tar mig för. I lördags var det tänkt att vi skulle handla presenter till lillan, äta ute och sen gå på bio. Nu blev det förvisso några extra utsvävningar innan då jag hittat billiga måste-ha-prylar till bebisen i både Holmsund och Obbola som vi köpte och hämtade innan vi lämnade lillan med mormor. Efter väldigt långsamt vaggande genom barnens hus, konstnärsshoppen och Lekia hade jag så mycket sammandragningar att jag (om det inte varit hel hel månad kvar till bf) skulle trott att något var på g.
Vi mellanlandade hemma för att rasta divan och slå in paket. Redan då hade jag väldigt ont från midjan (som förövrigt inte existerar längre) och neråt, och fortfarande rätt elaka sammandragningar. Även om dom inte var fullt lika täta längre. Jag förvarnade älskling att det kanske kunde bli så att jag inte orkade med bion. Men eftersom jag väldigt gärna ville gå erbjöd jag att vi ändå kunde åka tillbaka till stan och äta och efter det se hur det kändes.
Väl nere på stan haltade jag vaggandes om möjligt ännu långsammare än innan. 
Vi åt och satte oss på SF för att jag skulle få känna efter om jag orkade eller inte. Det hela slutade med en stor godispåse från Hemmakväll, ingen bio och extremt begränsad rörlighet resten av kvällen.
Jag tror inte det går att beskriva med ord hur vansinnigt less jag är på den här graviditeten...
 
Värst är nog insikten att vår söta lilla bebis säkert kommer vilja stanna kvar i magen ännu lite längre än bf.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0