Bygger torn

Igår var våran hyresvärd här för att byta en läckande packning till kranen i köket. Såhär lagom ett år efter vi flyttat in. Super tyckte vi. Inte för att det stört allt för mycket att det droppat lite när vi spolat. Men det är ju bra att det fixas. Jag passade då på att fråga ifall han hade något spishällsskydd över som vi kunde ta. Jag är inte helt säker på var vårat är. Men jag skulle gissa på längst in i förrådet. Det är så fullt det kan bli. Att slita ut exakt allt för att leta reda på hällskyddet kändes inte som ett bra alternativ. Han kunde inte svara på rak arm utan tyckte vi skulle höra med grannarna när vi stötte på någon pratglad själ. Han skruvad klart i kranen (som förövrigt läcker fortfarande, får ringa honom imorgon igen) och gick. 5 minuter senare knackade han på igen. Han hade då hittat ett hällskydd. Men vi skulle bli tvungna att bryta oss in för att få tag på det. I ett förråd längst bort längst in låg det. Förrådet ska så småningom byggas om till en lägenhet. Därför hade hyresvärden själv satt dit ett lås och sedan tappat bort nyckeln. Så om vi skruvar av dörren får vi låna det hällskyddet. Det är inte varje dag man får tillåtelse att göra inbrott.

Vi har fått en invasion av bananflugor igen. Var dom kommer ifrån denna gång är jag väldigt osäker på. Vi har inte haft någon dålig frukt framme. Mest troligast från soporna. En ny mördar cocktail blandade jag ihop snabbt som ögat. Den fungerar alldeles ypperligt. 3 av 4 hittills.



Jag fick en daimtårta nyligen. När jag i min ensamhet igår kväll stod och glufsade i mig det sista som var kvar av den började jag studera förpackningen. Då upptäckte jag klasen med röda vinbär som ligger så fint bredvid tårtbiten. Varför röda vinbär? Nu var det länge sedan jag åt röda vinbär men jag har svårt att tro att det skulle passa så bra med just daimtårta. Varför då välja just röda vinbär som utsmyckning av förpackningen undrar då jag. Det måste ju finnas andra bär som är bättre lämpade. Hallon t.e.x eller blåbär för dom lite mer vågliga, t.o.m lingon hade jag köpt men röda vinbär? Det enda jag vet med mig att jag ätit av röda vinbär är gelé. Den passar utmärkt till kött. Inte choklad.



Idag har varit en riktig slöardag. Det behövdes. Jag har inte riktigt förstått att jag börjar jobba på måndag. Det kan vara smart att inte planera sönder det som är kvar av denna vecka allt för mycket. Så jag känner mig utvilad väl på plats igen. Så vi har tvättat och syrran och R har hälsat på. Jag har knappt stuckit huvudet utanför dörren. Riktigt skönt faktiskt.

Bjuder slutligen på lite tornbyggar bilder. Lillan gillar att leka med sitt barbapapa tåg. På hennes sätt. Hon kastar runt klossarna, biter på dom och försöker bygga torn. Med den ojämna utformningen är torn biten ganska svår. Eftersom den kräver en viss teknik. Som lillan inte riktigt håller sig till tåls med. Men gulligt är det.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0