Återbruka mera

Jag har nyligen gått med i en grupp på fb som heter återbruka mera. Smått beroendeframkallande sida måste jag säga. Det görs hela tiden nya inlägg om omgjorda möbler eller saker så man blir otroligt inspirerad. Nu vill jag springa på loppisar och auktioner så jag med kan få ett personligt nygammalt hem. Dessvärre har vi inget pysselrum här vilket gör det lite mer bökigt om (när) jag vill måla om en möbel. Men det löser sig säkert. Först måste jag ju ha en möbel att måla om.
Hittills har älskling lackat två konservburkar åt mig. Dom är inte klara och ska användas till förvaring av penslar och pennor när dom är klara. Jag har även sparat alla barnmatsburkar för att göra ljusstakar. Dessvärre såg jag att man inte ska använda dom mindre (eftersom dom kan sprängas). Så nu får dom bli småsaksförvaring istället. Ska måla locken och burkarna.
 
 
 
Till sist har jag köpt två rätt tråkiga begagnade ikea lampor. Som jag ska måla om lite. Tanken är att det ska bli sänglampor till flickornas rum. Med lite sprayfärg och decoupage tror jag dom kan bli riktigt fina. Måste till panduro så fort som möjligt så jag kan köpa allt jag behöver. Riktigt sugen på att sätta igång med dom.
 
 
Mer och mer ekologiskt har hittat hem till oss. Först var det bananerna (nu köper jag inget annat än ekologiska längre), sen kaffet. Diverse frukter med. Senast bytte jag russin mot ekologiska. Faktiskt rätt trist att vissa saker är så väldigt mycket dyrare bara för att det är ekologiskt. Vet inte varför det börjat bli så viktigt nu helt plötsligt. Men det är det. Jag har tänkt byta ut mer och mer eftersom.
 
 
Denna ledighet har jag gett mig på att göra egna puréer till lillasyster ibland. Inte för att jag tror att dom köpta är särskilt mycket sämre (lillan är ju uppvuxen på såna och det är ju inget fel på henne) utan mer för att det är så mycket billigare att göra själv. Ska jag ändå koka potatis kan jag lika gärna koka en extra kastrull till henne. Jag kommer inte övergå till att göra allt själv. Det är för stort projekt. Men känner mig faktiskt riktigt duktig som gjort några egna åt henne. Just denna är gjort på två små potatisar tunt skivade, en liten morot även den tunt skivad, kokade, drygt en tsk osaltat smör, en skvätt bröstmjölk och ett blad basilika. Mixat ihop med stavmixer. Hon var väldigt skeptisk till basilikan dom första 3-4 gångerna. Men nu går det ner rätt bra. Så ska nog prova en annan krydda nästa gång. Vill ju försöka vänja henne med olika smaker när jag har chansen. Ett tips från bvc var att köpa korn pulver och strö över. För att undanröja glutenallergi. Det ska inhandlas så fort jag kommer ihåg när jag väl är på ica.
 
 
Funderar på att byta gröten nästa gång vi ska köpa nytt. Lite halvjobbigt att lill ica inte hade Hipps risgröt. Vilket gör att jag måste handla gröt så det räcker varje gång vi är på maxi. Eftersom det är lite olika hur ofta vi har vägarna förbi där kändes det halvjobbigt att försöka räkna ut hur mycket gröt vi behöver köpa varje gång. Så vi måste byta mot en som går att köpa på lill ica.
 
Jag har fått lite dille på att fota tjejerna i sängen. Jag har faktiskt lyckats få några riktigt härliga bilder. Tänkte bjuda på två favoriter.
 
Trackback
RSS 2.0