En smitning

Just exakt nu känner jag mig ganska sliten.
Dagen i övrigt har jag mått mycket bättre än jag förtjänar. Jag var ju som nämnt innan ut på krogen igår. För första gången sen jag blev gravid. Inte för att jag var ute särskilt ofta innan heller men ändå. Det gick över förväntan. Jag hade som plan att ta det riktigt lugnt, dricka varannan vatten och gå hem ganska tidigt. Det gick si sådär. En av tre är ju inte helt åt skogen. Det blev hyfsat lugnt. Jag hade med mig en rosévins flaska till syrran och drack inte ens upp hälften innan vi gick in till stan. Väl inne på Allstar gick jag över till cider och höll mig till det resten av kvällen.
Vi träffade upp resten av mamma truppen där och hade riktigt trevligt. Något vatten såg jag inte röken av (förrän jag medvetet hällde i mig en liter just innan jag skulle gå och lägga mig hemma) tidigt blev det inte heller då vi hämtade ut jackorna strax innan två. Men vad gör det när kvällen i sig blev väldigt lyckad. Då förtjänar jag att må lite dåligt idag.

Älskling tog lillan i morse så jag fick sova ut. Jag hade halvt räknat med en bakfylla från helvetet. Nu blev det inte så. Vilket jag känner mig väldans tacksam för. Ändå tog han henne mer eller mindre hela dagen tills han for iväg till jobbet för att göra några övertidstimmar. Det uppskattar vi massor här hemma. Alla extra pengar behövs. Nackdelen är att jag just nu har sjuka cravings efter antingen godis eller skräpmat. Så mycket att jag tidigare övervägde att packa ner lillan i vagnen och ta en promenad till ica. Nu är jag alldeles för lat för det plus att lillan förmodligen skulle somna i vagnen och det skulle förstöra hela kvällens rutiner. Så jag satt snällt kvar på min rumpa i soffan och fantiserade om alla godsaker jag hade kunnat köpa. Eller så gör jag slag i sak och bakar en kladdkaka. Vilket också kändes rätt drygt efter jag bara tänkt tanken.

Till middag lyxade jag till med lax, potatis och hollandaisesås. Mest för att det var det godaste vi hade hemma. Jag kan på en gång rekommendera alla att köpa en ugnstermometer (jag betalade 30 kr för min på expo). Det absolut bästa hjälpmedlet för att göra fågel, fisk eller mittemellan i ugnen. Jag har inte misslyckats än. Saftigt värre. För just lax tror jag att det är 56 grader som gäller. Jag brukar dock vänta till 60 grader och det brukar bli perfekt.
Jag tror vi råkade på minsta potatisen ever också. Sist köpte jag en av icas färdiga potatispåsar. Det sista som blir kvar i påsen är oftast dom minsta potatisarna då jag strategiskt tar dom största först. Men denna var nästan löjligt liten.





Det är inte bara våra grannar här som är lite underliga. Deras bekanta är det med. Denna dag har jag spenderat merparten på balkongen. Med och utan både man och barn. När älskling kom ut med en glass att avnjuta i solen såg han en påbörjad fickparkering. Det där kommer inte gå bra, sa han. Jag tittade upp och konstaterade att personen bakom ratten förmodligen aldrig fickparkerat tidigare och höll med. Föraren valde dels den minsta fickan (det fanns två mycket större bara några meter längre bort) dessutom valde hon att backa in mitt i luckan. Det resulterade i att hon kom in på tok för långt bak och helt sonika backade in i bakomliggande bil, så pass ordentligt att den faktiskt rörde sig lite. Alltså helt omöjligt att hon inte kan ha märkt att hon backat in i något. Både jag och älskling hajade till. Hon backade ju fan in i den bakre bilen säger älskling. Jag bara gapar. Sen har människan inte ens vett att titta om det blev någon skada på den andra bilen. Utan packar ihop sitt patrask och avlägsnar sig förvånansvärt fort från olycksplatsen. God lust hade jag att springa ut och ta reg.numret. För att anmäla en smitning. God lust men igen ork. Istället förbannade både jag och älskling hela deras familj. Fy för såna människor. Hoppas hennes bil rostar sönder.

Lillan har ju fått en andra tand. Det har faktiskt direkt resulterat i att lilla söt inte dreglar ens i närheten så mycket som innan, vilket i sig innebär att hon inte behöver ha dreglisar. Skönt med sommarvärmen på farstukvisten. Idag fick jag äran att föreviga dom två små på bild. Slänger med lite balkongmys på köpet.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0