Fenomenet tradera

Jag har ju mina ups and downs gällande tradera. Ett tag handlade jag hela tiden. Men blev ganska besviken över den spridda kvalité på kläderna jag vann så jag tappade suget. Efter det har jag knappt varit in och tittat. Förutom när jag behövde ett par skor till lillan och budade på ett par jag aldrig trodde jag skulle vinna. Det gjorde jag. Det var också det senaste köpet. Så när tradera bjöd på tre auktioner en helg för några veckor sedan tänkte jag nu jäklar. Ska jag tjäna ihop en slant att köpa något fint till lillan för. Sälja hennes gamla kläder så hon kan få nya. Men intresset var fruktansvärt svalt. Av 4 auktioner budades det på en som jag också fick sålt för en spottstyver. Det var inte ens värt besväret att paketera och skicka. Så lite tjänade jag. Då tappade jag all motivation att sälja mer. Så nu vet jag inte alls vad jag ska göra av den påse med kläder jag sorterat ut för att sälja. Sätta ihop ett tokstort klädpaket och hoppas på det bästa, lägga ut allt på blocket eller helt enkelt bara lämna allt till en klädinsamling. Jag är i valet och kvalet. Det hade varit trevligt att fått allt sålt, men jag vet inte om det är värt besväret. Jag får nog fundera ett tag till. Eller så får jag över natten bli en superkändis då bör jag kunna sälja plaggen enskilt på tradera och tjäna en redig slant.

Det börjar vara dax att gå igenom lillans garderob igen. Dom flesta 80 bodysar hon har börjar kännas trånga. Därför skulle alla 86:or behöva plockas fram. Med fördel innan måndag. Då börjar jag som bekant jobba igen. Det känns inte lika stimulerande att ta tag i frökens garderob dom få timmar jag kommer ha tillsammans med henne när jag kommit hem från jobbet. Inte till en början i.af. Det är därför bättre att ta tag i det så fort som möjligt. Förhoppningsvis imorgon.

Idag provade vi en ny nattrutin.
Jag fick som snabbast prata med en kunnig kvinna på barnkliniken när vi var där igår. Angående lillans hosta. Som förstagångsförälder till ett barn med falsk krupp kan man aldrig få för mycket information. Jag tyckte ju dessutom att läkaren på vc var så präktig att jag ville dubbelkolla det han sagt.
Hon sa något helt annat. Jaha... Vem ska man lita på då? Den kvinnan jag pratade med (jag antar att hon också var läkare) sa att krupphostan bara brukar hålla en dag eller två. Sedan övergår den till något annat. Hon sa även att hostan (vanlig inte falsk krupp)  håller i sig så länge infektionen finns kvar.
Läkaren på vc sa att krupphosta har dom bara en vecka sedan går den över. Punkt. Fast allt i läkartermer då. Nästa så han trasslade in sig själv.
Det känns som att jag i detta läge litar mer på kvinnan jag pratade med igår. Hon tipsade mig även att inte ge välling på kvällen. Utan gröt och gärna en skvätt hostmedicin innan nattning. För att lindra slembildning på natten. Vilket troligtvis är orsaken till lillans hostattacker nattetid.
Jag som alltid ger lillan välling i sängen när hon ska somna. Det är en del av våran nattningsrutin. Hon sa då att jag kunde ge henne gröt först och sedan bara en liten slurk välling i sängen. För att inte ändra för mycket. Men ändå drastiskt dra ner på vällingen. Det testade vi idag och det gick lysande. Jag hoppas nu detta hjälper så hon slipper bli så störd av hostan.

Jag fick både ett stativ och en reflexskärm när jag fyllde år. Väldans trevligt. Nu ska jag fota så det slår härliga till. Jag har redan försökt testa båda delarna. Men det är lite bökigt om inte väldigt svårt att både fota och försöka rikta reflexskärmen samtidigt. Nästa gång ska jag ta hjälp tror jag bestämt. Bjuder på resultatet av leken.



Med stativ och lång slutartid pga dåligt ljus.


Även här stativ, men med ett stillasittande barn. Jag måste lära mig dom manuella funktionerna på kameran så jag kanske kan undvika det gula ljuset vid dålig belysning. Det skulle vara väldans trevligt. Någon som vet hur man gör kanske??? Tips mottages tacksamt. Någon kanske rent av vill hålla en fotoskola för mig. Det skulle vara ännu trevligare.


Älsklings grisen med reflexskärm, lite missriktad misstänker jag.


Även denna gång använde jag reflexskärmen, men träffade lite bättre.


Slutligen bjuder jag på lite bilder från min och lillans lyxmiddag idag. Blodpudding. Första gången för henne. Uppdelat på egen tallrik så hon kunde äta själv. I förlängningen betyder det att jag med kan äta själv. Vilket är väldigt trevligt. Även om jag måste äta i turbofart för att bli klar ungefär samtidigt som lillan. Hon hade efter måltiden blodpudding överallt. Tur jag inte är så rädd för kladd. Då hade det blivit smått jobbigt.



Kommentarer
Postat av: Anna

Jag ger också gröt istället för välling när M har hosta och är förkyld, har även gett Bromhex innan natten och det har hjälpt bra. Ge mycket vatten, det minskar slembildningen och är faktiskt väldigt effektivt. Krya på lillan! :)

2011-09-28 @ 21:38:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0