En fobi

För ett par dagar sedan upptäckte jag till min fasa att vi hade två halvt mögliga nektariner i fruktkorgen. Dom såg fina ut på ovansidan men var alldeles mjuka och vita och lite lurviga på sina håll undertill. Usch och fy. Inte konstigt vi fått några oinbjudna bananflugor våldgästande i köket. Bananflugor är äckligt. Himla tur dom är så lättlurade. Jag svirade ihop en mördarcocktail och väntade tappert. Första omgången strök 5 med. Andra 7. Men en sista slug rackare vägrade. Kanske för att han såg 7 av sina kompisar i botten av paradiset. Därför slog jag på stort och gjorde en ny helt egen till honom. Jo men visst fungerade det. Vårat kök är numera fritt från bananflugor. Tror jag i vilket fall. För den som undrar över mördarcocktailen så var det lite blandsaft, en skvätt vit balsamvinäger och diskmedel (för att ta bort ytspänningen). Den fungerade över all förväntan. Jag låter den stå framme ett par dagar till. Så jag med säkerhet vet att dom är helt borta.

Dom senaste dagarna har jag lagt mig ganska sent. Eftersom det numera är mörkt på kvällarna kan månen verkligen lysa upp. Det skulle inte vara så tokigt med ett teleobjektiv, ett stativ och ett motljusfilter. (Det skulle inte vara så dumt med en reflexskärm heller för den delen. Inte till detta syfte då). För att kunna ta riktigt läckra bilder på månen (solen med). Jag tycker det är ganska kul att ta naturbilder och blir extra motiverad på hösten när allt är så färggrant och fint. En solig höstdag går det att ta fantastiska bilder utomhus. Om jag bara hade lite bättre utrustning. Det är nog dags att börja spara till just det. Mina senaste försök till nattbilder med det jag har. Inte så imponerande.

 

Igår tog vi en svängom på stan. Vi gick faktiskt fram och tillbaka. Kors i taket. Inte en krona spenderade vi på annat än mat. Väldigt ovanligt. Det är en matmarknad i centrum nu. Den har tydligen varit flera år i rad. Jag har missat det totalt. Den hade säkert varit väldigt lyckad om inte alla sötsaker lockat till sig innerstans getingbestånd. Jag är livrädd för getingar. LIVRÄDD. Egentligen helt utan anledning. Jag har aldrig blivit stucken och har därför fått för mig att jag är tokallergisk mot just getingstick. Att jag skulle dö på fläcken om jag blev stucken. Kommer en geting för nära springer jag så fort jag kan i motsatt riktning. I bästa fall får jag med mig lillan på vägen. Rädda den som räddas kan. Typ. Jag hade ALDRIG vågat stått i stånden med alla dessa getingar cirkulerande. Nä fy. Jag hade krälat ut bakvägen med svansen mellan benen. Förståeligt efter mitt upplägg gick jag inte i närheten av något stånd som sålde mat. Dom var ändå ganska dyra kom vi fram till på avstånd. Förresten är inte getingar extra aggressiva såhär på höstkanten? Det har jag allt för mig.

På vägen hem handlade vi lite smått och gott på ica gourmet. En tobleronetårta bland annat. För eventuellt besök på etermiddagen. Besöket uteblev så vi fick tårtan för oss själva. Den var sådär. Dajmtårtan är mycket godare. Om någon nu är sugen att prova den ändå, gör det så dålig var den inte. Tror förövrigt jag ska ta mig sista biten nu. Bilden har jag lånat här.

 

 

 

Idag har hela mammagruppen träffats hos fröknarna bus. Det har vi inte gjort sedan sommaren började. Vi skulle föreviga tiden vi haft tillsammans med ett gruppfoto. Jag har inte sett bilderna ännu. Men dom blev säkert jättebra. Vi tog många inne, några bara på barnen (att alla 5 faktiskt satt kvar i soffan så pass länge är mycket imponerande) och några ute. Sen fick barnen härja fritt. Lite som att släppa 5 hästar på grönbete. Alla ungar var överallt och ingenstans hela tiden. Lillan hade jättekul. Jag upptäckte hur mycket jag saknat träffarna. Det trodde jag faktiskt inte med tanke på hur mycket annat vi roat oss med hela sommaren. Vinn - vinn situation kan man säga. Fika fick vi också. Inte alls tokigt. Nu väntar vi med spänning på resultatet av dagen i bildform. Jag fick bara några ynka få. Taget med mobilen. Men det är bättre än inget alls.

 

 

Slutligen, spridd bildskur från dagen.

 

Det envisaste blåögat någonsin, det tar evigheter på sig att läka.

 


Kommentarer
Postat av: Jennie

De var riktigt trevligt igår! Ja hoppas verkligen att de kommer å ske fler gånger väldigt snart då alla kan. :) Den där Almondy-tårtan me toblerone måste ja nog faan prova, jag älskar toblerone :D Bilderna by the way blev tokbra Lotta!! :)

2011-09-12 @ 09:46:13
URL: http://frokenstens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0