Tacogratäng och busplaneten

Nu börjar jag landa lite, men bara lite, i verkligheten igen. Det är som att jag levt i min lilla mamma bubbla lite väl länge. Det är såhär det kommer vara nu. Jobba, leka, äta, leka, sova, jobba, leka..... Det känns lite inrutat. Men så är det ju för dom flesta. Så det ska nog minsann gå vägen.

Älskling och lillan hade tänkt sig till Holmsundsbadet idag. Inte ens jag har fått mig dit med henne på hela det år vi var hemma tillsammans. Nog för att det inte var lika aktuellt när hon var liten spädis.
Han kom sig ända dit. Tillsammans med dom andra hemma papporna han hänger med. Glad i hågen. Bara för att bli utschasade på grund av städning. Typsikt. Så det blev busplaneten istället. Barnen var lika nöjda över det.





Till middag gjorde jag en supergod tacogratäng. Väldigt enkel var den dessutom. Jag gör det väldigt sällan. Troligtvis för att jag inte var lika imponerad över det recept jag testat tidigare. Därför bjuder jag på receptet på den lyckade varianten.

Detta behöver du:
400 g köttärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 paprika (jag valde röd)
1 påse taco kryddmix

1 frp creme fraiche (2 dl)
200 g philadelphiaost (naturell)

gratängost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och paprika. Stek löken och paprikan i en skvätt smör tillsammans med köttfärsen. När det börjar se klart ut tillsätt 1 dl vatten och taco kryddmixen. Bred ut i botten av en smord ugnsform.

Blanda creme fraiche och philadelphiaost. Bred blandningen över köttfärsen och toppa med gratängosten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, eller tills osten fått färg.

Ät gärna med sallad, nachos och salsa. Enjoy.

Mitt i maten upptäckte jag att min basilkia har börjat blomma. De ni.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0