Tegs hälsocentral

Igår eftermiddag pep det till i min telefon. Jag hade fått ett sms från VLL. Det var en påminnelse att jag skulle vara på Tegs Hälsocentral idag klockan 15,15. Märkligt tänkte jag eftersom jag inte fått någon kallelse. Jag har för någon månad sedan varit där eftersom jag vill ta bort två leverfläckar. Då fick jag träffa en sköterska som utvärderade och skulle vidarebefodra detta till läkaren jag valde och därefter bli kallad för åtgärd. Jag trodde givetvis påminnelsen gällde detta och misstänkte därför att kallelsen kommit bort i posten. Det är ju inte helt ovanligt att det händer. Vilken tur att dom skickade påminnelsen så jag inte missade tiden helt då.
Jag hann just så pass förvarna alla mammor som skulle komma hit på fika idag att dom lämpligast kunde komma lite tidigare. Eftersom jag var tvungen att avvika klockan 15.

Så jag gjorde mig klar och lat som jag är när jag inte har lillan med mig tog jag bilen dit. Mitt nummer ropades upp och jag sa som det var. Att jag hade tid men inte visste till vem jag skulle och inte hade fått någon kallelse.
Jaha... det var ju konstigt. Tyckte hon i receptionen. Skickar vi ens sms? Frågade hon sin kollega som stod bakom och lyssnade.
Nää det tror jag inte svarade hon.
Jaha men jag har ju fått ett. Sa jag och visade dom båda. Oj det var ju jätte konstigt tyckte dom.
Inte hade jag någon bokad tid. Den första receptionisten knappade och knappade. Ju mer hon knappade desto mindre tror jag hon förstod. Hela tiden sa hon att det var jätte konstigt och att hon inte kunde förstå vad som hänt.
Ja, det var ju tur att jag var hemma och mammaledig så jag inte hade behövt åka ifrån jobbet för det här. Så jag lite irriterat.
Jo, det tyckte dom båda och ursäktade sig igen. För jag hade ju ingen bokad tid.
Jag påpekade att det var rätt länge sedan jag varit där och frågade om dom inte kunde boka in en tid när jag ändå var där nu. Men det kunde dom inte. Jag berättade vilken läkare jag valt förra gången jag var där - som inte var inlagt i systemet fast jag skrivit det på inskrivningspapperet man måste fylla i för att få byta vc. Sköterskan jag träffade sist jag var där sa att hon skulle vidarebefodra allt till läkaren och att hon i sin tur skulle skicka en kallelse. Inget av detta var gjort heller. Allt var jätte konstigt enligt dom två receptionister jag pratade med.

Irriterad gick jag därifrån med förhoppningen att jag kanske skulle få en kallelse innan sommaren för att slippa ha sydda armveck när det är som varmast och en liten som kryper hit och dit att hålla reda på.

Jag ringde syrran för att avreagera mig lite. Sen älskling för att avreagera mig lite mer. Sen var det bra. Då hade jag släppt det.

Då ringer min telefon. Skyddat nummer. Säkert någon ond försäljare som vill lura på mig något. Jag svarade ändå. Det var den yngre tjejen i receptionen. Hon hade fått så dåligt samvete efter jag varit där så hon gått och pratat med min läkare och bokat en tid åt mig (den här månaden t o m). Hon hade rätt många lediga tider, vilket i förlängning innebär att om allt skötts som det skulle hade jag förmodligen redan fått tagit bort leverfläckarna vid det här laget. Hon skulle även skicka en kallelse. Det var ju faktiskt snällt. Det var ju inte deras fel att jag fick påminnelsen. Så jag tar tillbaka det dumma jag sagt om receptionisterna på Tegs Hälsocentral. Alla är inte dåliga. Även om den äldre av dom kunnat bemöda sig att visa lite empati åtminstone.

Dagen började med att lillan sov till 9. Jätte bra kan man tycka. Men just idag hade jag tänkt att hon skulle vakna närmare 8. Jag skulle nämligen hinna, rasta hundarna (bajsrundan på morgonen tar lite längre tid), ge lillan ersättning, duscha, äta frukost, ge lillan lunch, söva lillan i vagnen, dammsuga, förbereda hallonpaj och äta lunch innan mamma gänget skulle börja komma klockan 12. Allt detta hann jag med nöd och näppe. Jag stoppade lunchtallriken i diskmaskinen när första mamman kom. Sen damp dom in en efter en. Vi hade jätte trevligt som vanligt. Det tackar vi för. Även om det blev lite hastigt och lustigt på grund av mitt fiktiva vårdcentralsbesök. J är alltid lika duktig på att fota, det är inte jag. Här är några av hennes bilder från dagen.





Jag fick paketet ifrån HM idag. Det innehöll den blå jumpsuit jag beställt. Den var verkligen jättemysig och jag känner mig nöjd. Även om jag tror att 38 kanske varit bättre eftersom jag har så lång rygg. Eller så hade den hängt som en trasa. Det får vi aldrig veta eftersom jag behåller 36:an. Den kommer vara superb varma sommardagar. Så nu hoppas vi på många så jag kan bo i den i sommar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0