Fredagsmys



Sitter och försöker söva lillan (hon behöver en liten nap för att orka med kvällen) och lyssnar på Spotify. Det är inte ofta jag orkar starta igång Spotify, men kände nu att det skulle vara trevligt med lite musik. Vad mysigt det kan vara. Särskilt nu när det var så länge sen sist och vilken bra spellista vi har lyckats knåpa ihop. Jag är en frälst rock brud så det är överhängande rock/pop eller pop/rock om man föredrar det. Just nu lyssnar jag på Rise Against - Hero of war. Det är en lugn låt så jag tror även dom som inte är så förtjusta i rock kan gilla den. Texten är riktigt bra (hemsk). Annars är inte rock låtar så talande (jag brukar inte lyssna på texten allt för intensivt - eftersom den många gånger är skriven av en påtänd rockstjärna), alltså fri att tolka exakt hur man själv vill.

Jag köpte 2 spelgar - eller vad man nu ska kalla dom på ikea för väldigt länge sen. Jag tänkte redan då att jag skulle måla ramen runt. Den är jätte tjock så jag köpte dom inte för att använda som speglar. Tror dom är rätt värdelösa till det ändamålet om man inte vill spegla små specifika kroppsdelar typ näsan, munnen eller ett öga kanske. När vi flyttade hit så hittade jag dom när vi gick igenom förrådet och tänkte kavat att nu jävlar ska jag göra slag i saken. Sagt och gjort googlade jag fram en blild på Nalle Puh, Tiger, Nasse och Ior och började rita på figurerna med blyerts. So far so good. Vill hävda att jag är ganska bra på att rita, men där fastnade jag. Jag hade tänkt måla figurerna men visste inte hur jag skulle få kanltlinjerna bra. Dels har jag ingen bra pensel - gick på claes olsson och köpte ett typ 15 pack med penslar för i stort sett inga pengarr och märkte rätt fort att det var ett ganska dåligt köp. Detta eftersom det var i stort sett omöjligt att detalj måla med dessa skit penslar som bara spretade åt alla håll och kanter. Även den minsta bör tilläggas. Så det är en ren bedrift från min sida att lyckas måla både Nalle Puh och Tiger med dom penslarna. När jag idag satte mig ner för att äntligen måla klart den så lyckades jag faktiskt gräva fram en ännu mindre skit pensel jag hade undangömd i ett skåp i köket. Så det gick faktiskt lite bättre att kleta dit Nasse och Ior. Erkänner att jag fuskat med kantlinjer och små svarta detaljer som jag ritat dit med en svart oh penna. Klar blev den, får bara hoppas lillan uppskattar den efter allt slit.Jag har ju dessutom en kvar, får se om det tar 10 år till innan jag får den klar ;)



Idag tog vi en tur förbi olssons tyger på Mariedal eller är det Marieberg? Jag känner att jag behöver byta kuddfodral på kuddarna i vardagsrummet och hemmafru som jag blivit tänkte jag försöka mig på att sy dom själv. Men vi hittade inget bra, någon som har tips på en annan bra tygaffär förutom olssons? Svara inte nätet - för jag har varit ute och kollat men det är ju skit svårt att se hur tygerna ser ut och jag vill gärna klämma och känna lite med.
Annat än det har vi införskaffat en stavmixer (så nu har jag ingen ursäkt till att jag inte kan prova göra lillans mat själv - ibland iaf). Lillan har fått sig 2 nya haklappar och annan burkmat. Idag blev det potatis och morotspuré, vilket var väldigt uppskattat. Skulle nog våga påstå att hon tyckte det var gott. Så nu åker palsternackan i soporna. Bra att jag fick reda på det nu så slipper jag släpa hem en hel karta för att slänga.

Nu blir det soffmys med familjen och en stor godispåse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0