Burkmat eller hemlagat?



Snacka om simultanförmåga. Jag sitter och ammar samtidigt som jag skriver. Kom att tänka på en diskussion vi tog på öppna förskolan idag. Jag misstänker att det är ett samtalsämne alla med barn någon gång under barnets första året tar. Om inte har man inte träffat nog många "duktiga" mammor. Det är förmodligen inte färdigpratat om detta än misstänker jag. Hur som helst satt jag i godan ro och tryckte in potatis och palsternackspuré i min smått förtvivlade dotter. Hon äter det men jag har väldigt svårt att tänka mig att hon tycker det särskilt gott. Skulle hon tycka detta var godare om jag gjort det själv??? Kameran ljuger aldrig... för håll med om att hon inte verkar njuta av detta.



Jag smakade tom på maten idag (det gjorde jag inte igår eftersom jag inte tyckte det luktade särskilt gott). Det var inte det godaste jag ätit men smakar betydligt bättre än gröten hon får. Å andra sidan så får jag inte det här underbara minspelet när hon äter gröt så misstänker att jag och lillan tycker väldigt olika ang vad som är gott och inte. Jag ska gud förbjude gå och köpa en burk med morotspuré imorgon för att se om fröken uppskattar det mer.

Dagens fråga lyder- burkmat eller hemlagat? Både och tycker jag. Jag äger inte ens en stavmixer (eller något annat som går att mixa med). Jag kommer ju ändå få burkmat från tummen så än behöver jag inte köpa något (om jag inte får en karta potatis och palsternackspuré, för då tror jag att jag lämnar kvar den där). Duktiga mammor anser att man gör maten själv och fryser in portionsförpackningar. En mamma jag pratade med frös tom in potatis, kött och grönsker för sig så hon kunde blanda lite som hon ville..... Det är ju så lätt och alla har ju tid med det när man ändå lagar mat till sig själv.
Är det så hemskt att ge sitt barn burkmat? Kommer lillan att bli en sämre människa för att hon äter burkmat nu? Visst kommer jag inhandla en stavmixer och försöka tillverka lite smått själv. Men inte allt - förmodligen inte ens en bråkdel. Burkmaten kommer ha sin plats i våran kyl. Dels för att det är väldigt praktiskt när man ska bort (istället för att ta med sig en isklump) men även när man vill göra mat lite snabbt hemma. Som dom flesta säkert har märkt så har tiden en tendens att försvinna när man har liten. Små barn har dessutom inte tålamodet att vänta när dom hungriga.
- Vänta lilla vän mamma ska bara tina din mat först......

Nu menar inte jag att alla mammor som gör all barnmat själv är självbelåtna besserwissers utan jag tycker verkligen att det är en bedrift. Jag kommer inte hinna / orka göra all mat själv. Det jag irriterar mig på är dom mammor som automatiskt tycker att jag är en sämre förälder för att jag ger mitt barn burkmat. Fy på er, jag tror i min lilla bubbla till värld att burkmaten nu är i stort sett lika bra och näringsrik som den hemlagade maten (om inte bättre). Låt mig fortsätta tro det så blir allt bra.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Håller fullständigt me dig Lotta! Kan tänka mig att man har tiden till att göra i ordning mat i kuber å dylikt när man har EN unge..men den dagen e ploppar upp en till å en till å kanske en till..? Då tror ja inte man har tiden till de..ja kan ba tala för mig själv å ja tycker att ja varken har tid, lust eller ork att stå där på kvällen pyssla me diverse när man i stället kan ta "egen tid" när barnen somnat..den tiden behöver man faktiskt oxå! :)

2011-02-04 @ 10:53:42
URL: http://frokenstens.blogg.se/
Postat av: Jenny

Inge fel på burkmat! Inte då! Tror den är så bra nuförtiden och så får man ju tid över till att umgås med bebben istället:) Ska oxå försöka göra lite mat nångång....

2011-02-04 @ 20:36:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0