Bränna kalorier

Trött, tröttare, tröttast. Lite så känns det idag. Helgen har varit ganska intensiv.

I förrgår var T här på middag. För ovanlighetens skull lyxade vi till med en färsk stjärtbit lax. Mest för att jag innan hittat ett recept på just hel lax med sparris och romsås.

Jag har gjort det förut men alltid haft otur och överkokt laxen i ugnen. Så den blir sådär torr. Men med termometern vart den perfekt lagad och smälte i munnen. Gu så gött. Det är något vi definitivt kommer göra igen. Så jag tipsar än en gång alla er som ännu inte införskaffat en ugnstermometer. Gör det. Det finns tokbilliga på expo. Den är värd varenda krona och lite till.

Igår la vi äntligen ut passaten på blocket. Så nu hoppas vi att den säljs förhållandevis snabbt så vi kan köpa en annan bil. Sälja är tråkigt, köpa är kul.
Lite trist känns det ändå. Den är himla mysig att köra. Pigg är den också om man jämför med saaben. Så jag kommer nog sakna den trots allt. Den svarta trotjänaren. Förhoppningsvis hittar vi en annan bil som är lite bättre. Håller tummar och tår för att detta går vägen snabbt och smidigt.

K och M kom hit på middag igår. Väldigt trevligt hade vi. Lite för många glas rödvin gled ner upptäckte jag till min fasa i morse när lillan vaknade klockan 7. Efter ombäddning och tutte somnade hon tacksamt om och vaknade inte förrän 9. Mamma är evigt tacksam för det.

Både lillans farmor och sambo och lillans morfar har hälsat på i helgen också. Lyxigt värre. Fast hon har inte tid att umgås så mycket längre. Det är så mycket roligare att pilla på allt som är förbjudet istället. Nya innestället är hallen och skohyllan. Jag är inte överförtjust i idén på henne slickandes på varenda sko i hyllan och lyfter därför bort henne så fort hon närmar sig. Väldans kul tycker hon som beger sig tillbaka så fort hon landat på vardagsrumsmattan. Hej då lugna mammaledighet. Nu ska morsan börja bränna kalorier. Tror det börjar vara dax att hänga på öf varje dag för att förhoppningsvis dränera lite energi.

Avslutar med ett gäng bilder från helgen. Det är spridd kvalité då några är tagna med mobilen i dåligt ljus.



Mysiga sovrummet med tavellisten uppsatt. Se så fint det blev.


Att ett avlopp kunde vara så intressant.


Blundar för blixten så nästan alla gaddar syns.


Vi orkar inte städa undan längre. Vardagsrummet = lillans nya lekrum.


Lite olika.


Finaste djurbilarna från viking toys, finns på maxi för 9 kr styck.


Provkör lära-gå vagnen. Lite läskigt tyckte lillan när hon landade pladask på rumpan.


Försöker bryta sig in till hundarna (och pappa).


Hittar spegeln på sitt rum. Tog med ett paket våtservetter att leka med.


Sliter ut allt i ståhöjd som hon orkar från skötbordet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0